مفهوم بیت
-
@danial-hosseiny
کاری نداره
1- سایت گنجور را باز کرده
2- بالا ، گوشه ی چپ بخش جست و جو را پیدا کرده
3- مصرع مورد نظر را نوشته
4- دکمه سرچ را زده
5- از بین نتایج، شعر موردنظر را یافته و خر کیف شویدعلیرضا تمدنی
متوجه نشدم دقیق منظورتون رو -
علیرضا تمدنی
متوجه نشدم دقیق منظورتون روElham Hoseni
منظوری نداشتم :|
با آقا دانیال بودم -
علیرضا تمدنی
واللا من نمیدونم شما چجوری سرج میکنید که من نمیتونم
ولی الآن که بین سنگ و پر ویرگول گذاشته، متوجه شدم معنی خودم درست تره.@danial-hosseiny
من صحبتی از ویرگول کردم
من در مورد پی فقط صحبت کردم -
Elham Hoseni
منظوری نداشتم :|
با آقا دانیال بودمعلیرضا تمدنی
موفق باشید -
Elham Hoseni
آخه با این معنی موافق نیستم... پی معنی «دنبال»،«عصب» یا نهایتا «بنیان منزل» میده. معنی وجود رو باهاش نمیتونم کنار بیام. اما از معنیِ خودم هم اطمینان ندارم.
متأسفانه هم اصلا شعر رو هیچجایی پیداش نمیکنم...@danial-hosseiny
والا ضاهرا دوستان داخل سایتی پیداش کردن اگر نظرشون رد بیان کنن ما هم خوشحال میشیم و فیض می بریم
اما معنی ( پی: اساس، بن، بنیاد، بنیان، بیخ، پایه، شالوده، مبنا، اثر، ردپا، رد، پس، پشت، تعاقب، دنبال، عقب، قفا، متعاقب، واپس، رگ، عصب)
شما از پی یک انسان یا پی یک پرنده به عصبش پی می برید یا اساس وجودیش
جالبه واقعا -
@danial-hosseiny
والا ضاهرا دوستان داخل سایتی پیداش کردن اگر نظرشون رد بیان کنن ما هم خوشحال میشیم و فیض می بریم
اما معنی ( پی: اساس، بن، بنیاد، بنیان، بیخ، پایه، شالوده، مبنا، اثر، ردپا، رد، پس، پشت، تعاقب، دنبال، عقب، قفا، متعاقب، واپس، رگ، عصب)
شما از پی یک انسان یا پی یک پرنده به عصبش پی می برید یا اساس وجودیش
جالبه واقعاElham Hoseni
سخت نگیرید بانو -
@danial-hosseiny
https://ganjoor.net/saeb/divan-saeb/ghazalkasa/sh625
از هرجا هم که ناامید شده باشی، یادت باشه گنجور هستعلیرضا تمدنی
شما خودت هم استفاده کردی
اگه میشه لطف کنید این بیت رو هم سرچ کن ممنونتون میشم -
علیرضا تمدنی
شما خودت هم استفاده کردی
اگه میشه لطف کنید این بیت رو هم سرچ کن ممنونتون میشمElham Hoseni
متوجه نمیشم..؟ -
Elham Hoseni
سخت نگیرید بانوعلیرضا تمدنی
سخت گرفتن نیست آقای تمدنی بحث کردن ودر انتها به نتیجه رسیدن هست که اونم جزئی از زندگی به حساب میاد -
Elham Hoseni
متوجه نمیشم..؟علیرضا تمدنی
گفتم شما که اینقدر از سایت ها اطلاع دقیقی دارید و معانی در اختیارتون هست ما رو هم مستفیض کنید -
علیرضا تمدنی
گفتم شما که اینقدر از سایت ها اطلاع دقیقی دارید و معانی در اختیارتون هست ما رو هم مستفیض کنیدElham Hoseni
کی گفته من معانی در اختیارم هست؟
آقا دانیال گفتن کل غزل رو سرچ کردن نتونستن پیدا کنن
من هم کل غزل رو از سایت گنجور فرستادم براشون
همین -
@danial-hosseiny
داداش اگه دعوایی هم دارین بیایین خودتون حل و فصلش کنید پای منو وسط نکشین :|
با آرزوی موفق روزافزون -
من اصلا با کسی دعوا ندارم(مثلا
) فقط نظر خودمو گفتم حالا هر کی مرد حقه بسم الله
والا همش سوتفاهم بود -
سلام مفهوم این بیت چیه؟
پی شکست من ای سنگ پر به هم مرسان که میکند تپش دل شکسته بال مراElham Hoseni
در درجهٔ اول که علیرضا از ابتدا تا انتها با من داشت صحبت میکرد و اینکه علیرضا شعر رو فرستاده بود از داخل سایت گنجور پیدا کرده بود.
در درجهٔ دوم من نگفتم که شما صحبتی از ویرگول کردید. وقتی علیرضا غزل رو فرستاد، من رفتم چک کردم و دیدم توی نوشتار بعد سنگ ویرگول گذاشته شده.
بعد در درجهٔ سوم معنیِ شما رو قبول ندارم بنا به چند دلیل.
یک چرا شاعر باید از سنگ درخواست کنه که وجودش رو بازسازی نکنه؟
دو، براساس این معنی شما، یعنی صائب با کلی سختی اومده نوشته «پیِ شکستِ من ای سنگ» درحالی که به راحتی میتونست بنویسه «پیِ شکستهام ای سنگ». و اینهمه قضیه رو سخت نکنه.
و ضمنا اگه اصل غزل رو بخونید، متوجه میشید که شاعر درواقع داره به ما این مفهوم رو میرسونه که «ما ز بالاییم و بالا میرویم». -
Elham Hoseni
در درجهٔ اول که علیرضا از ابتدا تا انتها با من داشت صحبت میکرد و اینکه علیرضا شعر رو فرستاده بود از داخل سایت گنجور پیدا کرده بود.
در درجهٔ دوم من نگفتم که شما صحبتی از ویرگول کردید. وقتی علیرضا غزل رو فرستاد، من رفتم چک کردم و دیدم توی نوشتار بعد سنگ ویرگول گذاشته شده.
دو، براساس این معنی شما، یعنی صائب با کلی سختی اومده نوشته «پیِ شکستِ من ای سنگ» درحالی که به راحتی میتونست بنویسه «پیِ شکستهام ای سنگ». و اینهمه قضیه رو سخت نکنه.
و ضمنا اگه اصل غزل رو بخونید، متوجه میشید که شاعر درواقع داره به ما این مفهوم رو میرسونه که «ما ز بالاییم و بالا میرویم».@danial-hosseiny در مفهوم بیت گفته است:
Elham Hoseni
و ضمنا اگه اصل غزل رو بخونید، متوجه میشید که شاعر درواقع داره به ما این مفهوم رو میرسونه که «ما ز بالاییم و بالا میرویم».کجا به دام کشد سایه نهال مرا
شکوفه خنده شیرست از ملال مرا
فروغ گوهر من از نژاد خورشیدست
به خیرگی نتوان کرد پایمال مرا
چنین که لقمه غم در گلوی من گره است
می حرام بود روزی حلال مرا
چسان به خنده گشایم دهن، که همچون برق
لب شکفته بود مشرق زوال مرا
پی شکست من ای سنگ، پر بهم مرسان
که می کند تپش دل شکسته بال مرا
فریب عشوه دنیا نمی خورم صائب
نظر به حسن مآل است نه به مال مرا
-
@danial-hosseiny در مفهوم بیت گفته است:
Elham Hoseni
و ضمنا اگه اصل غزل رو بخونید، متوجه میشید که شاعر درواقع داره به ما این مفهوم رو میرسونه که «ما ز بالاییم و بالا میرویم».کجا به دام کشد سایه نهال مرا
شکوفه خنده شیرست از ملال مرا
فروغ گوهر من از نژاد خورشیدست
به خیرگی نتوان کرد پایمال مرا
چنین که لقمه غم در گلوی من گره است
می حرام بود روزی حلال مرا
چسان به خنده گشایم دهن، که همچون برق
لب شکفته بود مشرق زوال مرا
پی شکست من ای سنگ، پر بهم مرسان
که می کند تپش دل شکسته بال مرا
فریب عشوه دنیا نمی خورم صائب
نظر به حسن مآل است نه به مال مرا
@danial-hosseiny
و به نظرم معنی این بیت در کل بیش از سطح سواد من به شخصه و خواست کنکوره.
و اگه به نتیجه برسیم، بهتره...
امیدوارم بالأخره یه روزی معنی مطمئنی برای این بیت پیدا کنم. -
در ابتدا باید بگم از من کسی ناراحت نشه آخه تاپیک برای بحث کردن و به نتیجه رسیدن هست
وبرای درجه بندی آقای حسینی
در درجه اول و دومتون باید خدمتتون عرض کنم من به صورت خیلی دوستانه مشکلم رو با آقای تمدنی حل کردم
در رابطه با درجه سومتون بنده هم معنای شما رو قبول ندارم با عرض معذرت آخه ما زبالاییم بالا میرویم هیچ ربطی به شعر نداره آقای حسینی شاید در مورد انزوا طلبی شاعر باشه ولی در مورد رسیدن به روحیه حق و تعالی فکر نکنم
در درجه چهارم که این ماله خودم هست دیگه من یه جایی از تفسیرم رو درست نتونستم ظاهرا بیان کنم از دیدگاه من شاعر داره از سنگ درخواست می کنه که اون رو نابود نکنه چون این وجود خودش تپش قلبش به تنهایی عامل ویرانگی وجودش هست -
@danial-hosseiny
و به نظرم معنی این بیت در کل بیش از سطح سواد من به شخصه و خواست کنکوره.
و اگه به نتیجه برسیم، بهتره...
امیدوارم بالأخره یه روزی معنی مطمئنی برای این بیت پیدا کنم.@danial-hosseiny با عرض معذرت ولی ارزو بر جوانان عیب نیست
اما به دور از شوخی و تعصبات شخصی بیاید یک بار دیگه بیت رو چک کنیم اگر موافقید -
در ابتدا باید بگم از من کسی ناراحت نشه آخه تاپیک برای بحث کردن و به نتیجه رسیدن هست
وبرای درجه بندی آقای حسینی
در درجه اول و دومتون باید خدمتتون عرض کنم من به صورت خیلی دوستانه مشکلم رو با آقای تمدنی حل کردم
در رابطه با درجه سومتون بنده هم معنای شما رو قبول ندارم با عرض معذرت آخه ما زبالاییم بالا میرویم هیچ ربطی به شعر نداره آقای حسینی شاید در مورد انزوا طلبی شاعر باشه ولی در مورد رسیدن به روحیه حق و تعالی فکر نکنم
در درجه چهارم که این ماله خودم هست دیگه من یه جایی از تفسیرم رو درست نتونستم ظاهرا بیان کنم از دیدگاه من شاعر داره از سنگ درخواست می کنه که اون رو نابود نکنه چون این وجود خودش تپش قلبش به تنهایی عامل ویرانگی وجودش هستElham Hoseni
شما اون اول معنی دیگهای رو گفتید. الآن باز معنیتون رو عوض کردید و الآن دقیقا معنیای که کردید، همون معنی منه. درحالی که میگید معنی من رو قبول ندارید... -
Elham Hoseni
شما اون اول معنی دیگهای رو گفتید. الآن باز معنیتون رو عوض کردید و الآن دقیقا معنیای که کردید، همون معنی منه. درحالی که میگید معنی من رو قبول ندارید...@danial-hosseiny من که گفتم اصلاحیه میزنم روی تفسیرم من با ما زبالاییم بالا میرویم موافق نیستم