Hiii
یه سوال داشتم
این نکته رو ببینین
1730752083445-_-resized.jpg
حالا این سوالو
1730752104654-_-resized.jpg
این تست کنکوره و از تیپ بالا نیست تو دسته ها قرار میگیره ولی از دسته ی اول که نوشتم نیس
بعد دقیقا طبق چیزی که داخل عکسا نوشتم
تو عکس بالایی بیشترین فاصله میشه برابری سرعتا
تو عکس پایینی(تست)کمترین فاصله میشه برابری سرعتا. سوالم اینه مگه چه فرقی میکنن که اینطوریه؟
تو یکی کمترین فاصله میشه برابری
تو یکی بيشترين
@دانش-آموزان-آلاء
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@ریاضیا
@تجربیا
Screenshot_2024-10-05-00-43-14-899_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-05-00-43-37-283_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام روزتون بخیر 🥰
ببخشید من سوال 40رو متوجه نمیشم از کجا باید بفهمم منظورش اینکه الکتروسکوپ به روش القا باردار شده ؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
وایییی مخم سوت کشید کمک لطفا
-
-
و هرکس توکل میکند بر خدا پس او حسابش با اوست
-
Mahdis Jafary در وایییی مخم سوت کشید کمک لطفا گفته است:
و هرکس توکل میکند بر خدا پس او حسابش با اوست
اشتباه ریپلای زدم
-
محدثه س
سلام.
ببینید سوال به ما سه جسم رسانا با میزان بارهای اولیه شونو داده. این بار ها باید بین سه جسم جا به جا بشن. مثلا زمانی که ما دو کره رسانای کاملا مشابه داشتیم، میزان بار هر دو کره با همدیگه جمع میشد و تقسیم بر دو می شد. یعنی پس از جا به جایی هر دو کره به یک میزان بار داشتن.
الانم مثل همونه ولی سه جسم داریم و سوال چیزی درباره مشابه بودن یا نبودنشون نگفته. پس نمیتونیم بعد از جمع بار ها، اونا رو تقسیم کنیم.
پس در مرحله اول فقط میزان بار ها رو با همدیگه جمع میکنیم.برای مرحله دوم، خود سوال میگه آقا من نمیتونم مستقیما بهت بگم که بعد از جا به جایی هر کدوم از اجسام چقدر بار دارن. ولی غیر مستقیم بهت میگم خودت حساب کن.
میگه بیا q'A رو بردار
سه دوم q'B رو هم بردار
منفی سه برابر q'c رو هم بردار (یعنی سه برابرشو بردار و ضربدر یه منفیش کن. یاهمون قرینه ش کن)%(#f53baa)[*** کیو پریم ('q) رو هم که خودت بهتر میدونی. یعنی میزان بار ثانویه. یا همون میزان بار بعد از پخش شدن***]
حالا همه اینا رو بذار کنار هم و با هم مقایسه کن. میبینی که همه شون با هم مساوین. پس اینا رو می نویسم کنار همدیگه و بینشون علامت مساوی میذارم.
برای مرحله سوم باید ببینیم هرکدوم از این مقدار بار های جدیدی که به من داده دقیقا چقدره تا بتونیم سوال رو حل کنیم. اما خب مقدار طرفین تساوی ها با هم برابر نیست که به همین راحتی ها بفهمیم. مثلا من حتی نمیدونم q'B چقدره که حالا بخوام بیام سه دومشو حساب کنم بعد با q'A ( که اینم نمیدونم چقدره ) مساوی قرارش بدم.
پس نیاز دارم همه شونو بر حسب یه واحد خاص داشته باشم که اگه یه قسمتش به دست اومد بتونم عین یه معادله حلش کنم.
%(#0800fa)[(مثلا بتونم بگم که q'B نصف q'A هست)]
انتخاب بر عهده خودمه که چجوری بنویسمش مثلا کتاب همه رو بر حسب q'C نوشته. منم همینجوری پیش میرم.
تا اینجا سه تا عبارت رو با هم مساوی قرار دادیم. برای این که بر حسب q'C بنویسیم، میایم اون دو طرف دیگه رو به طور جداگانه با q'C مساوی می گیریم و مثل معادله حلش می کنیم.حالا دو تا معادله بر حسب q'C داریم:)
الان نیاز داریم یه رجوع بکنیم به مرحله اول. مجموع بار ها شده بود 12 میکرو کولن. مگه نه؟
%(#ff7b00)[حالا طبق اصل پایستگی بار (دقیقا اون قسمتش که میگه بار ها هرگز از بین نمی روند) به این نتیجه میرسیم که مجموع همه بارهایی که الان داریم، دقیقا به اندازه مجموعشون قبل از جا به جاییه یعنی 12 میکرو کولن.]
خب الان ما همه شونو برحسب q'C داریم. پس میایم همه رو با هم جمع می کنیم که بتونیم عدد حاصل رو، توی یک معادله با 12 میکرو کولن مساوی قرار بدیم و مقدار q'C رو بدست بیاریم.
در مرحله آخر ما فقط نیاز داریم مقدار q'C رو که الان بدست آوردیم، در معادله هایی که بر حسب q'C نوشتیم جایگزاری کنیم. و میزان تغییراتش نسبت به اعداد قبل از
جا به جایی رو بدست بیاریم.گزینه صحیح میشه گزینه 2 :)))))
%(#f23535)[ببخشید که انقدر ریز به ریز گفتم. میدونم خودت اکثرشو بلدی. ولی چون رو در رو نیستیم گفتم با جزئیات بگم که هرکجا شو اشکال داشتی متوجه بشی. باز اگه دیدی جاییش مفهوم نیست بهم بگو که یه جور دیگه توضیح بدم]
%(#0ee8b1)[موفق باشی :)))]