فارسیو جراحی کنیم! (1)
-
سلام به همگی تو این تاپیک درس یک فارسی دوازدهم رو بررسی میکنیم %(#00b3ff)[(مناسب امتحان نهایی)]
%(#ff00fb)[اگه اشکالی دیدین بگید حتما]
رو فلش بزنید باز بشه
* چند تا سوال دارم که مایل بودید جواب بدید ممنون میشم نقش ورنه در (ورنه سزاوار خداوندی اش کس نتواند که به جای آورد ) شرح اضافه های تشبیهی ( پرده ناموس/ وظیفه روزی/ فراش باد صبا/ دایه ابر بهاری/ اطفال شاخ /کلاه شکوفه ) نقش شرط و انصاف تو بیت ( همه از بهر تو سرگشته و فرمانبردار شرط انصاف نباشد که تو فرمان نبری ) نقش بسیاری تو جمله ( از بسیاری دعا و زاری بنده همی شرم دارم ) نقش گنه تو بیت ( کرم بین و لطف خداوندگار گنه بنده کرده است و او شرمسار ) چه غم دیوار امت را که دارد چون تو پشتیبان چرا پشتیبان ایهام تناسبه ؟ شرمنده زیاد شد درس پر محتواییه
-
با اجازه شما، منم چندتا از نکاتی که ذکر نشده رو میفرستم. امیدوارم کمک کننده باشه
...
...
...
...
@ن-بآت
عالی بود من نکاتتو وارد کتابم کردم🥰
البته این درس بیشتر بار مفهومی داره ممکنه از ارایه و مفهومش سوال بیشتر بیاد تا دستور بیشتر رو این مواردش کار کنید -
@ن-بآت
عالی بود من نکاتتو وارد کتابم کردم🥰
البته این درس بیشتر بار مفهومی داره ممکنه از ارایه و مفهومش سوال بیشتر بیاد تا دستور بیشتر رو این مواردش کار کنید -
@Soniaaa
خواهش میکنم عزیز
درسته درس مفهومیه ولی چون نکات آرایهای رو شما ذکر کرده بودی، دیگه ننوشتم و گفتم از دستور بگم که احیانا اگه کسی خواست کامل باشه و استفاده کنه@ن-بآت
دمت گرم مرسی -
سلام به همگی تو این تاپیک درس یک فارسی دوازدهم رو بررسی میکنیم %(#00b3ff)[(مناسب امتحان نهایی)]
%(#ff00fb)[اگه اشکالی دیدین بگید حتما]
رو فلش بزنید باز بشه
* چند تا سوال دارم که مایل بودید جواب بدید ممنون میشم نقش ورنه در (ورنه سزاوار خداوندی اش کس نتواند که به جای آورد ) شرح اضافه های تشبیهی ( پرده ناموس/ وظیفه روزی/ فراش باد صبا/ دایه ابر بهاری/ اطفال شاخ /کلاه شکوفه ) نقش شرط و انصاف تو بیت ( همه از بهر تو سرگشته و فرمانبردار شرط انصاف نباشد که تو فرمان نبری ) نقش بسیاری تو جمله ( از بسیاری دعا و زاری بنده همی شرم دارم ) نقش گنه تو بیت ( کرم بین و لطف خداوندگار گنه بنده کرده است و او شرمسار ) چه غم دیوار امت را که دارد چون تو پشتیبان چرا پشتیبان ایهام تناسبه ؟ شرمنده زیاد شد درس پر محتواییه
@Soniaaa
-
خط اول کلمه ی «خدای» متمم است . و حرف «را» بعد از «خدای»، حرف اضافه در معنی « برای» است.
-
بند اول تلمیح دارد به آیه ی « لئن شکرتم لازیدنکم»
-
در بیت اول حروف « که » جناس تام اند. ( اولی به معنای «چه کسی» و دومی « حرف ربط » است).
-
بیت سوم کلمه ی «شکر را » به قرینه ی معنوی حذف شده
-
در بند دوم : «باران رحمت بی حسابش همه را رسیده و...» کلمه ی « همه » متمم است.
-
در بند دوم آرایه ی جناس داریم بین کلمات «ندرد و نبرد»
-
در بند دوم ترکیبات « باران رحمت» و « خوان نعمت » اضافه ی تشبیهی اند
-
در بند سوم کلمات « بنات و نبات » جناس قلب را پدید آورده اند
-
در بند سوم کلمات «در بر گرفته » و « بر سر نهاده » آرایه سجع دارند
-
در بیت « شفیع مطاع نبی کریم ...» کلمات « جسیم» و «قسیم» و «نسیم» و «وسیم» آرایه جناس دارند
-
در بند پنجم کلمات « انابت و اجابت » جناس دارند
-
در بند پنجم ترکیب « دست انابت» اضافه ی اقترانی است ( یک نوع اضافه استعاری )
-
در بند ششم ترکیب « حلیه ی جمال » اضافه ی تشبیهی است
-
در بیت « عاشقان کشتگان معشوق اند» کلمه ی « آواز » نهاد است.
-
در بند هفتم ، « سر در حیب فرو بردن » کنایه از توجه کردن است
-
در بند هفتم کلمه «بوستان » استعاره از «عالم غیب» است.
در بند هشتم ، «دامن از دست رفتن» کنایه از « از خود بی خود شدن» است. -
در بند هشتم کلمه ی «گل» استعاره از «جلوه ی عشق الهی» است.
-
در بیت آخر، « خبری نیامد» کنایه از «مُردن» است.
اوففففف چقدر زیاد بود 🥵🥵🥵
جایی رو متوجه نشدید بفرمایید دوباره بگم....
-
-
@AmirReza-Bhb
@ن-بآت
ممنون از هر دوتون