7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
جُزوه نکات فصل 5 دهـــم
-
-
طبق شکل 4 که یکی از نفرون ها را در ابتدای مجرای جمع کننده کشیده میتوان بیان داشت که بخشی از هر لوله هنله در قسمت هرم قرار ندارد ، بلکه برخی اینگونه هستند
-
به ابتدای لوله جمع کننده جفت نفرون متصل می شود
-
دقت کنید توی شکل 4 برای لوله هنله مرز کشیده !! و لوله پیچ خورده نزدیک و لوله پیچ خورده دور رو از لوله هنله جداکرده (برخلاف پیجچ خورده دور متصل به مجرای جمع کننده و کپسول بومن متصل به پیچ خورده نزدیک )
-
میزنای از بالا به پایین یا از ضخامتش کاسته میشود یا ضخامت ثابتی دارد ، قید های مناسب رو خودتون بررسی کنید
(در مورد میزنای گوسفند نمیتوان نطر داد و معمولا هم سوالی به این شکل نمیاد ) -
در نیمه چپ بدن هم پوشانی بیشتر از آئورت و سیاهرگ زیرین را شاهدیم (نسبت به نیمه راست )
-
شبکه مویرگی در زیر لوله هنله به دور بخشی از آن نمیپیچد
-
-
-
شبکه دور لوله ای قبل از قسمت بالا رونده لوله(قبل از مرز) بهانشعاب سرخرگ وابران می پیوندد
-
مثانه دو لایه دیده می شود و لایه درونی که ضخامت کمتری دارد چین خورده است
~این چین خوزدگی در قسمت های بالای مثانه بیشتر است (وقتی ادرار جمع می شود این چین خوردگی به طرف بالا باز می شود ) -
در ارتباط بت ضخامت دیواره مثانه ، به شکل 1 فصل 7 یازدهم دقت کنید
دیواره در قسمت میزراه قیف مانند است -
برای میزراه فقط ترکیبات ادرار در نگیرید
-
مثانه مخاط دارد پس میتوانیم ماده مخاطی روی دیواره مثانه را ببینیم
~همواره در محلی که ماده مخاطی است میتوانیم آنزیم لیزوزیم را هم ببینیم
-
-
با توجه به شکل۳ صفحه ۷۱
ظاهر[لگنچه]و[بخش قشری] مخطط است
بخش قشری تیره ترین بخش در کلیه است
کم ترین ضخامت بخش قشری کلیه در مجاورت لگنچه دیده میشهشکل ۵ صفحه۷۲
بخشی از سرخرگ وابران ابتدا به شبکه ی مویرگی اطراف لوله های پیچ خورده نزدیک و دور می رود و بخشی از آن مستقیما به شبکه ی مویرگی دور لوله ی هنله می روددر پارامسی فشار اسمزی مایعات بدن از محیط اطراف بیشتر است
در شکل ۱۲ صفحه۷۶
راست روده ی ملخ دارای سلول های کشیده تری نسبت به روده استکلیه در (ماهیان غضروفی آب شور و کلا ماهیان آب شور و همچنین در خزندگان و پرندگان) توانایی بالایی در بازجذب داره
اماکلیه در دوزیستان قابلیت بالایی در بازجذب آبنداره!یه ترکیبی کوچولو با گوارش => در انسان کیسه ی صفرا (ترکیبات نمکی)را به روده اضافه می کند
-
- کلیه بیرون از صفاق
- بخش بالایی کلیه ها توسط دنده ( ها ) محافظت میشوند
- غده فوق کلیه قدری بالاتر از پانکراس
- عوامل محافظت کننده از کلیه : دنده کپسول چربی
- سرخرگ و سیاهرگ کلیوی راست قبل از ورود به کلیه منشعب شده
- تعداد انشعاب : سیاهرگ کلیوی چپ ۳ راست ۲ ( سرخرگ کلیوی راست نیز ۲ انشعاب)
- طبق شکل میزنایعقب رگ های کلیه ست
- قیف کلیه : کپسول ، لگنچه
- صعودی نفرون : بخش ابتدایی پیچ خورده نزدیک ( شکل ۴ ) ، هنله
- پایین رو هنله : نازک غالب
- بالارو هنله : ضخیم غالب
- مجرا جمع کننده شبکه مویگری نداره ولی به پیچ خورده میریزه ( بازجذب )
- میزنای بالا به پایین نازک میشه برخلاف مجرا جمع کننده
- پوششی مکعبی ریز پرز داره نه پرز !
- حرکت کرمی فقط لوله گوارش نیست ( میزنای )
- بازجذب در ph خون تاثیر ندارد .. دم و بازدم در ph تاثیر گذارند
- اطراف مویرگیک نوع سرخرگ هم میتوان دید ! شبکه مویرگی دورلوله ، دوطرفش یک نوع سرخرگ ( وابران )
- طی تراوش فقط بخشی از خوناب وارد نفرون میشه ( پروتئین میماند مگر درصورت اختلال)
- در تراوش مواد براساس اندازه وارد میشن انتخاب دیگری صورت نمیگیرد ( حواست باشه انداره هم خودش نوعی انتخاب)
- پودوسیت نوعی یاخته پوششی فاقد غشای پایه
- هریک از پودوسیت ها رشته های بلند و پامانندی دارند ! ( دیدی گول خوردی کوتاه باید میگفت :))
- غشای یاخته پوششی مویرگ منفذ دار مث خودش منفذ داره
- میدونستی هماتوکریت وابران بیشتر از آورانه ! نه :// خب از این ب بعد بدون :))
- نوعی ترشح درون ریز موثر بر ۲ مرحله از فرایند ادرار بگو ببینم ؟! آفرین آلدوسترون ( بازجذب سدیم افزایش فشار خون و افزایش فشار تراوشی) و بازجذب آب
- طی تراوش خود پروتئین وارد نمیشه ( طبیعی ) ولی زیرواحد هاش میشن ! ( آمینواسید)
- اولین مرحله تشکیل ادرار بعد از تراوش ! میدونی ؟ بازجذب باریکلا
- میزنای ها از روی انشعابات آئورت و سیاهرگ زیرین عبور میکند نه تنه اصلی ( شکل نقتشی ۱۰ )
- بازجذب در همه حال به انرژی نیاز داره ! چون انتشارم باشه اون برخی وقت ها انرژی جنبشی داره .. گرفتی ؟
- دریچه حاصل چین خوردگی مخاط میزنای بر روی مثانه نیست قشنگ معلومه زخم خوردم راستی بنداره نندازه
- حدود ۹۰ درصد ادرار آبه ( گول خوردی بازم ؟ اون خوناب بود که ، این ۹۵ درصده
- اوره سمی هست ولی کم
- اوریک اسید عامل نقرس و التهاب ( بدون آسیب بافتی )
-
خب دوستان نازنینم ! موفق شدیم که 90 درصد دهم رو ببندیم !
یه فصل 1 مونده که اونم تاپیکش رو امروز میزنم ، فقط سعی کنید هرچی زودتر نکاتتون رو بگید تا نرسیده به کنکور جزوه حاضر باشه ، سپاسجُزوه این تاپیک رو فردا بعد از ظهر میزارم
-
تاپیک فصل 1 دهم فکر نمی کنم نکته ی خاصی داشته باشه
میریم سراغ یازدهم -
با توجه به شکل۳ صفحه ۷۱
کم ترین ضخامت بخش قشری کلیه در مجاورت لگنچه دیده میشه
شکل ۵ صفحه۷۲
بخشی از سرخرگ وابران ابتدا به شبکه ی مویرگی اطراف لوله های پیچ خورده نزدیک و دور می رود و بخشی از آن مستقیما به شبکه ی مویرگی دور لوله ی هنله می روددر پارامسی فشار اسمزی مایعات بدن از محیط اطراف بیشتر است
در شکل ۱۲ صفحه۷۶
راست روده ی ملخ دارای سلول های کشیده تری نسبت به روده استکلیه در (ماهیان غضروفی آب شور و کلا ماهیان آب شور و همچنین در خزندگان و پرندگان) توانایی بالایی در بازجذب داره
اما کلیه در دوزیستان قابلیت بالایی در بازجذب آب نداره!یه ترکیبی کوچولو با گوارش => در انسان کیسه ی صفرا (ترکیبات نمکی)را به روده اضافه می کند
امیدوارم دیر نشده باشه