زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95)
-
کانال استاد راوش
https://telegram.me/adabestaan -
آرایه های ادبی (حقیقت و مجاز) موضوعی
جلسه ی سوم حقیقت و مجاز
زمان:19دقیقه و 26ثانیه
مباحث تدریس شده : مجاز در لغت به معنای دروغ است و به همین دلیل در مقابل حقیقیت قرارمی گیرد (متضاد باهم)
مجاز اسمی است (نه صفت و ...)که رابطه ای خاص و ویژه با اسم دیگری دارد و به سبب این رابطه
می تواند به جای اسم دیگر به کار رود
علاقه های مجاز:
1-کلیّه - کل یک چیز به جای بخشی از آن
2-جزئیّه - بخشی از یک چیز به جای کل آن
3- محلیه - مکان یک چیز به جای محتوای آن
4-محلی وارون - محتوی یک چیز به جای مکان آن
5-آلیّه - وسیله ی یک کار به جای نام خود آن کار
6-جنسیت - جنس یک چیز به جای خود آن چیز
7-لازمیّه -همراه بودن یک چیز به جای خود آن چیز
8-سببیّه -علت به وجود آمدن یک چیز به جای خودش
(( حفظ کردن نام این علاقه ها برای رشته های انسانی الزامی است اما سایر رشته ها فقط ساختار را بدانند کافی است ))
حل و بررسی مفصل دو تست با درجه های سختی 50 و 60 درصد به همراه نکات تستی آن ها
راه یابی به مجاز (مشابه با راه یابی به استعاره ی مصرحه )یافتن اسم خیالی
یافتن منظورواقعی
ساختن تشبیه بین اسم خیالی و منظور واقعی ---> اگر جواب منفی بود مجاز داریم
حل و بررسی تعدادی مثال
حل و بررسی مفصل دو تست با درجه های سختی 60 و 65 درصد
-
کانال استاد راوش
https://telegram.me/adabestaan -
جلسه چهارم کنایه
تدریس آرایه های ادبی کنایه (موضوعی)
زمان تدریس :15دقیقه و 26ثانیه
کنایه یعنی پوشیده سخن گفتن
کنایه به آرایه ای که منظور شاعر در کلمات ظاهری وجود ندارد و معنایی در پشت آن وجود دارد که آن منظور شاعر است
کنایه = معنای معنا
(( معنای ظاهری قبول نیست و معنای پنهان قبول است .))
راه یابی به کنایه : پنج راه دارد
1-تمامی ضرب المثل ها +مثال
2-فعل های کنایی (فعل های مرکب کنایی) +مثال
3-فعل بی ربط به نهاد +مثال
4- صفت بی ربط به موصوف + مثال
5-عبارات کنایی +مثال
فرمول عبارات کنایی : بخشی از جمله + مصدر فعل جمله
حل و بررسی 8 تمرین برای کنایه
حل و بررسی مفصل یک تست سنجش با درجه ی سختی 60 درصد
حل و بررسی مفصل یک تست سنجش با درجه ی سختی 80 درصد -
درود بر شما دوستان
یک سوال برام پیش اومده
تست تجربی 89 ( درس استعاره )
گزینه ی صحیح رو متوجه شدم اما در بررسی سایر گزینه ها به مشکل برخوردم :
در گزینه یک " سایش بال " و " عطر الهام "چه نوع اضافه ای هستند؟ ( آیا سایش بال واقعی است ؟ عطر الهام چه طور ؟ عطر کل است یا جزء؟ تشبیهی یا استعاری؟ )
در گزینه دو " غرفه ی بلند آسمان " تشبیهی است یا استعاری ؟ ( غرفه جزء است یا کل ؟ )
و در گزینه چهار " سایه ی پرواز " تشبیهی است یا استعاری ؟ ( سایه جزء است یا کل ؟ ) -
درود بر شما دوستان
یک سوال برام پیش اومده
در گزینه یک " سایش بال " و " عطر الهام "چه نوع اضافه ای هستند؟ ( آیا سایش بال واقعی است ؟ عطر الهام چه طور ؟ عطر کل است یا جزء؟ تشبیهی یا استعاری؟ )
در گزینه دو " غرفه ی بلند آسمان " تشبیهی است یا استعاری ؟ ( غرفه جزء است یا کل ؟ )
و در گزینه چهار " سایه ی پرواز " تشبیهی است یا استعاری ؟ ( سایه جزء است یا کل ؟ )@راد در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
درود بر شما دوستان
یک سوال برام پیش اومده
و در گزینه چهار " سایه ی پرواز " تشبیهی است یا استعاری ؟ ( سایه جزء است یا کل ؟ )سلام بر شما دوست عزیز
1.سایش بال: اضافه ی واقعی
2.عطر الهام : اضافه استعاری
3.غرفه ی آسمان : اگر غرفه رو عربی به فارسی در نظر بگیریم به معنای اتاق=>اضافه استعاری
4.سایه ی پرواز: اضافه واقعی : سایه ی پرواز پرنده بر زمین افتاده بود
البته این 4 مورد فقط و فقط نظر شخصی خودم هستش وازشون مطمئن نیستم
موفق باشین -
@راد در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
درود بر شما دوستان
یک سوال برام پیش اومده
و در گزینه چهار " سایه ی پرواز " تشبیهی است یا استعاری ؟ ( سایه جزء است یا کل ؟ )سلام بر شما دوست عزیز
1.سایش بال: اضافه ی واقعی
2.عطر الهام : اضافه استعاری
3.غرفه ی آسمان : اگر غرفه رو عربی به فارسی در نظر بگیریم به معنای اتاق=>اضافه استعاری
4.سایه ی پرواز: اضافه واقعی : سایه ی پرواز پرنده بر زمین افتاده بود
البته این 4 مورد فقط و فقط نظر شخصی خودم هستش وازشون مطمئن نیستم
موفق باشینNGU متشکرم
اما پاسخ 3 و 4 تون کمی مشکوک تر از دو تای قبله و باید بگم قانعم نکرد!
اینکه اتاق نمی تونه کل باشه ؟ من میگم شاید اضافاتی مثل " در صلح " هم تشبیهی است هم استعاری ! این چیزی بود که از دبیرمون شنیدم اما جناب راوش فرمودند استعاری . آیا " غرفه ی آسمان " صرفا اضافه ی استعاری است ؟
و " سایه ی پرواز " : سایه آیا جزئی از یک جسم نیست ؟
البته مورد 2 هم این سوال رو در ذهنم ایجاد کرده که مگه ما چیز مستقلی به نام عطر نداریم ؟ عطر و ادکلن !!!
ممنون میشم اگه سایر دوستان هم ظهار نظر کنند . -
سلام معنی حلیت و دیبه چیست . غبار من و موسم ربیع و تقصیر خویش چه اضافه هایی اند وجدانن کسی که مطمئنه جوابش بگه ممنون
ali565669 شما می فرمایید "وجدانا" تن آدم میلرزه هنگام پاسخ دادن !
اما تا حد زیادی از پاسخم مطمئنم که هر 3 اضافه ، واقعی هستند .
من گفتم سوالتون بی پاسخ نمونه اما خواهشا باری به گردن بنده نذارید . می تونید از پاسخم بگذرید .دوستان ممکنه در مورد سوالات بنده هم فکر کنید؟ خصوصا " سایه ی پرواز " و " غرفه ی بلند آسمان "
خیلی هم ممنون -
ali565669 شما می فرمایید "وجدانا" تن آدم میلرزه هنگام پاسخ دادن !
اما تا حد زیادی از پاسخم مطمئنم که هر 3 اضافه ، واقعی هستند .
من گفتم سوالتون بی پاسخ نمونه اما خواهشا باری به گردن بنده نذارید . می تونید از پاسخم بگذرید .دوستان ممکنه در مورد سوالات بنده هم فکر کنید؟ خصوصا " سایه ی پرواز " و " غرفه ی بلند آسمان "
خیلی هم ممنون@راد سایه ی پرواز : اضافه ی واقعی
غرفه ی بلند آسمان : اضافه ی استعاری .. (آسمان مانند بازاری است ک غرفه دارد ؛ مشبه اومده با وجه شبه ک میشه استعاره ی مکنیه )
میتونیم واسه دو مورد اخر بگیم الهام عطر دارد ، بال سایش دارد : اضافه ی واقعی
شایدم اینطوری باید بگیم الهام مانند ... عطر دارد ، بال مانند .... سایش دارد -
درود بر شما دوستان
یک سوال برام پیش اومده
و در گزینه چهار " سایه ی پرواز " تشبیهی است یا استعاری ؟ ( سایه جزء است یا کل ؟ )@راد در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
درود بر شما دوستان
یک سوال برام پیش اومده
و در گزینه چهار " سایه ی پرواز " تشبیهی است یا استعاری ؟ ( سایه جزء است یا کل ؟ )همچنان سردرگم !!!
-
@راد در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
درود بر شما دوستان
یک سوال برام پیش اومده
و در گزینه چهار " سایه ی پرواز " تشبیهی است یا استعاری ؟ ( سایه جزء است یا کل ؟ )همچنان سردرگم !!!
-
سلام دوستان
مكتب خونه ى راوش:
درود بر شما دوستان بزرگوار
همايش رايگان تابستانه ادبيات، از سرى همايش هاى ٤ فصل، ٢٦ شهريور ماه ، يعنى جمعه ى همين هفته ساعت ٩:٣٠ تا ١٣ در فرهنگسراى انديشه، واقع در پارك انديشه پايين تر از پل سيدخندان، در يك محيط بسيار صميمى و خوش منظره، برگزار ميشه
از شما و دوستانتون دعوت مى كنم براى تحليل نكات و تست هاى آزمون سراسرى ٩٥ و آمادگى جهت آزمون سراسرى ٩٦ تشريف بياوريد.ضمناً هيچ هزينه اى بابت پذيرايى و جزوات از شما گرفته نخواهد شد.
ويژه ى پسران و دختران#داريوش_راوش
@adabestaan
اگر شرکت کردین اگر امکان داشت لطفا نکاتی که بیان میشه رو با ما به اشتراک بذارین .
(شرمنده میدونم بی ربط هستش و جای بهتر به ذهنم نرسید) -
دوستان چه استادی رو واسه ادبیات ترجیح میدید استاد راوش یا بقیه اساتید الا؟؟
-
دوستان چه استادی رو واسه ادبیات ترجیح میدید استاد راوش یا بقیه اساتید الا؟؟
-
http://s7.picofile.com/file/8267061942/video_2016_09_11_22_46_40.mov.html
ویدئویی از استاد راوش!حتما ببینینش!خود استاد شعرشو نوشته!البته خیلی تراژدی هسش!