«را » در بیت زیر
-
سلام دوستان ، وقت بخیر
بنظر شما نوع «را» در بیت زیر چیه ، و ترتیب مرتب کردن مصرع دوم چجوری میشه؟
«آوازهٔ عدلت ز کران تا به کران رفت / گرگ آمد و گردید سگ گله شبان را»
-
سلام دوستان ، وقت بخیر
hamed bagheri 0 حرف اضافه میشه؟
-
hamed bagheri 0 حرف اضافه میشه؟
@sara-haghighatrad خب اونموقع ترنیب مصرع دوم چی میشه؟
-
@sara-haghighatrad خب اونموقع ترنیب مصرع دوم چی میشه؟
hamed bagheri 0
من ادبیاتم خوب نیستا همینطوری نظرم و گفتم
اینطوری ک گرگ امد و سگ گله برای شبان شد (گردید) -
سلام دوستان ، وقت بخیر
hamed bagheri 0
سلام
فک اضافه
فعل "گردید" گذرا به متمم نیست پس نمیتونه حرف اضافه باشه...نشانه مفعولی هم که واضحه نیست.
گرگ آمد و سگ گله ی شبان گردید. -
سلام دوستان ، وقت بخیر
hamed bagheri 0 الان متوجه شدم چرا شک بر انگیزه که حرف اضافه یا فک اضافه باشه ، چون تو پاسخنامه نوشته داره این بیت داره از عدل و گستردگی عدالت حرف میزنه ، از مصرع اولم مشخصه ولی مصرع دوم چیز چیز دیگه ای میگه
-
hamed bagheri 0 الان متوجه شدم چرا شک بر انگیزه که حرف اضافه یا فک اضافه باشه ، چون تو پاسخنامه نوشته داره این بیت داره از عدل و گستردگی عدالت حرف میزنه ، از مصرع اولم مشخصه ولی مصرع دوم چیز چیز دیگه ای میگه
sh m 1
مال قلمچیه؟ -
sh m 1 دقیقا همین / منم همون اول گفتم فک اضافه اس / ولی بعدش دیدم با مصرع اول همخونی نداره
اما خب از یک طرف هم شاید داره یه پادشاه ظالمی رو توصیف میکنه ک مثل گرگ بود / اما به عدل روی آورده و تبدیل به سگ گله شده
بازم یکم جور درنمیاد / ولی عاخه جور دیگ نمیشه معنی کرد
-
sh m 1
مال قلمچیه؟محمدحسین ساجدی بله
-
مفهومش یکم گنگه
عدل تو لغت یعنی "نهادن هرچیز در جای خود"
تو مصرع اول میگه عدالت هست اما مصرع دوم میگه گرگ شد سگ گله،یعنی نقض میکنه مصرع اول رو...
اگه بیت های قبلی شعر باشه بهتر میشه راجع به مفهومش بحث کرد...اما نوع "را" فکر نکنم ارتباطی به این بحث داشته باشه و همون فک اضافه است... -
sh m 1
مال قلمچیه؟محمدحسین ساجدی بله ، آزمون ۷ آبان
-
مفهومش یکم گنگه
عدل تو لغت یعنی "نهادن هرچیز در جای خود"
تو مصرع اول میگه عدالت هست اما مصرع دوم میگه گرگ شد سگ گله،یعنی نقض میکنه مصرع اول رو...
اگه بیت های قبلی شعر باشه بهتر میشه راجع به مفهومش بحث کرد...اما نوع "را" فکر نکنم ارتباطی به این بحث داشته باشه و همون فک اضافه است...محمدحسین ساجدی / خب عاخه این تست قرابت بود و تو پاسخنامه میگه « عدالت گستری پادشاه»
-
sh m 1 دقیقا همین / منم همون اول گفتم فک اضافه اس / ولی بعدش دیدم با مصرع اول همخونی نداره
اما خب از یک طرف هم شاید داره یه پادشاه ظالمی رو توصیف میکنه ک مثل گرگ بود / اما به عدل روی آورده و تبدیل به سگ گله شده
hamed bagheri 0 بله موافقم ، یه مقدار بی معنیه گرگ سگ گله باشه ، نه منفیه نه مثبت
-
سلام دوستان ، وقت بخیر
hamed bagheri 0
سلام
گرگ امد و سگ گله ی شبان شد -
محمدحسین ساجدی / خب عاخه این تست قرابت بود و تو پاسخنامه میگه « عدالت گستری پادشاه»
hamed bagheri 0
یخورده عجیبه که دو مصرع با هم نمیخونن...
ولی شاید بشه این طور تفسیر کرد
پادشاه به قدری عادل و منصف بود که چوپان گله رو میسپرد به گرگ و اگه گرگ هم گله رو نابود میکرد مجازات میشد پس از ترسش کاری نمیکرد :|
در کل با توجه به مصرع اول میشه همین مفهوم عدالت رو برداشت کرد و چون بقیه گزینه ها اشاره ای به عدالت ندارن همین درسته...دیگه ادبیات اینطوره یکم بگیر نگیر داره (:
اما راجع به نوع "را" همون فک اضافه در نظر بگیر شما -
hamed bagheri 0
بنظرم این تفسیر هم ممکنه
چون پادشاه ها تو ادبیات معمولا نماد ستمگری هستن و اینکه یه شاه عادل باشه مثل اینه که گرگ هم محافظ گله باشه...
در کل برای درک کامل منظور شاعر نیازه بیت های قبلی شعر هم خونده شه اینجا...اما بنظرم همین مصرع اول هم کار مارو راه میندازه و به جواب میرسیم -
hamed bagheri 0
بنظرم این تفسیر هم ممکنه
چون پادشاه ها تو ادبیات معمولا نماد ستمگری هستن و اینکه یه شاه عادل باشه مثل اینه که گرگ هم محافظ گله باشه...
در کل برای درک کامل منظور شاعر نیازه بیت های قبلی شعر هم خونده شه اینجا...اما بنظرم همین مصرع اول هم کار مارو راه میندازه و به جواب میرسیممحمدحسین ساجدی
اشتباه من این بود که فکر میکردم راجب عدل الهی حرف میزنه
اما منظورش پادشاه بود
مصرع اول و دوم اسلوب معادله دارن و همونطور که گفتم عادل بودن پادشاه معادل هست با محافظ گله شدن گرگ
بنظرم همه چی اوکی شد حالا... -
سلام دوستان ، وقت بخیر
hamed bagheri 0 سلام وقتتون بخیر
من این سوال شما رو از دبیرمون پرسیدم گفتن میشه حرف اضافه یعنی برای چوپان. -
hamed bagheri 0 سلام وقتتون بخیر
من این سوال شما رو از دبیرمون پرسیدم گفتن میشه حرف اضافه یعنی برای چوپان.@nazanin-mirzai
جسارتا اونوقت جمله مون میشه 4 جزئی با مسند و متمم که همچین چیزی برای فعل "گردید" تا جایی که من میدونم نمیشه