استعارهی مصرحه رو مَجاز بگیریم یا نه؟
-
استاد حسین خوانی عزیز میفرمایند که استعاره های مصرحه رو به هیچ عنوان مجاز نگیرید اما تو کتاب درسی سال دهم(کنکوری 1402)به وضوح گل رو مجاز از یار گرفته کتاب درحالیکه گل استعاره از یار است جالبه که علاقه رو هم شباهت گرفتند و این کاملا مشهوده که استعاره های مصرحه مجاز اند، استاد خودم هم گفتند استعاره های مصرحه مجازن و در کنکورهای اخیر هم صحتش تایید شده اما از اونجایی که استاد حسین خوانی گرامی هزاران بار تاکید کردن بچه ها مجاز نگیرید استعاره های مصرحه رو موندم چیکار کنم شما نظرتون چیه؟
-
-
استاد حسین خوانی عزیز میفرمایند که استعاره های مصرحه رو به هیچ عنوان مجاز نگیرید اما تو کتاب درسی سال دهم(کنکوری 1402)به وضوح گل رو مجاز از یار گرفته کتاب درحالیکه گل استعاره از یار است جالبه که علاقه رو هم شباهت گرفتند و این کاملا مشهوده که استعاره های مصرحه مجاز اند، استاد خودم هم گفتند استعاره های مصرحه مجازن و در کنکورهای اخیر هم صحتش تایید شده اما از اونجایی که استاد حسین خوانی گرامی هزاران بار تاکید کردن بچه ها مجاز نگیرید استعاره های مصرحه رو موندم چیکار کنم شما نظرتون چیه؟
Fatemeh Bahoosh
سلام ببین تو کنکور چی مد نظر بوده همون رو بگیر...
معلم مام گفتن استعره مصرحه مجازه بنظرم مجاز بگیر مگه اینکه یه تست کنکور دیدی که نوشته بود مجاز نداره اونوقت شاید بشه گفت مجاز نیست...
ولی کلا ادبیات تا حدی سلیقه ایه...
مثلا معلم ما یه شعر رو عرفانی تعبیر میکنه و معلم شما میگه عرفان کجا بود منظور شاعر عشقشه..!!
باید با توجه به هر دو نگرش با توجه به سوال تصمیم گرفت -
Fatemeh Bahoosh
سلام ببین تو کنکور چی مد نظر بوده همون رو بگیر...
معلم مام گفتن استعره مصرحه مجازه بنظرم مجاز بگیر مگه اینکه یه تست کنکور دیدی که نوشته بود مجاز نداره اونوقت شاید بشه گفت مجاز نیست...
ولی کلا ادبیات تا حدی سلیقه ایه...
مثلا معلم ما یه شعر رو عرفانی تعبیر میکنه و معلم شما میگه عرفان کجا بود منظور شاعر عشقشه..!!
باید با توجه به هر دو نگرش با توجه به سوال تصمیم گرفتKit Cat ممنون از پاسخت، آخه سختی کار اینجاست خود کتاب اومده استعاره مصرحه رو مجاز گرفته، کتاب دهم کنکوری 1402 ص 16 گل که استعاره از معشوقه مجاز گرفته،، استاد حسین خوانی هم مثال کنکور زد که استعاره رو نباید مجاز بگیریم، حالا یه دبیر عزیز دیگه اومد مجاز و استعاره مصرحه رو یکی کرد با مثال کتاب منم نقل قول استاد حسین خوانی رو میگفتم و مقاومت میکردم ولی به نظر میاد مجاز باید گرفته شه یا باتوجه به سوالا، باید نوع رفتار با سوال رو تعیین کنیم. مرسی
-
Kit Cat ممنون از پاسخت، آخه سختی کار اینجاست خود کتاب اومده استعاره مصرحه رو مجاز گرفته، کتاب دهم کنکوری 1402 ص 16 گل که استعاره از معشوقه مجاز گرفته،، استاد حسین خوانی هم مثال کنکور زد که استعاره رو نباید مجاز بگیریم، حالا یه دبیر عزیز دیگه اومد مجاز و استعاره مصرحه رو یکی کرد با مثال کتاب منم نقل قول استاد حسین خوانی رو میگفتم و مقاومت میکردم ولی به نظر میاد مجاز باید گرفته شه یا باتوجه به سوالا، باید نوع رفتار با سوال رو تعیین کنیم. مرسی
Fatemeh Bahoosh
والا اکثر نعلما مجاز رو استعاره مصرحه میگیرن ولی من حس میکنم با توجه به اینکه این مسئله سبیقه ایه تو کنکور یجور سوال نمیدن که نشه حل کرد
انشالله ک اگه اومد هر دو ازش ب خوبی رد میشیم...بنظر من ک مصرحه رو مجاز بگیر چون این نوع تفکر متداول تره اما بازم بسته به سوال دازه همونطور ک فرمودین...
خواهش میکنم
موفق باشید -
Fatemeh Bahoosh چه سوال خوبی سوال منم هست این
-
Fatemeh Bahoosh سلام
اصلا استعاره تعریفش از مجاز میاد!
وقتی که یک کلمه بجای کلمه دیگه ای استفاده بشه مجاز داریم
حالا اگه رابطه بین این دو کلمه، از نوع شباهت بود استعاره هم داریم
پس استعاره زیرمجموعه ی مجازه
از طرفی من توی دوتا کتاب اینو خوندم که وقتی استعاره رو پیدا میکنی، انگار مجاز رو پیدا کردی! -
ممنونم، پس با تفکر استعاره مصرحه =مجاز میریم جلو انشالله، دست گلتون درد نکنه
-
Fatemeh Bahoosh سلام الان داشتم راه ابریشمو میدیدم آقای حسین خانی گفتن کتاب درسی گفته استعاره مصرحه مجازه ولی کنکور فرق قائل شده و منظورش از استعاره مصرحه مجاز نیس دیگه