نکات مشاوره ی برای کنکور ی ها 

-
در مورد منابع
به نظر من بهترین منبع برای خوندن همون چیزیه که خودتون بهتر باهاش یاد میگیرید و اینطوری نیست که برای همه یکسان باشه
برای مثال شما برای ریاضی شاید با جزوه دبیرتون خیلی بهتر یاد بگیرید تا کتاب خیلی سبز یا یه نفر دیگه مهر و ماه رو ترجیح میده
منظورم اینه که بهترین منبع ، همون منبعیه که خودتون باهاش بهتر و راحتتر یاد میگیرید و فرقی نمی کنه و مهم اینه که بعد از خوندنش بتونید به تستا پاسخ بدید یا حتی اگه نتونستید جواب بدید حداقل تستا و پاسخ نامه رو متوجه شید و درکش کنید (البته ممکنه چندتا تست خیلی سخت باشه بینشون که نشه متوجه راه حل شد، در اونصورت از بقیه توو تایم آزادشون میپرسیم)
بهترین منبع برای تست هم تستای کنکوره
این جمله به این معنی نیست که فقط تستای کنکور
معنیش اینه که اولویتتون با تستای کنکور باشه و بعد تستای دیگهکتاب تستایی که برمیدارید مطمئنا سطحشون با هم فرق میکنه و شما با توجه به وضعیت خودتون توو اون درس علاقتون یا وقتی که میخواید واسه اون درس بذارید انتخاب کنید.
یه سری منابع هستند که اکثر دانش آموزا باهاش بیشتر جواب گرفتن
برای شروع (برای یکی مثل خودم که هیچی تست نزده) برای شیمی مبتکران و برای ریاضی خیلی سبز رو پیشنهاد می کنم...اگه متوجه درسنامه شدید و تونستید تست بزنید که فیلم لازم نیست به جاش وقتتون رو بیشتر به تست اختصاص بدید
خب من خودم جزء این دسته افراد نبودم و وقتی درسنامه استوکیومتری مبتکران رو متوجه نشدم از فیلمای استاد آقاجانی استفاده کردم که عالی بود
برای زیست هم اگه برگردم نشرالگو رو استفاده می کنم
اگه سطح فیزیکم خوب بود از نشرالگو
ولیی شخصا چون فیزیکم ضعیف بود اول فیلمای استاد کازرانیان رو دیدم بعدش از گاج نقره ای و قلم چی آبی تست زدم بستگی به فصلش داشت
تعریف فیزیک خیلی سبز رو هم شنیدم ولی کتابشو استفاده نکردمبرای تستای سخت تر شیمی میتونید از موج آزمون یا آی کیو استفاده کنید
بهترین کار شاید بتونه این باشه که کتابای دوستاتون رو به نوبت به مدت چند روز یا چند ساعت قرض بگیرید ببینید کدوم بیشتر به دردتون میخوره از اون استفاده کنید
ناگفته نمونه که تووی درسایی مثل زیست و شیمی کتاب درسی رو عمیقا مطالعه کنید
برای ادبیات و دینی هم خیلی خوب بود برای من....
مخصوصا اگه نظام جدیدید سعی کنید کتاب درسی اولویت مهمی براتون باشه توو همه درسا -
مرور
به نظرم برای مرور و تسلط بهترین راه تست زدنه...حتی اگه مطلب فراموش شده
من خودم روشم این بود که اگه یه مبحثی رو میخواستم مرور کنم اول می رفتم تستاشو نگاه میکردم اگه میتونستم حل کنم که هیچ
اگه یکم یادم رفته بود میرفتم تستای قبلی که حل کرده بودم رو یه نگاهی به جواب مینداختم تا اون مطلب یادم بیاد و بعدش یه بار دیگه تسته رو حل میکردم
اگه اون مطلبو خیلی وقت بود که مرور نکرده بودم یه نگاه خیلی سریع به جزوه درسنامه یا همون منبعی که قبلا براش خونده بودم مینداختم و بعدش تست میزدم
اگه خیلی دیگه یادم رفته بودم تستای جزوه یا تمریناشو دوباره حل میکردمدر کل باید ببینی تا چه حد یادت رفته که من با تستا اینو می سنجیدم اون مطلبو آخرین بار کی خوندی کجاهاش یادت رفته قبلا چقد براش تست زدی و ممکنه از یه فصل طولانی فقط یه بخش کوچیکی یادت رفته باشه واسه اون بیشتر تست میزنی
به روش مرور با تست ، قلم چی میگه بازیابی
برای جمع بندی بهترین راه مرور با تسته
البته با توجه به درسش هم میتونی کنارش از نمودارها ، خلاصه ها و....استفاده کنی -
سلام ...
کل وقتتون رو مشخص کنید در هر روز ودر هر هفته
درصدای لازم رو به طور نسبی پیدا کنید برای رشته ی که می خواید
یه جدول برای هر روز بکشید ودرسا رو تقسیم کنید
زیست وشیمی رو کامل بخونید وریز وکامل کتاب وتحلیل کنید
از ریاضی می تونید ابتدا امار احتمال وانالیز و تصاعد وماتریس و حد ومشتق وکار بردمشتق وانتگرال ومثلثات بخونید
البته باید یه پیش نیاز از تابع بخونید ولی رو این مباحث تست زیاد کار کنید
ازفیزیک می تونید از فصل سه پبش و .. تا اخر پیش بخونید دکتر طلوعی تو این فصل نکته ها خوبی گفتن البته باید مرورشون کنید وتو تست به کار ببرید در اخر مغناطیس والقا رو بخونید وگرما وقانون گازه ها یه نگکاه به فشارم کنید اگه وقت داشتید
ادبیات ابتدا لغت واملا وتاریخ رو بخونید رو قرابت کار کنید هرشب . متن کتاب درسی رو بخونیدوبیت هاش رو از نظر مفهوم بررسی کنید اگه در اخر وقت اوردید یکم ارایه کار کنید
عربی فیلمای استاد ناصح زاده رو ببینید اگه وقت دارید همشو ببینید که می تونم بگم به صد فکر می کنیو واقعا عربی رو نمیشه جدا کرد مثل ریاضی چون به هم پیوسته است اگه وقت نداشتید ابتدا ترجمه ومفهوم کار کنید متن کتاب ولغات وتعریبای کتاب بخونید ..درک مطلبم فقط سوالای مفهومش رو بررسی کنید ودر اخر منصوبات بخونید
در مورد زبان لغت رو هر شب بخنوید از رو کتابچه وشب بعدش تست بزنید در حد سی دقیقه بعد گرامر رو بخونید تو تایم مرده رو ریدینگ کار کنید چون از کلوز راحت تره کلوز علم لغت وگرامر بالا می خواد ..
دینی رو کامل بخونید
در مورد تقسیم بندی و رتبه بندی که کردم میشه پزشکیم اورد شک نکنید بخونید وامیدوار باشید اگه می تونید با یه مشاوخوب نه ادم گول زن برنامه ریزی کنید اگه نه طبق وقت روزانتون مباحثی که گفتم تقسیم کنید اگه می تونید مرخصی بگیرید
از سال ۸۵به نظرم تست ها کنکور حل کنید وریز به ریز تحلیل کنید مبع اول تستی تون کنکور باشه
سعی کنید تا فروردین مباحث تموم کنید اردیبهشت مرور کنید خرداد ازمون سه روز یکبار بزنید وشهریور خبر پزشکی تون رو به ما بدید
یاعلی. موفق باشید
این هفت ماه پیش نوشتن بودم...آ -
یکی مث من که بعد از 7 سال میخاد دوباره کنکور بده اون چجوری برنامه ریزی کنه؟ چون هم کتابا تغییر کردن هم من . نمیتونم بیشتربه کتابا نگاه کنم یه جورایی نمیکشه ذهنم .
سلام
باید بتونید ب یک ساعت مطالعاتی مفید و خوب برسید
البته پله پله ، یعنی سعی کنید روزانه کمی ساعت مطالعه تون رو بالا ببرید (و اگه هفتگی برنامه ریزی میکنید ساعت مطالعه ی هفتیگی تون رو بالا ببرید)
اگه براتون مقدروه بهتره که تو ی آزمون آزمایشی شرکت کنید و البته بهتره که ی مشاور هم داشته باشید (مشاور و آزمون لازم هستند اما همه چیز نیستند ، اگه نمیتونید یا به هر دلیلی امکانش فراهم نیست بچه ها اینجا راهنماییتون میکنند که چیکار کنید)
موفق باشید
اصول برنامه ریزی تونت هست اما من هم سعی می کنم راهنمایی کنم
شما هدف بلند مدت نیاز دارید اگر ازمون شرکت کنید که اون براتون مشخص می کنه مثلا یک ماه سه ماه شش ماه و....باید بدونید دریک بازه زمانی کجا باشید
حالا کم کم اهداف کوچیک تر میشن وتبدیل به روزانه میشن حالا که مشخص کردید یا طبق برنامه ازمون دیدین که باید مثلا در دو هفته چی بخونید با توجه به تایمی که در کل هفته دارید سطح تسلطتون برنامه ریزی کنید مثلا اگه نگاه کنید کانون هم شیمی دوم داره هم سوم اما من برای دوستمون فقط سوم گذاشتم چون نمی رسه اما در عوض مثلا برای هر فصل شیمی سه بالای ده ساعت وقت داره اینجوری عالی می خوندش وبهتره از اینه که هردو رو با کیفیت کم بخونه بعد تابستون خیلی راحت شیمی دوش می خونه یا اگر نگاه کنید ریاضی هر روز شاید برای دانش اموز تجربی عجیب باشه اما طبق ازمون مباحث مهم واصلی خونده میشه پس بهتره کامل عالی خونده شه با همین مباحثم میشه به درصد خوبی رسید پس بعد تابستون زیست وشیمی هر روز میشن
یا اگه فیزیک سنگین باشه میایم فعلا حرکت ودینامیک کنار میزاریم اگه وقت شد ازمون جمع بندی خونده میشه تا بشه فیزیک یک ودو رو بقیه درسا رو خوند
ببینید موندن شیمی دو شاید ترسانک به نظر بیاد الان اما چیزی که هست اینه وقتی یه درسای کامل جمع شه بعدن بایه تایم کم یاد آوری میشه وتایم بیشتر ازمون ها جبرانی وجمع بندی می مونه برای خونده نشده ها اما امان از وقتی همه نصفه نیمه بی کیفت باشن اون وقت ازمون جبرانی دیگه جبرانی نیست انگار یه ازمون تازه است چون همه درسا نیاز به کار دارن
پس طبق هدفتون وبازه های مشخص تقسیم بندی داشته باشید وپیش برید ....اما اگه ازمون رفتید از نرسیدن به برنامه کامل نترسید فقط هوشمندانه ومنطقی تصمیم بگیرید ونگاه به آینده برای جبران کاستی ها داشته باشید
براتون آرزوی موفقیت می کنم -
برنامه روزلنتون ساعتیه فقط و حجمی نیس که این میتونه اذیت کننده باشه و کمی تنبلتون کنه
با یه مثال سعی میکنم نشون بدم بهتون
مثلا میخوایم تو هفته ی اول از زیست حواس و دستگاه عصبی بخونیم
اول با توجه یه منابعو تعداد تستا و سطح خودتون توی این مبحث زمان لازم رو تخمین میزنین مثلا 6 ساعت حواس 6ساعت عصب
پس یکی از برنامه های زیست تو هفته ی اول میشه 6 ساعت حواس
و 6ساعت عصب!ما این 12 ساعتو چطوری تقسیم کنیماول برا هر مبحث میایم تعداد زمانو به کوچکترین بازه زمانی(باکس) تقسیم میکنیم
که بهتره این بازه از 60 تا 120 دیقه باشه
مثلا من 6باکس یه ساعته برا حواس 6باکس یه ساعته برا عصب
سعی میکنم طی هفته این 12باکس زیست رو که از دو مبحثه به طور همگن و یکسان پخش کنم که هم مرورش زیاد بشه هم اینکه ذهن از زیاد خوندنشون خستهه نشه
برای مثال به جای اینکه بیایم توی یه روز دو ساعت حواس بخونیم یا عصب، یه ساعت حواس و یه ساعت عصب میخونیم تا تنوع مبحث بیشتر باشه و همینطوری طی 6 روز میشه حواس و عصب رو با مرور و خوندن طی روزای بیشتر جمع بندی کرد و خونداین درمورد پخش کردن مطالب توی یه هفته! سعی کنین مطالب همگن و به صورت یکسان پخش بشن و سعی نکنین که همه ی مطالب یه مبحث رو اول ببندین و بعدش برین سراغ مبحث بعدی! مثلا اول عصب رو میخوندم بعدش حواس رو طی هفته! اینطوری اواخر هفته که حواس رو میخوندیم، سطح فراموشی عصب بیشتر شده بود!
البته درمورد مباحثی که پیش نیاز همن فرق میکنه! مثلا اگه بخوایم طی یه هفته ترکیبیات و احتمال رو بخونیم سعی میکنیم اول ترکیبیات رو بخونیم بعدش احتمال! ولی بیشتر مباحث همگن باشن و طی هفته پخش بشن خیلی بهتره و سطح و مدت فراموشیو رو کم میکنه!درمورد پخش کردن مطالب طی یه روز هم باید سعی بشه همگن باشه! مثلا درمورد همین حواس و عصب که قرار شد طی 6 روز هفته و هروز هم از هرکدوم یه ساعت بخونیم، سعی میکنیم از 3 وعده ی صبح، ظهر و شب هر کدومشون رو تو یه دونه از وعده ها بخونیم و پشت هم مثلا توی صبح نخونیم این مطالبو! یکی صبح یکی شب یا یکی ظهر یکی شب و ...
از آقای @Dr-Bernosi -
وی برنامتون بازه زمانی مشخص کنین برای باکسا! مثلا بگین یه ساعت تابع میخونم! اما تعیین نکنین که کی بخونین! مثلا تابع رو از ساعت 9 میخونم تا 10! اینطوری مشکلاتی پیش میاد و اگه یه روز برنامتونو دیر شروع کنین، احتمالا زده میشین و میگین که دیگه نمیشه تا اخر پیش ببرم برنامه رو!
*توی یه روز تنوع درس رو ببرین بالا! تک درسی نباشین! مثلا دوشنبه ادبیات عربی زیست و شیمی و ریاضی میخونم! اینطوری هم ذهنتون تحرکش بیشتر میشه هم کمتر خسته میشین! و کششتون برای خوندن درسا بیشتر میشه!
*اگه توی برنامتون یه درسی بود که ساعت مطالعش بالا بود مثلا 3 ساعت بود، اولا اون 3 ساعت رو تقسیمش کنین و کوچیکش کنین! مثلا 3 تا یه ساعته یا دوتا یکونیم ساعته! ثانیا اون 3 تا یه ساعته یا دوتا یکونیم ساعته رو پشت هم نخونین!!اونوقت دیگه تقسیم کردن نداش! مثلا بگین یه ساعت صبح یه ساعت ظهر یه ساعت شب میخونم! اینطوری خیلی انگیزتون برای خوندن بیشتر هم میشه
*بودجه بندیتونو تو بازه های کم مشخص کنین! مثلا یه ماه یه ماه یا دو هفته دو هفته! اونایی که ازمون میرن بودجشون مشخصه دیگه
*شروع برنامه ترجیحا با درسی باشه که اهمیتش براتون بیشتر از بقیس! این اهمیت هم به ضریب درس تو کنکور، سختیش و یا مهم بودنش برنمگیرده! اهمیت ینی اینکه توی اون درس به اصطلاح لنگ میزدین! مثلا من خودم زیستام بیشتر اخرین باکسای برناممه با این که مهمترین درسه تو تجربی! ولی چون خوندمش قبلا و باهاش راحتم سعی کردم دیرتر از بقیه بخونمش
*درمورد اجرای باکسا این نکته ی خوبو بگم که 3 تا احتمال وجود داره! برای مثال قراره من ترجمه ی عربی رو روز یک شنبه یه ساعت بخونم! من مثلا ساعت 6 شروع میکنم و قراره طبق برنامم 7 تموم بشه! اما ممکنه قبل 7، بعد 7 یا خود 7 تموم شه! حالت سومی که مشخصه! اما درمورد اون دو حالت!
وقتی که برنامتون قبل از ساعت مقرر تموم شد، شما میتونین دو کار مفید! انجام بدین! اینکه باکس بعدی که مثلا ریاضی بوده رو اجرا کنیم! یا اینکه حجم بیشتری از عربی رو بخونیم و بیشتر کار کنیم که هرکدوم به مذاقتون خوش اومد، انتخابش کنین!
درمورد اینکه وقت کم بیاد! ساعت 7 شده و من عربیم مثلا 25 تا تستش مونده! بهتره که شما همون موقع عربی رو بذارین کنار و باکس بعدی که مثلا ریاضی بود رو شروع کنین! البته بعد استراحت! اینا دلایل جالب و خوبی داره که بعدا بهتون میگم! اما خب اون 25 تست چی میشه!؟ وقتی که برنامه ی روزتون تموم شدش، همچین چیزایی رو شروع میکنین و انجام میدین! مثلا ساعت 10 شب برنامم تموم شده و میخوام استراحت بکنم! اما چون 25 تا تست عربیم موندش، باید برم اون رو کار بکنم!
ولی چرا؟! این یجور تنبیه هسش و ضمیر ناخوداگاهتون رو فعال میکنه که بعدا وقتی داشتین یه باکسیو میخوندین، خود بخود ذهن بدونه که اگه تموم نشه دوباره باید شب تنبیه بشه! بخاطر همین تمام انرژی و توان رو برای زودتر تموم کردن میذارین و این یه چیز خیلی خوبیه!*یه سوال دیگه ممکنه پیش بیادش! اینکه اگه تعداد باکسایی که دارن وقتشون کم میاد، طی روز، زیاد شدن چیکار کنیم!؟ مثلا عربی 25 تست موند، ریاضی 10 تا تمرین و زیست هم 5 صفحه موندش! از یه برنامه 5 درسه 3 درسش وقت کم اومد! تو اینجور مواقع بهتره که اخرین باکس برنامه(که کم اهمیت ترین باکس توی اون روز هست!) رو حذف کنین و این تکالیف جامونده رو انجام بدین! حالا اون برنامه ی حذف شده چی میشه! اون برنامه میشه اولین باکس فردای اون روز(که پر اهمیت ترین باکس اون روزه!) اینم یه جور تنبیه که یه ساعت اضافی رو فرداش باید بخونین! و همه ی اینا تاثیرش رو توی مهر و ابان میبینین!
*معمولا بیشتریا دوهفته دوهفته برنامه رو اجرا میکنن! یه ترفند برای اینکه برنامه ی دو هفته تمام و کمال تو اخر هفته ی اون روز تموم بشه هس و اونم اینه که تو هفته ی دوم، یک یا دو روز رو خالی کنیم! این خالی کردن روز برای این هست که اگه تو هفته ی اول و دوم مبحثی دیگه خیلیییییییییی جاموند(اگه اون کارای قبلی هم کردین!) تو این یکی دوروز خونده بشه و برنامه جا نمونه! حالا اگه چیزی هم جا نموند میتونین مرور کنین و ازمون بگیرین از خودتون!
*یه ترفند دیگه هم برای جبران هست!( دیگه با این ترفندا احتمالا چیزی جا نمیمونه!) مثلا قرار بود توی یه هفته عصب و حواس برای هر کدوم 6 باکس یه ساعته بخونیم! شما به جای 6 باکس 5 باکس رو در نظر میگیرین! ینی کل حواس تو 5 باکس و کل عصب توی 5 باکس باید خونده بشه! اگه یه چیزایی جا موند از اون یه باکس زاپاس! استفاده کنین!
*اگه برنامه ی روزتون هم زودتر از اون چیزی که مقرر بود تموم شد، برنامه ی فردا رو شروع میکنین(درصورتی که خیلی میخونین!) و یا میرین سراغ تفریح!
امیدوارم بدردتون بخوره
از آقای @Dr-Bernosi -
https://forum.alaatv.com/topic/7255/برنامه-درسی/15?page=1تو این تاپیک من برای تابستون یکی از دوستان برنامه ی پیشنهاد دادم شاید به دردتون بخوره
-
اینم یه تاپیک مفید
https://forum.alaatv.com/topic/6722/بگو-ک-قوی-بودی-و-شد -
سلام
میخواستم ببینم که چطور باید ریاضی رو خوند که توی ذهن حک شه و یادمون نره و البته اگر یک کتاب تست معرفی کنید که بتونه ریاضی دهم رو بطور کامل پوشش بده و تست های زیاد و خوبی داشته باشه ممنون میشمبر هیچ کس پوشیده نیست که هرچقدر تست و تمرین توو درسایی مثل ریاضی بیشتر کار شه ماندگارتره
هرچقدر بیشتر ذهنتونو به چالش بکشید بیشتر یادتون میمونه
البته یادتون نره که پیوسته خوندن هم مهمه
مثلا به جای این که یه روز بشینید 6 ساعت پشت سر هم ریاضی بخونید و بعدش تا یه هفته ریاضی نخونید بهتره یه روز در میون 2 یا 3 ساعت ریاضی بخونید
عددها فقط مثاله تا بهتر منظورمو متوجه شید
پاسخ از خانوم @romisa1234 -
https://forum.alaatv.com/topic/1103/انگيزه/900بازهم یک تاپیک خوب
-
برای انگیزه بیشتر برای شروع میتونی از درسی شروع کنی که توو دوران مدرست بیشتر بهش علاقه داشتی از جاهای آسئن هم میتونی شروع کنی
توو دروسی مثل شیمی و زیست به ترتیب سالا پیش بری بهتره چون دوم پایه سالای بعدشه
توو درسایی مثل ریاضی و فیزیک پیش نیاز هر فصل رو رعایت کن مثلا پیش نیاز احتمال ترکیبیاته پس اگه قراره احتمال بخونیم اول ترکیبیات رو میخونیم بعد احتمال
بعد از یه مدت درسای نچسب تر رو کم کم اضافه کن و از اونا هم غافل نباش
اگه با جزوه مشکلت حل میشه فیلم لازم نیست در غیر اینصورت یه قسمت از هر استادی که میخوای ببین و بعد هر کدوم که باهاش بهتر یاد میگیری رو ببین
نقل از خانوم @romisa1234 -
%(#ff0000)[کسی میدونه زیست رو چجور بخونیم یادمون نره]؟
ببینید خب شما کارتون یکم سخته چون به هر حال باید مرحله آشنا سازی که با متن کتاب هست داشته باشید اما درمورد تونستن چراکه نه اگر اصولی پیش برید موفق خواهید شد
من براتون زیست مثال می زنم شما ممکنه با یک بار خوندن متوجه نشیدیا حتی یک دانش اموز تجربی
سعی کنید ابتدا حالت داستان بخونید کتاب مثل یه داستان که قراره به کلیت داشته باشه بعدش دقیق تر بخونید
هر جمله که می خونید روش فکر کنید تجزیه تحلیل کنید اگه سوالی تو ذهنتون اومد بنویسید حالا دوتا کار می تونید انجام زدید بریدفیلم تدریس ببینید وکامل با دقت ودنبال جواب سوالاتون باشید وبعدش سریع درسنامه رو بخونید ونکته ی که ندید خارج کنید یا نه اگه قصد فیلم ندارید درسنامه رو بادقت بخونید بعد تست زنی ومشخص کردن نکات واشکال ها بعد رفع اشکال
بعد از خوندن مبحث بازه های مرور براش در نظر بگیرید متن کتاب توجه کنید حتماپستای عالی خودتو نقل نمیزنی زهرای عزیز ؟!!
به نقل از @zahra-m1999
-
ببینید خب شما کارتون یکم سخته چون به هر حال باید مرحله آشنا سازی که با متن کتاب هست داشته باشید اما درمورد تونستن چراکه نه اگر اصولی پیش برید موفق خواهید شد
من براتون زیست مثال می زنم شما ممکنه با یک بار خوندن متوجه نشیدیا حتی یک دانش اموز تجربی
سعی کنید ابتدا حالت داستان بخونید کتاب مثل یه داستان که قراره به کلیت داشته باشه بعدش دقیق تر بخونید
هر جمله که می خونید روش فکر کنید تجزیه تحلیل کنید اگه سوالی تو ذهنتون اومد بنویسید حالا دوتا کار می تونید انجام زدید بریدفیلم تدریس ببینید وکامل با دقت ودنبال جواب سوالاتون باشید وبعدش سریع درسنامه رو بخونید ونکته ی که ندید خارج کنید یا نه اگه قصد فیلم ندارید درسنامه رو بادقت بخونید بعد تست زنی ومشخص کردن نکات واشکال ها بعد رفع اشکال
بعد از خوندن مبحث بازه های مرور براش در نظر بگیرید متن کتاب توجه کنید حتماپستای عالی خودتو نقل نمیزنی زهرای عزیز ؟!!
به نقل از @zahra-m1999
@romisa1234 در
نکات مشاوره ی برای کنکور ی ها
گفته است:
به نقل از @zahra-m1999
بی نهایت ممنون بانو این روزا نشد بگردم مطالب جمع کنم ممنون میشم هم توی جمع کردن سوالات مشاوره ی موجود و جزوه ها کمکمون کنی
-
%(#ff0000)[روش خوندن فیزیک]
در مورد روش مطالعه فیزیک روش من مخالف های زیادی داره (( خودم فک میکنم چون 99 درصد افراد سیاهه لشگرن)) ولی من کارمو درست انجام میدم درصدمم متاسفانه نتونستم بیشتر از 80 بزنم
به هر حال من نظرمو میگم
ببینید توی کنکور و مخصوصا فیزیک بعضی از معلما با روش فرمول حفظوندن به بچه ها جلو میرنولی بعضی ها با شناسوندن مفهوم به بچه ها ..... به نظر من اگه قرار باشه برای هر مساله ای توی فیزیک یه فرمول حفظ کنیم که کل وقت کنکورو باید بزاریم برای فیزیک که فرمولارو که برای هر سوال فرق میکنه رو حفظ کنیم
من فکر میکنم که باید عمق مفهومو بقهمیم و وقتی از مبحثی مثل فشار هوا سوالی میاد بدونیم که اصلا منظور چیه
شاید بگید که فرمولی رفتن سرعتو بیشتر میکنه
درسته
ولی
باید سوالا زیادی حل کنید تا مغزتون باز بشه ! و بعد خود به خود سرعت بره بالا ... بدون باز شدن و فهمیدن مسعله دنبال سرعت نباشید
به هر حال این برای ادمایی که درصدشون زیر 90 هست
ولی
حتی من خودم وقتی توی ازمون های ازمایشی بین 90 الی100 میزدم به این نتیجه رسیدم که باید در بعضی جا ها از فرمول استفاده کنم که خیلی هم کمکم کرد
امین نجف زاده
به نقل از آقای @njzamin -
یه تاپیککه می تونه کمک تون کنه
https://forum.alaatv.com/topic/7242/سبک-مطالعه-دروس/43 -
یه تاپیک راجبه کتابای کمک درسی مختلف
https://forum.alaatv.com/topic/7341/منبع/5 -
بهترین روش مطالعه ، مطالعه همراه با تسته..هرچی بیشتر تست بزنید بیشتر یادتون میمونه...اگه نتونستید تستی رو حل کنید راه حل رو بخونید و همون موقع یه بار دیگه بدون نگاه کردن به جواب حلش کنید ببینید کجاش یادتون رفته و این خیلی مهمه که خودتون حلش کنید به خصوص برای مسائل شیمی و ریاضی و فیزیک
گاهی اوقات ما راه حلو میبینیم فک میکنیم یاد گرفتیم میریم سوال بعدی...درحالیکه اگه یه بار دیگه همون تستو جلومون بذارن بازهم از حلش ناتوانیم .چرا ؟ چون خودمون وقت نذاشتیم برای حل دوبارش ، البته یادتون نره که اینجور تستا رو نشاندار کنید و چن وقت بعد (یکی دو هفته خوبه ، نذارید چن ماه بعد که کلا فراموش میکینید ، روزای قبل آزمون نزدیکای آزمون برای مرور هم خوبه تایمش ) حلش کنید
بچه ها لطفا لطفا لطفا از حل تست توو هیچ درسی نترسید هر تستی براتون تجربه میشه
اگه یه اشتباهی رو توو زندگی انجام بدید دیگه سعی میکنید انجامش ندید
اگه یه تست رو اشتباه حل کنید دیگه سعی میکنید توو اون دام نیفتید و دیگه تکرارش نکنید شاید یه بار تکرار شه دوباز تکرار شه ولی بعد از چن بار خودبه خود حذف میشه
با تست ذهنتون به چالش کشیده میشه درواقع شما مجبورمیشید روی اون فک کنید اما توو مطالعه گاهی این اتفاق نمیفته و ما سرسری از رو مطلب رد میشیم و گاهی حتی اگه نکته ای رو هم متوجه شیم بعدا فراموشش میکنیم اما با حل تست این فرآیند فراموشی دیرتر اتفاق میفته
بعضی تستا رو نشاندار کنید تستایی که از نظرتون مهمه و توو جمع بندی به دردتون میخوره رو علامتدار کنید هرچند درست حلش کردید تستای اشتباه رو نشاندار کنید و.....
تستای اشتباه رو زود به زود مرور کنید نذارید مطلب به کل فراموش شه بعد اعتماد به نفستون بیاد پائین و بگید من که اینا رو خونده بودم من که این همه تست زده بودم پس چرا الان هیچی بلد نیستمتا جایی که میتونید با تست مرور کنید
البته یه جاهایی و یه فرمولایی . یه حفظیات خیلی فرار رو میتونید بنویسید و هی مرور کنید
حتی اگه تستا رو بلد نیستید حالا با هر روشی که شده فیلم جزوه کتاب درسنامه و....سعی کنید اون مطلبو یاد بگیرید و دوباره رو تستا وقت بذارید و فک کنید روشون...پاسخنامه رو نگاه کنید و سعی کنید راه حلو درک کنید اگه نشد از بقیه بپرسید
تا وقتی تست نزنید فرایند مطالعه تکمیل نمیشه -
-
دوستان نکته ی مهمی که می خوام بهتون بگم
خواهشا سراغ تخمین رتبه وکارنامه وغیره نرید
اینکه برای فلان رشته چه درصدی لازمه و...
میشه ونمیشه
ساعت مطالعه فلان رتبه و.....
چندان مهم نیست
مهم اینه که تا روز کنکور هر لحظه بهتر از قبل باشید
وبهترین خودتون رو ارائه بدید
درس بخونید
بدون فکر کردن به این مدل مسائل
به جاش دنبال یادگرفتن بیشتر
تسلط بیشتر تست بیشتر
پیدا کردن ایرادتون
وحلش باشید
هیچچیز به اندازه تلاش وپشتکار در مسیر درست وتداوم براتون موثر نیست