سوالای ذهن من از زیست دهم فصل دو؟؟؟
-
Rahman Aa یه سوال آسون می پرسم ببینم چقدر دقیقی
گره های لنفی موجود در دیواره روده باریک ممکن نیست با گره های لنفی دیواره روده بزرگ متفاوت باشند.@Ph-MV والا ببین من همیشهسوال بود برام که چرا تو شکل کتاب یه نقاط ریز گره طوریی تو انتهای روده باریک کشیده با بقیه متفاوتن ولی خب دلیلی پیدا نکردم براش این شکلم که میگم ت و دهم بود حضور ذهن ندارم کدوم گفتار فک کنم گفتار 3 یا 4 ایناس برا فصل 4 دهم اره اگر اونو دیدی تو هم مث من /من نظریندارم چون هیچی دربارش نمیدونم ولی اگر تست ببینم گیر داده به این خب میگم حتما فرق داره ولی خب دقیق نمیدونم
-
@Ph-MV والا ببین من همیشهسوال بود برام که چرا تو شکل کتاب یه نقاط ریز گره طوریی تو انتهای روده باریک کشیده با بقیه متفاوتن ولی خب دلیلی پیدا نکردم براش این شکلم که میگم ت و دهم بود حضور ذهن ندارم کدوم گفتار فک کنم گفتار 3 یا 4 ایناس برا فصل 4 دهم اره اگر اونو دیدی تو هم مث من /من نظریندارم چون هیچی دربارش نمیدونم ولی اگر تست ببینم گیر داده به این خب میگم حتما فرق داره ولی خب دقیق نمیدونم
-
Rahman Aa نه دقیقی👌🏻
اونا لکه های پی یر هستند که در انتهای روده ی باریک دیده می شن و در روده بزرگ وجود ندارند. -
Rahman Aa سلام و عرض ادب خیلی خیلی خیلیی ممنونم ازتون
خیلیی نکات خوبی رو مطرح کردید
سپاس از وقتی که گذاشتید :folded_hands_light_skin_tone: :folded_hands_light_skin_tone: 🌸 -
Fadaei_Hossein128 سلام
۱. به طور کل بافت پوششی سرخرگ ها از نوع سنگفرشی ساده است و زیرش بافت پیوندی پشتیبان رو داریم که(همون نکته ای که میگه بافت پوششی معمولا توسط بافت پیوندی پشتیبانی میشه) توسط یک حائل از بافت ماهیچه ای صاف جدا شده و بیرونی ترین لایه که همون پیوندی سست هست در حفظ موقعیت رگ ها نقش داره.
۲.لایه ی زیر مخاطی یک جنس نیست و مجموعه ای از بافت ها و یاخته های مختلفه در ضمن زیر مخاط کجا منظورتونه!
۳.حرکات معده تحت تاثیر انقباضات معده صورت میگیره و با توجه به اینکه آرایش ماهیچه های معده با هم متفاوته باعث مخلوط شدن هرچه بهتر غذا با شیره گوارشی میشه. جدای از هر نکته ای به منطق خودتون رجوع کنید آیا ممکنه معده با این حجم و محتویات داخلش حرکات قطعه قطعه کننده داشته باشه!
۴. معده فقط نقش انبارکنندگی نداره. در معده هم گوارش صورت میگیره هم جذب و هم ذخیرگاه موقت غذاست. آیا چینه دان ملخ و پرنده این ویژگی هارو داره؟
۵.یاخته های پوششی مخاط معده بله استوانه ای کاذب هستند اما در غدد معده یاخته هایی با ظاهر متفاوت هم داریم.
۶.یاخته های اصلی هم نقش داند چون اسید رو معکوس ترشح می کنن.لطفا نپرسید یعنی چی! زیادی خارج از کتابه.
۷.پپسیونوژن ها نداریم. پپسیونوژن خودش اسمیه که به یک مجموعه یعنی پیش ساز های پروتئاز های معده دادیم پس نمی شه این عبارت رو جمع بست اما در خصوص قیاسی که کردین دقیقا نمی دونم منظورتون چیه اما به طور کل پپسیونوژن هم توسط اسید معدنی HCL و هم توسط پپسین که یک مجموعه آنزیم هست فعال میشه در حالی که پروتئین های مکمل توسط گیرنده هایی فعال میشن که عمدتا گلیکوپروتئین هستن و یا توسط نوع فعال خودشون فعال میشن که همون طور که پیداست پروتئینن .
۸.کمبود یا نبود عامل داخلی باعث افزایش غلظت هورمون اریتروپویتین میشه.
۹.انرژی تولیدی در آبکافت ATP رو نفهمیدم منظورتون رو خیلی کلی پرسیدین!
۱۱. خیر تجزیه و تحلیل کامل پروتئین در شرایط عادی در معده رخ نمی ده اما چربی بستگی داره منظور شما چی باشه. لیپاز زبانی می تونه اسید چرب آزاد و منو و دی گلیسیرید تولید کنه.
۱۲.پرز مگه فقط از بافت پوششی مخاط تشکیل شده! نکته مهم داستان اینکه بیماری سلیاک یک بیماری خودایمنی هست که در اون دستگاه ایمنی به پروتئینی از دسته گلوتن واکنش شدید نشون میده. یعنی تخریب از درون به بیرون!
۱۳.در حد کتاب اثرات سلیاک فقط بر روی پرز ها و ریز پرز ها بررسی شده و در خصوص رگ ها ازتون سوال نمیشه البته می تونم این مسئله رو توجیه کنم ولی اجازه بدین بررسی کنم اگه نکته به خصوصی پیدا کردم اضافه می کنم.
۱۴.روده بزرگ چین خوردگی هایی مثل روده باریک نداره.
۱۵.لانه کبوتر در سیاهرگ هایی مشاهده میشه که خون رو به سمت بالا هدایت می کنن.در خصوص سیاهرگ باب با توجه به اینکه فشار خون در این رگ کاهش چشمگیری نداره احتمال می دم این سیاهرگ لانه کبوتر نداشته باشه این مورد رو هم بررسی می کنم.
۱۶.پروتئین محلول در آب و چربی رو اولین باره دارم از کسی می شنوم یا بهتر بگم می خونم. از لحاظ علم شیمی این کاربرد درست نیست.
۱۷.در تنظیم فعالیت دستگاه گوارش به غیر از دستگاه عصبی روده ای دستگاه عصبی خودمختار و پیکری هم نقش داره.
۱۸.در کشور هایی که پزشکی رواج... سوالتون خیلی کلیه! و کمی هم عجیب! بعضی بیماری ها بله بعضی خیر بعضی اگر زود تشخیص داده بشه بله و در غیر این صورت خیر. بعضی کشور ها بله و بعضی خیر!
۱۹.لطفا خودتون بدن رو تعریف کنید در اون صورت متوجه میشید که این سوالتون هم عجیبه!
۲۰.خیر روده ملخ و انسان تفاوت های آشکار و فاحشی دارن. در روده ملخ گوارش نداریم و غیره و ضاله.
۲۱. در پرنده دانه خوار و گوشتخوار و ... فرق داره. در دانه خوار سنگدان رو محل آغاز گوارش مکانیکی در نظر می گیرن.
۲۲.هزارلا مثل روده بزرگ عمل نمی کنه اهداف جذب آبستن فرق داره و... هزارلا جزئی از معده س ولی روده بزرگ خودش یه بخش مجزاست. این رو هم در نظر بگیرین که گاو هم روده بزرگ داره اگه قرار بود مثل هم کار کن...@Ph-MV سلام و عرض ادب
خیلی ممنونم ازتون
ممنون از وقتی که گذاشتید:folded_hands_light_skin_tone: -
Rahman Aa و @Ph-MV اگه اجازه بدید من این ویس و مطالبی که فرستادید رو برای دوستمم هم ارسال کنم ممنون میشم اخه اینا سوالات جمع بندی نهاییه برای کنکور امسال میخوایم بدیم
بازهم سپاس از شما -
Rahman Aa و @Ph-MV اگه اجازه بدید من این ویس و مطالبی که فرستادید رو برای دوستمم هم ارسال کنم ممنون میشم اخه اینا سوالات جمع بندی نهاییه برای کنکور امسال میخوایم بدیم
بازهم سپاس از شماFadaei_Hossein128 بفرست مشکی نداره واس هرکی عشقته بفرست موردی نداره از نظر من اون دکیی هم موردی نداره اصلا اینجا هرچی خواستی برا بقیه بفرست کلا اینجا برا همین زده شده که مشکل همه حل شه



