b9034647-ef65-40a8-b73c-67439f911493-image.png
f9d0b2d0-ef62-48ac-a8c0-68b1d8cc70ac-image.png
3b695d9f-eda5-4059-b526-e397be8c9ec6-image.png
درود بر شما ، امیدوارم زنده و پاینده باشید...
ایشون Zirconium هستن همون زیرکـونیم معروف که در واقع این نام از زبان فارسی گرفته شده
نام این عنصر "زرگـــون" بوده به معنی "مانند طلا" که وقتی وارد زبان های بیگانه میشه تبدیل میشه به زَرکـُن به صورت نام زیــرکـونیم در چهلمین خانه جدول تناوبی جای میگیرد.
تلفظ :
Your browser does not support the audio element.
تا عنصر بعدی بدرود 🙂
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
@ریاضیا
شیمی2>ساختار اتم>مدل کوانتومی
-
با رد شدن مدل اتمی بور و ارائه ی مدل شرودینگر, کوانتومی بودن انرژی الکترون هم نقض شد؟ قطعا جواب منفیه چون نات انلی طیف پیوسته نیست بات آلسو اسمش مدل کوانتومیه! سوالی پیش میاد:/ وقتی شرودینگر برای حرکت الکترون محدوده تعیین میکنه, معنیش مگه این نیست که الکترون, هرجایی از اون محدوده میتونه حرکت کنه؟ که حالا احتمال حضورش تو اون نموداری که ترسیم میکنه, در اون شکل ایجاد شده بیشتره. این کجاش کوانتومیه؟:/ گسسته نشد که:/
#از_اون_سوالا:/ -
@زمستان در شیمی2>ساختار اتم>مدل کوانتومی گفته است:
%(#ff0000)[با رد شدن مدل اتمی بور] و ارائه ی مدل شرودینگر, %(#ff0000)[کوانتومی بودن انرژی الکترون هم نقض شد]؟ قطعا جواب منفیه چون نات انلی طیف پیوسته نیست بات آلسو اسمش مدل کوانتومیه! سوالی پیش میاد:/ %(#ff0000)[وقتی شرودینگر برای حرکت الکترون محدوده تعیین میکنه], معنیش مگه این نیست که الکترون, هرجایی از اون محدوده میتونه حرکت کنه؟ که حالا احتمال حضورش تو اون نموداری که ترسیم میکنه, در اون شکل ایجاد شده بیشتره. این کجاش کوانتومیه؟:/ گسسته نشد که:/
#از_اون_سوالا:/@تابستان اون جاهایی که قرمزش کردم نادرست هستن. با روی کار اومدن مدل شرودینگر نظر بور در مورد اتم و اینا رد کامل نشد. نظر شرودینگر ادامه ی نظر بور بود. مثلا توی عدد کوانتومی n مشترک هستن اگه خوب کتاب رو بخونی (متن کتاب) کوانتومی بودن مال شرودینگره نه بور! یعنی قبلش کلمه ای به نام کوانتومی بودن نبود. اون بحثی که تو میگی یعنی گسسته بودن اون بحثش یه چیز دیگه هست
q=ne . چرا ربط داره به این قضیه ولی نه در حیطه کنکور.
شرودینگر محدوده تعیین نمیکنه عملا شرودینگر میگه که با حرکت الکترون ها توی فضای سه بعدی صفحه مواجهیم. یعنی از دید دو بعدی اوردش بیرون. در حقیقت شرودینگر این محدوده رو از بین برد.خارج بحث: ولی اینکه میگن سه بعدی سه بعدی سه بعدی بازم یه فرضیه بی اساسه . چطوری بگم یه مربع رو در نظر بگیر و یه الکترون توش. تو دایما اون الکترون رو توش میبینی و میگی به صورت سه بعدی در حرکته ولی هر چی هست داخل این مربعه. ولی مثلا دوربین ها و وسایل ازمایش قادر به این نیستن که حرکت الکترون رو با سرعت بی نهایت بگیرن. یعنی شاید توی این موقع که ما حرکت این الکترون رو سه بعدی در نظر گرفتیم الکترون اونقدر سرعت حرکتش بالاست که عملا یه لحظه انگار که نیست! و هم هست! در ان واحد ! خب اون ازمایش گربه شرودینگر که میگفتم میتونی تعمیم بدی به این. عذر میخوام خارج مطلب شد گفتم اینم بدونین خیلی جالبه واقعا یعنی شاید الکترون رو هم میشه داخل مربع در نظر گرفت هم بیرونش ! یعنی الکترون از محیط اومده بیرون! بیخیال پیچیده میشه همگی باهم قاطی میکنیم
-
dan-l عین حرکت الکترون نیست که احتمال حضورش تو دستگاه سه بعدی اون ریختیه
خودش که دوبعدی نبوده حرکتش قبلامتوجه نشدم ؟
داداش ببین برای کنکور خیلی خیلی ریز نشو. الان وقت ریز شدن اساسی نیست :face_savouring_delicious_food:
ببین بور کتاب نگفته چطوری در نظر گرفته فقط مثل مدار های اطراف خورشید در نظر گرفته. منظومه شمسی رو در نظر بگیر که زمین به دور خورشید میچرخه.
بور احتمالا یکی از این سه تا رو در نظر نمیگرفت: یا طول رو یا عرض رو و یا ارتفاع رو.یعنی برای اینکه توی یه صفحه به الکترون مختصات نقطه ای بدیم باید این سه تا رو داشته باشیم. عین اون نمودار های ریاضی که میکشیدم. اینو از خودم نمیگم صفحه 21 کتاب من (البته قدیمیه) یعنی همون جایی که سر مبحث نوشته مدل کوانتومی اتم. متن رو بخونی متوجه میشی.
بله سه بعدی نبوده برای همین شرودینگر اومد گفت سه بعدیه. احتمال میدم بور ارتفاع رو در نظر نگرفته بود . چون فقط در نظر گرفته بود که فقط دور هسته میچرخن. یعنی مثلا نمیتونست بگه که این الکترون از مدار خودش خارج شده و به سمت مدار های دیگه نزدیک شده و فقط یونش رو در نظر گرفته... نزدیک شدن ... یعنی همون پیوند کووالانسی که این صفحه میگه:
مدل اتمی بور توجیه قابل قبولی برای پیوند كووالانسی، شكل مولكول ها و زاویه میان پیوندها ارائه نمیدهد و در نتیجه از تفسیر بسیاری از خواص فیزیكی و شیمیایی عاجز ماند.
خیلی خارج شدیم از بحث کتاب:/
-
dan-l
متوجه نشدید, متوجه نشدم:///
خواهشم اینه که خیلی واسه جواب این تیپ سوالام وقت نذارید
من میپرسم شاید جواب ساده و کاربردی ای داشت چون چندجا گفتم از سطح کنکور بالاتره , دوستم توضیح داد دقیقا همسطح کنکوره تو داری بد تفسیر میکنی
غیر این بود نادیده بگیرید
ممنون(: -
:| چه حوصله ای دارین
-
dan-l
متوجه نشدید, متوجه نشدم:///
خواهشم اینه که خیلی واسه جواب این تیپ سوالام وقت نذارید
من میپرسم شاید جواب ساده و کاربردی ای داشت چون چندجا گفتم از سطح کنکور بالاتره , دوستم توضیح داد دقیقا همسطح کنکوره تو داری بد تفسیر میکنی
غیر این بود نادیده بگیرید
ممنون(:خواهش میکنم بلاخره اختیار با خودتونه.
موفق باشید -
سلام. ببینید برای درک مدل بور دقیقا منظومه شمسی رو یادتون بیارید. مدل بور خصوصیاتش خیلی شبیه منظومه شمسیه. ولی ظرفیت مدار ها فرق میکنه. تو منظومه شمسی هر مدار یک ظرفیت داره اما تو مدل بور و مدار اول 2 الکترون. بعد دانشمندا سوال تو ذهنشون پیش اومد که الکترون ها چطور با این سرعت (2هزار کیلومتر در ثانیه) چرا وقتی در یک مدار هستن به هم دیگه برخورد نمیکنن؟ این شد که مدل کوانتمی به وجود اومد و گفتن که برای حرکت الکترون نمیشه دقیقا مکان خاصی رو تعریف کرد. اما با استفاده از پیش بینی و برخی معادلات ریاضی گفتن که احتمال حضور الکترون در لایه های خاصی زیاد هست. برای اینکه تفاوت این دو تا مدل رو بفهمید یه کاغذ بردارید یه هسته بکشید دورش هم یک مدار الکترون فقط میتونن دور اون مدار حرکت کنن دیگه نمیتونن جهتشون رو عوض کنن و از اون ور کاغذ برن بیرون و از طرف دیگه وارد بشن. اما مدل کوانتمی مثل یه کره هست که تو لایه های مختلف الکترون میتونن به هرسمتی در فضای سه بعدی حرکت کنند.
اگر جستجو کنید در مورد الکترون ها چیز های جالبی پیدا میکنید. مثلا اینکه شما هیچ وقت تا به حال حقیقتا کسی رو لمس نکردید. چون الکترون ها پیرامون همه اتم ها وجود دارن و چون بارشون منفیه هم دیگه رو دفع میکنن. قوانین نیوتونی میگه که برای اینکه بتونیم دو تا الکترون رو به هم بچسبونیم به بی نهایت انرژی نیاز داریم اما قانون عدم قطعیت میگه چسبوندشون غیر ممکنه. -
اگه وقت دارید حتما مقاله پایین رو بخونید(تمام حرفایی که بالا گفتم یه کپی خیلی ناقص از مقاله زیره ) :
http://www.kalhori.com/electron.htm -
-
@زمستان
الکترون با جذب انرژی از خودشون نور نشر میکنن دیگه درسته؟ خب ما میدونیم انرژی کوانتمیه و گسسته نیست . پس الکترون به صورت کوانتمی انرژی میگیره. حالا میمونه بحث نشر نور که اونم فکر کنم عزیزان دانشمند ثابت کردن که نور هم کوانتمی هست. اگه اشتباه نکرده باشم این دلیل منطقی میاد مگه نگه؟