قرابت
-
@Mr-Wick
آلان وقتش هست بگم از من سوال ژنیتیکی نپرس
بی گاه شدن و خورشید اندر چاه رفتن به تباهی عمر که مترادف به پایان رسیدن و زایل شدن عمر هستElham Hoseni

اینو میدونم
نمیدونم چطور به اون بیت ربطش داده؟ -
Elham Hoseni

اینو میدونم
نمیدونم چطور به اون بیت ربطش داده؟@Mr-Wick
به کدوم -
Elham Hoseni

اینو میدونم
نمیدونم چطور به اون بیت ربطش داده؟ -
physic z
Elham Hoseni
خب گویا خوانش صحیح به صورتِ
شبْ تُرک تازیها بکن کان تُرک در خرگاه شد
هستش... -
@Mr-Wick
به کدومElham Hoseni همون چند بیت اول دیگه خودت معنی کردیشون گفتی به تباهی ربط دارن
اصن ولش ببین از اول بگم...بی گاه شد بی گاه شد معنی اتمام رسیدن عمره خب؟
الان کدوم بیت ها با این تناسب داره و چرا؟؟
خدایا چرا هر تاپیکی که میزنم توش گم میشم؟🥺

خیلی شلوغ شد آرا قاریشدی مذذذذذهههب ایتدی -
physic z
نه اصلااااااا به کشتن شمس اشاره نشده -
@Mr-Wick
معنی ظاهری شون که راحته ولی پیام و مفهومشون رو من ترجیح می دم نظر ندم. سرچ کردم از اشعار مولوی هست و خب اساساً با درک مفاهیم این شاعر محترم از قدیم عاجز بودم! فقط معنی ظاهری شون رو می گم.
۱. ترک: از قدیم دختران ترک در ایران به زیبایی معروف بودند.امروزه هم بررسی بفرمایید می فهمید که بیراه هم نمی گفتند! یه نکته تاریخی هم اینکه بخش اعظمی از تاریخ هم ترکان بر ایران حکومت داشتند و این هم تاثیر گذار بود. بنابراین «ترک» به تنهایی به زیبارویان زیاد اطلاق میشه. مثال معروفش :«اگر آن ترک شیرازی ...».
هندو: غلامان هندی و سیاه چهره.
مصرع اول گفته: زیبارویی در میان غلامان هندی شبیه روزی است که در عمق شب پنهان شده.
[اون نکته تاریخی که گفتم اینجا محسوس هست. چطور؟ خب از اینکه حاکمان و والیان ایرانی از ترکان بودند پس اغلب نجیب زادگان و خانواده های مرفهی که می توانستند غلام و برده بگیرند هم اکثراً در دوره هایی ترک بودند. و بدین سان اغلب دختر زیباروی ترک از ثروت و مقام پدر چندین غلام و نوکر داشته دور و برش که شاعر در این مصرع به روزی پنهان در میان شب تشبیهش کرده.]
مصرع دوم بخش اولش «تَرکِ تازی» هست (جناس).
مصرع دوم گفته: شب هنگام عرب ها را رها کن که آن زیباروی ترک به چادر (خیمه) رفت.
۲. زنگی: سیاه پوست
گفته: ما و سیاهپوستان شب از نگهبان در حال فرار و دوری بودیم چون طلا دزدیده بودیم و به دنبالمون بود.
همون طور که گفتم، مفهوم و اندرزشون رو میسپارم به خودتون ...@Amin-Forouzan
بله -
physic z
نه اصلااااااا به کشتن شمس اشاره نشده -
Elham Hoseni همون چند بیت اول دیگه خودت معنی کردیشون گفتی به تباهی ربط دارن

خیلی شلوغ شد آرا قاریشدی مذذذذذهههب ایتدی@Mr-Wick گوی قاراشسن
بیت دوم احتمالا پاسبان بعد گرفتنش میخاد بکشش تنها در اینصورت تمام شدن عمر رو میده
اولیم تو چادر خفشون کرده:/ -
://////////
-
Elham Hoseni همون چند بیت اول دیگه خودت معنی کردیشون گفتی به تباهی ربط دارن

خیلی شلوغ شد آرا قاریشدی مذذذذذهههب ایتدی@Mr-Wick
من تا نفهمم جمله آخر رو چی گفتی هیچی نمی گم
.
.
.
.....
.
.
فقط بیت اول بی گاه شد به تباهی اشاره داره بقیه بیت ها یا به فرار و گریز اشاره می کنه یا به پنهان بودن مثلا یکی از ابیات به این صورت هست که تم را بدیدی جان نگر گوهر بدیدی کان نگر
این نادره ایمان نگر کایمان درو گمراه شد
خب نمی تونیم بگیم چون بیت اول داره به تباه شدن اشاره می کنه این بیت ۹ هم داره به این اشاره می کنه در کل مفهوم کل شعر همون بود اما تفسیر هر بیت مجزا هست می دونید که کل چیزی بیش از اجتماع اجزای تشکیل دهنده آن است -
Elham Hoseni از چه نظر ؟
physic z
یک سوال مگه اصلا شمس کشته شد ؟اونم در این برحه از شعر و این زمان که مولانا این شعر رو سروده -
@Mr-Wick
من تا نفهمم جمله آخر رو چی گفتی هیچی نمی گم
.
.
.
.....
.
.
فقط بیت اول بی گاه شد به تباهی اشاره داره بقیه بیت ها یا به فرار و گریز اشاره می کنه یا به پنهان بودن مثلا یکی از ابیات به این صورت هست که تم را بدیدی جان نگر گوهر بدیدی کان نگر
این نادره ایمان نگر کایمان درو گمراه شد
خب نمی تونیم بگیم چون بیت اول داره به تباه شدن اشاره می کنه این بیت ۹ هم داره به این اشاره می کنه در کل مفهوم کل شعر همون بود اما تفسیر هر بیت مجزا هست می دونید که کل چیزی بیش از اجتماع اجزای تشکیل دهنده آن استElham Hoseni هیچی گفتم اینجا خیلی شلوغ شد هرکی یه چی گفت گیج شدم...من فردا میام میخونم الان سرم خیلی درد میکنه برا همون نمیتونم تمرکز کنم متوجه نمیشم چی ب چیه...
پس اگه نمیشه گفت.
چیه اینارو به همدیگه ربط داده؟؟ -
physic z
یک سوال مگه اصلا شمس کشته شد ؟اونم در این برحه از شعر و این زمان که مولانا این شعر رو سرودهElham Hoseni شما از کجا مطمئن اید که این اتفاق نیوفتاده ؟
از دکتر جلالیان خوندم که شمس کشته شده و بعد میگن که سر یا بدنش را توی یک چاه انداختند که خب با بیت اول هم سازگاری داره
اینجا را ببینید http://dr-jalalian.ir/?p=8550 در کل چند جای دیگه هم قتلش را محتمل تر دونستند
و بنظرتون اینکه مفهوم این غزل از مولانا را خیلی سطحی در حد فرار و گریز معنی کنیم درسته ؟
بنظر من که چیزی بیشتر از ایناست فقط ما نمیتونیم درست حسابی درکش کنیم -
Elham Hoseni شما از کجا مطمئن اید که این اتفاق نیوفتاده ؟
از دکتر جلالیان خوندم که شمس کشته شده و بعد میگن که سر یا بدنش را توی یک چاه انداختند که خب با بیت اول هم سازگاری داره
اینجا را ببینید http://dr-jalalian.ir/?p=8550 در کل چند جای دیگه هم قتلش را محتمل تر دونستند
و بنظرتون اینکه مفهوم این غزل از مولانا را خیلی سطحی در حد فرار و گریز معنی کنیم درسته ؟
بنظر من که چیزی بیشتر از ایناست فقط ما نمیتونیم درست حسابی درکش کنیمphysic z
در این زمان که این شعر سروده شده شمس بوده و خب در مورد قتل یا مرگ شمس تمامی اینها خیال و ظن هست همون طور که خودتون اشاره کردید و خب در باره ابیات بلع باهاتون موافقم این شعر معنی گسترده ای داره ولی خب این بیت اگر سر جلسه باشید و قابلیت دسترسی به نت نباشه
فقط یک معنی رو در ذهن تداعی می کنه که اون فرار از دست پاسبان هست -
physic z
در این زمان که این شعر سروده شده شمس بوده و خب در مورد قتل یا مرگ شمس تمامی اینها خیال و ظن هست همون طور که خودتون اشاره کردید و خب در باره ابیات بلع باهاتون موافقم این شعر معنی گسترده ای داره ولی خب این بیت اگر سر جلسه باشید و قابلیت دسترسی به نت نباشه
فقط یک معنی رو در ذهن تداعی می کنه که اون فرار از دست پاسبان هست -
M Mr. Wick marked this topic as a regular topic on
-

سلام دوستان عذر میخوام دیشب بنده سرم خیلی درد میکرد نتونستم تمرکز کنم چون نظرات متفاوت شد برا همین عکس رو فرستادم خدمتتون تا نظرتو بدین و ربط اینارو بهم توضیح بدین لطفا

دست خطم هم قورباغه ای مایل به جلبکیه سرخسیه

خوشبختم -

سلام دوستان عذر میخوام دیشب بنده سرم خیلی درد میکرد نتونستم تمرکز کنم چون نظرات متفاوت شد برا همین عکس رو فرستادم خدمتتون تا نظرتو بدین و ربط اینارو بهم توضیح بدین لطفا

خوشبختم@Mr-Wick در قرابت گفته است:

خوشبختم

🥺🥺🥺🥺🥺 -
M Mr. Wick marked this topic as a question on
-

خوشبختم@Mr-Wick
خب دیگه آخه خودش نوشته
من اصن نمیدونم چیو باید خدمتت توضیح بدم.