Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. دروس
  3. شیمی
  4. شیمی2>ساختار اتم>مدل کوانتومی
رابطه انیشتین
5c284d0c3878775
سلام. در صفحه ۴ شیمی دهم در بیشتر بدانیم رابطه انیشتین E=mc2 امده هست، آیا این مبحث در کنکور میاد؟
شیمی
موازنه کنید
FATEME ReyhanehF
Au+ NaCN+O2+H2O------->NaOH+(CN)2NaAu
شیمی
درصد جرمی شیمی دهم،کمک لطفا
Butterfly clubB
دوستان کسی میتونه بم بگه فرمولی که اینجا باهاش درصد جرمی رو به دست اورده چیه؟ میدونم قضیه حل شونده روی محلول ضربدر 100 رو ولی این بخاطر تبدیل یکا ها اینا پیچیده شده، اگه بتونین همون اولی هم برام حل کنین خیلی خیلی ممنون میشم خود را بیازمایید صفحه نود و شیش
شیمی
عدد اتمی
پری نازپ
Topic thumbnail image
شیمی
ترتیب نقطه جوش توی تمام ترکیب ها و مواد
Reza-HR
سلام بچه ها به صورت خلاصه (نمیخواد مفصل بگین. چون وقت ندارین میدونم) ممکنه بگین توی مقایسه های نقطه جوش و نیرو های بین مولکولی توی کل دسته بندی های موادی که میخونیم، ترتیب مواد چجوریه؟ البته می دونم مثلا ترکیبات یونی یا جامد های کووالانسی نیروی بین مولکولی ندارن. اما لطفا جایگاهشون توی رده بندی نقطه جوش بگین. ممنون @دوازدهم @بچه-های-تجربی-کنکور-1403
شیمی
درخواست جزوه
S
بچه ها کسی جزوه استاد پویان نظر شیمی یازدهم رو داره برای سال 1404 یا 1403 یا 1402
شیمی
شیمی
م
میشه بهترین راهی که امتحان کردین واسه شیمی خوندن و جواب داده بگین
شیمی
بهترین دبیر شیمی
8
بهترین دبیر شیمی کنکور کیه ؟ نوی بازار کنکور؟
شیمی
هیدروکربن ها
Azin ARA
Topic thumbnail image
شیمی
چطوری توی شیمی قوی تر بشیم
HakoH
سلام به روی ماهتون فکر کنم از اسم تاپیک کاملا مشخصه که چه راهنمایی میخام من شیمی ضعیفی دارم و میخام حداقل 30 درصد رو تو کنکور بزنم و نهاییامو خوب بدم :)ولی اصلا نمیتونم باهاش کنار بیام نظر شما چیه و به خودتون چی کمک کرده؟ من خودم تازگیا فهمیدم وقتی صبح زود میخونم راحت تر پیش میره ولی بازم طاقت فرساعه از کتابای خیلی سبز استفاده میکنم و نشر الگو... و اینکه مثلا این سوالات بازده و تا انتها مینویسم اما هیچ وقت جواب بدست نمیاد که بتونم گزینه رو بزنم همه مراحل درسته اما جواب نهاییم بدست نمیاد هلپ میبینی @ریاضیا @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء @دانشجویان-درس-خون
شیمی
رفع اشکال
E
زیر لایه ای با حداکثر ۱۴ الکترون، در لایه های الکترونی n=4 به بعد وجود دارد. اینو کتاب تست خیلی سبز درست گرفته ولی خب این زیر لایه ۴f هس مگه نباید بگه از لایه ۶ به بعد. خب اخه این درست تره میشه توضیح بدید
شیمی
مشکل در دانلود جزوه
9
سلام دوستان جزوه شیمی دوازدهم استاد معینی برام دانلود نمیشه کسی جزوه جدیدشونو داره برام بفرسته
شیمی
شیمی 3
HakoH
فرمالدهید یک ترکیب اب دوسته چون یه گروه کتون داره؟ @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
شیمی
شیمی 3
HakoH
اسم بنزین مصرفی در خودروها با فرمون c⁸h¹⁸ ایزو الگان هست یا الکان؟ تو کتاب الگان نوشته شک کردم @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
شیمی
شیمی 3
HakoH
ما میگیم کوچیک ترین اسید چرب باید 12 تا کربن حداقل داشته باشه چرا؟ چون کربوکسیلیک اسید باید بیش از 10 کربن داشته باشه و اسید چرب و استر بلند ام سر جمع 2 تا کربن داره؟ @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
شیمی
ساختار
_______
سلام [image: 1752079573992-img_-_-resized.jpg] منظورش از مجموعه ای از اتم و تک اتمی و چند اتمی چیه؟! چند اتمی همون ملکول؟! @ریاضیا @تجربیا
شیمی
PH.
م
Topic thumbnail image
شیمی
شیمی دوازدهم فصل یک
سونیا محمدپورس
Topic thumbnail image
شیمی
شیمی مسئله
Yeksoo DoY
کسی اینجا با اسناد صنیعی مسائل شیمی رو کار کرده؟ اگر بله میشه بگید سوال 90 کنکور 1402 رشته ریاضی قسمت دوم سوال که میپرسه چقدر دیگه واکنش کامل میشه رو چطوری باید حل کرد؟ نیازه سرعت متوسط پیدا کرد؟
شیمی
استاد گودرزی
R
سلام ببخشید یه سوال داشتم چرا استاد گودرزی دبیر شیمی دیگه فیلم تدریس نمیزارن یعنی ویدیو های ضبط شده تکمیل نیست من از کجا میتونم بقیه ویدیو ها رو پیدا کنم ؟ @همیار @یازده-تجربی @یازدهم @دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
شیمی

شیمی2>ساختار اتم>مدل کوانتومی

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده شیمی
26 دیدگاه‌ها 6 کاربران 468 بازدیدها 3 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • صوفیص آفلاین
    صوفیص آفلاین
    صوفی
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

با رد شدن مدل اتمی بور و ارائه ی مدل شرودینگر, کوانتومی بودن انرژی الکترون هم نقض شد؟ قطعا جواب منفیه چون نات انلی طیف پیوسته نیست بات آلسو اسمش مدل کوانتومیه! 😂 😂 سوالی پیش میاد:/ وقتی شرودینگر برای حرکت الکترون محدوده تعیین میکنه, معنیش مگه این نیست که الکترون, هرجایی از اون محدوده میتونه حرکت کنه؟ که حالا احتمال حضورش تو اون نموداری که ترسیم میکنه, در اون شکل ایجاد شده بیشتره. این کجاش کوانتومیه؟:/ گسسته نشد که:/
    #از_اون_سوالا:/

dan-lD yasamanbanuY 2 پاسخ آخرین پاسخ
    0
    • صوفیص آفلاین
      صوفیص آفلاین
      صوفی

@خوشدل
      @Amir-Bernousi
      dan-l
      yasamanbanu
      پ.ن : سوالایی که هشتگ از اون سوالا میذارم , خیلی مکث نکنید چون زیادی جزئی و مفهومیه

1 پاسخ آخرین پاسخ
      1
      • صوفیص صوفی

با رد شدن مدل اتمی بور و ارائه ی مدل شرودینگر, کوانتومی بودن انرژی الکترون هم نقض شد؟ قطعا جواب منفیه چون نات انلی طیف پیوسته نیست بات آلسو اسمش مدل کوانتومیه! 😂 😂 سوالی پیش میاد:/ وقتی شرودینگر برای حرکت الکترون محدوده تعیین میکنه, معنیش مگه این نیست که الکترون, هرجایی از اون محدوده میتونه حرکت کنه؟ که حالا احتمال حضورش تو اون نموداری که ترسیم میکنه, در اون شکل ایجاد شده بیشتره. این کجاش کوانتومیه؟:/ گسسته نشد که:/

dan-lD آفلاین
        dan-lD آفلاین
        dan-l
        نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط dan-l انجام شده

@زمستان در شیمی2>ساختار اتم>مدل کوانتومی گفته است:

%(#ff0000)[با رد شدن مدل اتمی بور] و ارائه ی مدل شرودینگر, %(#ff0000)[کوانتومی بودن انرژی الکترون هم نقض شد]؟ قطعا جواب منفیه چون نات انلی طیف پیوسته نیست بات آلسو اسمش مدل کوانتومیه! 😂 😂 سوالی پیش میاد:/ %(#ff0000)[وقتی شرودینگر برای حرکت الکترون محدوده تعیین میکنه], معنیش مگه این نیست که الکترون, هرجایی از اون محدوده میتونه حرکت کنه؟ که حالا احتمال حضورش تو اون نموداری که ترسیم میکنه, در اون شکل ایجاد شده بیشتره. این کجاش کوانتومیه؟:/ گسسته نشد که:/

@تابستان اون جاهایی که قرمزش کردم نادرست هستن. با روی کار اومدن مدل شرودینگر نظر بور در مورد اتم و اینا رد کامل نشد. نظر شرودینگر ادامه ی نظر بور بود. مثلا توی عدد کوانتومی n مشترک هستن اگه خوب کتاب رو بخونی (متن کتاب) کوانتومی بودن مال شرودینگره نه بور! یعنی قبلش کلمه ای به نام کوانتومی بودن نبود. اون بحثی که تو میگی یعنی گسسته بودن اون بحثش یه چیز دیگه هست
        q=ne . چرا ربط داره به این قضیه ولی نه در حیطه کنکور.
        شرودینگر محدوده تعیین نمیکنه عملا شرودینگر میگه که با حرکت الکترون ها توی فضای سه بعدی صفحه مواجهیم. یعنی از دید دو بعدی اوردش بیرون. در حقیقت شرودینگر این محدوده رو از بین برد.

خارج بحث: ولی اینکه میگن سه بعدی سه بعدی سه بعدی بازم یه فرضیه بی اساسه . چطوری بگم یه مربع رو در نظر بگیر و یه الکترون توش. تو دایما اون الکترون رو توش میبینی و میگی به صورت سه بعدی در حرکته ولی هر چی هست داخل این مربعه. ولی مثلا دوربین ها و وسایل ازمایش قادر به این نیستن که حرکت الکترون رو با سرعت بی نهایت بگیرن. یعنی شاید توی این موقع که ما حرکت این الکترون رو سه بعدی در نظر گرفتیم الکترون اونقدر سرعت حرکتش بالاست که عملا یه لحظه انگار که نیست! و هم هست! در ان واحد ! 😂 خب اون ازمایش گربه شرودینگر که میگفتم میتونی تعمیم بدی به این. عذر میخوام خارج مطلب شد گفتم اینم بدونین خیلی جالبه واقعا یعنی شاید الکترون رو هم میشه داخل مربع در نظر گرفت هم بیرونش ! یعنی الکترون از محیط اومده بیرون! بیخیال پیچیده میشه همگی باهم قاطی میکنیم

صوفیص 1 پاسخ آخرین پاسخ
        1
        • romisaR آفلاین
          romisaR آفلاین
          romisa

فک کنم منظورش این باشه هر اوربیتالی یه سطح انرژی خاصی داره پس ما سطح انرژی های خاصی داریم و این میشه کوانتومی

1 پاسخ آخرین پاسخ
          1
          • dan-lD dan-l

%(#ff0000)[با رد شدن مدل اتمی بور] و ارائه ی مدل شرودینگر, %(#ff0000)[کوانتومی بودن انرژی الکترون هم نقض شد]؟ قطعا جواب منفیه چون نات انلی طیف پیوسته نیست بات آلسو اسمش مدل کوانتومیه! 😂 😂 سوالی پیش میاد:/ %(#ff0000)[وقتی شرودینگر برای حرکت الکترون محدوده تعیین میکنه], معنیش مگه این نیست که الکترون, هرجایی از اون محدوده میتونه حرکت کنه؟ که حالا احتمال حضورش تو اون نموداری که ترسیم میکنه, در اون شکل ایجاد شده بیشتره. این کجاش کوانتومیه؟:/ گسسته نشد که:/

@تابستان اون جاهایی که قرمزش کردم نادرست هستن. با روی کار اومدن مدل شرودینگر نظر بور در مورد اتم و اینا رد کامل نشد. نظر شرودینگر ادامه ی نظر بور بود. مثلا توی عدد کوانتومی n مشترک هستن اگه خوب کتاب رو بخونی (متن کتاب) کوانتومی بودن مال شرودینگره نه بور! یعنی قبلش کلمه ای به نام کوانتومی بودن نبود. اون بحثی که تو میگی یعنی گسسته بودن اون بحثش یه چیز دیگه هست
            q=ne . چرا ربط داره به این قضیه ولی نه در حیطه کنکور.
            شرودینگر محدوده تعیین نمیکنه عملا شرودینگر میگه که با حرکت الکترون ها توی فضای سه بعدی صفحه مواجهیم. یعنی از دید دو بعدی اوردش بیرون. در حقیقت شرودینگر این محدوده رو از بین برد.

خارج بحث: ولی اینکه میگن سه بعدی سه بعدی سه بعدی بازم یه فرضیه بی اساسه . چطوری بگم یه مربع رو در نظر بگیر و یه الکترون توش. تو دایما اون الکترون رو توش میبینی و میگی به صورت سه بعدی در حرکته ولی هر چی هست داخل این مربعه. ولی مثلا دوربین ها و وسایل ازمایش قادر به این نیستن که حرکت الکترون رو با سرعت بی نهایت بگیرن. یعنی شاید توی این موقع که ما حرکت این الکترون رو سه بعدی در نظر گرفتیم الکترون اونقدر سرعت حرکتش بالاست که عملا یه لحظه انگار که نیست! و هم هست! در ان واحد ! 😂 خب اون ازمایش گربه شرودینگر که میگفتم میتونی تعمیم بدی به این. عذر میخوام خارج مطلب شد گفتم اینم بدونین خیلی جالبه واقعا یعنی شاید الکترون رو هم میشه داخل مربع در نظر گرفت هم بیرونش ! یعنی الکترون از محیط اومده بیرون! بیخیال پیچیده میشه همگی باهم قاطی میکنیم

صوفیص آفلاین
            صوفیص آفلاین
            صوفی

dan-l عین حرکت الکترون نیست که احتمال حضورش تو دستگاه سه بعدی اون ریختیه
            خودش که دوبعدی نبوده حرکتش قبلا

dan-lD 1 پاسخ آخرین پاسخ
            0
            • صوفیص آفلاین
              صوفیص آفلاین
              صوفی

کانفیوزد:/

1 پاسخ آخرین پاسخ
              0
              • صوفیص صوفی

dan-lD آفلاین
                dan-lD آفلاین
                dan-l
                نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط dan-l انجام شده

متوجه نشدم ؟
                داداش ببین برای کنکور خیلی خیلی ریز نشو. الان وقت ریز شدن اساسی نیست :face_savouring_delicious_food:
                ببین بور کتاب نگفته چطوری در نظر گرفته فقط مثل مدار های اطراف خورشید در نظر گرفته. منظومه شمسی رو در نظر بگیر که زمین به دور خورشید میچرخه.
                بور احتمالا یکی از این سه تا رو در نظر نمیگرفت: یا طول رو یا عرض رو و یا ارتفاع رو.

یعنی برای اینکه توی یه صفحه به الکترون مختصات نقطه ای بدیم باید این سه تا رو داشته باشیم. عین اون نمودار های ریاضی که میکشیدم. اینو از خودم نمیگم صفحه 21 کتاب من (البته قدیمیه) یعنی همون جایی که سر مبحث نوشته مدل کوانتومی اتم. متن رو بخونی متوجه میشی.

بله سه بعدی نبوده برای همین شرودینگر اومد گفت سه بعدیه. احتمال میدم بور ارتفاع رو در نظر نگرفته بود . چون فقط در نظر گرفته بود که فقط دور هسته میچرخن. یعنی مثلا نمیتونست بگه که این الکترون از مدار خودش خارج شده و به سمت مدار های دیگه نزدیک شده و فقط یونش رو در نظر گرفته... نزدیک شدن ... یعنی همون پیوند کووالانسی که این صفحه میگه:

مدل اتمی بور توجیه قابل قبولی برای پیوند كووالانسی، شكل مولكول ها و زاویه میان پیوندها ارائه نمی‌دهد و در نتیجه از تفسیر بسیاری از خواص فیزیكی و شیمیایی عاجز ماند.

خیلی خارج شدیم از بحث کتاب:/

صوفیص 1 پاسخ آخرین پاسخ
                1
                • dan-lD dan-l

متوجه نشدم ؟
                  داداش ببین برای کنکور خیلی خیلی ریز نشو. الان وقت ریز شدن اساسی نیست :face_savouring_delicious_food:
                  ببین بور کتاب نگفته چطوری در نظر گرفته فقط مثل مدار های اطراف خورشید در نظر گرفته. منظومه شمسی رو در نظر بگیر که زمین به دور خورشید میچرخه.
                  بور احتمالا یکی از این سه تا رو در نظر نمیگرفت: یا طول رو یا عرض رو و یا ارتفاع رو.

یعنی برای اینکه توی یه صفحه به الکترون مختصات نقطه ای بدیم باید این سه تا رو داشته باشیم. عین اون نمودار های ریاضی که میکشیدم. اینو از خودم نمیگم صفحه 21 کتاب من (البته قدیمیه) یعنی همون جایی که سر مبحث نوشته مدل کوانتومی اتم. متن رو بخونی متوجه میشی.

بله سه بعدی نبوده برای همین شرودینگر اومد گفت سه بعدیه. احتمال میدم بور ارتفاع رو در نظر نگرفته بود . چون فقط در نظر گرفته بود که فقط دور هسته میچرخن. یعنی مثلا نمیتونست بگه که این الکترون از مدار خودش خارج شده و به سمت مدار های دیگه نزدیک شده و فقط یونش رو در نظر گرفته... نزدیک شدن ... یعنی همون پیوند کووالانسی که این صفحه میگه:

مدل اتمی بور توجیه قابل قبولی برای پیوند كووالانسی، شكل مولكول ها و زاویه میان پیوندها ارائه نمی‌دهد و در نتیجه از تفسیر بسیاری از خواص فیزیكی و شیمیایی عاجز ماند.

خیلی خارج شدیم از بحث کتاب:/

صوفیص آفلاین
                  صوفیص آفلاین
                  صوفی

dan-l
                  متوجه نشدید, متوجه نشدم:///
                  خواهشم اینه که خیلی واسه جواب این تیپ سوالام وقت نذارید
                  من میپرسم شاید جواب ساده و کاربردی ای داشت چون چندجا گفتم از سطح کنکور بالاتره , دوستم توضیح داد دقیقا همسطح کنکوره تو داری بد تفسیر میکنی
                  غیر این بود نادیده بگیرید
                  ممنون(:

dan-lD 1 پاسخ آخرین پاسخ
                  0
                  • AmirbernosiA آفلاین
                    AmirbernosiA آفلاین
                    Amirbernosi

:| چه حوصله ای دارین 😶

صوفیص 1 پاسخ آخرین پاسخ
                    2
                    • AmirbernosiA Amirbernosi

:| چه حوصله ای دارین 😶

صوفیص آفلاین
                      صوفیص آفلاین
                      صوفی

@Amir-Bernousi
                      dan-l رو میگید؟
                      ممنونم از ایشون
                      من ولی ذاتا اینم
                      انرژی که واسه رد شدن از عمقی خوندنم میذارم بیشتر از خود عمیق شدنه://

1 پاسخ آخرین پاسخ
                      1
                      • صوفیص صوفی

dan-l
                        من میپرسم شاید جواب ساده و کاربردی ای داشت چون چندجا گفتم از سطح کنکور بالاتره , دوستم توضیح داد دقیقا همسطح کنکوره تو داری بد تفسیر میکنی
                        ممنون(:

dan-lD آفلاین
                        dan-lD آفلاین
                        dan-l

dan-l
                        ممنون(:

خواهش میکنم بلاخره اختیار با خودتونه.
                        موفق باشید

1 پاسخ آخرین پاسخ
                        1
                        • L آفلاین
                          L آفلاین
                          Laynad
                          نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط Laynad انجام شده

سلام. ببینید برای درک مدل بور دقیقا منظومه شمسی رو یادتون بیارید. مدل بور خصوصیاتش خیلی شبیه منظومه شمسیه. ولی ظرفیت مدار ها فرق میکنه. تو منظومه شمسی هر مدار یک ظرفیت داره اما تو مدل بور و مدار اول 2 الکترون. بعد دانشمندا سوال تو ذهنشون پیش اومد که الکترون ها چطور با این سرعت (2هزار کیلومتر در ثانیه) چرا وقتی در یک مدار هستن به هم دیگه برخورد نمیکنن؟ این شد که مدل کوانتمی به وجود اومد و گفتن که برای حرکت الکترون نمیشه دقیقا مکان خاصی رو تعریف کرد. اما با استفاده از پیش بینی و برخی معادلات ریاضی گفتن که احتمال حضور الکترون در لایه های خاصی زیاد هست. برای اینکه تفاوت این دو تا مدل رو بفهمید یه کاغذ بردارید یه هسته بکشید دورش هم یک مدار الکترون فقط میتونن دور اون مدار حرکت کنن دیگه نمیتونن جهتشون رو عوض کنن و از اون ور کاغذ برن بیرون و از طرف دیگه وارد بشن. اما مدل کوانتمی مثل یه کره هست که تو لایه های مختلف الکترون میتونن به هرسمتی در فضای سه بعدی حرکت کنند.
                          اگر جستجو کنید در مورد الکترون ها چیز های جالبی پیدا میکنید. مثلا اینکه شما هیچ وقت تا به حال حقیقتا کسی رو لمس نکردید. چون الکترون ها پیرامون همه اتم ها وجود دارن و چون بارشون منفیه هم دیگه رو دفع میکنن. قوانین نیوتونی میگه که برای اینکه بتونیم دو تا الکترون رو به هم بچسبونیم به بی نهایت انرژی نیاز داریم اما قانون عدم قطعیت میگه چسبوندشون غیر ممکنه.

هر چیز که در جستن آنی ، آنی

صوفیص 1 پاسخ آخرین پاسخ
                          1
                          • L آفلاین
                            L آفلاین
                            Laynad

حالا من دقیقا نفهمیدم سوالتون چی بود ولی دستم که رو کیبورد رفت دیگه گفتم ادامش رو هم بنویسم کار بدی نمیکنم.🤣 🤣

صوفیص 1 پاسخ آخرین پاسخ
                            1
                            • L آفلاین
                              L آفلاین
                              Laynad

اگه وقت دارید حتما مقاله پایین رو بخونید(تمام حرفایی که بالا گفتم یه کپی خیلی ناقص از مقاله زیره☹ ) :
                              http://www.kalhori.com/electron.htm

1 پاسخ آخرین پاسخ
                              1
                              • L Laynad

حالا من دقیقا نفهمیدم سوالتون چی بود ولی دستم که رو کیبورد رفت دیگه گفتم ادامش رو هم بنویسم کار بدی نمیکنم.🤣 🤣

صوفیص آفلاین
                                صوفیص آفلاین
                                صوفی

Laynad
                                یاابالفضل😂 😂
                                دمت گرم دانیال جان صب با تمرکز میخونم
                                dan-l خیلی ممنونم. دوباره بادقت بیشتر میخونمش🙂

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                0
                                • L Laynad

سلام. ببینید برای درک مدل بور دقیقا منظومه شمسی رو یادتون بیارید. مدل بور خصوصیاتش خیلی شبیه منظومه شمسیه. ولی ظرفیت مدار ها فرق میکنه. تو منظومه شمسی هر مدار یک ظرفیت داره اما تو مدل بور و مدار اول 2 الکترون. بعد دانشمندا سوال تو ذهنشون پیش اومد که الکترون ها چطور با این سرعت (2هزار کیلومتر در ثانیه) چرا وقتی در یک مدار هستن به هم دیگه برخورد نمیکنن؟ این شد که مدل کوانتمی به وجود اومد و گفتن که برای حرکت الکترون نمیشه دقیقا مکان خاصی رو تعریف کرد. اما با استفاده از پیش بینی و برخی معادلات ریاضی گفتن که احتمال حضور الکترون در لایه های خاصی زیاد هست. برای اینکه تفاوت این دو تا مدل رو بفهمید یه کاغذ بردارید یه هسته بکشید دورش هم یک مدار الکترون فقط میتونن دور اون مدار حرکت کنن دیگه نمیتونن جهتشون رو عوض کنن و از اون ور کاغذ برن بیرون و از طرف دیگه وارد بشن. اما مدل کوانتمی مثل یه کره هست که تو لایه های مختلف الکترون میتونن به هرسمتی در فضای سه بعدی حرکت کنند.
                                  اگر جستجو کنید در مورد الکترون ها چیز های جالبی پیدا میکنید. مثلا اینکه شما هیچ وقت تا به حال حقیقتا کسی رو لمس نکردید. چون الکترون ها پیرامون همه اتم ها وجود دارن و چون بارشون منفیه هم دیگه رو دفع میکنن. قوانین نیوتونی میگه که برای اینکه بتونیم دو تا الکترون رو به هم بچسبونیم به بی نهایت انرژی نیاز داریم اما قانون عدم قطعیت میگه چسبوندشون غیر ممکنه.

صوفیص آفلاین
                                  صوفیص آفلاین
                                  صوفی

Laynad

مدل کوانتمی مثل یه کره هست که تو لایه های مختلف الکترون میتونن به هرسمتی در فضای سه بعدی حرکت کنند.

بحثم همینه که این ینی طیف باس پیوسته باشه
                                  ینی نقض کوانتیده گرفتن انرژی الکترون
                                  شب خوابشو میبینم😂
                                  مکث نکن دانیال ممنونم

L 1 پاسخ آخرین پاسخ
                                  0
                                  • صوفیص صوفی

Laynad

مدل کوانتمی مثل یه کره هست که تو لایه های مختلف الکترون میتونن به هرسمتی در فضای سه بعدی حرکت کنند.

بحثم همینه که این ینی طیف باس پیوسته باشه
                                    ینی نقض کوانتیده گرفتن انرژی الکترون
                                    شب خوابشو میبینم😂
                                    مکث نکن دانیال ممنونم

L آفلاین
                                    L آفلاین
                                    Laynad

@زمستان
                                    الکترون با جذب انرژی از خودشون نور نشر میکنن دیگه درسته؟ خب ما میدونیم انرژی کوانتمیه و گسسته نیست . پس الکترون به صورت کوانتمی انرژی میگیره. حالا میمونه بحث نشر نور که اونم فکر کنم عزیزان دانشمند ثابت کردن که نور هم کوانتمی هست. اگه اشتباه نکرده باشم این دلیل منطقی میاد مگه نگه؟

صوفیص L 2 پاسخ آخرین پاسخ
                                    1
                                    • L Laynad

@زمستان
                                      الکترون با جذب انرژی از خودشون نور نشر میکنن دیگه درسته؟ خب ما میدونیم انرژی کوانتمیه و گسسته نیست . پس الکترون به صورت کوانتمی انرژی میگیره. حالا میمونه بحث نشر نور که اونم فکر کنم عزیزان دانشمند ثابت کردن که نور هم کوانتمی هست. اگه اشتباه نکرده باشم این دلیل منطقی میاد مگه نگه؟

صوفیص آفلاین
                                      صوفیص آفلاین
                                      صوفی

Laynad الان آب روغن قاطی کردم😑
                                      بذار بعدا از اول مرور کنم
                                      زمان پرتت نباشه پست گذاشتنت تو این تاپیک نمیگذرم ازت😐
                                      ممنونم(:

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                      0
                                      • L آفلاین
                                        L آفلاین
                                        Laynad

:smiling_face_with_open_mouth: :smiling_face_with_open_mouth:

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                        1
                                        • صوفیص آفلاین
                                          صوفیص آفلاین
                                          صوفی

جواب سوالمو نگرفتم ولی چقد باحال بود توضیحاتتون
                                          نمیشه واسه بحثای علمی هم سهمیه در نظر بگیرن؟😂
                                          دمتون گرم بچه ها

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                          0
                                          پاسخ
                                          • پاسخ به عنوان موضوع
                                          وارد شوید تا پست بفرستید
                                          • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
                                          • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
                                          • بیشترین رای ها

• 1
                                          • 2
                                          • درون آمدن

• حساب کاربری ندارید؟ نام‌نویسی

• برای جستجو وارد شوید و یا ثبت نام کنید
                                          • اولین پست
                                            آخرین پست
                                          0
                                          • دسته‌بندی‌ها
                                          • نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
                                          • جدیدترین پست ها
                                          • برچسب‌ها
                                          • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
                                          • دوره‌های آلاء
                                          • گروه‌ها
                                          • راهنمای آلاخونه
                                            • معرفی آلاخونه