مفهوم بیت؟
-
samira pournazar
کنایه میتونه یک کلمه هم باشه@danial-hosseiny در مفهوم بیت؟ گفته است:
samira pournazar
کنایه میتونه یک کلمه هم باشهsamira pournazar در مفهوم بیت؟ گفته است:
@danial-hosseiny واقعا؟ مثال دارین تو ذهنتون؟ من چقد ادبیاتم داغونه و خبر نداشتم
به ما هم میگفتن کنایه یک کلمه نمیتونه باشه
-
@danial-hosseiny در مفهوم بیت؟ گفته است:
samira pournazar
کنایه میتونه یک کلمه هم باشهsamira pournazar در مفهوم بیت؟ گفته است:
@danial-hosseiny واقعا؟ مثال دارین تو ذهنتون؟ من چقد ادبیاتم داغونه و خبر نداشتم
به ما هم میگفتن کنایه یک کلمه نمیتونه باشه
z Gheibi
samira pournazar
ببینین فکر نمیکنم توی وادی کنکور داشته باشیم این مسائل این چنینی رو و استعاره میگیریم و میره
اما خیلی از جاها دیدم که معلم ادبیاتمون (که واقعا قبولش دارم و آدمیه که از نظر سواد واقعا درجۀ بالایی داره) یه رسی از لغات رو وقتی داره آرایه های ادبیش رو بررسی میکنه به شدت مصمم اصرار و پافشاری میکنه که حواستون باشه این لغات کنایه دارن اما اگه دیدین استعاره گرفتن بزنین توی تست ها و ایرادی نداره. برای ثبات حفرش هم همیشه میگه برید کتاب عروض و قافیه استاد وحیدیان و ماهیار رو بخونین. که همیشه هم تاکید میکنه سخت گیرتون میاد!
حالا محض مثال هم این بیت مولانا توی درس نی نامۀ دوازدهم میتونم بگم
تن ز جان و جان ز تن مستور نیست
لیک کس را دید جان دستور نیست
اینجا دید کنایه داره از فهم -
z Gheibi
samira pournazar
ببینین فکر نمیکنم توی وادی کنکور داشته باشیم این مسائل این چنینی رو و استعاره میگیریم و میره
اما خیلی از جاها دیدم که معلم ادبیاتمون (که واقعا قبولش دارم و آدمیه که از نظر سواد واقعا درجۀ بالایی داره) یه رسی از لغات رو وقتی داره آرایه های ادبیش رو بررسی میکنه به شدت مصمم اصرار و پافشاری میکنه که حواستون باشه این لغات کنایه دارن اما اگه دیدین استعاره گرفتن بزنین توی تست ها و ایرادی نداره. برای ثبات حفرش هم همیشه میگه برید کتاب عروض و قافیه استاد وحیدیان و ماهیار رو بخونین. که همیشه هم تاکید میکنه سخت گیرتون میاد!
حالا محض مثال هم این بیت مولانا توی درس نی نامۀ دوازدهم میتونم بگم
تن ز جان و جان ز تن مستور نیست
لیک کس را دید جان دستور نیست
اینجا دید کنایه داره از فهم@danial-hosseiny توی این مثال تون دید ،میشه( دیدن ،نگاه کردن ) یک اسم نیست بلکه مصدر است و میگیم دیدن کنایه از درک کردن
درست تر اینه که تعداد کلمه را مقیاس نگیریم و بگیم اگه اسم باشه یک اسم تنها نمیتونه کنایه باشه بلکه نماد یا مجاز یا استعاره است ( این طور به ما گفتند)
-
@danial-hosseiny توی این مثال تون دید ،میشه( دیدن ،نگاه کردن ) یک اسم نیست بلکه مصدر است و میگیم دیدن کنایه از درک کردن
درست تر اینه که تعداد کلمه را مقیاس نگیریم و بگیم اگه اسم باشه یک اسم تنها نمیتونه کنایه باشه بلکه نماد یا مجاز یا استعاره است ( این طور به ما گفتند)
z Gheibi داشتم همینو می نوشتم دقیقا
-
z Gheibi داشتم همینو می نوشتم دقیقا
samira pournazar خب شما هم بنویسید نظرات بیشتر بشه دیدمون باز تر میشه فعلا با این بحث ها به یک نتیجه خوب رسیدیم( تعداد کلمات ملاک نیست)
-
samira pournazar خب شما هم بنویسید نظرات بیشتر بشه دیدمون باز تر میشه فعلا با این بحث ها به یک نتیجه خوب رسیدیم( تعداد کلمات ملاک نیست)
z Gheibi یه حرف بود دیگه همون که دید اینجا مصدره و مصدر میتونه کنایه داشته باشه چون با اینکه ظاهرا اسمه ولی مفهوم فعلو تو خودش داره
-
@danial-hosseiny توی این مثال تون دید ،میشه( دیدن ،نگاه کردن ) یک اسم نیست بلکه مصدر است و میگیم دیدن کنایه از درک کردن
z Gheibi
حرف شما درسته. دید اینجا مصدره و اسم نیست.
بحث توی تعداد بود نه توی نقش و حالت کلمه
در کل میشه گفت که حتی اگه یه کلمه هم داشته باشیم ممکنه که کنایه باشه. درواقع فکر میکنم یه نوع کنایۀ فعلی باشه اما یه کلمه بیشتر نیست!
ولی خب حرفتون هم درسته اگه اسم داشته باشیم مجاز یا استعاره گرفتنش راحتتر و درست تره -
z Gheibi
@danial-hosseiny
استفاده کردم از نکاتتون خیلی ممنون -
z Gheibi
@danial-hosseiny
استفاده کردم از نکاتتون خیلی ممنونsamira pournazar خواهش میکنم
موفق باشید
-
z Gheibi
@danial-hosseiny
استفاده کردم از نکاتتون خیلی ممنونsamira pournazar
موفق باشی