Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. دروس
  3. ادبیات و زبان فارسی
  4. استعاره‌ی مصرحه رو مَجاز بگیریم یا نه؟
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
امتحان نهایی
منتظر ظهورم
سلام میشه بگین برای امتحان نهایی کودوم شعرها حفظیه؟ و اینکه قسمتی هست که حذف کرده باشن؟ بارم بندی درس ها چجوریه؟ من دوباره میخوام کنکور بدم و امتحانای نهایی رو باید شرکت کنم برا همین چیزی نمیدونم ممنون میشم کمکم کنین
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
این چیه؟
Hg L 0H
سلام مجدد مشت خونین قلبم داخل درس9 گفته میشه اضافه ی تشبیهی معنی جمله رو خوب متوجه نمیشم یا چی؟ چون من فکر کردم اضافه ی استعاره ایه و تشخیص یعنی قلب به انسانی تشبیه شده که مشت داره @دوازدهم @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
چند سوال...
wanderingW
سلام توی این جمله که میگه تو از آن منی و من از آن. تو حذف فعل به قرینه لفظی نمیشه؟ یجا نوشته بود به قرینه معنایی حذف داریم درسته ؟ چرا؟ یه سوال دیگه میشه بگید تو این جمله جوان چرا مسند هست؟ عشق جاودانی همواره معشوق را جوان می‌بیند. @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
نوع را
AquaA
[image: 1747637711673-93106a8f-c54d-46e8-806c-14123fc7c91f-image.png] سلام اینجا نوع را مفعولی هست یا فک اضافه ؟ چرا ؟ @تجربیا @ریاضیا @دوازدهم
ادبیات و زبان فارسی
نقش دستوری
آیلینآ
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
نهاد یا مسند ؟
AquaA
سلام تو جمله زیر کان سوخته را جان شد الان جان مسند هستش یا نهاد ؟ چجوری اینو تشخیص میدید؟ (تشخیص نهاد و ... بلدم اینجا مشکل خوردم ) @ریاضیا @تجربیا @دوازدهم
ادبیات و زبان فارسی
از کجا میشه فهمید؟
Hg L 0H
سلام داریم: زیبا ترین نواحیِ عالم نواحی میشه هسته زیبا ترین میشه صفت برای هسته اما عالم چطور صفته؟ @دوازدهم @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
معنی و مفهوم
msoq sharifM
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
مجاز و کنایه
msoq sharifM
سلام خسته نباشید دوستان فرق بین مجاز و کنایه مگر این نیست که کنایه یه عبارته و مجاز یه کلمه هست اما پیش اومده که تو متن در پیز دیگه داره میگه مثلا عبارت سر و کله اش پیدا شد رو در نطر بگیرید چون یه عبارته فکر میکنم کنایه باشه اما در واقع مجازه چرا؟ یا مثلا اسم و رسم داشتن یه عبارته درسه؟ولی کنایه در نطر گرفته نشده و مجازه میشه توضیح بدید ولی مثلا رنگین بودن سفره کنایه از انواع مختلف غذا در نطر گرفته شده
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
تشبیه
msoq sharifM
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
سوال دستور
AquaA
[image: 1747333504968-1000013067-resized.jpg] سلام جواب این چی میشه ؟ من خودم گزینه دو زدم ولی خب غلط گرفته شده @ریاضیا @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی
یه سوال کوچیک
Hg L 0H
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
._.Zahra.K.
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات زمینه های مختلف
._.Zahra.K.
سلام این زمینه های حماسی داستانی قهرمانی و خرق عادت چی هستن و از کجا تشخیصشون بدم؟ توی یک سری درسای حماسی و شاهنامه اینا خیلی ازشون استفاده میشه اگه ویدیو یا چیزی رو هم می‌شناسید که خوب توضیح داده باشه ممنون میشم معرفی کنین @دانش-آموزان-آلاء @دوازدهم @یازدهم
ادبیات و زبان فارسی
نوع این وابسته وابسته
Anzw 18A
دوستان سلام چطورین؟ یه سوال کوچولو داشتم تو عبارت " معلم کلاس سوم و چهارم ابتدایی من"، کلمه "ابتدایی" وابسته وابسته از چه نوعیه؟! صفت مضاف الیهه برای کلاس؟ یا صفت صفته برای سوم و چهارم؟ @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی

استعاره‌ی مصرحه رو مَجاز بگیریم یا نه؟

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده ادبیات و زبان فارسی
9 دیدگاه‌ها 5 کاربران 188 بازدیدها 3 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • Fatemeh BahooshF آفلاین
    Fatemeh BahooshF آفلاین
    Fatemeh Bahoosh
    دانش آموزان آلاء
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط monirs انجام شده

استاد حسین خوانی عزیز می‌فرمایند که استعاره های مصرحه رو به هیچ عنوان مجاز نگیرید اما تو کتاب درسی سال دهم(کنکوری 1402)به وضوح گل رو مجاز از یار گرفته کتاب درحالیکه گل استعاره از یار است جالبه که علاقه رو هم شباهت گرفتند و این کاملا مشهوده که استعاره های مصرحه مجاز اند، استاد خودم هم گفتند استعاره های مصرحه مجازن و در کنکورهای اخیر هم صحتش تایید شده اما از اونجایی که استاد حسین خوانی گرامی هزاران بار تاکید کردن بچه ها مجاز نگیرید استعاره های مصرحه رو موندم چیکار کنم شما نظرتون چیه؟

Kit CatK F IIAIII 4 پاسخ آخرین پاسخ
    2
    • M آفلاین
      M آفلاین
      Mohammad Gh
      دانش آموزان آلاء دوازدهم
      نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

راه-ابریشمی-ها-ادبیات
      همیار
      ناظم
      بچه-های-تجربی-راه-ابریشم
      بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم

1 پاسخ آخرین پاسخ
      1
      • Fatemeh BahooshF Fatemeh Bahoosh

استاد حسین خوانی عزیز می‌فرمایند که استعاره های مصرحه رو به هیچ عنوان مجاز نگیرید اما تو کتاب درسی سال دهم(کنکوری 1402)به وضوح گل رو مجاز از یار گرفته کتاب درحالیکه گل استعاره از یار است جالبه که علاقه رو هم شباهت گرفتند و این کاملا مشهوده که استعاره های مصرحه مجاز اند، استاد خودم هم گفتند استعاره های مصرحه مجازن و در کنکورهای اخیر هم صحتش تایید شده اما از اونجایی که استاد حسین خوانی گرامی هزاران بار تاکید کردن بچه ها مجاز نگیرید استعاره های مصرحه رو موندم چیکار کنم شما نظرتون چیه؟

Kit CatK آفلاین
        Kit CatK آفلاین
        Kit Cat

Fatemeh Bahoosh
        سلام ببین تو کنکور چی مد نظر بوده همون رو بگیر...
        معلم مام گفتن استعره مصرحه مجازه بنظرم مجاز بگیر مگه اینکه یه تست کنکور دیدی که نوشته بود مجاز نداره اونوقت شاید بشه گفت مجاز نیست...
        ولی کلا ادبیات تا حدی سلیقه ایه...
        مثلا معلم ما یه شعر رو عرفانی تعبیر میکنه و معلم شما میگه عرفان کجا بود منظور شاعر عشقشه..!!
        باید با توجه به هر دو نگرش با توجه به سوال تصمیم گرفت🙂

Fatemeh BahooshF 1 پاسخ آخرین پاسخ
        0
        • Kit CatK Kit Cat

Fatemeh Bahoosh
          سلام ببین تو کنکور چی مد نظر بوده همون رو بگیر...
          معلم مام گفتن استعره مصرحه مجازه بنظرم مجاز بگیر مگه اینکه یه تست کنکور دیدی که نوشته بود مجاز نداره اونوقت شاید بشه گفت مجاز نیست...
          ولی کلا ادبیات تا حدی سلیقه ایه...
          مثلا معلم ما یه شعر رو عرفانی تعبیر میکنه و معلم شما میگه عرفان کجا بود منظور شاعر عشقشه..!!
          باید با توجه به هر دو نگرش با توجه به سوال تصمیم گرفت🙂

Fatemeh BahooshF آفلاین
          Fatemeh BahooshF آفلاین
          Fatemeh Bahoosh
          دانش آموزان آلاء

Kit Cat ممنون از پاسخت، آخه سختی کار اینجاست خود کتاب اومده استعاره مصرحه رو مجاز گرفته، کتاب دهم کنکوری 1402 ص 16 گل که استعاره از معشوقه مجاز گرفته،، استاد حسین خوانی هم مثال کنکور زد که استعاره رو نباید مجاز بگیریم، حالا یه دبیر عزیز دیگه اومد مجاز و استعاره مصرحه رو یکی کرد با مثال کتاب منم نقل قول استاد حسین خوانی رو میگفتم و مقاومت میکردم ولی به نظر میاد مجاز باید گرفته شه یا باتوجه به سوالا، باید نوع رفتار با سوال رو تعیین کنیم. مرسی 🙏

Kit CatK 1 پاسخ آخرین پاسخ
          0

Kit Cat ممنون از پاسخت، آخه سختی کار اینجاست خود کتاب اومده استعاره مصرحه رو مجاز گرفته، کتاب دهم کنکوری 1402 ص 16 گل که استعاره از معشوقه مجاز گرفته،، استاد حسین خوانی هم مثال کنکور زد که استعاره رو نباید مجاز بگیریم، حالا یه دبیر عزیز دیگه اومد مجاز و استعاره مصرحه رو یکی کرد با مثال کتاب منم نقل قول استاد حسین خوانی رو میگفتم و مقاومت میکردم ولی به نظر میاد مجاز باید گرفته شه یا باتوجه به سوالا، باید نوع رفتار با سوال رو تعیین کنیم. مرسی 🙏

Kit CatK آفلاین
            Kit CatK آفلاین
            Kit Cat

Fatemeh Bahoosh
            والا اکثر نعلما مجاز رو استعاره مصرحه میگیرن ولی من حس میکنم با توجه به اینکه این مسئله سبیقه ایه تو کنکور یجور سوال نمیدن که نشه حل کرد🙂
            انشالله ک اگه اومد هر دو ازش ب خوبی رد میشیم...بنظر من ک مصرحه رو مجاز بگیر چون این نوع تفکر متداول تره اما بازم بسته به سوال دازه همونطور ک فرمودین...
            خواهش میکنم🙏
            موفق باشید🌹

1 پاسخ آخرین پاسخ
            0

F آفلاین
              F آفلاین
              F GH 2

Fatemeh Bahoosh چه سوال خوبی سوال منم هست این

1 پاسخ آخرین پاسخ
              0

IIAIII آفلاین
                IIAIII آفلاین
                IIAII

Fatemeh Bahoosh سلام🌈 اصلا استعاره تعریفش از مجاز میاد!
                وقتی که یک کلمه بجای کلمه دیگه ای استفاده بشه مجاز داریم
                حالا اگه رابطه بین این دو کلمه، از نوع شباهت بود استعاره هم داریم
                پس استعاره زیرمجموعه ی مجازه
                از طرفی من توی دوتا کتاب اینو خوندم که وقتی استعاره رو پیدا میکنی، انگار مجاز رو پیدا کردی!

1 پاسخ آخرین پاسخ
                1
                • Fatemeh BahooshF آفلاین
                  Fatemeh BahooshF آفلاین
                  Fatemeh Bahoosh
                  دانش آموزان آلاء

ممنونم، پس با تفکر استعاره مصرحه =مجاز میریم جلو انشالله، دست گلتون درد نکنه 🌹

1 پاسخ آخرین پاسخ
                  0

F آفلاین
                    F آفلاین
                    F GH 2

Fatemeh Bahoosh سلام الان داشتم راه ابریشمو میدیدم آقای حسین خانی گفتن کتاب درسی گفته استعاره مصرحه مجازه ولی کنکور فرق قائل شده و منظورش از استعاره مصرحه مجاز نیس دیگه

1 پاسخ آخرین پاسخ
                    0
                    پاسخ
                    • پاسخ به عنوان موضوع
                    وارد شوید تا پست بفرستید
                    • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
                    • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
                    • بیشترین رای ها

• درون آمدن

• حساب کاربری ندارید؟ نام‌نویسی

• برای جستجو وارد شوید و یا ثبت نام کنید
                    • اولین پست