دنیای سوفی
-
نوشتهشده در ۱ خرداد ۱۳۹۸، ۲۲:۵۰ آخرین ویرایش توسط انجام شده
پستهای اون تاپیکو میارم اینجا و همینجا ادامه میدم ولی من برخلاف دوستم بهتر میدونم نقل قول اگه لازمه زده بشه نگران اسپم هم نباشید یه مراعات کلی کفایت میکنه . من تبادل نظر رو بیشتر میپسندم. هرطور خودتون مایلید.
یه توضیح خیلی خیلی مختصر و دم دستی
سوفی آموندسن یه دختر نوجوونه که یه معلم فلسفه به طور ناشناس البته پاکتهایی به دستش میرسونه و به طور غیرمستقیم بهش فلسفه تعلیم میده. من قبلا این کتاب رو نیمه کاره رهاش کردم چون به صورت موازی یه کتاب دیگه میخوندم دیگه اینو گذاشتم کنار بعدشم به این هوا که اینو میشه کنار کتاب دیگه فصل به فصل خوند هی یه کتاب دیگه دستم گرفتمولی واقعا کتاب جذابیه الانم قصد دارم از اول بخونم و هرفصلی که خوندم بخشاییشو به اشتراک بذارم . امیدوارم ترغیب بشید به خوندنش چون خوندنش مساویه با ورود به دنیای فلسفه یا لااقل ترغیب شدن به دنبال کردنش
-
پستهای اون تاپیکو میارم اینجا و همینجا ادامه میدم ولی من برخلاف دوستم بهتر میدونم نقل قول اگه لازمه زده بشه نگران اسپم هم نباشید یه مراعات کلی کفایت میکنه . من تبادل نظر رو بیشتر میپسندم. هرطور خودتون مایلید.
سوفی آموندسن یه دختر نوجوونه که یه معلم فلسفه به طور ناشناس البته پاکتهایی به دستش میرسونه و به طور غیرمستقیم بهش فلسفه تعلیم میده. من قبلا این کتاب رو نیمه کاره رهاش کردم چون به صورت موازی یه کتاب دیگه میخوندم دیگه اینو گذاشتم کنار بعدشم به این هوا که اینو میشه کنار کتاب دیگه فصل به فصل خوند هی یه کتاب دیگه دستم گرفتمولی واقعا کتاب جذابیه الانم قصد دارم از اول بخونم و هرفصلی که خوندم بخشاییشو به اشتراک بذارم . امیدوارم ترغیب بشید به خوندنش چون خوندنش مساویه با ورود به دنیای فلسفه یا لااقل ترغیب شدن به دنبال کردنش
-
دانش آموزان آلاءنوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۴:۵۰ آخرین ویرایش توسط مداد رنگی انجام شده
@philosopher چقد جالب من یه کمیشو خوندم اما خسته کننده بود واسم بیخیالش شدم اما هرکسی این کتابو خونده ستایشش کرده
-
نوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۴:۵۴ آخرین ویرایش توسط انجام شده@philosopher
سلام دنیای سوفی جزو بهترین کتابهاییه ک باید هر آدمی در طول زندگیش بخونه چون فلسفه ای ک تو این کتاب توضیح داده میشه در غالب نامه هایی برای سوفی انقدری جالبه ک باعث میشه دید جامع تری نسبت به همه چیز داشته باشی
نکته های اخلاقی بسبار زیبایی داره
و بهتر از همه اینه ک فلسفه انتزاع رو میبره بالا و باعث میشه مسئله رو خیلی راحت تر حل کنی
حل مسئله رو تقویت میکنه.
ممنونم از شما ک این تاپیکو ایجاد کردین
خیلی میتونه کمک کنه. -
نوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۶:۳۳ آخرین ویرایش توسط انجام شده
چقدد جالبب منم امروززز در ب در تو کتاب فروشی دنبال این کتاب بودم پیداش نکردم
-
نوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۳۰ آخرین ویرایش توسط انجام شدهاین پست پاک شده!
-
@philosopher
سلام دنیای سوفی جزو بهترین کتابهاییه ک باید هر آدمی در طول زندگیش بخونه چون فلسفه ای ک تو این کتاب توضیح داده میشه در غالب نامه هایی برای سوفی انقدری جالبه ک باعث میشه دید جامع تری نسبت به همه چیز داشته باشی
نکته های اخلاقی بسبار زیبایی داره
و بهتر از همه اینه ک فلسفه انتزاع رو میبره بالا و باعث میشه مسئله رو خیلی راحت تر حل کنی
حل مسئله رو تقویت میکنه.
ممنونم از شما ک این تاپیکو ایجاد کردین
خیلی میتونه کمک کنه. -
نوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۳۳ آخرین ویرایش توسط Zrex انجام شده
@philosopher یه سوال در واقع این تاپیک واسه چیه؟
امیدوارم اسپم محسوب نشه -
نوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۴۹ آخرین ویرایش توسط the end انجام شده
@Ἐπίκουρος من واسه اسپم خیلی سخت نمیگیرم. مرتبط با تاپیکه پستت پس اسپم محسوب نمیشه.
من قصد دارم با خوندن هر فصل بخشی از نکاتش رو به اشتراک بذارم. به نظر من یکی از شیرین ترین راههای ورود به فلسفه خوندن همین کتابه چون همونطور که خودت میدونی همین که در قالب داستان پیش میره ، رغبت آدمو برای دنبال کردن موضوعات بالا میبره. شاید نوجوون بودن شخصیت اصلی هم بی تاثیر نباشه چون سوفی هم آدمیه با زندگی معمولی و دغدغه های دم دستی که کم کم به عمق میره و این برای همراه شدن کسی که تابحال تعمق نکرده تو مسائل فلسفی به شدت کمک کننده ست.
اینم بگم که مساله ی من دنیای سوفی نیست . مساله ی من فلسفه ست . دوست دارم لذت عمیق شدن در خودمون و جهانی که میبینیم رو به بقیه یادآوری کنم. این روزها آدمها اونقدر درگیر زندگی اند که فرصت نمیکنند فکر کنند چطور باید زندگی کرد و اصلا چرا!
دوست دارم اینجا به بهانه ی کتاب دنیای سوفی اولا با مباحثاتی که میکنیم برامون جابیفته که چرا فلسفه کمک کننده ست ثانیا به طور ضمنی ترغیب شیم به مطالعه ! حتی اگه بتونم یک نفر رو به خوندن این کتاب ترغیب کنم که اون آدم بعد مطالعه این کتاب حتی سراغ کتابهای غیرفلسفی و صرفا رمان بره حس میکنم که ارزش وقت گذاشتن رو داره.
-
نوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۹:۱۴ آخرین ویرایش توسط انجام شده
خیلیم خوب ولی بنظر من نباید در همچین مکانی از بحث درس دور بشیم و بشه مکانی ک ادم بیشتر وقتشو اینجا سپری کنه ولی تایم کمی ب درسش مربوط باشه
چ بسا لااقل الان ک زمان کمی تا کنکور مونده و فصل امتحاناته هرچه ادم از حاشیه های جدید دوری کنه ذهنش متمرکزتر میمونه
صدالبته ک من ب پیشنهاد شما این کتابو ب کتابایی ک بعد کنکور قراره بخونم اضافه کردم -
خیلیم خوب ولی بنظر من نباید در همچین مکانی از بحث درس دور بشیم و بشه مکانی ک ادم بیشتر وقتشو اینجا سپری کنه ولی تایم کمی ب درسش مربوط باشه
چ بسا لااقل الان ک زمان کمی تا کنکور مونده و فصل امتحاناته هرچه ادم از حاشیه های جدید دوری کنه ذهنش متمرکزتر میمونه
صدالبته ک من ب پیشنهاد شما این کتابو ب کتابایی ک بعد کنکور قراره بخونم اضافه کردمنوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۲۳:۱۱ آخرین ویرایش توسط انجام شده@sh-kh خط آخرش دلیل شد واسه لبخند و حال خوب
من نظرم اینه که بچه ها انتخاب میکنن چه مطالبی رو دنبال کنن. مثلا ما تاپیک شعردانه داریم، موسیقی کده داریم و ...
من بالکلاینجام که بتونم به دوستام کمک کنم اگه نظر جمع اینه که ادامه دادنم لطمه میزنه به درسشون، چشم ادامه نمیدم -
نوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۲۳:۱۳ آخرین ویرایش توسط انجام شده
من یه چندتا پست میذارم امشب، تهش پست قبلیمو دوباره میارم بالا که گم نشه، تگ هم میکنم که بچه ها نظرشونو بگن
-
@philosopher چقد جالب من یه کمیشو خوندم اما خسته کننده بود واسم بیخیالش شدم اما هرکسی این کتابو خونده ستایشش کرده
نوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۲۳:۱۸ آخرین ویرایش توسط انجام شدهمداد رنگی در دنیای سوفی گفته است:
چقد از کتابو خوندی؟ فصل اولشو اگه با حس حیرت بخونی خیلی جذاب میشه . ابروهات متفکرطور! تو هم باشه با اون ژست بخون
من خودمو میذارم جای سوفی. تصور میکنم یه نفر داره باخودم همینکارو میکنه
-
نوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۲۳:۲۰ آخرین ویرایش توسط انجام شده
ویس بذارم؟
-
نوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۲۳:۳۱ آخرین ویرایش توسط the end انجام شده
خب بپردازیم به فصل اول کتاب
عنوانش هست: باغ عدن
...در نهایت باید یک روز چیزی از هیچ به وجود آمده باشد...
من فقط فصل اول یکم توضیح بیشتر میدم که فضا دستتون بیاد ولی بعدتر فقط به بخشی از مطلب اشاره میکنم که خودتون بقیشو از کتاب بخونین و لذت اصلیو خودتون ببرین با دنبال کردن سیر داستان
خب همونطور که گفتم سوفی آموندسن یه دختر نوجوونه. یه روز که از مدرسه به خونه برمیگرده، یه نگاهی به صندوق پست میندازه و متوجه یه پاکت کوچیک میشه که پشتش نوشته شده: سوفی آموندسِن، خیابان کلوا، پلاک سوم. و فرستنده نامه هم مشخص نیست!!!
سوفی به سرعت پاکتو باز میکنه و با یه نوشته مواجه میشه. کاغذی که روش نوشته شده : تو کی هستی؟!! -
نوشتهشده در ۲ خرداد ۱۳۹۸، ۲۳:۴۵ آخرین ویرایش توسط the end انجام شده
بخشی از افکار اون روز سوفی:
(اگه داستانو بخونین قدم به قدم با سوفی میاین جلو. اولش خیلی ساده با این سوال برخورد میکنه . مثلا میگه:
تو کی هستی؟
در کمال شرمندگی چیزی در این مورد نمیدانست. البته او سوفی آموندسن بود. ولی خب او کی بود؟ هنوز درست نمی دانست. اگر یک اسم کاملا متفاوت مثل آنه کنودسن داشت، آن وقت چه؟ با این تغییر اسم تبدیل میشد به یک آدم دیگر؟ )
.
.
.
مسخره نبود که نمی دانست چه کسی است؟ غیرمنصفانه نبود که خودش نمیتوانست در مورد قیافه اش تصمیم گیرنده باشد؟ همه ی این چیزها به صورت اتفاقی از قبل تعیین شده بود. شاید میتوانست در انتخاب دوست تصمیم بگیرد اما خودش را انتخاب نکرده بود. حتی انتخاب نکرده بود انسان باشد!
انسان چه موجودی است؟
سوفی نگاهی به دختر توی آینه انداخت.
" فکر کنم بهتر است بروم به اتاقم و انجمن رو چک کنم(تکالیف زیست شناسی ام را انجام دهم)"
این جمله را بیشتر برای این گفت که بهانه ای برای خلاص شدن از این فکرها داشته باشد. -
نوشتهشده در ۳ خرداد ۱۳۹۸، ۰:۰۸ آخرین ویرایش توسط the end انجام شده
یه گربه داره به اسم شِرِکان، یه جا میگه: شرکان هم در حیاط است ولی مسلما به اندازه ی من از زنده بودن خودش خبر ندارد!
پ.ن یهویی 1: سوفی به نوعی تنهاییش رو با حیوونای خونه گیش پر میکنه
پ.ن یهویی 2: پ.ن یهویی ابداع خودم بود
کم کم با فکر کردن بیشتر به موجودیت خودش به ذهنش خطور کرد که نباید تا ابد اینجا باشد.
فکر کرد: " فعلا در این دنیا هستم اما یک روز خواهم رفت " آیا زندگی بعد از مرگ وجود دارد؟ این سوال برای گربه کاملا بی معنا بود.
این تیکه ش منو یاد مامان بزرگ خودم میندازه:
مدت زیادی از مرگ مادربزرگ سوفی نمی گذشت. تقریبا بیشتراز شش ماه هر روز برای مادربزرگش دلتنگی کرده بود. یعنی بی انصافی نیست که یک روز زندگی تمام شود؟
... -
نوشتهشده در ۳ خرداد ۱۳۹۸، ۰:۳۲ آخرین ویرایش توسط انجام شده
همین اول کاری پ.ن
این یکی پیش نوشته
: بعضا قسمتایی که بولد میکنم جاهاییه که هی گفتم جانا سخن از زبان ما میگویی...
برای اولین بار در زندگی اش به فکر افتاد نمی شود بدون مطرح کردن این سوال که دنیا از کجا آمده است در این دنیا زندگی کرد.
.
.
.
دنیا از کجا آمده است؟
نه. نمی دانست. سوفی میدانست زمین سیاره ی کوچکی در فضایی بینهایت است. اما فضا از کجا آمده است؟!
البته میشود فکر کرد که فضا همیشه وجود داشته است و احتیاجی هم به پیدا کردن جواب این سوال نخواهد بود. اما مگر میشود چیزی همیشه وجود داشته باشد؟ چیزی در درونش اعتراض میکرد.
هرچیزی که وجود دارد باید شروعی داشته باشد. در نتیجه فضا هم باید از چیز دیگری به وجود آمده باشد. اگر فضا به طور ناگهانی از چیزی پدید آمده باشد پس آن چیز هم باید از چیز دیگری به وجود آمده باشد.
سوفی متوجه شد فقط در حال کش دادن موضوع است. در نهایت باید یک روز چیزی از هیچ به وجود آمده باشد. ولی آیا این غیرممکن نیست؟ آیا تصور اینکه دنیا همیشه وجود داشته هم به همین اندازه غیرممکن نیست؟
سوفی در مدرسه یاد گرفته بود که خدا دنیا را آفریده و حالا سعی کردبه خودش بقبولاند که این بهترین جواب برای این سوال مشکل ساز است. میتوانست قبول کند که دنیا را خدا آفریده باشد اما خدا را چه کسی پدید آورده است؟ آیا او خودش را از هیچ آفریده است؟
دوباره صدایی درونش اعتراض کرد. خدا میتوانست خالق همه چیز باشد، اما نمیتوانست خودش را آفریده باشد چون خودی وجود نداشته که با آن بتواند خودش را خلق کند! بنابراین تنها یک امکان باقی می ماند. خدا همیشه وجود داشته است. اما این احتمالا قبلا مردود شده بود. هر چیزی که وجود دارد باید شروعی داشته باشد.
-لعنتی!
دوباره پاکتها را باز کرد.
-تو کی هستی؟
-دنیا از کجا آمده است؟
چه سوالهای گیج کننده و در عین حال ساده ای.! این دو نامه از کجا آمده بود؟ این دو نامه هم مثل آن دو سوال مرموز بود.
چه کسی سوفی را از زندگی روزمره بیرون کشیده و یکدفعه در مقابل معماهای بزرگ جهان قرار داده بود؟ -
-
نوشتهشده در ۳ خرداد ۱۳۹۸، ۰:۵۶ آخرین ویرایش توسط the end انجام شده
خب دوستان نظر دوستمونو بخونین:
@sh-kh در دنیای سوفی گفته است:
چ بسا لااقل الان ک زمان کمی تا کنکور مونده و فصل امتحاناته هرچه ادم از حاشیه های جدید دوری کنه ذهنش متمرکزتر میمونهجواب منم بخونین لطفا:
@philosopher در دنیای سوفی گفته است:
من نظرم اینه که بچه ها انتخاب میکنن چه مطالبی رو دنبال کنن. مثلا ما تاپیک شعردانه داریم، موسیقی کده داریم و ...
من بالکل اینجام که بتونم به دوستام کمک کنم اگه نظر جمع اینه که ادامه دادنم لطمه میزنه به درسشون، چشم ادامه نمیدماگه بودن این مطالب حواس و تمرکزتون رو کم میکنه و اذیت کننده ست میتونم دست نگه دارم.
نظرتون؟
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا