IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
سوالای ذهن من از زیست دهم فصل دو؟؟؟
-
سلام و عرض ادب
ممنون میشم به سوالام جواب بدید
فصل دو
بافت پیوندی و پوششیه موجود در سرخرگ ها از چه نوعیه ؟؟
جنس لایه زیر مخاطی چیه؟؟
در حرکت قطعه قطعه کننده فقط ماهیچه از نوع صاف حضور دارد؟؟
وقتی میگه گوارش در معده حاصل حرکت معده است منظورش چه نوع حرکتیه ؟؟ فقط کرمی یا نه ؟؟ چون ما میدونیم که نوع دیگر حرکت « قطعه قطعه کننده » فقط در روده دیده میشود
گفته معده نقش انبار کنندگی داره میتونم بگیم شبیه چینه دان ملخ و پرنده ها؟؟؟
یاخته های پوششی مخاط معده همون استوانه ای ها هستند ؟؟؟
یاحته های اصلی نقشی در حفاظت معده در برابر اسید و انزیم نداره ؟؟
میتونیم بگیم نحوه فعال شدن برخی از پروتئین های مکمل ایمنی مثل برخی پپسینوژن هاست؟؟
ایا کمبود ویا نبود عامل داخلی معده باعث افزایش ترشح هورمون اریترو پویتین میشه؟
ایا الزاما انرژی تولید شده در ابکافت ATPهست ؟؟
ایا میشه تجزیه و تحلیل کامل پروتئین و چربی رو در معده دید؟؟؟
ایا میتوان گفت در دهان و معده نیز به مقدار کم شاهد ورود مواد به محیط داخلی هستیم ؟؟
سلیاک باعث تخریب پرز و ریز پرز میشود پس میتوان گغت فقط بافت پوششی مخاط اسیب میبیند ؟؟
وقتی پرز و ریز پرز ازبین بره تکلیف شبکه مویرکی پرز چی میشه ایا اون هم از بین میره ؟؟
روده بزرگ که پرز نداره چین حلقوی هم نداره؟؟
ایا در سیاهرگ هایی مثل باب یا فوق کبدی میتوان شاهد وجود دریچه های لانه کبوتری بود؟
گفته موادی مثل پروتئین ها در کبد ذخیره میشود این پروتيین ها از کدام نوع اند(محلول در اب یا چربی؟)
ایا در تنظیم فعالیت دستگاه گوارش به صورت عصبی ما به غیر از اون دوتا شبکه ای از رشته های عصبی که در زیر مخاط و لایه ماهیچه ای بود سازو کار دیگری هم داریم؟
در کشور هایی که پزشکی شخصی رواج پیدا کرده ایا میتوان چاقی ناشی از ژن هارا تشخیص و درمان کرد؟؟
در جانداران تک سلولی میتوان گفت در دورتا دور بدنشان دو لایه فسفو لیپیدی وجود دارد؟؟
ساختار مژک و تاژک و فرقش انها چیست؟
ایا در جانداری مثل پارامسی ما فرایندهایی مثل ابکافت داریم؟
میشه بگیم روده ملخ مثل روده بزرگ انسان عمل میکنه برای گوارش؟
گوارش مکانیکی پرنده از کجا شروع میشه؟
میتونیم بگیم هزالای نشخوار کنندگان مثل روده بزرگ نسان عمل میکنه ؟؟؟ -
-
Fadaei_Hossein128 واقعیتش حال نداشتم متنو بخونم برو تورق استاد موقاری رو ببین اوکی میشی
-
Fadaei_Hossein128 صبر کن ویس میدم تا 1 ساعت دیگه
-
-
Fadaei_Hossein128 سلام
۱. به طور کل بافت پوششی سرخرگ ها از نوع سنگفرشی ساده است و زیرش بافت پیوندی پشتیبان رو داریم که(همون نکته ای که میگه بافت پوششی معمولا توسط بافت پیوندی پشتیبانی میشه) توسط یک حائل از بافت ماهیچه ای صاف جدا شده و بیرونی ترین لایه که همون پیوندی سست هست در حفظ موقعیت رگ ها نقش داره.
۲.لایه ی زیر مخاطی یک جنس نیست و مجموعه ای از بافت ها و یاخته های مختلفه در ضمن زیر مخاط کجا منظورتونه!
۳.حرکات معده تحت تاثیر انقباضات معده صورت میگیره و با توجه به اینکه آرایش ماهیچه های معده با هم متفاوته باعث مخلوط شدن هرچه بهتر غذا با شیره گوارشی میشه. جدای از هر نکته ای به منطق خودتون رجوع کنید آیا ممکنه معده با این حجم و محتویات داخلش حرکات قطعه قطعه کننده داشته باشه!
۴. معده فقط نقش انبارکنندگی نداره. در معده هم گوارش صورت میگیره هم جذب و هم ذخیرگاه موقت غذاست. آیا چینه دان ملخ و پرنده این ویژگی هارو داره؟
۵.یاخته های پوششی مخاط معده بله استوانه ای کاذب هستند اما در غدد معده یاخته هایی با ظاهر متفاوت هم داریم.
۶.یاخته های اصلی هم نقش داند چون اسید رو معکوس ترشح می کنن.لطفا نپرسید یعنی چی! زیادی خارج از کتابه.
۷.پپسیونوژن ها نداریم. پپسیونوژن خودش اسمیه که به یک مجموعه یعنی پیش ساز های پروتئاز های معده دادیم پس نمی شه این عبارت رو جمع بست اما در خصوص قیاسی که کردین دقیقا نمی دونم منظورتون چیه اما به طور کل پپسیونوژن هم توسط اسید معدنی HCL و هم توسط پپسین که یک مجموعه آنزیم هست فعال میشه در حالی که پروتئین های مکمل توسط گیرنده هایی فعال میشن که عمدتا گلیکوپروتئین هستن و یا توسط نوع فعال خودشون فعال میشن که همون طور که پیداست پروتئینن .
۸.کمبود یا نبود عامل داخلی باعث افزایش غلظت هورمون اریتروپویتین میشه.
۹.انرژی تولیدی در آبکافت ATP رو نفهمیدم منظورتون رو خیلی کلی پرسیدین!
۱۱. خیر تجزیه و تحلیل کامل پروتئین در شرایط عادی در معده رخ نمی ده اما چربی بستگی داره منظور شما چی باشه. لیپاز زبانی می تونه اسید چرب آزاد و منو و دی گلیسیرید تولید کنه.
۱۲.پرز مگه فقط از بافت پوششی مخاط تشکیل شده! نکته مهم داستان اینکه بیماری سلیاک یک بیماری خودایمنی هست که در اون دستگاه ایمنی به پروتئینی از دسته گلوتن واکنش شدید نشون میده. یعنی تخریب از درون به بیرون!
۱۳.در حد کتاب اثرات سلیاک فقط بر روی پرز ها و ریز پرز ها بررسی شده و در خصوص رگ ها ازتون سوال نمیشه البته می تونم این مسئله رو توجیه کنم ولی اجازه بدین بررسی کنم اگه نکته به خصوصی پیدا کردم اضافه می کنم.
۱۴.روده بزرگ چین خوردگی هایی مثل روده باریک نداره.
۱۵.لانه کبوتر در سیاهرگ هایی مشاهده میشه که خون رو به سمت بالا هدایت می کنن.در خصوص سیاهرگ باب با توجه به اینکه فشار خون در این رگ کاهش چشمگیری نداره احتمال می دم این سیاهرگ لانه کبوتر نداشته باشه این مورد رو هم بررسی می کنم.
۱۶.پروتئین محلول در آب و چربی رو اولین باره دارم از کسی می شنوم یا بهتر بگم می خونم. از لحاظ علم شیمی این کاربرد درست نیست.
۱۷.در تنظیم فعالیت دستگاه گوارش به غیر از دستگاه عصبی روده ای دستگاه عصبی خودمختار و پیکری هم نقش داره.
۱۸.در کشور هایی که پزشکی رواج... سوالتون خیلی کلیه! و کمی هم عجیب! بعضی بیماری ها بله بعضی خیر بعضی اگر زود تشخیص داده بشه بله و در غیر این صورت خیر. بعضی کشور ها بله و بعضی خیر!
۱۹.لطفا خودتون بدن رو تعریف کنید در اون صورت متوجه میشید که این سوالتون هم عجیبه!
۲۰.خیر روده ملخ و انسان تفاوت های آشکار و فاحشی دارن. در روده ملخ گوارش نداریم و غیره و ضاله.
۲۱. در پرنده دانه خوار و گوشتخوار و ... فرق داره. در دانه خوار سنگدان رو محل آغاز گوارش مکانیکی در نظر می گیرن.
۲۲.هزارلا مثل روده بزرگ عمل نمی کنه اهداف جذب آبستن فرق داره و... هزارلا جزئی از معده س ولی روده بزرگ خودش یه بخش مجزاست. این رو هم در نظر بگیرین که گاو هم روده بزرگ داره اگه قرار بود مثل هم کار کن... -
@Ph-MV والا ببین من همیشهسوال بود برام که چرا تو شکل کتاب یه نقاط ریز گره طوریی تو انتهای روده باریک کشیده با بقیه متفاوتن ولی خب دلیلی پیدا نکردم براش این شکلم که میگم ت و دهم بود حضور ذهن ندارم کدوم گفتار فک کنم گفتار 3 یا 4 ایناس برا فصل 4 دهم اره اگر اونو دیدی تو هم مث من /من نظریندارم چون هیچی دربارش نمیدونم ولی اگر تست ببینم گیر داده به این خب میگم حتما فرق داره ولی خب دقیق نمیدونم
-
@Ph-MV سلام و عرض ادب
خیلی ممنونم ازتون
ممنون از وقتی که گذاشتید -
Rahman Aa و @Ph-MV اگه اجازه بدید من این ویس و مطالبی که فرستادید رو برای دوستمم هم ارسال کنم ممنون میشم اخه اینا سوالات جمع بندی نهاییه برای کنکور امسال میخوایم بدیم
بازهم سپاس از شما -
Fadaei_Hossein128 بفرست مشکی نداره واس هرکی عشقته بفرست موردی نداره از نظر من اون دکیی هم موردی نداره اصلا اینجا هرچی خواستی برا بقیه بفرست کلا اینجا برا همین زده شده که مشکل همه حل شه