قرابت
-
@Amin-Forouzan جالب بود،ممنونم از وقتی که در اختیارم گذاشتین

ولی با این حال پیامش یکم متفاوته با چیزی که کتاب نوشته...
ببینید این دو بیت رو با بیت بی گاه شد بی گاه شد خورشید در چاه شد ......
تناسب داده و از اونجاییکه معنی همین بی گاه شد بی گاه شد میشه اتمام رسیدن عمر من برای همون نمیتونم ارتباط بدم بین این دوتا...در مورد زیبارویی ترک ها هم بله در جریانش هستم

@Mr-Wick
عرض کردم که چند بین اول در مورد تباهی و تلف شدن سخن میگه خوب دزدی هم تباه شدن هست و هم تلف شدن و هم گمراهی -
@Mr-Wick
بد جایی رو انتخاب کردی آخه شعر به اون معنا و مفهوم فقط همین دو تا بیت از توش بیرون اوردین
کلا در مورد گمراه شدن و راه رو گم کردن صحبت میشهElham Hoseni والا همینو نوشته ارتباطشم با بی گاه د بی گاه شد داده موندم چیکارش کنم
-
@danial-hosseiny اینجا را ببینید
http://shamsrumi.com/molana/poem/ghazal/ghazal-542physic z
Elham Hoseni
خب گویا خوانش صحیح به صورتِ
شبْ تُرک تازیها بکن کان تُرک در خرگاه شد
هستش... -
@Mr-Wick
عرض کردم که چند بین اول در مورد تباهی و تلف شدن سخن میگه خوب دزدی هم تباه شدن هست و هم تلف شدن و هم گمراهیElham Hoseni تباهی چی؟
اینجا گفته اتمام عمر
تباهی روچطور به اون ربط داده؟ -
من یه چیزایی خوندم گنجور
و چون شعر از مولاناس بنظرم اونقدر سطحی معنا نمیشه حالا نظرمو میگم
چون بنظرم اون صحبت های گنجور منطقی تر بنظر میرسید
اینکه پنهان بودن ترک میان هندوان و روز میان شب را نشان از یه توانمندی پنهان داده
و بیت دوم هم یه کاربر اینجور معنا کرده :
ما که امانت الهی را داریم شب گریزان و دوان از دست زنگیان که دوزخ سپاه هستند می گریزیم زیرا ما هستیم که زر هستی که امانت الهی است را برده ایم و پیگیری و دشمنی سپاه شیطان که پاسبان درگاه الهی بود طبیعی است . -
@Amin-Forouzan
من ۲ ماه تا ۱۸ سالم مونده، اصلاً به همین خاطر دوز سوم واکسن هم نزدن برام گفتن واسه بالا ۱۸ ساله.
لذا این تاپیک واسه من ممنوعه، خودتون یه کاریش بکنید، شب بخیر

@Amin-Forouzan

خدا بخیر کنه بعد 18سالگی تورو
شب بخیر -
Elham Hoseni تباهی چی؟
اینجا گفته اتمام عمر
تباهی روچطور به اون ربط داده؟@Mr-Wick
آلان وقتش هست بگم از من سوال ژنیتیکی نپرس
بی گاه شدن و خورشید اندر چاه رفتن به تباهی عمر که مترادف به پایان رسیدن و زایل شدن عمر هست -
@Mr-Wick
آلان وقتش هست بگم از من سوال ژنیتیکی نپرس
بی گاه شدن و خورشید اندر چاه رفتن به تباهی عمر که مترادف به پایان رسیدن و زایل شدن عمر هستElham Hoseni

اینو میدونم
نمیدونم چطور به اون بیت ربطش داده؟ -
Elham Hoseni

اینو میدونم
نمیدونم چطور به اون بیت ربطش داده؟@Mr-Wick
به کدوم -
Elham Hoseni

اینو میدونم
نمیدونم چطور به اون بیت ربطش داده؟ -
physic z
Elham Hoseni
خب گویا خوانش صحیح به صورتِ
شبْ تُرک تازیها بکن کان تُرک در خرگاه شد
هستش... -
@Mr-Wick
به کدومElham Hoseni همون چند بیت اول دیگه خودت معنی کردیشون گفتی به تباهی ربط دارن
اصن ولش ببین از اول بگم...بی گاه شد بی گاه شد معنی اتمام رسیدن عمره خب؟
الان کدوم بیت ها با این تناسب داره و چرا؟؟
خدایا چرا هر تاپیکی که میزنم توش گم میشم؟🥺

خیلی شلوغ شد آرا قاریشدی مذذذذذهههب ایتدی -
physic z
نه اصلااااااا به کشتن شمس اشاره نشده -
@Mr-Wick
معنی ظاهری شون که راحته ولی پیام و مفهومشون رو من ترجیح می دم نظر ندم. سرچ کردم از اشعار مولوی هست و خب اساساً با درک مفاهیم این شاعر محترم از قدیم عاجز بودم! فقط معنی ظاهری شون رو می گم.
۱. ترک: از قدیم دختران ترک در ایران به زیبایی معروف بودند.امروزه هم بررسی بفرمایید می فهمید که بیراه هم نمی گفتند! یه نکته تاریخی هم اینکه بخش اعظمی از تاریخ هم ترکان بر ایران حکومت داشتند و این هم تاثیر گذار بود. بنابراین «ترک» به تنهایی به زیبارویان زیاد اطلاق میشه. مثال معروفش :«اگر آن ترک شیرازی ...».
هندو: غلامان هندی و سیاه چهره.
مصرع اول گفته: زیبارویی در میان غلامان هندی شبیه روزی است که در عمق شب پنهان شده.
[اون نکته تاریخی که گفتم اینجا محسوس هست. چطور؟ خب از اینکه حاکمان و والیان ایرانی از ترکان بودند پس اغلب نجیب زادگان و خانواده های مرفهی که می توانستند غلام و برده بگیرند هم اکثراً در دوره هایی ترک بودند. و بدین سان اغلب دختر زیباروی ترک از ثروت و مقام پدر چندین غلام و نوکر داشته دور و برش که شاعر در این مصرع به روزی پنهان در میان شب تشبیهش کرده.]
مصرع دوم بخش اولش «تَرکِ تازی» هست (جناس).
مصرع دوم گفته: شب هنگام عرب ها را رها کن که آن زیباروی ترک به چادر (خیمه) رفت.
۲. زنگی: سیاه پوست
گفته: ما و سیاهپوستان شب از نگهبان در حال فرار و دوری بودیم چون طلا دزدیده بودیم و به دنبالمون بود.
همون طور که گفتم، مفهوم و اندرزشون رو میسپارم به خودتون ...@Amin-Forouzan
بله -
physic z
نه اصلااااااا به کشتن شمس اشاره نشده -
Elham Hoseni همون چند بیت اول دیگه خودت معنی کردیشون گفتی به تباهی ربط دارن

خیلی شلوغ شد آرا قاریشدی مذذذذذهههب ایتدی@Mr-Wick گوی قاراشسن
بیت دوم احتمالا پاسبان بعد گرفتنش میخاد بکشش تنها در اینصورت تمام شدن عمر رو میده
اولیم تو چادر خفشون کرده:/ -
://////////
-
Elham Hoseni همون چند بیت اول دیگه خودت معنی کردیشون گفتی به تباهی ربط دارن

خیلی شلوغ شد آرا قاریشدی مذذذذذهههب ایتدی@Mr-Wick
من تا نفهمم جمله آخر رو چی گفتی هیچی نمی گم
.
.
.
.....
.
.
فقط بیت اول بی گاه شد به تباهی اشاره داره بقیه بیت ها یا به فرار و گریز اشاره می کنه یا به پنهان بودن مثلا یکی از ابیات به این صورت هست که تم را بدیدی جان نگر گوهر بدیدی کان نگر
این نادره ایمان نگر کایمان درو گمراه شد
خب نمی تونیم بگیم چون بیت اول داره به تباه شدن اشاره می کنه این بیت ۹ هم داره به این اشاره می کنه در کل مفهوم کل شعر همون بود اما تفسیر هر بیت مجزا هست می دونید که کل چیزی بیش از اجتماع اجزای تشکیل دهنده آن است