سلام سلاااام🤩
بچه ها تو این تاپیک میخوایم دانشجوها هم مثل کنکوریا ساعت مطالعه شون رو اعلام کنن ✌
هم انگیزه بشه برای فارغ التحصیلای آلاء تا تو محیط دانشگاه هم دست از تلاشِ آلائی برندارن 💪و هم اینکه کنکوریای با درسایی که دانشجوها میخونن یکم آشنا میشن🤗
پس از امشب استارت این تاپیک رو میزنیم و هرشب میایم و میگیم در طول روز چ درسایی رو خوندیم ،چند ساعت و چیکارا کردیم😁
دعوت میکنم از @فارغ-التحصیلان-آلاء که باهامون همراه بشن🤝
خیلی ممنون از z Gheibi و M.ba78 بابت پیشنهاد و همراهیشون❤
راستی از romisa جانم هم دعوت میکنم بهمون سر بزنه و همراهیمون کنه😍
سلام به بچه های عزیز آلا🌻
خب دوستان تو این تاپیک قراره که تجربه هامون رو از دانشجویی بگیم
نحوه درس خوندن، نحوه ارتباطات،خوابگاه و... هر صحبتی که تو ذهن تون هست
که ورودی های امسال مون بتونن استفاده کنن😊
ممکنه حتی یه سری نکات و صحبت ها بگیم که خودمون هم ندونیم و بهمون کمک بشه😅
و اینکه بچه های جدید حتما سوالات شون رو بپرسن
@فارغ-التحصیلان-آلاء @رتبه-های-انجمن-آلاء
@تجربیا @ریاضیا @انسانیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
@بچه-های-ریاضی-کنکور-1402
@همیار
سلام.
تا حالا فک کردین به یه سیستم عامل دیگه مهاجرت کنین؟ گاهی اوقات حس نکردین از ویندوز خسته شدین؟
خب من درمانش رو دارم بیاین لینوکس بریزیم، همه!
اصلا لینوکس چیه؟
خب اینه: "لینوکس (Linux) یک سیستم عامل رایگان و متن باز است که بر پایه هسته Linux (کرنل) توسعه داده شده است. هسته لینوکس مسئولیت مدیریت منابع سختافزاری و ارتباط بین نرمافزار و سختافزار در سیستم را بر عهده دارد."
متن بازی (open source ) یعنی چی؟ یعنی کد هاش برای همه آزاد و همه می تونن بیاین لینوکس رو تغییر بدن، (گویی انگولش کنن) اما ویندوز این شکل نیست کدهای توسعه ویندوز، رو فقط خود مایکروسافت داره. (واسه همین ویندوز گرونه 199 دلار ویندوز 11 پرو 😲 )
خلاصه اش اقا اینکه لینوکس یه هسته ی اصلی داره حالا می رسیم به توزیع های لینوکس.
اینم تاریخچه ش :در سال 1991 فردی با نام لینوس توروالدز (Linus Torvalds)، دانشجوی رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه هلسینکی فنلاند، تصمیم گرفت یک سیستم عامل جدید بر اساس یونیکس (Unix) طراحی کند. او نیازمند یک سیستم عامل برای استفاده شخصی و توسعه برنامههای خود بود. لینوس کد منبع سیستم عامل خود را در اینترنت منتشر کرد و خواستار کمک و بازخورد از جامعه برنامهنویسی شد. این کد با عنوان “هسته لینوکس” شناخته میشد.
گروهی از برنامهنویسان از سراسر جهان به لینوس پیوستند و شروع به توسعه و بهبود هسته لینوکس کردند. این جامعه برنامهنویسی فعال با همکاری بینالمللی سایر برنامه نویسان باعث شد هسته لینوکس به سرعت رشد کند. در سال 1994، نسخه اولیه رسمی Linux با ورژن 1.0 منتشر شد. این نسخه اولیه شامل امکانات اساسی سیستم عامل شبیه به یونیکس بود و از آن پس، توسعه و بهبودهای بیشتری در هسته لینوکس صورت گرفت.
(اینجاش مهمه)
با گذر زمان، جامعه برنامهنویسی Linux رشد کرد و شرکتها و سازمانها نیز به توسعه و پیشرفت لینوکس کمک کردند. این شرکتها شامل ردهت (RedHat)، اینتل (Intel)، آیبیام (IBM) و بسیاری دیگر بودند. به مرور و با گذشت زمان، Linux به عنوان یک سیستم عامل پرکاربرد، به ویژه در سرورها و دستگاههای همراه، شناخته شد. همچنین، توزیعهای لینوکس محبوبی مانند اوبونتو (Ubuntu)، فدورا (Fedora) و دبیان (Debian) با امکانات و رابط کاربری متنوعی ارائه شدند.
از آن زمان تا به امروز، Linux به یکی از قدرتمندترین و پرطرفدارترین سیستم عاملها تبدیل شده است و در بسیاری از زمینهها از توزیع های مختلف Linux استفاده میشود، از جمله سرورها، دستگاههای هوشمند و رایانههای شخصی.
اگه به میخواین در آینده مهندسی نرم افزار، کامپیوتر، ای تی، شبکه و هزاران چیز دیگه مربوط به علوم کامپیوتر و کامپیوتر بخونین پیشنهاد می کنم همین الان لینوکس رو نصب کنید.
حالا چه توزیعی بریزیم؟
من نزدیک 1.5 ساله از ویندوز مهاجرت کردم به لینوکس و تاحالا سه تا توزیع مختلف روی ماشین مجازی ریختم و تست کردم. عملا انچنان تفاوت خاصی با هم ندارند ولی
برای شروع پیشنهاد می کنم (یعنی خیلی نوبی) : اوبونتو (ubuntu) یا linux mint یا manjaro ، این توزیع های خوبن
من در حال حاضر از manjaro استفاده می کنم که واقعا توزیع مناسبیه، ولی اگه اصلا لینوکس کار نکردین ubuntu یا linux mint بریزین.
حالا چجوری لینوکس بریزیم؟
مثلا برای نصب ubuntu میرم تو گل سرچ می کنیم download ubuntu و وبسایت رسمی ubuntu نسخه اخرین نسخه LTS اوبنتو رو بریزین ( در حال حاضر اخرین نسخه Ubuntu 24.04.1 LTS) هستش
[LTS یعنی چه مخفف long-term support یعنی ما معنی پنج سال به روز رسانی رایگان امنیتی میدیم که یعنی توزیع پایدار و با ثباتی واسه همین برای تازه کارا مناسبه]
یه فایلی به پسوند iso. دانلود میشه.
با نرم افزار refus این فایل رو روی یه فلش یا سی دی بوت می کنیم ( آموزش هاش داخل آقای گوگل هست و می تونین سی دی اوبونتو رو بخرید که بوت شده)
فلش رو وصل می کنیم، سیستم یه ریستارت می زنیم بعد قبل اینکه سیستم بالا بیاد یکی از دکه های f12 یا f10 یا del یا ... ( با توجه به نوع مادربرد، لپتاپ و ... احتمال 99 درصد f12 هستش) از منو بوت فلش رو انتخاب می کنیم و تامام وارد پنجره نصب اوبونتو میشیم که به شدت ساده هستش، داخل اینترنت میلیون ها آموزش نصب اوبنتو و بقیه توزیع ها هستش)
▶️| #معرفی_رشته
بریم برای یه معرفی رشته ی جداب
#مهندسی_پزشکی
☁️رشته ی مهندسی پزشکی چیه؟
ساخت تجهیزات پزشکی یکی از کارهایی هست که بچه های این رشته انجام میدن
این علم تلاش می کنه تا مهندسین پزشکی بتونن از ایده های پزشکی استفاده کنن
🌥کسی که این رشته رو خونده باید چه ویژگی هایی داشته باشه؟
خلاقیت و نو اوری داشته باشه
مسلط به زبان انگلیسی باشه
نرم افزار های تخصصی طراحی رو بلد باشه
قادر به تحلیل نیاز های مشتریان و بیماران باشه
ریاضی، فیزیک، زیست و شیمی اش قوی باشه
⛅️ تهش چی میشه؟
کار در شرکت های تخصصی تجهیزات پزشکی
کار در شرکت های دانش بنیان در حوزه ی مهندسی پزشکی
نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش تجهیزات پزشکی وارداتی
طراحی و ساخت دستگاه های تشخیص مشکلات پزشکی و بیماری ها
کار و تحقیق در جنبه های فنی و مهندسی مربوط به سیستم های بیولوژیکی انسان ها و حیوانات
نصب، تنظیم و نگهداری، تعمیر یا پشتیبانی فنی تجهیزات پزشکی با عنوان متخصص تجهیزات پزشکی بیمارستانی
🌤 مسیر تحصیلی اش چیه؟
کارشناسی: مهندسی پزشکی
کارشناسی ارشد: بیوالکتریک، بیومکانیک، بیومتریال
دکتری: مهندسی بافت، رباتیک پزشکی، پردازش سیگنال ها با تصاویر پزشکی، ابزار دقیق پزشکی، مهندسی ورزش، بیوالکتریک، بیومکانیک، بیومتریال
منبع یک کاناله امیدوارم اطلاعات درست باشند. باز هم خودتون بررسی کنید
@ida-shateri
@بچه-های-کنکور-ریاضی-1400
@ریاضیا
سلام
امیدوارم حالتون خوب باشه
یلدای گذشته مبارکتون 🙂❄️🌸
یه سوال داشتم از دانشجو های آلایی
روش خاصی برای جزوه نویسی دارین ؟
اون دسته دروسی که علاوه بر فایل ، صحبتای استاد هم مهمن رو چیکار میکنین ؟
من خودم نکات اضافه ی گفته شده سر کلاس و فایل خود استاد ( در صورتی که استاد فایلشو بده 🙄 ) رو با هم تو جزوه پاک نویس میکنم ولی خب آخر ترم با حجم بالای نکات چرکنویس و فایلای نوشته نشده روبرو میشم😐💔
و از طرفی خوندن و تسلط روی مطالب نسبت به جزوه نویسی مهم تره ، مخصوصا الان که نزدیک به امتحانات ترم هستیم
ممنون میشم تجربیاتتون در این زمینه رو به اشتراک بذارین 🙏🌸
سلول های بنیادی راهی به آینده
-
محققان در انستیتوی کارولینسکا استفاده از ونتوکلاکس با دوز کم را که یک داروی آزمایشی است ، برای درمان بیماری سرطان ناهمگن مولتیپل میلوما در بیماران مبتلا به عود درمان های استاندارد بررسی کرده اند. این یافته ها در مجله American Journal of Hematology منتشر شده و امید جدیدی برای درمان مولتیپل میلوما فراهم می کند.
مولتیپل میلوما (MM) یک بیماری سرطانی است که از زیرگروههای متمایزی تشکیل شده است و تقریباً 20 درصد مرگ ناشی از تمام بیماریهای مرتبط با خون را تشکیل می دهد. درمان این بیماری در دهه های گذشته ارتقا یافته است، با این حال برخی از بیماران همچنان دچار عودهای متعدد می شوند که منجر به مرگ می شود.
محققان در Karolinska Institutet، این مطالعه را بر روی 25 بیمار، دوز 400 میلی گرم در روز Venetoclax (دارویی که در حال حاضر برای درمان انواع مختلف سرطان خون استفاده می شود) را در درمان بیماران MM و AL-amyloidosis که از قبل تحت درمان قرار گرفته اند، را تجویز نمودند. این مطالعه نشان می دهد که انتخاب Venetoclax با دوز پایین برای کاهش عوارض جانبی این دارو، از نظر میزان پاسخ و زنده ماندن بسیار مهم بود.
این مطالعه در مجموع شامل 25 بیمار (17 بیمار MM و 8 AL-آمیلوئیدوز) بود که با گذشت زمان نسبت به درمان استاندارد مقاوم شده و منجر به بیماری تهاجمی تر شدند. بیماران مبتلا به ناهنجاری کروموزومی به نام t (11؛ 14) سپس با دوز کم ونتوکلاکس تحت درمان قرار گرفتند. این مطالعه نشان می دهد که درمان Venetoclax در 44 درصد از کل بیماران ، 71 درصد در AL-آمیلوئیدوز و 33 درصد در زیر گروه های MM موثر بود. در حالی که 20 بیمار (80 درصد) برخی از عوارض جانبی را مشاهده کردند ، این موارد در همه موارد قابل کنترل بود و هیچ گونه مرگ و میر ناشی از درمان Venetoclax مشاهده نشد. عارضه جانبی غالب حالت تهوع بود که در 32 درصد بیماران مشاهده شد.
نویسنده مسئول مقاله اذعان داشت: همچنین یک روش ساده را برای پیش بینی پاسخ ونتوکلاکس تا سطح 91 درصد از ویژگی های خاص ایجاد کردند. این روش درمانی می تواند برای پزشکی فرد محور مورد استفاده قرار گیرد و پیاده سازی آن در بخش پاتولوژی در بیمارستان دانشگاه کارولینسکا آسان است.
Refrence:https://medicalxpress.com/news/2021-05-treatment-multiple-myeloma.html
اینجا میتونی بی واسطه با سلول های بنیادی حرف بزنی!
https://forum.alaatv.com/post/1396470 -
شانس بازیابی باروری از طریق پیوند سلول های بنیادی اسپرم به اندازه پرتاب سکه تصادفی است. اما تیمی از دانشمندان استراتژی جدیدی را ابداع کردند که به عنوان "سکه ای وزن دار" عمل می کند و می تواند برای دستیابی به نتایجی که در آن باروری با موفقیت بازیابی می شود، شانس بیشتری ایجاد کند.
توانایی سلول های بنیادی در رفع عملکردهای ضعیف بافت های میزبان پس از پیوند، یک موفقیت نجات دهنده در درمان شرایط غیرقابل درمان قبلی بوده است. سرنوشت سلول های بنیادی پیوندی تقریباً مانند پرتاب سکه غیرقابل پیش بینی است. پس از پیوند، ممکن است آنها تکثیر شده، به یک نوع بافت دیگر تبدیل شوند یا از بین بروند.
سلولهای بنیادی اسپرماتوگونیال نیز از همان سرنوشت تصادفی پیش بینی نشده در نتایج پیروی می کنند. اما گروهی از دانشمندان باروری به سرپرستی یوشیاکی ناکامورا از دانشگاه هیروشیما روش جدیدی را کشف کردند که به خوبی ناباروری موش های نر را درمان میکند - این نوید خوبی برای برنامه های آینده در بازسازی اسپرم انسان پس از درمان سرطان و جمعیت دوباره گونه های تهدید شده و در معرض خطر است. نتایج مطالعه آنها در مجله Cell Stem Cell منتشر شده است.
تیم بین المللی دانشمندان ژاپنی و انگلیسی با نگاهی به وضوح و از نزدیک به تک سلولی ها، سرنوشت سلولهای بنیادی اسپرماتوگونیال پیوند یافته در موش ها را پیگیری کردند. آنها سلولهای بنیادی اسپرم موش را در موش های نابارور کاشتند و دریافتند که در دراز مدت فقط یک بخش کوچک از آنها به عنوان اسپرماتوگونی کار می کند و بقیه به انواع دیگری از سلول ها تغییر می کنند، یا عملکردشان متوقف شده و مرگ سلولی رخ می دهد.
آنها با استفاده از این دیدگاه ها، روش جدیدی را ایجاد کردند که می تواند به طور مصنوعی سرنوشت سلول های بنیادی اسپرم را تنظیم کند تا احتمال افزایش مجدد جمعیت را به حدی برساند که مجددا باروری برقرار شود. به طور خلاصه، آنها پس از پیوند، از یک بازدارنده سنتز اسید رتینوئیک استفاده می کنند که به طور موقت از تمایز سلول های بنیادی اسپرم جلوگیری می کند. بازدارنده های شیمیایی در جایی که سلول های بنیادی سرنوشت تجدید حیات خود را انتخاب می کنند، به ایجاد نتیجه کمک می کند.
https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210607161035.htm
اینجا میتونی بی واسطه با سلول های بنیادی حرف بزنی!
https://forum.alaatv.com/post/1396470 -
بنا به اظهار محققان، سلول های بنیادی، سلول های مغزی جدیدی تولید می کنند که برای یادگیری و حافظه در طول زندگی فرد بالغ ضروری هستند. اگر این سلول های بنیادی بدون کنترل تقسیم شوند، ذخایر آن ها تمام می شود. به نظر می رسد ژن FOXO3 با جلوگیری از تقسیم سلول های بنیادی تا زمانی که استرس وجود دارد، نقش خود را ایفا می کند.
از جمله عواملی که باعث استرس بافت مغز می شود می توان به التهاب، تشعشعات و یا فقدان مواد غذایی کافی اشاره کرد. در این پژوهش به طور اختصاصی به بررسی اثر مواجهه سلول های بنیادی مغز با استرس اکسیداتیو (که ناشی از تولید گونه های مضر اکسیژن در بدن می باشد) پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد که پروتئین FOXO3 مستقیما تحت تاثیر استرس اکسیداتیو قرار می گیرد، به طوریکه FOXO3 به هسته سلول های بنیادی منتقل می شود و در آنجا ژن های پاسخ به استرس را فعال می کند. این پاسخ، منجر به تخلیه یک ماده مغذی به نام S-آدنوزیل متیونین (SAM) می شود که برای همکاری با پروتئین لامین در تشکیل یک پوشش در اطراف DNA در هسته سلول های بنیادی ضروری است. در فقدان SAM، لامین نمی تواند این مانع قوی را تشکیل دهد و سلول این DNA بدون پوشش را با یک عفونت ویروسی اشتباه گرفته و منجر به نوعی پاسخ ایمنی به نام پاسخ اینترفرون نوع یک می شود. این امر باعث می شود سلول بنیادی خاموش شده و تولید سلول های عصبی جدید متوقف شود.
اینجا میتونی بی واسطه با سلول های بنیادی حرف بزنی!
https://forum.alaatv.com/post/1396470 -
پژوهشگران چینی در آکادمی علوم پکن یک غربالگری مبتنی بر CRISPR/Cas9 گسترده را با استفاده از دو نوع سلول پیش ساز مزانشیمی انسانی که پیری تسریع شده را نشان می دهند، انجام دادند. این سلول های پیش ساز مزانشیمی از سلول های بنیادی جنینی انسانی مشتق شدند که حامل جهش های بیماری زایی بودند که منجر به بیماری پیری تسریع شده سندرم ورنر و سندرک پروجریای هاچینسون-گلیفورد می شوند.
با استفاده از این مدل ها، محققین ژن هایی را شناسایی کردند که نقصان آن ها منجر به پیری سلولی می شود و در هر دو مدل پیری سلولی ذکر شده وجود داشتند که از جمله آن ها می توان به KAT7 اشاره کرد که یک هیستون استیل ترانسفراز است. غیر فعال سازی KAT7 موجب کاهش استیلاسیون هیستون H3 شد و این امر نیز موجب سرکوب رونویسی شد و پیری سلول های پیش ساز مزانشیمی را کاهش داد. به عقیده محققین استفاده از غربالگری ژنتیکی مبتنی بر CRISPR/Cas9، یک روش قوی برای کشف ژن های دخیل در پیری مانند KAT7 است و می توان آن ها را هدف درمانی مناسبی برای ایجاد مداخلات درمانی برای پیری دانست.
https://stm.sciencemag.org/content/13/575/eabd2655
اینجا میتونی بی واسطه با سلول های بنیادی حرف بزنی!
https://forum.alaatv.com/post/1396470 -
سرفصل ها
روز نخست
معرفی سلول درمانی و ژن درمانی (چیستی و ماهیت، تفاوت ها)
چرا سلول درمانی؟ چرا ژن درمانی؟ (ضرورت انجام سلول درمانی و ژن درمانی)
روشهای انجام سلول درمانی و ژن درمانی (معرفی روش ها و ابزارهای مورد نیاز در سلول درمانی)
کارگاه آموزشی کشت و نگهداری سلول های بنیادی جنینی
روز دومباید ها و نبایدهای سلولدرمانی و ژن درمانی (بیان محدودیت ها و چالش های سلول درمانی)
معرفی بازار و ظرفیت های تجاری
کارگاه آموزشی نحوه کشت و نگهداری سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان
روز سوممهندسی بافت (ساخت اندام های بدن در آزمایشگاه)
کارگاه آموزشی روش های انتقال ژن
برگزاری آزمونhttps://www.royan-edu.ir/product/2th-royan-summer-school/
اینجا میتونی بی واسطه با سلول های بنیادی حرف بزنی!
https://forum.alaatv.com/post/1396470 -
https://www.royan-edu.ir/product/هفدهمین-کنگره-بین-المللی-سلولهای-بنیا/
https://www.royan-edu.ir/product/بیست-و-دومین-کنگره-بین-المللی-بیولوژی-ت/
z Gheibi
romisa
@فارغ-التحصیلان-آلاء
اینجا میتونی بی واسطه با سلول های بنیادی حرف بزنی!
https://forum.alaatv.com/post/1396470 -
یک آزمایشگاه جدید در CU Boulder در حال بررسی چگونگی تأثیر ماتریکس خارج سلول بر رشد، تکوین و عملکرد کلیه ها می باشد. کار این تیم که اخیراً در مجله انجمن نفرولوژی آمریکایی شرح داده شده است، باعث روشن شدن ناشناخته هایی در زمینه ی ماتریس، مهندسی بافت و کلیه می شود.
دکتر سارا لیپ، اولین نویسنده مقاله، گفت: " کلیه مواد زائد و نمک را از بدن دفع کرده و تعادل آب را بازیابی کرده و همچنین در تولید هورمون نقش دارد. "
وی گفت: "ماتریس خارج سلول برای تشکیل کلیه و عملکرد طبیعی کلیه بسیار مهم است. با این وجود چگونگی تغییر ترکیب ماتریس و ساختار آن با تکوین کلیه قبلاً ناشناخته بود. در این مقاله، ما به هر دو جنبه ی شکل گیری اولیه و بالغ شدن کلیه با استفاده از یک موش که مدلی برای بررسی کلیه ی انسان است، توجه کردیم."
این تحقیق بخشی از تلاشهای مداوم در مهندسی بافت است که در آن سلولها، ماتریس و فاکتورهای رشد را برای الگو برداری از عملکرد اندام ترکیب می کنند. انجام این کار به طور بالقوه باعث تغییر شکل پزشکی بازساختی شده و با ایجاد گزینه ی اندام مصنوعی به جای اندام های اهدایی، بانک کلیه های موجود را افزایش می دهد.
کالو گفت آزمایشگاه وی این تحقیق را در CU Boulder ادامه خواهد داد. ساختار و ترکیب توصیف شده در مقاله می تواند به عنوان یک راهنمای اولیه برای مهندسان بافت که کلیه را مطالعه می کنند، استفاده شود.
وی گفت: "آزمایشگاه ما در درجه اول بر درک ترکیبات ماتریکس خارج سلولی، ساختار و مکانیک سیستم تکوین عضله ی اسکلتی متمرکز است، بنابراین انشعاب در کلیه یک چالش خوشایند است." "هنوز چیزهای زیادی برای کشف و کار در این زمینه وجود دارد چرا که ما روندهای جالبی را در ماتریکس خارج سلولی بینابینی به عنوان یک شبکه فیبری بین سلول ها مشاهده کرده ایم و اکنون در حال بررسی آنچه در یک مدل رشد غیر طبیعی کلیه در مرحله جنینی اتفاق می افتد هستیم."
https://medicalxpress.com/news/2021-06-paves-kidney-treatment-potential-synthetic.html
اینجا میتونی بی واسطه با سلول های بنیادی حرف بزنی!
https://forum.alaatv.com/post/1396470 -
خون بند ناف (CB) منبعی از سلولهای بنیادی و پیش ساز خونساز (CB-HSPCs) برای بازسازی مغز استخوان (BM) را نشان می دهد، اما کمبود تعداد CB-HSCPC و روشهای ex vivo برای افزایش عملکرد CB-HSPC، باعث محدود شدن کاربرد بالینی CB در بیماران بالغ شده است.
از آنجا که سلولهای بنیادی پرتوان ناشی از انسان (hiPSC) به عنوان سلولهای اهدا کننده وزیکولهای فعال خارج سلولی (EVS) که خصوصیات دیگر سلولها را تغییر می دهند، شناخته شده اند، تیم تحقیقاتی از دانشگاه Jagiellonian لهستان که گزارش خود را در 17 ژوئن در Natture چاپ کرده اند، اولین کسانی هستند که EVS مشتق از( (hiPSC-Evs را برای افزایش پتانسیل تولید سلولهای خون ساز از CB-HSPCs استفاده می کنند.
آنها نشان دادند که hiPSC-EV ها باعث بهبود خواص عملکردی CB-HSPC ها در جهت ظرفیت خونسازی شان از جمله پتانسیل متابولیک، خونسازی و کلونوژنیک و همچنین بقا، پاسخ شیمی درمانی به فاکتور 1 مشتق شده از سلول استرومایی و چسبندگی به اجزای مدل نیچ هماتوپویتیک در شرایط آزمایشگاهی می شوند.
علاوه بر این، hiPSC-EV ها لانه گزینی و پیوند CB-HSPC ها را در داخل بدن افزایش می دهند. این پدیده ممکن است مربوط به فعال شدن مسیرهای سیگنالینگ در CB-HSPCs پس از درمان با hiPSC-EV باشد، همانطور که در بیان ژن و سطح فعالیت پروتئین کینازها نشان داده شده است.
در نتیجه، hiPSC-EV ها ممکن است به عنوان تعدیل کننده های موجود در ظرفیت CB-HSPC برای افزایش خواص عملکردی آنها و تقویت برنامه های عملی آینده سلول های مشتق شده از CB در بازسازی BM استفاده شود.
https://www.nature.com/articles/s41375-021-01325-y
اینجا میتونی بی واسطه با سلول های بنیادی حرف بزنی!
https://forum.alaatv.com/post/1396470 -
توانایی سمندرها در تولید اندامهای از دست رفته راز علمی بزرگی است که هزاران سال محققان دنیای طبیعی را مجذوب خود کرده است؛ قابلیتی که در پستانداران بالغ از جمله انسان دیده نمیشود. در پستانداران به جای بازسازی اعضای از دست رفته یا آسیب دیدهی بدن، اسکاری در محل آسیب ایجاد میشود که مانع فیزیکی اصلی در القای بازسازی است.
در حالی که در سمندرها این اسکار ایجاد نشده و این همان چیزی است که اجازه می دهد بازسازی انجام شود. تیم تحقیقاتی آزمایشگاه زیستی به سرپرستی دکتر James Godwin موفق به شناخت نقش حیاتی ماکروفاژها در القای بازسازی در سمندر شدند. نتایج آزمایشهای آنها نشان داد که اگرچه مسیرهای پاسخدهی ماکروفاژها در سمندر و موش هنگامی که در معرض عوامل بیماریزا مانند باکتریها، قارچ ها و ویروس ها قرار میگیرند مشابه است، اما در هنگام مواجهه با آسیب این داستان متفاوت است و ماکروفاژها در سمندر باعث رشد بافت جدید شده در حالی که در موش باعث ایجاد اسکار می شوند. این تیم تحقیقاتی امیدوار است با شناخت مسیرهای سیگنالینگ دخیل در پاسخدهی ماکروفاژهای سمندر به آسیب بافتی، راه جدیدی در توسعه رویکردهای پزشکی بازساختی در انسان پیدا کند.
اینجا میتونی بی واسطه با سلول های بنیادی حرف بزنی!
https://forum.alaatv.com/post/1396470 -
محققان موسسه Wake Forest for Regenerative Medicine یک تکنیک مهندسی بافت را برای ایجاد عضلات اسکلتی ایجاد کرده اند که سلولهای عصبی را بهینه تر در بافتهای پرینت شده، وارد می کند.
رویکردهای سنتی برای درمان نقایص گسترده عضلانی اغلب ,مفید فایده نبوده که این امر می تواند منجر به عدم توانایی عصب در جایگیری صحیح در بافت عضلانی شوند. این روش ها عمدتا با استفاده از جراحی ترمیمی و پیوند عضلات صورت میگیرد که گاها می توانند منجر به عدم تحرک و کنترل شوند.
این رویکرد چاپ ترکیبی می تواند گامی حیاتی در راستای امکان استفاده از بافت های عضلانی اسکلتی مهندسی زیستی برای معالجه بیماران باشد. این فناوری می تواند به ویژه در معالجه سربازانی که به دنبال آسیب دیدگی شدید از مواد منفجره دست ساز در حین انجام کار فعال هستند ، مفید واقع شود.
پیش از این ، تیم نشان داده بود که سیستم چاپ و اندام چاپی یکپارچه (ITOP) آنها قادر به تولید بافت عضلانی سه بعدی است، که به اندازه کافی سازمان یافته و قوی بوده و ساختار اصلی آن را حفظ می کند.
در مطالعات اخیر،این تیم به دنبال تولید بافت عضلانی عملکردی ، ترکیبات مختلفی از سلول ها و انواع مختلف ساختارهای عضلانی اسکلتی را آزمایش کرده است.
نتایج تحقیقات این تیم در نشریه Nature Communications منتشر شده است و هم اکنون ادغام سلول های عصبی در بافت عضله اسکلتی که توسط چاپگر زیستی ایجاد شده را به منظور تسریع بازسازی عملکردی عضلات بررسی کرده است.
اینجا میتونی بی واسطه با سلول های بنیادی حرف بزنی!
https://forum.alaatv.com/post/1396470 -
تجهیزات پیشرفتهای که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند و ابعادی میکرونی دارند، به کمک فناوریهای هوش مصنوعی و الکترونیک کار پژوهش، تشخیص و درمان بیماری را آسان کردهاند.
سیالات و تجهیزات دارای ابعاد میکرونی یکی از فناوریهای نوظهور در فناوری زیستی و سلولی است که با قابلیتهای منحصربهفردی که تجهیزات هوشمند ریزمایعات یا میکروفلوئید یکی از ابزارهایی هستند که در اندازههای کمتر از یک میکرون امکان مطالعه و جداسازی بافتهای سلولی و زیستی را فراهم میکنند.
درمان هوشمند و فناورانه بیماریها
سرطان یکی از عارضههای صعبالعلاج و شایع این روزهای جهان صنعتی است که همچنان روشهای تهاجمی و درگییرکننده بافتهای بدن از جمله شیمی درمانی یا پرتودرمانی، راهکاری قطعی برای درمان آن نبوده و عارضههای جانبی بسیاری را برای بیمار ایجاد میکند.
به کمک تجهیزات فناورانه ریزسیال اما راهی برای بهبود و درمان پیدا شده است. این تجهیزات ضمن آنکه میتوانند دارورسانی را به صورت هوشمند به بافتهای بیمار از جمله غدد سرطانی برسانند، امکان مشخص کردن وشناسایی و جدا کردن سلولهای سرطانی از سلولهای سالم خون و بافت را محقق میکنند.
تجهیزات یادشده دارای دریچههایی با ابعاد میکرومتری هستند که امکان عبور مایعاتی مانند دارو یا ذرات کمتر از یک میلیمتر را ایجاد میکنند. میکروفلوئید به شکلی پرکاربرد در سلولهای بنیادی و فرآوردههای زیستی، کاربرد دارند.
تجهیزات میکروسیال، ضمن کاهش هزینههای درمان میتوانند به طور خودکار و هوشمند روند درمان را رصد کرده و آمارهای دقیق را به گروه درمانگر یا پژوهشگران فناوریهای زیستی یا سلولهای بنیادی، اعلام کنند.
استفاده از تجهیزات میکروسیال، میتواند ضمن خودکارسازی فرآیند درمان، محدودیتهای پژوهش بر روی بافتها و اندامهای داخلی را از میان برداشته و ضمن توسعه آزمایشهای دقیق و کاربردی، افزایش کارایی داروها یا تجهیزات پزشکی را به ارمغان بیاورد.
اما این تجهیزات چگونه کار میکنند؟ این ابزارها مبتنی بر نفوذ سیالات دارای ابعاد بسیار ریزابعاد است و بر همین اساس، فناوری میکروفلوئیدیک با استفاده از یک بخش سختافزاری برای انتقال مایع و یک تراشه هوشمند، مایعات را با دقتی بالا با سرعت بسیار پایین و دقتی بالا منتقل میکنند. از طریق این ابزار میتوان نانوداروها یا مواد آهسته رهش را که اثرگذاری بسیار بالایی در درمان اختصاصی بخش بیمار ایفا میکنند، انتقال داد.
ویژگیهای منحصر به فرد تجهیزات میکروسیال
با توجه به دقت بسیار بالا و ابزارهای هوشمند برای میزان مایع مورد استفاده و تعیین دقیق سرعت و فشار انتقال مایع، کیفیت کار درمان و تحقیق با ابزارهای مبتنی بر این فناوری بسیار بالا است و نتایج مطلوبی را نیز به ویژه در پژوهشها به جا گذاشته است. همچنین زیستسازگاری بالا و عدم ایجاد حساسیت در بدن از مزیتهایی است که به توسعه فناوری میکروسیالها و استقبال بخشهای پژوهشی و فناورانه منجر شده است.
با توجه بیشتر شرکتهای فعال در حوزه تجهیزات پزشکی و رونق تولید ابزارهای مبتنی بر فناوری ریزسیالها، قیمت تمام شده درمان کاهش خواهد یافت و با امکان درمان اختصاصی و قطعی بسیاری از بیماریهای صعبالعلاج به این روش نوآورانه، هزینههای اختصاص یافته به تجهیزات، داروها و نگهداری از بیماران خاص به توسعه فناوری سلولهای بنیادی و فناوریهای زیستی اختصاص خواهد یافت.
اینجا میتونی بی واسطه با سلول های بنیادی حرف بزنی!
https://forum.alaatv.com/post/1396470 -
محققان در مطالعه اخیرشان از یک روش جدید و غیرتهاجمی برای اندازهگیری جریان خون مغزی با نور خبر دادهاند. به گفته محققان میتوان از این روش برای تشخیص فعالیت مغز استفاده کرد. این روش جدید که طیف سنجی موج پخش کننده تداخل سنجی عملکردی(fiDWS) نام دارد، ارزانتر از فناوری موجود است و میتوان از آن برای ارزیابی آسیبهای مغزی یا انجام تحقیقات علوم اعصاب استفاده کرد. ویوک سینیواسان"(Vivek Srinivasan) محقق این مطالعه گفت: با استفاده از این روش ما میتوانیم میزان عملکرد مغز در تنظیم جریان خون و فعالیت مغز را به صورت غیرتهاجمی در انسان ارزیابی کنیم. دو درصد از وزن بدن انسان را مغز تشکیل میدهد اما ۱۵ تا ۲۰ درصد جریان خون را از قلب میگیرد.
اندازهگیری جریان خون مغزی برای تشخیص سکتههای مغزی و پیشبینی آسیب ثانویه در خونریزیهای زیر عنکبوتیه یا آسیبهای مغزی مهم است. پزشکانی که در بخش مراقبتهای ویژه عصبی هستند با تصویربرداری از جریان خون مغز و بررسی میزان اکسیژن رسانی سطح بهبودی بیمار را کنترل میکنند. فناوریهای موجود برای تشخیص این امر گران است و نمیتوان از آنها به طور مداوم استفاده کرد. به عنوان مثال در حال حاضر برای تصویربرداری از جریان خون مغزی به ام آر ای یا اسکنر توموگرافی کامپیوتری نیاز است که هزینه هر دوش روش بالا است. فناوریهای دیگری مانند فناوریهای مبتنی بر نور مانند طیفشناسی فروسرخ نزدیک نیز وجود دارند اما این روشها نیز دارای اشکالاتی همانند دقت در اندازه گیری هستند.
اما نحوه عملکرد روش جدید اینگونه است که طی آن نور فروسرخنزدیک از طریق بافتهای بدن به داخل مغز نفوذ میکند. اگر لیزر فروسرخنزدیک را به پیشانی فردی بتابانید، نور بارها توسط بافت(از جمله سلولهای خونی) پراکنده میشود. با برداشتن نوسان سیگنال نوری که از جمجمه و پوست سر عبور میکند پزشکان میتوانند اطلاعاتی در مورد جریان خون در داخل مغز بدست آورند.
https://advances.sciencemag.org/content/7/20/eabe0150
اینجا میتونی بی واسطه با سلول های بنیادی حرف بزنی!
https://forum.alaatv.com/post/1396470 -
این پست پاک شده!
-
امیدی برای بازسازی اندامهای ازدسترفته انسان
بسیاری از گونههای مارمولک میتوانند دم خود را رها کنند تا حواس یک شکارچی را پرت کنند. آنها میتوانند دوباره دم خود را رشد دهند، اما زائده رشدیافته بهسادگی یک لوله غضروفی است و فاقد تمام ساختارهای اسکلتی و عصبی دم اصلی است.
محققان راهی را کشف کردهاند که به «گکوها» اجازه میدهد دمهای کامل تولید کنند؛ آنها سلولهای بنیادی عصبی را طوری مهندسی کردند که به سیگنالی که تولید غضروف را تشویق میکند، پاسخ ندهند. سپس سلولها را به مارمولکهایی که دمشان قطع شده بود تزریق کردند و اینبار آنها دمهایی را که الگوهای آناتومیک طبیعی از خود نشان میدادند، تولید کردند.
این موفقیت، امیدی را برای القای بازسازی کامل اندامهای گونههای دیگر، ازجمله انسان، فراهم میکند؛ همچنین به بیماران آسیب نخاعی کمک میکند تا بتوانند اعصاب جدیدی تشکیل دهند.