کام ؛ مجازی که دیگ مجاز نیست
-
سلام دوستان / وقت بخیر
کلمه « کام » در کتاب درسی قبلی به معنای « سقف دهان / مجازا دهان / مجازا زبان » معنی شده بود
اما تو کتاب درسی جدید فقط گفته « کام : دهان»
خب حالا بهرحال تو بیت « زهی گویا ز تو کام و زبانم /تویی هم آشکارا هم نهانم »
مجاز داره یا خیر؟
-
سلام دوستان / وقت بخیر
کلمه « کام » در کتاب درسی قبلی به معنای « سقف دهان / مجازا دهان / مجازا زبان » معنی شده بود
مجاز داره یا خیر؟
-
سلام دوستان / وقت بخیر
مجاز داره یا خیر؟
hamed bagheri 0
سلام دوست عزیز
حتما نباید که همه معانی بیاد تو کتابت که
بله کام همیشه میتونه مجاز باشه -
hamed bagheri 0
سلام دوست عزیز
حتما نباید که همه معانی بیاد تو کتابت که
بله کام همیشه میتونه مجاز باشه@f-seif-0 خب عاخه خود کتاب معنی کرده دهان / اونموقع ما توی بیت بگیم مجازا دهان ؟
-
@f-seif-0 خب عاخه خود کتاب معنی کرده دهان / اونموقع ما توی بیت بگیم مجازا دهان ؟
hamed bagheri 0
اره خب ممکنه ی بیتی بده مجاز از دهان باشه -
hamed bagheri 0
اره خب ممکنه ی بیتی بده مجاز از دهان باشه@f-seif-0 نه ، فکر میکنم منظورمو متوجه نشدید
ما توی مجاز میگیم / شرط اول اینکه که کلمه در معنی حقیقیش بکار نره / درسته ؟
خب اینجا کتاب بنده خدا/ خودش داره میگه کام معنی حقیقیش میشه دهان
خب اینجوری کلمه ای در معنی غیر واقعی ایش بکار نمیره که بگیم مجاز یا حالا هر چی داریم
و چه منبعی راستگوتر از کتاب درسی 😐😂
اما مثلا خیلی سبز چاپ جدید / بازم اینو مجاز گرفته :|
-
hamed bagheri 0
اره خب ممکنه ی بیتی بده مجاز از دهان باشه@f-seif-0 چرا ، اگه یه موقع کام در معنی مراد و قصد به کار بره / اونموقع میشه گفت مجاز داریم
-
@f-seif-0 نه ، فکر میکنم منظورمو متوجه نشدید
ما توی مجاز میگیم / شرط اول اینکه که کلمه در معنی حقیقیش بکار نره / درسته ؟
خب اینجا کتاب بنده خدا/ خودش داره میگه کام معنی حقیقیش میشه دهان
خب اینجوری کلمه ای در معنی غیر واقعی ایش بکار نمیره که بگیم مجاز یا حالا هر چی داریم
و چه منبعی راستگوتر از کتاب درسی 😐😂
اما مثلا خیلی سبز چاپ جدید / بازم اینو مجاز گرفته :|
-
@f-seif-0

-
@f-seif-0

-
@f-seif-0 خب اوکی / اما منبع بجز کتاب درسی که قرار نیس تو کنکور بیاد؟😐😂
اونم معنی کرده « دهان »
-
@f-seif-0 خب اوکی / اما منبع بجز کتاب درسی که قرار نیس تو کنکور بیاد؟😐😂
اونم معنی کرده « دهان »
hamed bagheri 0 نگا تو هر بیتی معنی دهان که نمیده آخه ممکنه یه جای دیگه یه معنی دیگه بده.کتاب برای کل ابیات فارسی که نگفته معنی دهان میده
-
سلام دوستان / وقت بخیر
مجاز داره یا خیر؟
hamed bagheri 0 اون معناست فقط مثلا کلمه نرگس رو کتاب گفته نوعی گل ولی استعاره از چشم معشوقه.
-
hamed bagheri 0 نگا تو هر بیتی معنی دهان که نمیده آخه ممکنه یه جای دیگه یه معنی دیگه بده.کتاب برای کل ابیات فارسی که نگفته معنی دهان میده
@آرمان-میرانی بله / درسته ، مشکلی نداره /
اما من با این بیت مشکل دارم که خیلی سبز هنوز به سبک کتاب پارسال گفته
-
@آرمان-میرانی بله / درسته ، مشکلی نداره /
اما من با این بیت مشکل دارم که خیلی سبز هنوز به سبک کتاب پارسال گفته
hamed bagheri 0 آرایه مگه سبک پارسال و امسال داره؟؟🤔🤔 اون کتاب پارسال اومده بود اضافه بر سازمان اون مجاز رو هم تو قسمت معانی آورده بود. به این معنا نیست که کام دیگه معنی مجازی نده
-
hamed bagheri 0 اون معناست فقط مثلا کلمه نرگس رو کتاب گفته نوعی گل ولی استعاره از چشم معشوقه.
Matin Mousavi 1 خب بعله درسته / ولی. شما وقتی سراغ معنی مجازی یا استعاری میرید که معنی حقیقی صدق نکنه
مثلا تو یه بیتی نرگس به معنای گل نرگس نیس / میگین استعاره
ولی عایا اگه به شما بگن « گل نرگس» بازم میگید استعاره از چشم؟؟
اینجا ام معنی کام میشه دهان / و دقیقا دهان تو بیت جواب میده
-
hamed bagheri 0 آرایه مگه سبک پارسال و امسال داره؟؟🤔🤔 اون کتاب پارسال اومده بود اضافه بر سازمان اون مجاز رو هم تو قسمت معانی آورده بود. به این معنا نیست که کام دیگه معنی مجازی نده
Matin Mousavi 1 امسال و پارسال نداره / ولی کتاب پارسال گفت مجازا دهان / امسال دقیق گفته دهان :|
-
Matin Mousavi 1 خب بعله درسته / ولی. شما وقتی سراغ معنی مجازی یا استعاری میرید که معنی حقیقی صدق نکنه
مثلا تو یه بیتی نرگس به معنای گل نرگس نیس / میگین استعاره
ولی عایا اگه به شما بگن « گل نرگس» بازم میگید استعاره از چشم؟؟
اینجا ام معنی کام میشه دهان / و دقیقا دهان تو بیت جواب میده
hamed bagheri 0 بله همه جا مجاز نیست که این برای هیچ کلمه ای صدق نمیکنه ولی من میگم اون معنی مجازی رو هم از دست نداده و با توجه به جمله میتونیم تشخیص بدیم.
-
بنظرم خیلی مهم نیست
من باشم بازم مجاز میگیرم
حالا هزاران هزار بیت و میلیون ها آرایه...از کجا معلوم یه بیت بدن که دهان داشته باشه و اونم مجازش رو بپرسن؟
خیلی بعیده
پس بهتره بیخیالش بشیم و بریم سراغ مباحث مهم تر -
hamed bagheri 0 بله همه جا مجاز نیست که این برای هیچ کلمه ای صدق نمیکنه ولی من میگم اون معنی مجازی رو هم از دست نداده و با توجه به جمله میتونیم تشخیص بدیم.
Matin Mousavi 1 اوکی / در هر حال ، ممنون از اینکه وقت گذاشتید و راهنمایی کردید 🌹