دوستان سلام. 🖐 🖐 🖐
حالتون چطوره؟
خوب هستید؟
امیدوارم که عالی باشید. 🙂
خب از امروز تا کنکور 1400 می خواییم باهم دیگه زبان تخصصی کنکور منحصرا زبان رو کار کنیم.
ابتدا یه توضیح مختصر درمورد خود کنکور می دم. بعد میریم سراغ برنامۀ خودمون.
همونطور که می دونید کنکور زبان دو دفترچه داره. دفترچۀ اولش مثله همۀ کنکورها دروس عمومیه و تعداد سئوال هاش هم همونه یعنی 100 تا. و دفترچۀ دومش هم اختصاصیه که میشه زبان تخصصی که 70 تا سئواله.
✴ ✳ ✴ ✳ ✴ ✳
خب یه سری توضیحات در بارۀ دروس عمومی.
⏬ ⏬ ⏬ ⏬ ⏬ ⏬
در مورد دروس عمومی فقط همین رو بگم که از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند. مخصوصا ادبیات که ضریبش 4 هست. البته زبان عمومی هم با اینکه ضریبش 2 هست خیلی مهمه و کسی که منحصراً زبانه باید حداقل 80 رو بزنه ولی خب در کل دروس عمومی خیلی مهمه چون اکثر داوطلبایی که هدفشون زبانه از عمومی هایه خوبی برخوردارند. عربی هم ضریبش 2 و دینی ضریبش 3 هست.
این نکته رو هم اینجا اضافه کنم که من فقط رویه زبان تخصصی می خوام کار کنم و اصلا عمومی رو کار ندارم. چون همیار هایی هستن که دارن عمومی رو جلو می برن و من نمی خوام تویه کار بقیه دخالت کنم. و برایه کارشون احترام قائل میشم. پس سئوال هاتون رو اول بررسی کنید و اگه دیدید در قسمت زبان تخصصیه از بنده بپرسید.
✴ ✳ ✴ ✳ ✴ ✳
خب بریم سراغ اصل مطلب یعنی زبان تخصصی.
⏬ ⏬ ⏬ ⏬ ⏬ ⏬
همونطور که گفتم زبان تخصصی از 70 تا سئوال تشکیل میشه و ضریبش هم 4 هست.البته این 70 تا سئوال خودشون به 6 بخش تقسیم میشن.
بخش اول گرامر که متشکل از 10 سئواله.
بخش دوم لغات که متشکل از 15 سئواله.
بخش سوم ترتیب اجزایه جمله که متشکل از 5 سئواله.
بخش چهارم کاربرد زبان که متشکل از 10 سئواله.
بخش پنجم کلوز تست که متشکل از 15 سئواله.
و در آخر بخش ششم درک مطلب ، که متشکل از 3 متن 5 سئوالیه که میشه 15 تا سئوال.
✴ ✳ ✴ ✳ ✴ ✳
فقط یه نکته رو باید بگم و اینکه کنکور زبان 4 تا زیر گروه داره . زیر گروهه اول زبان انگلیسیه که توضیحاتشو خدمتتون ارائه دادم و رشته هایی که می تونید برید عبارتند از ادبیات انگلیسی ، مترجمی و آموزش انگلیسی. زیر گروه دوم زبان آلمانیه که شما زبان انگلیسی دیگه ندارید و زبان عمومی و اختصاصی تون آلمانیه و رشته هایی که می تونید برید ادبیات آلمانی و مترجمیه. زیر گروهه سوم هم زبان فرانسویه که بازم شما زبان انگلیسی ندارید و زبان عمومی و تخصصیتون فرانسویه و رشته هاش ادبیات فرانسوی و مترجمیه. زیر گروهه چهارم هم همون زیر گروهه اوله و فقط می تونید زبان هایه دیگه برید مثله روسیه ای،چینی و ...
خب این هم یه سری توضیحات کلی در حیطۀ کنکور زبان.
✴ ✳ ✴ ✳ ✴ ✳
اما بریم سراغ کار خودمون.
⏬ ⏬ ⏬ ⏬ ⏬ ⏬
دوستان فعلا تا همینجا بدونید که قراره رویه زبان تخصصی کار کنیم. بعدا روش انجام کار و منابع رو خدمتتون ارائه خواهم داد. فقط فعلا اگه سئوالی در حیطۀ کنکور زبان دارید (نه سئوال درسی) می تونید داخل این تاپیک بپرسید. درضمن تمامیه سئوالاتون روهم عمومی بپرسید چون به هیچ وجه خصوصی جواب نمیدم.
در روز هایه آتی هم نحوۀ انجام کار رو خدمتتون ارائه خواهم داد.
فعلا خدا نگه دار.🖐 🖐 🖐
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@ریاضیا @تجربیا @انسانیا
@دوازدهم
⭕️همونطور که میدونید یکی از سوالای امتحان نهایی زبان از شما میخواد که درباره یه موضوع پاراگراف بنویسید یا شاید بگه اجزای پاراگراف داده شده رو مشخص کنید خب حالا این پاراگراف و ما باید چجوری بنویسیم و چه قوانینی داره و از کجا تشخیص بدیم که چه اجزایی داره!
تو این تاپیک دربارش حرف میزنیم.
🔸️اول از همه پارگراف چیه?
مجموع چند تا جمله که یک بند و تشکیل میدن و درباره یه موضوع صحبت میکنن
🔸️حالا این پارگراف شامل چی میشه؟
▪️Topic sentence
▪️supporting sentence
▪️concluding sentence
🔸️اول بریم سراغ موضوع پاراگراف که اولین قدمه و به ما میگه باید درباره چی بنویسیم
حواستون باشه موضوع باید وسط صفحه و با حرف بزرگ نوشته بشه حالا اگر از چند کلمه تشکیل شده باشه همگی با حروف بزرگ نوشته بشه اگه کلا یه کلمه بود که فقط همون با حرف بزرگ نوشته میشه(البته حروف اضافه لازم نیست و با همون حروف کوچیک نوشته میشن)
مثلا Wedding in My Country
همونطور که دیدید اول هر کلمه رو با حروف بزرگ نوشتم به جز in که حرف اضافه هست
پ.ن: البته فکر نکنم سر امتحان نهایی به این ریز جزئیات دقت کنن ولی خب شما بدونید بد نیست
🔸️حالا شروع میکنم به نوشتن پاراگراف اینجا ما topic sentence میخوایم که معمولا اول پاراگراف نوشته میشه؛
حالا چی هست اصلا؟جمله ای که خواننده با خوندن اون میفهمه درباره چه چیزی میخوایم صحبت کنیم و جزئی تر از موضوع پارگرافه .مثلا چی؟
مثلا موضوع تاپیک هست Freinds که یک چیز کلیه دوست یک عالمه زیر مجموعه داره: خوبی و بدی دوست و رفیق داشتن،تاثیر دوستامون تو زندگی ،چجوری دوست انتخاب کنیم و ....
topic sentence به ما میفهمونه که درباره کدوم از اینا میخوایم حرف بزنیم و همون طور که دیدیم از موضوع پاراگراف جزئی تر شد مثلا برای topic sentence مینویسم Chossing freinds is really importent in our life
خواننده با خوندن این topic sentance میفهمه میخوام در ادامه درباره این صحبت کنم که چرا انتخاب کردن دوست تو زندگی ما مهمه
🔸️خود topic sentence شامل دوتا چیز میشه: topic و controlling idea از کجا تشخیصشون بدیم؟topic میشه همون زیر مجموعه موضوع ما که من میخوام روش تمرکز کنم و دربارش پاراگراف بنویسم و در حد یکی دو کلمه هست،controlling idea میشه ادامه topic
الان تو مثال بالا
(Topic :Chossing freinds) من میخوام درباره انتخاب کردن دوست توی این پاراگراف تمرکز و صحبت کنم
(Controlling idea:is reaaly importent in our life )
که ادامه chossing freinds یا همون topic منه
⭕️حواست باشه اول هر جمله و جمله بعد از نقطه رو توی زبان انگلیسی باید با حروف بزرگ بنویسی پس اگر topic sentence قراره اول جمله باید اولین حرف از اولین کلمشو با حرف بزرگ بنویسی(البته بعد از کاما نباید با حرف بزرگ نوشت)
⭕️یه چیز دیگه که خیلییییی مهمه❗️اول هر پاراگراف و باید از حاشیه یه کوچولو فاصله بدی ولی بقیه جمله ها تو خط های بعدی از همون سر حاشیه شروع میشن و اگر خواستی بیشتر از یک پاراگراف بنویسی برای هرپاراگراف جداگونه باید این قانونو رعایت کنی (اخر این تاپیک عکس یه پاراگراف و میزارم که کامل متوجه بشین )
🔸️بریم سراغ supporting sentence این شامل جمله های بعد از topic sentence و یه جورایی اونو support میکنه یعنی چی ؟ یعنی اینجا از topic sentence جزئی تر میشیم تو مثال من که برای topic sentence نوشتم انتخاب کردن دوست تو زندگی ما خیلی مهمه حالا برای supporting sentence میام میگم چرا مهمه و دلیل میارم
🔸️ بریم قدم اخر که میشه concluding sentence و اخر پاراگراف ما میاد
اینجا میخوایم بحث و جمعش کنیم و نتیجه گیری بکنیم حالا چجوری؟یا میتونیم همون topic sentence و دوباره اینجا تکرار کنیم
برای مثال من که اومدم علت اوردم چرا انتخاب کردن دوست مهمه برای concluding sentence میتونم بنویسم: پس برای این هست که انتخاب کردن دوست اینقدر تو زندگی ما مهمه یعنی دوباره اومدم جمله اولو تکرار کردم
یا میتونیم یه کار دیگه کنیم برای conluding sentence بیایم نظر خودمو درباره موضوع بگیم طبق مثال بالا میتونیم بگیم:
به نظر من انتخاب کردن دوست میتونه سرنوشت ادما رو تغییر بده پس باید خیلی حواسمون باشه
کسی کنکور زبان داده ؟ تایپیکای دیگه رو خوندم فهمیدم کتابای مدرسه و جزوه مدرسه کلا برای کنکور کافی نیست .
من قبلا زبان میرفتم جز کتاب مدرسه مکالمه ام و جمله بندیم خوبه کلا پایه خوبی دارم فقط یه منبع مطمئن میخوام
یه منبع میخوام که قشنگ با اطمینان بخونمش و بدونم کافیه
اگر شخصی اطلاعی داره بی زحمت راهنماییم کنه سپاس .
عیدتون هم مبارک 🤝
@دانش-آموزان-آلاء
@یازدهم
@دوازدهم
@فارغ-التحصیلان-آلاء
گرامر زبان کنکور
-
به نام او
سلام به همه ی آلایی های گل
راحتترین بخش زبان کنکور گرامر است ... (البته نه برای همه )
اگر به واژگان و ترجمه مسلط باشید که مثل آبِ خوردنه
توی کنکور فقط 5 تا تست از گرامر میاد اما به قول برخی اساتید یه تست هم یه تستِ
با تسلط در این بخش در کنار سایر بخش ها میتونید درصد بالایی در کنکور به دست بیاریدتوی این تاپیک قصد دارم که %(brown)[خلاصه نویسی های] %(green)[گرامر زبان] رو براتون به اشتراک بذارم
%(blue)[سـعـی میـکنم] که هر روز بخشی از گرامر هر درس رو قرار بدم
بریم که با همدیگه کمر این گرامـر "چغر و بد بدن" رو به خاک بزنیم
به امید موفقیت همه ی آلایی ها
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
@ادمین
@ناظم
@همیار -
گرامر درس 1 - زبان دهم - بخش اول
آینده ساده (Simple future) : اشاره به اتفاقی در زمان آینده دارد
%(blue)[فرمول ساخت جمله] ـــــــــ ... بقیه جمله + فعل + Will + فاعل
آینده ساده نشانه هایی دارد که توی جمله ب محض دیدن قابل تشخیص است ...
....Soon / Tomorrow / Next- I will see her %(red)[next month] = من او را ماه بعد خواهم دید
برای منفی کردن کافیه not را به will اضافه کنیم will+not = won't
%(blue)[فرمول ساخت جمله منفی] ـــــــــ ...بقیه جمله + فعل Will + not + فاعل- I %(red)[won't] go to party without her = من بدون اون به مهمانی نخوام رفت
حالا برای سوالی کردن جملات آینده ساده کافیه will رو به اول جمله منتقل کنیم %(red)[البته دقت کنید] برای پرسش های بله/خیر یا همان (Yes/No Questions)
%(blue)[فرمول ساخت جمله سوالی] ـــــــــ ... ? بقیه جمله + فعل + فاعل + Will
- ? %(red)[Will] you go to school = آیا به مدرسه خواهی رفت ؟
- Yes. I will go to school = بله . به مدرسه خواهم رفت
- No . I won't go to school = نه . به مدرسه نخواهم رفت
حالا برای سوالی کردن جملات آینده ساده با کلمات پرسشی (wh Questions)
در جواب این سوال ها اطلاعاتی بر مبنای پرسش داده میشود%(blue)[فرمول ساخت جمله سوالی] ـــــــــ ...? بقیه جمله + فعل + فاعل + What / When / Where / Who+ Will
- ? %(red)[When will] you get home today = چه زمانی امروز به خانه خواهی رسید ؟
- I will get home at 2:30 = امروز 2:30 به خانه خواهم رسید
%(green)[دقت کنید در آینده ساده افعال همواره به شکل ساده هستند یعنی s / es / ed ندارند]
امیدوارم مفید باشه
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا -
گرامر درس 1 - زبان دهم - بخش دوم
Be going to : اشاره به اتفاقی در زمان آینده دارد
تفاوت Will و Be going to :
Wil برای تصمیمات ناگهانی بکار میرود مثلا :- I'm thirsty = من تشنه ام
- I %(red)[will] bring a glass of water for you = یک لیوان آب برایت خواهم آورد
%(green)[در این حالت این تصمیم همین الان گرفته شده]
اما "Be going to" برای اتفاقاتی بکار میرود که قبلا راجب آن فکر و تصمیم گیری شده است
- she bought some cloth , she is going to make a dress = او مقداری پارچه خریده , قصد دارد لباس بدوزد
%(blue)[فرمول ساخت] ـــــــــ ... بقیه جمله + %(brown)[فعل ساده] + to (am/is/are) going to + فاعل
از Be going to برای پیش بینی هم استفاده میشود
- the weather is cloudy, it's going to rain = هوای ابری است و قراره باران ببارد
-
گرامر درس 1 - زبان دهم - بخش سوم (آخر)
%(blue)[اسم : ] درست مثل زبان فارسی اسم کلمه ای است که با آن چیزی را نامگذاری میکند . مثل یک شخص / حیوان / مکان / اشیا / و یا ایده- person(شخص) : my brother / Ali / farmer = برادر من / علی / کشاورز
- animal (حیوان) : cat / dog / fish = گربه / سگ / ماهی
- place (مکان) : school / cinema / sea = مدرسه / سینما / دریا
- idea (ایده) : pain / danger / attention = درد / خطر / توجه
اسم ها
%(blue)[مفرد (Singular)] : وقتی اسمی معنای جمع نمی دهد و چیزی به آن اضافه نشده پس مفرد است (این دیگه واضحه :| )
%(blue)[جمع (Plural)]
%(green)[جمع با قاعده (regular)] : در این حالت برای جمع بستن تنها به انتهای کلمات es / s اضافه میشود البته بشرطها و شروطها ... مثلا :- Books Book
- Cats Cat
%(brown)[اَمّا] ️️️
اگر اسم مفردی به z / x / ch / sh / ss / s ختم شود es میگیرد
- watches watch
اگر اسمی به y ختم شود
حرف قبل از y صدا دار باشد days = d%(red)[a]y / بدون تغییر تنها s اضافه میشود
حرف قبل از y بی صدا باشد cities = ci%(red)[t]y / حرف y به i تبدیل میشودحالا شاید بپرسید حروف صدادار و بی صدا کدامند !؟
حروف بالا همگی صدا دار و بجز آنها بقیه حروف بی صدا هستند
اگر اسمی به f ختم شود .... F به V تبدیل شده سپس با es جمع بسته میشود
- Wolves Wolf
- Lives Life
- Wives Wife
%(red)[دقت کنید] واژه roof استثنا بوده و تغییری نمیکند roofs roof
%(green)[جمع بی قاعده ( Irregular )] : جمع های بی قاعده قانونی نداشته و باید حفظ شوند
- Children Child
- Men Man
- Mouse Mice
- Teeth Tooth
- People Person
- Oxen Ox
- Women Woman
امیدوارم مفید باشه
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا -
گرامر درس 2 - زبان دهم - بخش اول
صفت : صفت کلمه ای است که اسمی را توصیف میکند درست مثل فارسی
%(blue)[اما جایگاه صفت کجاست !؟]
1- قبل از اسم : heavy box = جعبه سنگین / large classroom = کلاس بزرگ
2- بعد از افعال ربطی : این افعال ربطی را باید حفط کنید که حالا من در قالب کُد مهم ترین آن ها را به شما میگم ..... He feels happy = او احساس خوشحالی دارداما افعال ربطی : look / be / appear / seem / become/ get / feel / taste / smell / grow
حالا اگه اول این افعال رو کنار هم بذاریم میشه ...= %(red)[لب اسب گفت سگ]امیدوارم مفید باشه
-
گرامر درس 2 - زبان دهم - بخش دوم
برای اینکه چند صفت رو برای یک اسم بکار ببریم ترتیبی وجود دارد که کدوم صفت بعد صفت دیگری بیاید ...
%(blue)[ترتیب قرار گیری صفت ها]
شکل مثل: round=دایره ای یا گرد / قدمت مثل: old=قدیمی / صفت کاربردی مثل: personal=شخصی (فراتر از کتاب)
%(blue)[اما کُد برای حفظ کردن ترتیب]
@دانش-آموزان-آلاء امیدوارم مفید باشه
-
گرامر درس 2 - زبان دهم - بخش سوم
%(blue)[صفات مقایسه ای]
%(green)[صفت برابری : ] وقتی که دو عبارت دارای صفت همسان باشند از این ساختار استفاده میشود
- The car is as expensive as the other car = اون ماشین به اندازه ای این ماشین گران است
- I’m as tall as you = من بلندی قدم به اندازه توست / من هم قد توام
%(green)[صفت تفضیلی (Comparative adjectives) : ] هرگاه بخواهیم درجه صفتی را بین دوچیز مقایسه کنیم و بگیم یکی از اون یکی بهتر است که معادل فارسی آن " تر " است مثلا علی از رضا باهوش تر است
%(red)[اول باید صفت مورد نظر را در نظر بگیریم دو حالت دارد : ]
1- صفات یک بخشی : برای صفات یک بخشی مثلا nice/smart/short/tall
از این فرمول استفاده میکنیم .... than + er + صفت- ali is tall%(red)[er] than reza = علی از رضا قد بلندتر است
2- صفات چند بخشی : برای صفات چند بخشی مثل interesting/beautiful
از این فرمول استفاده میکنیم .... than + صفت + more- the bag is more beautiful than that bag= این کیف از اون کیف زیباتر است
%(green)[صفت عالی (superlative adjective) : ] برای برجسته کردن یکی از تعداد زیادی به کار میرود . معادل فارسی آن مثلا امیر بلندترین دانش آموز کلاس است
%(red)[مشابه صفت برتر اول باید صفت مورد نظر را در نظر بگیریم : ]
1- صفات یک بخشی : از این فرمول استفاده میکنیم ....est + صفت- maryam is smart%(red)[est] girl in class = مریم باهوشترین دختر کلاس است
2- صفات چند بخشی : از این فرمول استفاده میکنیم .... صفت + the most
- Leila is the most beautiful girl I've ever seen = لیلا زیباترین دختری است که تاکنون دیده ام
اضافه شده er/ est برای صفات باقاعده است اما صفات بی قاعده هیچ قانونی ندارند...
و باید حفظ شوند
امیدوارم مفید باشه @دانش-آموزان-آلاء
-
%(red)[نکات تکمیلی گرامر درس 2 - زبان دهم]
%(blue)[نکته 1 : ] برخی صفات دو بخشی که به er / y / ly / ow / le ختم میشوند استثنا بوده و er یا est میگیرند- narrower = narrow باریک = باریک تر
- cleverest = clever باهوش = باهوش ترین
%(blue)[نکته 2 : ] صفاتی که به حروف بی صدا ختم میشنود و حرف قبل از آخرین حرف صدا دار باشد , حرف بی صدا تکرار میشود
- bi%(red)[gg]er = big بزرگ = بزرگتر
- big = bi%(red)[gg]est بزرگ = بزرگترین
%(blue)[نکته 3 : ] صفاتی که به e ختم میشنود فقط r یا st میگیرند بجای er یا est
- late%(red)[r] = late
- nice%(red)[st] = nice
-
گرامر درس 3 - زبان دهم - بخش اول
%(red)[قبل توضیح کامل لازمه این نکات را بدانید : ]
%(blue)[کاربرد was/were]
Was گذشته ی ساده فعل is است . Were گذشته ی ساده فعل are است.
%(blue)[شکل منفی]: در حالت منفی کلمه not را بعد از was و were اضافه می کنیم:%(blue)[شکل سوالی: ] در حالت سوالی was و were را به اول جمله می بریم.
- ? Was I ? - Were we
ماضی استمراری : اشاره با انجام کاری در زمان گذشته دارد
که استمرار داشته و بطور پیوسته انجام میشده
%(GREEN)[جمله مثبت]%(GREEN)[جمله منفی] ..... بقیه جمله + فعل Was/Were + not + فاعل
%(GREEN)[جمله سوالی] ..... ? بقیه جمله + فعل + فاعل + Was/Were
-
%(RED)[نکات تکمیلی گرامر درس 3 - زبان دهم - بخش اول]
کاربرد «گذشته استمراری» :
1- %(BLUE)[برای بيان کاری که قبل از زمان خاصی در گذشته آغاز شده و احتمالاً پس از آن نيز ادامه داشته است:]- What were you doing at 6.00? I was having breakfast =ساعت 6 چکار میکرديد؟ داشتم صبحانه میخوردم
2- %(BLUE)[برای بیان کار يا فعاليتی در گذشته که به وسيله چيزی قطع شده باشد:]
- The phone rang when I was watching TV =وقتی داشتم تلويزيون تماشا میکردم، تلفن زنگ زد
3- %(BLUE)[برای بيان کار يا فعاليتی به پايان نرسيده در زمان گذشته (در مقايسه با گذشته ساده که کارهای کامل شده را بيان میکند):]
- (I was reading a book during the flight. (I didn't finish it = من داشتم در حین پرواز کتاب میخواندم ( من تمامش نکردم)
-
گرامر درس 3 - زبان دهم - بخش دوم
%(BLUE)[ضمایر انعکاسی و مفعولی : ] به کلمه خودم در این دو جمله دقت کنید
همانطور که می بینید در سمت راست نقش تاکیدی و درسمت چپ نقش انعکاسی دارد...
ضمایر تاکیدی و انعکاسی: این ضمایر هر دو از نظر نوشتاری یکی هستند ولی کاربرد متفاوت در جمله ها معانی متفاوتی به آنها می دهد
نقش تاکیدی : وقتی میخواهیم در جملات به فاعل کار تاکید کنیم مثلا بگیم میلاد خودش ماشین رو تعمیر کرد و یا سحر و زینب خودشان کارها را انجام دادند در این حالت این ضمایر نقش تاکیدی دارند
%(BLUE)[فرمول ساخت]
- he cleaned the room %(brown)[himself] = او %(brown)[خودش] اتاق را تمیز کرد
- he %(brown)[himself] cleaned the room = او %(brown)[خودش] اتاق را تمیز کرد
نقش مفعولی: این زمانی است که فاعل و مفعول هردو یکی باشند مثلا علی دست خودش را برید ... در این جمله خودش به علی برمیگردد که فاعل جمله است
- sara hurt %(brown)[herself] = سارا به %(brown)[خودش] آسیب زد
%(red)[حالا دوتا رو باهم ببینید:]
-
گرامر درس 4 - زبان دهم - بخش اول
%(blue)[حرف اضافه در (preposition) : ] حرف اضافه کلمه ای است که قبل از اسم یا معادل آن قرار می گیرد و رابطه ی آن را با کلمه ی دیگر در جمله مشخص می کند.
%(red)[نکته:] اسم یا ضمیری که بعد از حرف اضافه می آید همیشه مفعول آن حرف اضافه است.
%(blue)[حرف اضافه in]
برای نشان دادن داخل چیزی
in the room / in the garden
برای قسمت های مختلف شبانه روز
in the morning/ in the afternoon / in the evening
همراه با ماه های سال
in September/ in Shahrivar
همراه با فصول سال
in spring/in summer
در اعیاد و مناسبت ها
in Norooz/in Valentine/in holiday
قبل از سال ها ، قرن ها و دهه ها
in 1998/in the 19th century/in last year
قبل از اسم شهرها و کشورهای بزرگ
in Tehran/in Italy/in Europe
%(blue)[حرف اضافه at]
برای نشان دادن زمان
at 8 o’clock
همراه با بخش های مختلف شبانه روز و برای لحظات خاص شبانه روز
at night/ at noon/at midnight/ at midday
همرا ه با تعطیلات و اعیاد
at the weekend/at Christmas
برای زمان خاص و معین
at the weekend/at bed time
%(blue)[حرف اضافه on]
همراه با روزهای هفته
on Wednesday/on Monday
همراه با تاریخ
on March/on May 2 2014
همراه با روزهای خاص
on my birthday
برای نشان دادن روی چیزی
on the table/on page 4
%(blue)[حروف اضافه next to(درکنارِ) و in front of(درمقابلِ)]
بیشتر برای نشان دادن مکان
next to the hospital
in front of the bank%(green)[یادگیری حروف اضافه بیشتر وابسته به تمرین و تکرار مداوم است]
@دانش-آموزان-آلاء امیدوارم مفید باشه -
گرامر درس 1 - زبان یازدهم
%(blue)[اسامی غيرقابل شمارش و قابل شمارش]
%(#91a339)[اسامی غيرقابل شمارش : ] اسامي هستند كه جمع بسته نمي شوند وهميشه بصورت مفرد بكار ميروند.زيرا نميتوان آنها را شمرد ....
قبل ازاين اسامي نمي توان حروف تعريف نامعين (a/an) و عدد قرار داد و به شكل مفرد بكار
ميروند.و در زمان استفاده از اين اسامي از واحد هاي شمارشي خاص آنها استفاده ميكنيم.- A bottle of milk = یک بطری شیر
%(#8400ff)[اسامی غیرقابل شمارش شامل موارد زیر هستند : ]
%(#e3198b)[غذاها : ]
- bread ، meat ، butter
%(#e3198b)[گازها ، مایعات : ]
- smoke ، oxygen ، milk ، water
%(#e3198b)[چیزهای ریز : ]
- rice ، sugar
%(#e3198b)[زبان ها : ]
- Arabic ، English ، Japanese
%(#e3198b)[ بعضی اسامی خاص كه معادل فارسی آن جمع ميشوند : ]
- furniture =مبلمان
traffic= ترافيك
news =اخبار
bread =نان
information =اطلاعات
rubbish= زباله
homework =تكليف
%(red)[نكته:] گاهي در انگليسی ممكن است اسمی در معنای كلی آن غيرقابل شمارش باشد
مثلا time (زمان درمفهوم كلی) غيرقابل شمارش است اما اگر درمفهوم (دفعه يا بار) به كار رود قابل شمارش خواهد بود.
%(#91a339)[اسامی قابل شمارش :] اسامی هستند كه ميتوان قبل از آنها حروف تعريف نامعين (a/an) و عدد قرار داد.
- A car/one car/two car
-
گرامر درس 2 - زبان یازدهم - بخش اول
%(#0084ff)[پیشوندها و پسوندها]
%(#ff3300)[پیشوندها (prefixes) : ] معمولا به ابتدای ریشه کلمات اضافه میشوند و معمولا بین یک تا سه حرف است .
برخی از پرکاربرد ترین پیشوندها
%(#ff3300)[پسوندها (suffixes) : ] معمولا به انتهای ریشه کلمات اضافه میشوند و معمولا بین یک تا پنج حرف است .
برخی از پرکاربرد ترین پسوندها
-
گرامر درس 2 - زبان یازدهم - بخش دوم
%(#1d7a5b)[زمان ماضی نقلی (حال کامل) : ] نشان می دهد کاری در گذشته نامعین اتفاق افتاده و اثر آن تاکنون باقی است.
فرمول ساخت جمله ـــــــــ ... %(blue)[بقیه جمله + شکل سوم فعل + have/has + فاعل]
- .Keyvan has brushed his teeth = کیوان دندان هایش را مسواک زده است
فرمول ساخت جمله منفی ـــــــــ ...%(blue)[بقیه جمله + شکل سوم فعل + have/has + not + فاعل]
- .They have not left their home = آن ها از خانه شان نرفته اند.
فرمول ساخت جمله سوالی ـــــــــ ... %(blue)[? بقیه جمله + شکل سوم فعل + فاعل + have/has]
- ?have I left my school = آیا من مدرسه ام را ترک کرده ام؟
%(#ba173d)[نکته:]
1- در صورتی که فعل جمله جزء افعال بی قاعده باشد ، شکل سوم آن با گرفتن ed یا d درست نمی شود. در این حالت باید شکل سوم فعل را حفظ باشیم...
توی این پست هم راجب شکل سوم فعل (p.p) توضیح دادم https://forum.alaatv.com/post/987253
2- he / she / it has ــــــ I/ they/ we / you have
%(#1d7a5b)[نشانه های زمان حال کامل] :مهم ترین نشانه های حال کامل since – for – yet – ever هستند.
- .He hasn’t got a job yet = او تاکنون شغلی پیدا نکرده است.
-
گرامر درس 2 - زبان یازدهم - بخش سوم
%(BLUE)[اسم مصدر (Gerund)]
اسم مصدر در زبان انگلیسی همیشه به ing ختم میشوند و میتوانند به صورت فاعل و مفعول بکار بروند
فرمول ـــــ %(#ff0000)[ ING+ فعل]%(#199467)[کاربرد]
%(RED)[1- به عنوان فاعل]
- Reading helps you learn English
%(RED)[2- به عنوان مفعول]
- I don't like smoking
%(RED)[3- اکثرا بعد از افعال to be (am/ is / are / was / were)]
- my favorite hobby is playing Tennis
%(RED)[4- بعد حروف اضافه (in / on / at / from / of )]
- I'm tired of sitting
%(RED)[5- بعد افعال خاص : برخی از این افعال : ]
- she dislikes watching TV
-
گرامر درس 3 - زبان یازدهم - بخش اول
%(#38a123)[جملات شرطی : ]
در زبان انگلیسی قسمت شرط با if یا یکی دیگر از ادوات شرط آغاز می شود مثلا: اگر تیم والیبال ایران همین طور ادامه دهد ، قهرمان جهان خواهد شد.
در زبان انگلیسی هم جمله ها به همین طریق ساخته می شوند.
%(#e612aa)[جملات شرطی در انگلیسی از دو رکن زیر تشکیل می شوند]در انگلیسی جمله شرطی به یکی از دو الگوی زیر بیان می شود:
جملات شرطی در انگلیسی به چهار دسته تقسیم بندی می شوند.%(#123ce6)[شرطی نوع صفر (شرطی ساده) : ] برای بیان حقایق آشکار به کار میرود
همان طور که می بینید هر دو قسمت شرط و جواب شرط ، حال ساده هستند.
معنی این ۳ جمله شرطی ساده به ترتیب به صورت زیر است:
- اگر شما سخت تر کار کنید می توانید انگلیسی صحبت کنید.
اگر عجله ندارید می توانید منتظر اتوبوس بمانید.
اگر آفتاب در بیاید ما به شنا می رویم.
%(#123ce6)[شرطی نوع اول : ]
در شرطی نوع اول ، قسمت شرط حال ساده و جواب شرط ، آینده ساده هستند.
معنی جملات :
- اگر شغل خوبی گیرم بیاید ، این جا می مانم.
اگر تمرین نکنی ، انگلیسی را یاد نخواهی گرفت.
اگر تو اینجا نیایی ، من تنها خواهم ماند.
%(#123ce6)[سوالی کردن شرطی نوع اول : ]
شرطی ها را معمولا با جواب شرط سوالی می کنند. برای این منظور می توان جواب شرط را به اول جمله آورد یا در همان جای خودش سوالی کرد.- If I finish my homework soon , I’ll watch TV = اگر تکالیفم را به زودی تمام کنم ، تلویزیون تماشا خواهم کرد.
- ?If you finish your homework soon , will you watch TV = سوالی: اگر تو تکالیفت را به زودی تمام کنی ، تلویزیون تماشا خواهی کرد؟
%(#a31536)[نکات:]
%(#a31536)[1-] به جای if می توانیم از سایر ادوات شرط نیز استفاده کنیم....
چند تا از ادوات شرط این ها هستند:- .As long as you work hard , you’ll succeed = مادامی که سخت کار کنی ، موفق خواهی شد.
- .I’ll be alone unless you come here = من تنها خواهم ماند مگر این که تو این جا بیایی.
%(#a31536)[2-] unless معادل if not هست و هر گاه از unless به عنوان ادوات شرط استفاده کنیم ، باید فعل همراه آن به صورت مثبت آورده شود.
- .I’ll be alone unless you come here = من تنها خواهم ماند ، مگر این که تو اینجا بیایی.
- اگر شما سخت تر کار کنید می توانید انگلیسی صحبت کنید.
-
گرامر درس 3 - زبان یازدهم - بخش دوم
%(#0900ff)[وجه وصفی گذشته : ] وجه وصفی کلمه ای است که حالت و چگونگی عملی را به صورت واقعیت بیان می کند.
%(#ff4400)[وجه وصفی انواع مختلفی دارد:]
%(#ff4400)[وجه وصفی گذشته یا اسم مفعول به صورت زیر ساخته می شود:]
برای درک بهتر وجه وصفی گذشته به مثال های زیر توجه کنید
.Ali is bored with his present job = علی از شغل قبلش خسته شده است.
.Mina got amused by the story = داستان مینا را سرگرم کرد.
?I’m totally confused. Would you please explain it again = من کاملا گیج شده ام. می شود لطفا آن را دوباره توضیح دهید؟
.He often gets depressed about his weight = او اغلب به خاطر وزنش افسرده است.
.I’m so excited that we’re going to Yazd = از این که داریم به یزد می رویم خیلی هیجان زده ام. -
گرامر درس 1 - زبان دوازدهم - بخش اول
%(blue)[جمله مجهول]
%(#1d7819)[جمله ی معلوم:] جمله ای است که در آن فاعل معلوم است. = من دیروز ماشینم را شستم.
%(#1d7819)[جمله ی مجهول:] جمله ای است که در آن فاعل معلوم نیست یا مهم نیست که چه کسی باشد. =دیروز ماشینم شسته شد.%(#f01d79)[نحوه ساخت جملات مجهول : ]
همان طور که می بینید در زبان انگلیسی برای ساخت فعل مجهول ، اول با توجه به زمان فعل ، مشتقات to be را آورده
و سپس شکل سوم فعل (اسم مفعول) را می نویسیم.%(#29db62)[ساخت اسم مفعول (شکل سوم فعل )]
بد نیست مرور کوچکی داشته باشیم...
برای فعل های با قاعده: برای ساخت شکل سوم فعل ، به آخر آن ed اضافه می کنیم.
برای فعل های بی قاعده: باید شکل سوم فعل را حفظ باشیم
%(blue)[برخی افعال هم بی قاعده درست هستند هم با قاعده] :
%(blue)[برخی افعال هر سه شکل مشابه دارند]:
%(red)[حال ساده: ]
- .I wash my car= من ماشینم را می شویم.
- .My car is washed= ماشینم شسته می شود.
%(red)[زمان گذشته : ] برای ساخت جمله مجهول برای هر یک از زمان های گذشته ساده ، نقلی و بعید از فعل کمکی مربوط به آن زمان استفاده می کنیم.
%(red)[گذشته ساده ]
- .I washed my car yesterday = من دیروز ماشینم را شستم.
- .My car was washed yesterday = ماشینم دیروز شسته شد.
%(red)[گذشته نقلی ( حال کامل ) : ]
ساختار حال کامل به این گونه است
![دانلود-کتاب-انگلیسی-دوازدهم-33.jpg]و اما ساختار مجهول آن
- .The old man hasn’t been seen for many years=پیرمرد سال ها است که دیده نشده است.
%(red)[گذشته بعید ( گذشته ی کامل ) : ]
ساختار گذشته ی بعید به این گونه است
و اما ساختار مجهول آن
- .The problem had been solved by a few students = مساله توسط تعداد معدودی از دانش آموزان حل شده بود.
%(red)[آینده ی ساده: ]
- .John will post the letter = جان نامه را پست خواهد کرد.
%(red)[آینده قصدی (be going to) : ]
- .We are going to save him = ما قصد داریم او را نجات دهیم.
- .He is going to be saved = او می خواهد نجات داده شود.
%(#a31515)[نکته : ] برای جملات دارای سایر فعل های کمکی مثل can – may – must – have to – has to هم از قاعده ای مشابه استفاده می کنیم.
- .A room can be built there= می توان آن جا یک اتاق درست کرد.
-
گرامر درس 1 - زبان دوازدهم - بخش دوم
%(#fb00ff)[Tag Questions : ] جمله ی سوالی کوتاهی است که گوینده آن را در آخر جمله می آورد تا حرف خود را تایید کند یا نظر شنونده را بپرسد
مثلا اگر دیر برسیم درها رو می بندند. مگه نه؟%(#0004ff)[نحوه ساخت tag questions]
1- فاعل را تعیین کرده و ضمیر وابسته به آن را می نویسیم.
2- فعل کمکی وابسته به فاعل را تعیین می کنیم.
3- در صورتی که جمله مثبت باشد فعل کمکی و not را به صورت سوالی مخفف شده در آخر جمله می نویسیم
و در صورتی که جمله منفی باشد فعل کمکی را به صورت سوالی مثبت در آخر جمله می نویسیم.?My father likes to play football. isn’t he=پدرم دوست دارد فوتبال بازی کند. مگه نه؟
?Parvin will eat lunch in that restaurant tomorrow. won’t she=پروین فردا در آن رستوران غذا خواهد خورد. این طور نیست؟%(#6f00ff)[به جای amn’t از aren’t I یا am I not استفاده می کنیم.]
?I am your brother. Am I not=من برادر تو هستم. نیستم؟
%(#6f00ff)[در صورتی که فاعل جمله this یا that باشد از ضمیر it استفاده می کنیم.]
?That is a beautiful flower. isn’t it=این گل زیبایی است. غیر از اینه؟
%(#6f00ff)[در صورتی که فاعل جمله those یا these باشد از ضمیر they استفاده می کنیم.]
?Those are fat cows. aren’t they=آن گاوها ، چاق هستند . مگه نه؟
%(#6f00ff)[در صورتی که جمله ای با there شروع شود ، از خود there استفاده می شود.]
?There is a book on the table. isn’t there=یک کتاب روی میز است. نیست؟
%(#6f00ff)[هر گاه در یک جمله ی مثبت ، کلمه ی منفی وجود داشته باشد باید از tag question مثبت استفاده کنیم.]
?You %(red)[never] told me the truth. did you =تو %(red)[هیچ وقت] حقیقت را به من نگفتی. گفتی؟
?There is %(red)[no] money in my pockets. is there=%(red)[هیچ] پولی در جیب های من نیست. هست؟