زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95)
-
@سهندkonkor سلام لب لعل اضافه تشبیهی.چون لعل یک سنگ قرمز قیمتی است و شاعر لب معشوق رو به اون تشبیه کرده
amin.78 در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
@سهندkonkor سلام لب لعل اضافه تشبیهی.چون لعل یک سنگ قرمز قیمتی است و شاعر لب معشوق رو به اون تشبیه کرده
سلام .
ببینید
خوب لب لعل
لب یکی از اعضای بدن هست
اضافه استعاری میشه
یعنی لعل همانند لب انسان قرمز هست -
سلام .
ببینید
خوب لب لعل
لب یکی از اعضای بدن هست
اضافه استعاری میشه
یعنی لعل همانند لب انسان قرمز هستnazanin 24
ولی من فکر کنم یعنی لب یک فرد مانند لعل قرمز است.چون لعل به قرمز بودن مشهوره و نیازی نیست که به قرمزی لب تشبیه بشه -
سلام .
ببینید
خوب لب لعل
لب یکی از اعضای بدن هست
اضافه استعاری میشه
یعنی لعل همانند لب انسان قرمز هستحتی در صورتی هم که در نظر بگیریم
لعل مانند لب انسان قرمز است بازم اضافه تشبیهی هستش.
البته فکر کنم -
@سهندkonkor
شمع خلوت رو مطمئن نیستم ولی فکر میکنم اضافه ی تشبیهی باشه ولی بازم از افراد مطلع بپرسینNGU
اصلاح میکنم شمع خلوت نمیتونه اضافه ی تشبیهی باشه چون نمیشه گفت شمع مانند خلوت است یا خلوت مانند شمع است.
خلوت=تنهایی
شمع خلوت=شمع تنهایی ->شمع تنهایی فکر کنم وجود داره
ینی شمعی که موقع تنهایی روشن میکنی.
البتهاز اینم مطمئن نیستم -
NGU
اصلاح میکنم شمع خلوت نمیتونه اضافه ی تشبیهی باشه چون نمیشه گفت شمع مانند خلوت است یا خلوت مانند شمع است.
خلوت=تنهایی
البتهاز اینم مطمئن نیستمیه احتمال دیگه هم هست اینکه شمع خلوت اضافه تعلقی باشه .یعنی شمعی که متعلق به خلوت است
البته احتمال این کمتر از نصفه و احتمال بیشتر اینه که اضافه واقعی باشه -
@سهندkonkor
سلام در اضافه ی لبِ لعل ،لعل که مشبهٌ به این اضافه هست جزء چیزی نیست.چون خود لعل کل هستNGU در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
@سهندkonkor
سلام در اضافه ی لبِ لعل ،لعل که مشبهٌ به این اضافه هست جزء چیزی نیست.چون خود لعل کل هستچرا لعل رو بررسی میکنید شما؟؟ مگه استاد نگفتن به مضاف نگاه کنین...مضاف که میشه لب !
-
@سهندkonkor در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
سلام یه نفر توضیح بده لب لعل چرا اضافه تشبیهی هست؟؟
طبق جزوه لب جزء ی از بدنه یا مثلا جزءی از صورته پس میشه اضافه استعاری!سلام .
لب لعل
ببینید لعل همانند انسانی است که لب دارد
اضافه ی استعاری میشه .
اضافه تشبیهی نیست .
اگه من اشتباه توضیح دادم بقیه دوستان بگن ..nazanin 24 در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
@سهندkonkor در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
سلام یه نفر توضیح بده لب لعل چرا اضافه تشبیهی هست؟؟
طبق جزوه لب جزء ی از بدنه یا مثلا جزءی از صورته پس میشه اضافه استعاری!سلام .
لب لعل
ببینید لعل همانند انسانی است که لب دارد
اضافه ی استعاری میشه .
اضافه تشبیهی نیست .
اگه من اشتباه توضیح دادم بقیه دوستان بگن ..من با این موافق نیستم...شما میگید لعل میشه مشبه یعنی...یعنی چی اخه سنگ قیمتی قرمز مانند انسان لب دارد؟ لب مشبه هست که تشبیه شده به اعا قرمز رنگ (اشاره به قرمزی لب)
-
@سهندkonkor شمع خلوت اضافه تشبیهی
مثلا این بیت رو ببین
تو همچو صبحى و من شمع خلوت سحرم/تبسمى کن و جان بين که چون همى سپرم
شاعر خودش رو به شمع تشبیه کردهamin.78 در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
@سهندkonkor شمع خلوت اضافه تشبیهی
مثلا این بیت رو ببین
تو همچو صبحى و من شمع خلوت سحرم/تبسمى کن و جان بين که چون همى سپرم
شاعر خودش رو به شمع تشبیه کردهسلام من با اینم مخالفم...در واقع بخواییم شعرو مرتب کنیم میشه ** من همچون شمع خلوت سحر هستم** که اینجا میشه بلیغ اسنادی!
-
NGU در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
@سهندkonkor
سلام در اضافه ی لبِ لعل ،لعل که مشبهٌ به این اضافه هست جزء چیزی نیست.چون خود لعل کل هستچرا لعل رو بررسی میکنید شما؟؟ مگه استاد نگفتن به مضاف نگاه کنین...مضاف که میشه لب !
@سهندkonkor
من فکر میکنم در اصل منظور ایشون این بوده که مشبهٌ به نباید جزء چیزی باشه و چون 95%مواقع مشبهٌ به همان مضافٌ الیه است و ممکنه تشخیص اینکه مشبه کدومه و مشبهٌ به کدومه سخت باشه ایشون این طور بیان فرمودن -
یه احتمال دیگه هم هست اینکه شمع خلوت اضافه تعلقی باشه .یعنی شمعی که متعلق به خلوت است
البته احتمال این کمتر از نصفه و احتمال بیشتر اینه که اضافه واقعی باشهNGU اضافه تعلفی رو نمیدونم چیه
بیشتر توضیح بدین
-
NGU اضافه تعلفی رو نمیدونم چیه
بیشتر توضیح بدین
@سهندkonkor
مثلا مثل کتابِ من .مادرِمن .پدرِمن .درِمدرسه و... -
NGU
خلوت=تنهایی
البتهاز اینم مطمئن نیستمNGU در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
NGU
خلوت=تنهایی
البته از اینم مطمئن نیستماتفاقا با همین منطق منم میگم میشه استعاری..البته بند اول حرف تون!
-
NGU
خلوت=تنهایی
البته از اینم مطمئن نیستماتفاقا با همین منطق منم میگم میشه استعاری..البته بند اول حرف تون!
@سهندkonkor
ینی می فرمایین خلوت مانند انسان شمع دارد؟؟؟؟
یا اینکه شمع مانند انسان خلوت دارد؟؟ -
NGU :| منم میگم با حرف شما موافقم دیگه یعنی نمیشه گفت خلوت مانند شمع است یا برعکسش!
-
اگر ممکنه هر دو سوال رو توی تاپیکی جداگانه مطرح کنین تا در صورت امکان از استاد بزرگوار بپرسند
-
دوستان ببخشیدکه دخالت میکنم ولی لعل لب اضافه تشبیهیه چون لعل به انسانی تشبیه شده که لب داشته باشه پس اضافه استعاری نمیتونه باشه .
فااطمه دخالت معنی نداره اتفاقا جواب بدین اشکالمون رفع بشه...
-
دوستان ببخشیدکه دخالت میکنم ولی لعل لب اضافه تشبیهیه چون لعل به انسانی تشبیه شده که لب داشته باشه پس اضافه استعاری نمیتونه باشه .
-
اگر ممکنه هر دو سوال رو توی تاپیکی جداگانه مطرح کنین تا در صورت امکان از استاد بزرگوار بپرسند
بنظر من بهتره به استاد بگیم که مثال بیشتر حل بکنه..........
من از صبح اونقد تست اشتباه حل کردم :| ولی خیلی چیزا یاد گرفتم...خب میشه استاد بیشتر مثال و تمرین حل بکنه که دیگه اشتباه زیاد نکنیم -
بنظر من بهتره به استاد بگیم که مثال بیشتر حل بکنه..........
من از صبح اونقد تست اشتباه حل کردم :| ولی خیلی چیزا یاد گرفتم...خب میشه استاد بیشتر مثال و تمرین حل بکنه که دیگه اشتباه زیاد نکنیم@سهندkonkor توی پاسخ نامه ننوشته بود که چه نوع اضافه ای هستش؟؟