دوستان سلام. 🖐 🖐 🖐
حالتون چطوره؟
خوب هستید؟
امیدوارم که عالی باشید. 🙂
خب از امروز تا کنکور 1400 می خواییم باهم دیگه زبان تخصصی کنکور منحصرا زبان رو کار کنیم.
ابتدا یه توضیح مختصر درمورد خود کنکور می دم. بعد میریم سراغ برنامۀ خودمون.
همونطور که می دونید کنکور زبان دو دفترچه داره. دفترچۀ اولش مثله همۀ کنکورها دروس عمومیه و تعداد سئوال هاش هم همونه یعنی 100 تا. و دفترچۀ دومش هم اختصاصیه که میشه زبان تخصصی که 70 تا سئواله.
✴ ✳ ✴ ✳ ✴ ✳
خب یه سری توضیحات در بارۀ دروس عمومی.
⏬ ⏬ ⏬ ⏬ ⏬ ⏬
در مورد دروس عمومی فقط همین رو بگم که از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند. مخصوصا ادبیات که ضریبش 4 هست. البته زبان عمومی هم با اینکه ضریبش 2 هست خیلی مهمه و کسی که منحصراً زبانه باید حداقل 80 رو بزنه ولی خب در کل دروس عمومی خیلی مهمه چون اکثر داوطلبایی که هدفشون زبانه از عمومی هایه خوبی برخوردارند. عربی هم ضریبش 2 و دینی ضریبش 3 هست.
این نکته رو هم اینجا اضافه کنم که من فقط رویه زبان تخصصی می خوام کار کنم و اصلا عمومی رو کار ندارم. چون همیار هایی هستن که دارن عمومی رو جلو می برن و من نمی خوام تویه کار بقیه دخالت کنم. و برایه کارشون احترام قائل میشم. پس سئوال هاتون رو اول بررسی کنید و اگه دیدید در قسمت زبان تخصصیه از بنده بپرسید.
✴ ✳ ✴ ✳ ✴ ✳
خب بریم سراغ اصل مطلب یعنی زبان تخصصی.
⏬ ⏬ ⏬ ⏬ ⏬ ⏬
همونطور که گفتم زبان تخصصی از 70 تا سئوال تشکیل میشه و ضریبش هم 4 هست.البته این 70 تا سئوال خودشون به 6 بخش تقسیم میشن.
بخش اول گرامر که متشکل از 10 سئواله.
بخش دوم لغات که متشکل از 15 سئواله.
بخش سوم ترتیب اجزایه جمله که متشکل از 5 سئواله.
بخش چهارم کاربرد زبان که متشکل از 10 سئواله.
بخش پنجم کلوز تست که متشکل از 15 سئواله.
و در آخر بخش ششم درک مطلب ، که متشکل از 3 متن 5 سئوالیه که میشه 15 تا سئوال.
✴ ✳ ✴ ✳ ✴ ✳
فقط یه نکته رو باید بگم و اینکه کنکور زبان 4 تا زیر گروه داره . زیر گروهه اول زبان انگلیسیه که توضیحاتشو خدمتتون ارائه دادم و رشته هایی که می تونید برید عبارتند از ادبیات انگلیسی ، مترجمی و آموزش انگلیسی. زیر گروه دوم زبان آلمانیه که شما زبان انگلیسی دیگه ندارید و زبان عمومی و اختصاصی تون آلمانیه و رشته هایی که می تونید برید ادبیات آلمانی و مترجمیه. زیر گروهه سوم هم زبان فرانسویه که بازم شما زبان انگلیسی ندارید و زبان عمومی و تخصصیتون فرانسویه و رشته هاش ادبیات فرانسوی و مترجمیه. زیر گروهه چهارم هم همون زیر گروهه اوله و فقط می تونید زبان هایه دیگه برید مثله روسیه ای،چینی و ...
خب این هم یه سری توضیحات کلی در حیطۀ کنکور زبان.
✴ ✳ ✴ ✳ ✴ ✳
اما بریم سراغ کار خودمون.
⏬ ⏬ ⏬ ⏬ ⏬ ⏬
دوستان فعلا تا همینجا بدونید که قراره رویه زبان تخصصی کار کنیم. بعدا روش انجام کار و منابع رو خدمتتون ارائه خواهم داد. فقط فعلا اگه سئوالی در حیطۀ کنکور زبان دارید (نه سئوال درسی) می تونید داخل این تاپیک بپرسید. درضمن تمامیه سئوالاتون روهم عمومی بپرسید چون به هیچ وجه خصوصی جواب نمیدم.
در روز هایه آتی هم نحوۀ انجام کار رو خدمتتون ارائه خواهم داد.
فعلا خدا نگه دار.🖐 🖐 🖐
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@ریاضیا @تجربیا @انسانیا
@دوازدهم
⭕️همونطور که میدونید یکی از سوالای امتحان نهایی زبان از شما میخواد که درباره یه موضوع پاراگراف بنویسید یا شاید بگه اجزای پاراگراف داده شده رو مشخص کنید خب حالا این پاراگراف و ما باید چجوری بنویسیم و چه قوانینی داره و از کجا تشخیص بدیم که چه اجزایی داره!
تو این تاپیک دربارش حرف میزنیم.
🔸️اول از همه پارگراف چیه?
مجموع چند تا جمله که یک بند و تشکیل میدن و درباره یه موضوع صحبت میکنن
🔸️حالا این پارگراف شامل چی میشه؟
▪️Topic sentence
▪️supporting sentence
▪️concluding sentence
🔸️اول بریم سراغ موضوع پاراگراف که اولین قدمه و به ما میگه باید درباره چی بنویسیم
حواستون باشه موضوع باید وسط صفحه و با حرف بزرگ نوشته بشه حالا اگر از چند کلمه تشکیل شده باشه همگی با حروف بزرگ نوشته بشه اگه کلا یه کلمه بود که فقط همون با حرف بزرگ نوشته میشه(البته حروف اضافه لازم نیست و با همون حروف کوچیک نوشته میشن)
مثلا Wedding in My Country
همونطور که دیدید اول هر کلمه رو با حروف بزرگ نوشتم به جز in که حرف اضافه هست
پ.ن: البته فکر نکنم سر امتحان نهایی به این ریز جزئیات دقت کنن ولی خب شما بدونید بد نیست
🔸️حالا شروع میکنم به نوشتن پاراگراف اینجا ما topic sentence میخوایم که معمولا اول پاراگراف نوشته میشه؛
حالا چی هست اصلا؟جمله ای که خواننده با خوندن اون میفهمه درباره چه چیزی میخوایم صحبت کنیم و جزئی تر از موضوع پارگرافه .مثلا چی؟
مثلا موضوع تاپیک هست Freinds که یک چیز کلیه دوست یک عالمه زیر مجموعه داره: خوبی و بدی دوست و رفیق داشتن،تاثیر دوستامون تو زندگی ،چجوری دوست انتخاب کنیم و ....
topic sentence به ما میفهمونه که درباره کدوم از اینا میخوایم حرف بزنیم و همون طور که دیدیم از موضوع پاراگراف جزئی تر شد مثلا برای topic sentence مینویسم Chossing freinds is really importent in our life
خواننده با خوندن این topic sentance میفهمه میخوام در ادامه درباره این صحبت کنم که چرا انتخاب کردن دوست تو زندگی ما مهمه
🔸️خود topic sentence شامل دوتا چیز میشه: topic و controlling idea از کجا تشخیصشون بدیم؟topic میشه همون زیر مجموعه موضوع ما که من میخوام روش تمرکز کنم و دربارش پاراگراف بنویسم و در حد یکی دو کلمه هست،controlling idea میشه ادامه topic
الان تو مثال بالا
(Topic :Chossing freinds) من میخوام درباره انتخاب کردن دوست توی این پاراگراف تمرکز و صحبت کنم
(Controlling idea:is reaaly importent in our life )
که ادامه chossing freinds یا همون topic منه
⭕️حواست باشه اول هر جمله و جمله بعد از نقطه رو توی زبان انگلیسی باید با حروف بزرگ بنویسی پس اگر topic sentence قراره اول جمله باید اولین حرف از اولین کلمشو با حرف بزرگ بنویسی(البته بعد از کاما نباید با حرف بزرگ نوشت)
⭕️یه چیز دیگه که خیلییییی مهمه❗️اول هر پاراگراف و باید از حاشیه یه کوچولو فاصله بدی ولی بقیه جمله ها تو خط های بعدی از همون سر حاشیه شروع میشن و اگر خواستی بیشتر از یک پاراگراف بنویسی برای هرپاراگراف جداگونه باید این قانونو رعایت کنی (اخر این تاپیک عکس یه پاراگراف و میزارم که کامل متوجه بشین )
🔸️بریم سراغ supporting sentence این شامل جمله های بعد از topic sentence و یه جورایی اونو support میکنه یعنی چی ؟ یعنی اینجا از topic sentence جزئی تر میشیم تو مثال من که برای topic sentence نوشتم انتخاب کردن دوست تو زندگی ما خیلی مهمه حالا برای supporting sentence میام میگم چرا مهمه و دلیل میارم
🔸️ بریم قدم اخر که میشه concluding sentence و اخر پاراگراف ما میاد
اینجا میخوایم بحث و جمعش کنیم و نتیجه گیری بکنیم حالا چجوری؟یا میتونیم همون topic sentence و دوباره اینجا تکرار کنیم
برای مثال من که اومدم علت اوردم چرا انتخاب کردن دوست مهمه برای concluding sentence میتونم بنویسم: پس برای این هست که انتخاب کردن دوست اینقدر تو زندگی ما مهمه یعنی دوباره اومدم جمله اولو تکرار کردم
یا میتونیم یه کار دیگه کنیم برای conluding sentence بیایم نظر خودمو درباره موضوع بگیم طبق مثال بالا میتونیم بگیم:
به نظر من انتخاب کردن دوست میتونه سرنوشت ادما رو تغییر بده پس باید خیلی حواسمون باشه
کسی کنکور زبان داده ؟ تایپیکای دیگه رو خوندم فهمیدم کتابای مدرسه و جزوه مدرسه کلا برای کنکور کافی نیست .
من قبلا زبان میرفتم جز کتاب مدرسه مکالمه ام و جمله بندیم خوبه کلا پایه خوبی دارم فقط یه منبع مطمئن میخوام
یه منبع میخوام که قشنگ با اطمینان بخونمش و بدونم کافیه
اگر شخصی اطلاعی داره بی زحمت راهنماییم کنه سپاس .
عیدتون هم مبارک 🤝
@دانش-آموزان-آلاء
@یازدهم
@دوازدهم
@فارغ-التحصیلان-آلاء
گرامر زبان کنکور
-
گرامر درس 2 - زبان دوازدهم - بخش اول
%(blue)[ضمیرهای موصولی:] ضمیرهای موصولی: کلماتی هستند که ۲ جمله را به هم ربط می دهند. این کلمات با توجه به این که مرجع ضمیر چه کسی باشد متفاوتند.
%(#aa00ff)[ضمیرهای موصولی به سه دسته تقسیم می شوند:]
ضمیرهای موصولی که فقط برای انسان به کار می روند: who – whom
ضمیر موصولی که فقط برای غیر انسان به کار می رود : which
ضمیر موصولی که هم برای انسان و هم غیر انسان به کار می رود : that
%(#009dff)[ضمیر موصولی who : ]
به این ضمیر موصولی ، ضمیر موصولی فاعلی گفته می شود.
ضمیر موصولی فاعلی فقط برای انسان استفاده می شود
و هنگامی به کار می رود که بخواهیم نشان دهیم فاعل ، کاری را انجام داده است.
%(#ff0000)[نکته:] ضمیر موصولی who ، همیشه بعد از اسم یا ضمیر فاعلی و قبل از فعل می آید.
مثال :
مکانیکی که ماشین را تعمیر کرد ، دوست علی بود.
دختری که دارد انگلیسی صحبت می کند اهل هند است.
%(#009dff)[ضمیر موصولی whom : ]
ضمیر موصولی whom ضمیر موصولی مفعولی است.
این ضمیر فقط برای انسان به کار می رود و نشان می دهد که بر روی شخص کار انجام شده است.- .The man whom you saw is going to work = مردی که دیدی ، دارد سر کار می رود.
%(#009dff)[ضمیر موصولی which: ]
برخلاف ۲ مورد قبلی این ضمیر موصولی فقط برای غیر انسان به کار می رود.
این ضمیر موصولی هم حالت فاعلی و هم حالت مفعولی دارد یعنی بعد از کلماتی که فاعل یا مفعول واقع شده اند می آید.- .The bicycle which he bought is a new one = دوچرخه ای که او خرید از نوع جدید است.
%(#009dff)[ضمیر موصولی that: ]
این ضمیر مفعولی برای انسان و غیر انسان به کار می رود و حالت فاعلی و مفعولی دارد
و در عمل به جای هر سه مورد فوق به کار می رود.- .This is the man that I met him last week = این همان مردی است که هفته پیش ملاقات کردم.
- .These are books that you lent me = این ها همان کتاب هایی هستند که تو به من قرض دادی.
- .This is the dog that bited the James= این همان سگی است که جیمز را گاز گرفت.
@دانش-آموزان-آلاء امیدوارم مفید باشه
-
گرامر درس 2 - زبان دوازدهم - بخش دوم
%(blue)[جمله شرطی نوع دوم : ] شرطی نوع دوم ، آینده در گذشته است. یعنی نشان می دهد اگر شرطی در گذشته اتفاق می افتاده
در پی آن جواب شرط هم رخ می داده است
در جملات شرطی نوع دوم قسمت شرط گذشته ی ساده و جواب شرط ، آینده ی ساده در گذشته است .
%(#f200ff)[شرطی نوع دوم به صورت یکی از دو فرم زیر ساخته می شود:]
%(#ff000d)[مثال : ]
- اگر بهرام می دانست شما این جا زندگی می کنید برای دیدنتان می آمد.
اگر من مردی ثروتمند بودم برای شما یک خانه می خریدم.
%(green)[سوالی کردن و منفی کردن شرطی نوع دوم : ]
مانند سوالی و منفی کردن شرطی نوع صفر و شرطی نوع اول است.با جمله شرطی نوع صفر و اول آشنا شدید
https://forum.alaatv.com/post/1000018
شرطی ها را معمولا با جواب شرط سوالی می کنند.
برای این منظور می توان جواب شرط را به اول جمله آورد یا در همان جای خودش سوالی کرد.@دانش-آموزان-آلاء امیدوارم مفید باشه
- اگر بهرام می دانست شما این جا زندگی می کنید برای دیدنتان می آمد.
-
گرامر درس 3 - زبان دوازدهم - بخش اول
%(blue)[مجهول کردن جملات مُدال (modals): ]
قبلا طور مفصل در مورد مجهول سازی جمله ها صحبت کردیم
https://forum.alaatv.com/post/1002425در انگلیسی به فعل هال زیر افعال مدال (modal verbs) می گویند:
%(green)[can, could, may, might, must, need not, shall/will, should/ought to]به عنوان مثال could شکل گذشته فعل مُدال can به معنای توانستن است.
یا فعل مدال must حالت قوی تر و دستوری تر فعل مدال should است.ویژگی مهم این فعل ها این است که فعل اصلی بعد از آن ها به صورت ساده می آید (یعنی بدون s و ed , …).
%(#ff0000)[مثال:]
- .we must check installation = ما باید تاسیسات را چک کنیم.
.installation must be checked = تاسیسات باید چک شوند.
برای منفی کردن این جمله ها باید بعد از فعل مُدال ، not بیاوریم.
%(#ff0000)[مثال:]- .installation must not be checked = تاسیسات نباید چک شوند.
@دانش-آموزان-آلاء امیدوارم مفید باشه
- .we must check installation = ما باید تاسیسات را چک کنیم.
-
گرامر درس 3 - زبان دوازدهم - بخش دوم
%(#002bff)[گذشته بعید (past perfect): ] ماضی بعید کاری است که در گذشته ی نسبتا دور و قبل از یک گذشته ی ساده انجام شده و کامل شده باشد.
در انگلیسی به ماضی بعید ، گذشته کامل هم می گویند.%(#ff0000)[قاعده ساخت گذشته بعید در انگلیسی به صورت زیر است:]
- .Parviz had eaten his dinner before he watched TV = پرویز قبل از این که تلویزیون نگاه کند ، شامش را خورده بود.
در مورد فعل های معمولی ، شکل سوم فعل با گرفتن ed درست می شود. اما در مورد افعال بی قاعده اوضاع کمی مشکل تر است.
شکل سوم افعال بی قاعده را باید حفظ باشید.
خدایی مفصل توضیح دادم :|
https://forum.alaatv.com/post/1002425
%(#ff00ea)[نشانه های گذشته ی کامل : ]
%(red)[مهم ترین نشانه های گذشته ی کامل این ها هستند: ]
مثال:
%(#ff00ea)[منفی کردن گذشته ی کامل : ]
%(green)[برای منفی کردن گذشته کامل ، بعد از had کلمه ی not را اضافه می کنیم.]- .Ali had not answered all the questions before the time finished = علی قبل از این که زمان به پایان برسد به همه سوالات جواب نداده بود.
%(green)[می توانیم به جای not از مخفف آن استفاده کنیم.]
- .Arsam hadn’t answered all the questions before the time finished = آرسام قبل از این که زمان به پایان برسد به همه سوالات جواب نداده بود.
%(green)[گاهی مواقع برای منفی کردن، لازم است هر دو قسمت جمله را منفی کنیم.]
- .Saba was not upset because she had not lost her notebook = صبا ناراحت نبود چون دفترش را گم نکرده بود.
%(#ff00ea)[سوالی کردن گذشته ی کامل : ]
%(green)[برای سوالی کردن گذشته ی کامل ، جای فاعل و had را عوض می کنیم.]- .I had gone when you came in =وقتی تو رسیدی من رفته بودم.
- ?Had I gone when you came in = آیا وقتی تو رسیدی من رفته بودم؟
-
%(#ff00c4)[به پایان آمد این دفتر حکایت همچنان باقی]
خب به لطف خدا گرامر 3 سال دهم/یازدهم/دوازدهم جمع بندی شد
ممنونم از لطف و همراهیتون
امیدوارم که به دردتون خورده باشه و مشکلات گرامری شما رو حتی بطور جزیی مرتفع کنه
از این به بعد اگه نکته ای کنکوری پیدا کنم براتون میذارم...
ممنون میشم شما هم کمک کنید
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا -
%(#ea00ff)[نکته کاربردی : ]
از یک کاما (ویرگول) برای جدا کردن کلمات that, who, which استفاده کنید.
اما این کار را تنها در صورتی انجام دهید که عبارت حاوی اطلاعات غیرضروری باشد که بدون از دست دادن معنای اصلی جمله بتوان آن را حذف کرد. بیایید نگاهی به چند نمونه بیندازیم.- .No one trusts politicians who lie = قابل حذف
- .Mr. Trout is man%(#ff0000)[,] who is wearing the red shirt= غیر قابل حذف
-
%(#e600ff)[نكته گرامری]
افعالي كه بلافاصله بعد از حروف اضافه آورده مي شوند، با –ing همراه خواهند بود.
اين مورد تاكنون به دفعات در آزمون هاي زبان كنكور سوال شده است.مهمترين حروف اضافه كاربردي در آزمون هاي زبان كنكور شرح زير مي باشند:
%(#002fff)[in – into – on – at – by – of – with – without – for – about]
%(#002fff)[after – against – before – between – through– from]مثال :
- .He is interested in playing football
- .You should go before calling to your mother
- .After suffering so much, they found a better way
-
%(#ff00fb)[نکته گرامری]
كاربرد واژه هاي so, such, too, enough
در سالهاي اخير تعداد زيادي تست از كاربرد اين واژه ها آمده است كه نكته كليدي پاسخ به آنها،
توجه به جمله نتيجه (جمله كامل + that) و يا مصدر نتيجه (مصدر با to) بعد از جاي خالي در متن تست مي باشد.%(#ff0000)[نكات تست زير در مورد اين واژه ها را بخاطر بسپاريد:]
بعد از جملات منفي too بكار نمي رود.
بلافاصله بعد از so صفت يا قيد استفاده مي شود.
بلافاصله بعد از such اسم يا تركيب (اسم و صفت) بكار مي رود.
معمولا such با اسم همراه مي باشد.
بعد از too و enough مصدر نتيجه (مصدر با too) بكار مي رود.
واژه too در جملات با بار معنايي منفي بكار مي رود. در اين گونه جملات مفهوم منفي از كلماتي
مانند unfortunately، sorry، nothing و يا مشابه آن بكار مي رود.
واژه هاي so و too با اسم بكار نمي روند. -
%(#ff00d5)[نکته گرامری]
در زبان انگلیسی دو نوع از حرف تعریف، مشخص (the) و نامشخص (a / an) وجود دارد.
به یاد داشته باشید که a / an در هنگام اشاره به چیزی به %(#ff0000)[طور کلی]
و the زمانی که به چیز %(#ff0000)[خاصی] اشاره میشود مورد استفاده قرار میگیرد.%(#6f00ff)[به مثالهای زیر دقت کنید:]
.Someone called a doctor = یک نفر به یک پزشک زنگ بزند ( نمیدانیم کدام پزشک میتواند هر پزشکی باشد)
.Someone called the doctor = یک نفر به پزشک زنگ بزند (یعنی پزشکی که میدانیم کیست و قبلا بیمار به او مراجعه کرده و او را میشناسیم ) -
%(#ff00ea)[نکته گرامری]
نکاتی در مورد may, might, must, can, could
در صورتيكه گوينده در جمله عباراتي كه نشان دهنده شك و ترديد مي باشند را آورده باشد،
مانند: %(#0022ff)[probably, not sure, somewhere, wonder, don’t know]
در اين صورت كلمات may, might و يا منفی آنها می توانند مورد استفاده قرار گيرند.برعكس حالت قبل، اگر گوينده از نظر خود كاملا مطمئن باشد،
و با كلماتي نظير : %(#0022ff)[sure, certainly, know that] و... آورده شود،
واژه هاي must, can, can not, could, couldn’t می توانند كاربرد داشته باشند. -
%(#ff00e1)[نکته گرامری]
وقتی در يك جمله انگليسي دو فعل پشت سر هم مي آيند،
دومين فعل بر حسب شرايط مي تواند بصورت مصدر با to، اسم مصدر (فعل ing دار)، مصدر بدون to و يا صورت هاي ديگري آورده شود.
تشخيص اينكه كدام حالت در يك تست صحيح مي باشد به %(#ff0000)[نوع فعل اول] بستگي دارد.
لازم به توضيح است كه بجز افعال خاصي كه در ادامه به آنها اشاره مي شوند، فعل دوم بصورت مصدر با to بكار برده خواهد شد.%(green)[درگروه اول شامل افعال زير، فعل دوم بصورت -ing دار بكار می رود:]
%(#0009ff)[Avoid, Finish, Keep, Enjoy, Imagine, Stop, Delay, Spend, Find]
مثال:
- .Stop telling me about your pains
%(green)[گروه دوم، افعالی هستند كه فعل بعد از آنها بصورت مصدر بدون to آورده می شود.]
اين افعال %(#0009ff)[let، have و make] (اگر به معني سبب شدن باشد) بوده
كه بعد از آنها از مصدر بدون to استفاده مي شود.مثال:
- .I don’t let you tell anything about your father
-
%(#ff00bf)[نکته گرامری]
در ادامه نکته گرامری قبلی :
%(green)[افعالی که بعد از آنها فعل می تواند به هر دو شکل آمده ولی با معانی متفاوت : ]
%(#0400ff)[go on, quit, stop, try, regret, forget, remember ]مثال :
.I forgot to meet him= من فراموش کردم تا او را ببینم
.I forgot meeting him= من فراموش کرده ام که آیا او را دیده ام یا نه.He stopped to read the sign = او ایستاد(متوقف شد) تا نشانه ها را بخواند
.He stopped reading the sign = او خواندن نشانه ها را متوقف کرد%(green)[افعالی که بعد از آنها فعل می تواند به هر دو شکل بیاید بدون اینکه در معنای آن تفاوتی ایجاد گردد:]
%(#0400ff)[begin, hate, can't bear, like, start, can't stand, love, continue, prefer]it started to rain یا .it started raining = باران شروع به باریدن کرد
milad saeedi @ملي Zaraa
-
%(#ff00e1)[نکته گرامری]
به فرم و کاربرد دقت کنید.
آموزش از طریق فرمول به این صورت است که یک فرمول کلی برای تمام جملات خبری و پرسشی گفته میشود.
سپس با استفاده از همان فرمول، اجزای جملات، به ترتیب جایگذاری میشوند. پس هدف اصلی این است که باید روی %(#002bff)[فرم و کاربرد] تمرکز کنید نه ترجمه.%(green)[فرمول جمله خبری: ]
%(#5e00ff)[قید زمان + قید مکان + قید حالت + مفعول یا مسند + فعل + فاعل]
مثال:
- .Ali was in this restaurant last night
%(green)[فرمول جملات سؤالی: ]
نوع اول: جملات سؤالی که جوابشان “بله” یا “نه” است:
%(#5e00ff)[? + قید زمان + قید مکان + قید حالت + مفعول + فعل اصلی + فاعل + فعل کمکی]
مثال:
- ?Do you like tennis
%(green)[نوع دوم: جملات سؤالی با Wh ها: ]
%(#5e00ff)[? + قید زمان + قید مکان + قید حالت + مفعول + فعل اصلی + فاعل + فعل کمکی + کلمهٔ پرسشی Wh]
مثال:
- ?What sports do you like
فرمولهای بالا، %(#ff0000)[کاملترین و کلیترین] فرمولهای ساخت جملههای خبری و پرسشی هستند.
بنا به مقتضیات جملههای خبری، %(#ff0000)[ممکن] است هرکدام از قیدها یا فعل کمکی، %(#ff0000)[حذف شود].
بدیهی است هر جملهای متشکل از حداقل دو جزء %(#ff0000)[فاعل و فعل] است.
در جملههای سؤالی با کلمات پرسشی نیز، %(#ff0000)[آنچه مورد سؤال] است حذف میشود.@دانش-آموزان-آلاء امیدوارم مفید باشه
-
%(#ff00d9)[نکته گرامری]
در گرامر زبان انگلیسی، برخی عناوین از %(#ff0000)[شباهت ظاهری] با یکدیگر برخوردارند.
از مباحثی که شباهت بسیاری با یکدیگر دارند، ضمایر %(#000dff)[فاعلی و مفعولی] است.
به جدول زیر توجه کنید.
-
%(#ea00ff)[نکته گرامری]
%(#0000ff)[کاربرد های مهم when , since , as]
%(#128252)[when]
%(#ff0000)[دو کاربرد عمده داره : ]
وقتی دو عمل به صورت همزمان در حال انجام بوده باشند.
یعنی وقتی یکی از اون ها به صورت استمراری انجام میشده، عمل دیگر رخ داده باشه- when she was cooking , she burns her finger
وقتی دو عمل به صورت متعاقب ( پس از هم) انجام شوند
- he left his room, when he had finished his work
%(#128252)[since]
%(#ff0000)[دو کاربرد عمده داره: ]
به معنی "از" و "از وقتی که" هست- she has watching TV, since she came home
به معنای "زیرا" و "از آن جایی که" میباشد
- since he was hungry, he went to the restaurant
%(#128252)[as]
%(#ff0000)[چهار کاربرد عمده داره: ]
به معنای "وقتی که" هست و برای بیان دو عملی که به صورت همزمان انجام میشوند- as she was driving to home, she had an accident
به معنای "زیرا" و " از آنجایی که"
- as it is raining, we can't go out
به معنای "همان طور" و برای بیان دو عملی که به صورت هماهنگ و متناسب انجام میشوند
- as I continued reading the book, I enjoyed more and more
برای ساختن صفات تساوی یا قید های حالت تساوی
- he types as carefully as you do
امیدوارم مفید باشه
-
sheyda.fkh و dis agree هم بجایagreemen استفاده میشه
-
%(#ff00ff)[جزوه پایه گرامر زبان ](هفتم/هشتم/نهم)
این جزوه از خودم نیست ولی خیلی مفیده
امیدوارم به دردتون بخوره کـــلــیـک@M-dall-S @دانش-آموزان-آلاء
-
%(#e100ff)[نکته گرامری]
%(#001eff)[خب دوتا تفاوت گرامری-وکبی بگم ]
این دو کلمه هر دو صفت می باشند، بنابراین چه تفاوتی با هم دارند؟
اساساً، صفاتی که به –ed ختم میشن، مثل excited؛ برای %(#ff0000)[توصیف احساسات] فرد استفاده میشن.
- I’m so excited. I’m going on vacation to Guam tomorrow!=من خیلی هیجان زده ام. قرار است برای تعطیلات فردا به گوام بروم.
همچنین می توانید از صفت هایی نظیر آرام، جذاب، و کسل کننده نیز استفاده کنید.
- He’s bored because he has just had a three hour meeting.=او کسل بود زیرا در یک جلسه سه ساعته شرکت داشت.
با این حال، اگر صفت به –ing ختم بشه، معمولاً به %(#ff0000)[شرایط و چیزایی] اشاره داره که باعث میشه %(#ff0000)[افراد احساس خاصی] داشته باشن. %(#ff0000)[شخصیت افراد] رو نیز میشه با صفتای ing دار توصیف کرد.
- That book looks interesting=آن کتاب به نظر جالب است.
- Yeah, the characters and plot are pretty exciting.=بله، کاراکتر ها و طرح داستان بسیار هیجان انگیز است.
این کلمات همگی به این معنا هستن که شما از چشمان خودتون برای دیدن چیزی استفاده میکنید. پس چرا از سه کلمه متفاوت استفاده میکنیم؟ همه کلمات به طرز نگاه شما به چیزی بستگی داره.
دیدن seeing کاری است که خودکار اتفاق می افتد. شما چیزی را زمانی می بینید که چشمانتان باز است- چه بخواهید چه نخواهید.
- ? Ooh, do you see that interesting spider on the ceiling=اوه، آیا عنکبوت جالب را روی سقف دیدی؟
نگاه کردن فعالانهتر از دیدن است. شما فعالانه تلاش میکنید چیزی رو ببینید تا اوون رو نظارهگر باشید. گاهی به معنی حرکت سر یا بدن هم هست. اغلب به این معنیه که توجه شما معطوف به چیزی شده باشه.
“Wow, look at that girl’s hat=وای، به کلاه دختر نگاه کن%(#ff0000)[نکته : اگر می خواهید چیزی را بیابید و نمی توانید آنرا ببینید، باید به دنبال ان بگردید تا آنرا بیابید.]
- I don’t see my keys anywhere! Please help me look for them.=من کلیدم را نمی بینم! لطفا در پیدا کردن آنها به من کمک کن.
تماشا کردن بین این سه کلمه فعالتر از بقیه محسوب میشه. باید زمانی که چیزی رو تماشا میکنید به اوون تمرکز داشته باشید. میتونید چیزایی که توی حرکتند رو تماشا کنید، مثه بازی حیوانات، حرکت و بازی کودکان یا شتاب ماشین.
- He’s watching a movie right now.= او الان در حال تماشای فیلم است.
-
%(#e100ff)[نکته گرامری]
%(#0000ff)[مهم ترین Verb collocations های انگلیسی]