🤝 سلام خدمت دوستان %(#ff0000)[دوازدهمی]، داخل این تاپیک میتونید ساعت مطالعه روزانتون رو گزارش بدید. طبیعتا همه دوست داریم فعالیت ها تو یه تاپیک باشه و نه پراکنده پس تاپیک تکراری نخواهیم داشت.
📅 تاریخ گزارشات رو هم ذکر کنید (مخصوصا اگر گزارش مربوط به ۱ روز قبل میشه).
بازیگران این تاپیک شما هستید پس بترکونید 🔥
موفق باشید 🌹 ❤
ℹ اگر کنکوری نیستید میتونید از لینک های زیر وارد تاپیک مخصوص خودتون بشید 🖇 👇
:male-student: :female-student: => 0⃣ 1⃣ تاپیک مخصوص دهمی ها
:male-student: :female-student: => 2⃣ 1⃣ تاپیک مخصوص یازدهمی ها
@دوازدهم
سلام بچه ها خیلی میبنم گاها درگیر یسری سوالات هستید و ساعت ها منتظرید یکی جواب بده، چرا از هوش مصنوعی استفاده نمیکنید خیلی پیشرفت کرده و مثل قبل نیست
میتونید هر سوالی داشته باشید بهش بدید یا حتی عکس سوال رو هم بهش بدید خیلی راحت جواب میده در کل خیلی ابهامات و مشکلاتتون رو رفع میکنه و واقعا عالیه.
میتونید با chatgpt شروع کنید اپلیکیشنش رو از گوگل پلی دانلود کنید (نیاز ب ف.یل..تر شکن داره البته)،
**اگر تجربه استفاده از هوش مصنوعی های دیگه دارید هم به اشتراک بذارید ماهم استفاده کنیم **
سلام سلام
یه چالش جذاب داریم😍
قراره به مدت ۲۱ روز هر کاری که داریم رو شب قبل از اینکه بخوابیم لیست کنیم😁
چرا؟! چون:
۱. به کارامون نظم بهتری بدیم
۲. به همه کارامون برسیم
۳. با هدف از خواب بیدار بشیم
۴. با قدم های کوچیک به هدف های بلند مدتمون برسیم
۵. آخر شب با آسودگی بخوابیم
۶. و غیره...
هرشب قبل از اینکه بخوابید اینجا دوتا لیست میفرستید📝:
۱. لیست کارهای روز بعدتون که قراره انجام بدید
۲. لیست کارهای همون روز که انجام دادید
تو لیستتون همه کارهای ریز و درشتتون رو بنویسید که به همه کارهاتون برسید
مثلا این یه لیست از کارهای یک روز منه:
Screenshot_20211223-184808_Samsung Notes.jpg
تاریخ اون روز رو هم حتما ذکر کنید🗓
چالشمون از امشب شروع میشه
پس لیست کارهای فرداتون رو بنویسید
دوستاتون رو منشن کنید که بیاااان✌😄
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا @ریاضیا @انسانیا
سلام....
هر کدوم از ما اگر در مسیر درست استعدادمون باشیم بدون شک آرزو های داریم چون واسه اونا خلق شدیم...
تاحالا نمیدونم چقدر واسه آرزو و هدفتون تلاش کردید،منم خیلی....نه ماه شده،و نمیدونم چقدر دیگه بهش میرسم شیش ماه یسال دو سال نمیدونم اما بهش میرسم،،،میخوام اینجا تعهد ایجاد کنیم نه اینک این الزامه شدن باشه بلکه وقتی سرد شدیم بگیم چقدر اومدیم پسر پس پاشو....،هرشب چقدر براش تلاش میکنی...میتونی درمورد ارزوت بگی یا مثل من نگی فقط وقتی رسیدی بگیش، میتونی به این صورت پست بذاری، اسمشو بگی روزشو و مجموع شمارش ساعتشو از اول تا الان ،شمارشگر از الان ؛
هاعیی
امروز کامپیوترمو روشن کردم و چشمم به اینا خورد... بنظرم میتونه برای بعضیا مفید شه پس این تاپیکو زدم تا کنکوریا استفاده کنن :>
اگه تو هم ای دوست چیزی داری، لطفا بفرست اینجا تا همه استفاده کنن
فیلم های اشکان هاشمی:
جانوری
گیاهی
ژنتیک 1
ژنتیک 2
ژنتیک 3
ژنتیک 4
ژنتیک 5
ژنتیک 6
ژنتیک 7
ژنتیک 8
ژنتیک 9
تحلیل آزمون آپارات
سایت فیلم های نشر الگو
آزمون های آزمایشی
سایت اپ کانون (برای دیدن کارنامه زودهنگام)
سایت خرید جزوات تام لند
جزوه پارسا فراهانی:
حفظیات شیمی دهم
حفظیات شیمی یازدهم
حفظیات شیمی دوازدهم
سایت تاپ کپی (برای پرینت جزوه ها و اینا با قیمت مناسب)
سایت روزشمار (که تو این بخش میتونین گزارش مطالعه هم بدین) + اخبار و مطالب درسی کنکور
@تجربیا @ریاضیا @انسانیا @دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @دوازدهم Narges_ Aqua
هاعی بر همگی :>
خوبین خوشین سلامتین؟ ☕
تصمیم گرفتم این تاپیک رو بزنم برای روتین های روزمره زندگیمون.
روتین های ریز و درشت، اما ضروریمون که شاید برای انجامشون به یکم انگیزه نیاز داریم تا تنبلی نکنیم.
فرقی هم نداره درسی باشه یا غیر درسی؛
یا اینکه دانش آموز و کنکوری باشی یا فارغ التحصیل؛
فقط کافیه "آدم روتین مندی" باشی! 😂
روتین های درسی مثل: مسائل یا حفظیات شیمی، فرمول های ریاضی و فیزیک و شیمی، شکل های زیست، درسای حفظی مثل زمین و تاریخ و هویت و سلامت، دروس عمومی و ...
غیر درسی ها هم مثل: روتین پوست یا مو، پیاده روی، جمع کردن لحاف و پتو بعد بیدار شدن، مرتب کردن اتاق، آب دادن به گل و گیاه ها، ورزش و ...
اینجا، یجورایی مثل چالش ۲۱ روزه نوشتن to do list📝 هست، با این تفاوت که فقط مخصوص گزارش روتینه.
میتونین اول یه لیست از روتین هایی که در روز دارین بنویسین، بعدش که انجامش دادین تیک بزنین. درست مثل بچه های خفن و پر تلاش تاپیک to do list :> 🔥🔥🔥
هیچی دیگه... خلاصه که اینجا منتظرتیم رفیق :> 🕶
Screenshot_20241001-133629_Pinterest.jpg
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@انسانیا
@ریاضیا
@تجربیا
سلام خدمت دوستان عزیز....خیلی سریع میرم سر اصل مطلب ممکنه خیلیا تو تایم مطالعه از گوشی استفاده نکنن یا خودشون مجازی نداشته باشن و از گوشی خانواده استفاده کنن (مثل من😭)...ولی بعضی وقتا پیش میاد نمیتونی درست مطالعه کنی یا هرچیز دیگه ای من زیاد با آلا آشنایی ندارم حقیقتا ...ولی دوست دارم بعضی وقتا پارت بذارم هرکسی خواست میتونه همراهی کنه
سلام و عرض خسته نباشید خدمت همه بچه های کنکوری 1403
امیدوارم که همیشه حال دلتون خوب باشه و تندرست باشید و ایشالا که بهترین نتیجه رو بگیرید.
راستش خیلی وقت بود تو فکر این تاپیک بودم و میخواستم یه لیست از اشتباهاتی که تو دوسال کنکورم انجام دادم براتون بگم تا همونجوری که از اسم تاپیک پیداست کنکوری های 1404 درس بگیرن و سمت این اشتباهات نرن.
.
1_سال کنکور تو هیبیییییچچچچچ نوع رابطهی عاطفی وارد نشید یا اگه از قبل درگیرش هستید بذارید کنار تا بعد کنکور
اولش اینجوریه که میگی زیاد وقتمو نمیگیره ولی اون ضربه ای که به درس و کنکور میزنه رو نمیبینی
تازه اگه خدایی نکرده دعوایی پیش بیاد که رو تمرکز هم تاثیر میذاره
.
2_شمای کنکوری با پا گذاشتن تو این مسیر قبول کردی که تا آخرشو با مقدار زیادی مسئولیت پذیری پیش ببری پس از زیر مسئولیت در نرو
اینجوری فقط خودتو گول میزنی
الکی پشت میز نشین
اگه قراره مشاور بگیری گزارشکار فیک نفرست
.
3_اگه قبول کردی که کنکوری هستی و قراره این مسئولیت رو تا تهش ببری حالا میری سراغ مرحلهی بعد و اونم اینه که تلاش کنی با روشی که مناسب خودت هست درس ها رو یاد بگیری و تست بزنی و آزمون بدی
مراحل درست درس خوندن به همدیگه وابستهن وهیچکدوم از مراحل مستقل از اون یکی نیست پس با جون و دل بخون
.
۴_از هیچ درسی در نرو
اگه با یه درس حال نمیکنی سعی نکن که بذاریش کنار و نادیدهش بگیری چون با کناره گرفتن از اون درس ضربه ی بیشتری میخوری
.
5_ از تست زدن نترس
اگه حس میکنی تست که میزنی هیچی نمیفهمی ازشون حق داری چون شاید هنوز فرایند آموزش و تثبیت اون موضوع کامل نشده و اشتباه زدن یا نزدن تست های آموزشی یا در آزمون ها شمارو نترسونه
به جای ترسیدن باید سعی کنید اشکال کار رو بفهمید
.
6_خودتونو باور داشته باشید
قرار نیست همیشه کسی شمارو تایید کنه
باید قبول کنی که تو مسیر زندگیت تنهایی
حتی اونایی هم که باهات خیلی رفیقن هم فقط میتونن در حد دلگرمی باشن برات، نه بیشتر
پس توقعتو از بقیه بیار پایین که آدم هر ضربه ای تو زندگیش میخوره از همین توقع داشتن هست
.
7_ حسرت فرصت های از دست رفته رو نخورید
قطعا هر کدوممون با اشتباهاتی وقتمونو تلف کردیم و موقعی که وقتی نبوده برا جبران عذاب وجدان و حسرت هجوم آورده بهمون
در این مورد باید بگم که هیچوقت گذشته، حال و آینده رو با هم قاطی نکنید
اگه یسری اشتباهات تو گذشته انجام دادی و الان بشینی براشون حسرت بخوری، وقتتو از دست میدی، وقت هم که از دست رفت آیندهی خوبی هم در انتظارت نیست و این موضوع ته تهش دوباره و دوباره باعث حسرت میشه
.
۸_قرار نیست هر کسی نجاتتون میده از یه چاله و نمیذاره تو چاه بیفتید رو بپرستید
.
۹_درگیر حاشیه نشو چون فقط کافیه یه کوچولو درگیر حاشیه بشی دیگه اونوقت هر چقدر هم سعی کنی خودتو نجات بدی نمیتونی یعنی حاشیه دیگه تو رو ول نمیکنه
.
۱۰_جاهایی که بهت استرس میدن نرو
چه مجازی چه در واقعیت
حتی اگه بودن اینجا هم بهت استرس میده نیا
.
۱۱_کاراتو پشت گوشت ننداز
همه مون با کمالگرایی آشنایی داریم و میدونیم که میتونه چه فاجعه هوایی به بار بیاد
پس کمالگرایی رو بذار کنار یا کنترلش کن
.
۱۲_تفریح و بیرون رفتن از خونه رو از خودتون دریغ نکنید چون همش تو خونه موندن باعث میشه زودتر خسته بشید
.
13_ با وجود تمام اینا تا آخر آخرش دووم بیارید و جا نزنید
.
امیدوارم که درس بگیرید
و سعی کنید اشتباهاتی که من مرتکب شدم رو انجام ندین
امیدوارم همیشه حال دلتون خوب باشه و تندرست و موفق باشید
@بچه-های-تجربی-کنکور-1403
@بچه-های-ریاضی-کنکور-1403
شما هم از تجربیاتتون بگید
بخاطر اینکه هنوز گروهی برای بچه های 1404 تشکیل نشده من همون گروه تجربی و ریاضی و دوازدهم رو تگ میکنم
@تجربیا
@ریاضیا
@دوازدهم
سلام بچه ها
امیدوارم حالتون خوب باشه
خیلی خوشحالم که به اهدافتون رسیدین و کنکور رو پشت سر گذاشتین
دیدم تو تاپیک های مختلف دارین در مورد ثبت نام تو دانشگاهمون و پیش نیاز ها و ملزوماتش صحبت می کنید
این تاپیک رو زدم تا سوال ها و پیام هاتون رو یه جا بپرسین و دسترسی بهشون راحت تر باشه
پس با خیال راحت اینجا در مورد مراحل مختلفی که باید جلو برین صحبت کنید
سلام
وسایل مورد نیاز برای زندگی در خوابگاه :
Screenshot_20220918-102120_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102138_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102158_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102215_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102233_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102248_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102302_Instagram.jpg
@تجربیا
@ریاضیا
@انسانیا
@فارغ-التحصیلان-آلاء
🤝 سلام خدمت دوستان %(#ff0000)[یازدهمی]، داخل این تاپیک میتونید ساعت مطالعه روزانتون رو گزارش بدید. طبیعتا همه دوست داریم فعالیت ها تو یه تاپیک باشه و نه پراکنده پس تاپیک تکراری نخواهیم داشت.
📅 تاریخ گزارشات رو هم ذکر کنید (مخصوصا اگر گزارش مربوط به ۱ روز قبل میشه).
بازیگران این تاپیک شما هستید پس بترکونید 🔥
موفق باشید 🌹 ❤
ℹ اگر یازدهمی نیستید میتونید از لینک های زیر وارد تاپیک مخصوص خودتون بشید 🖇 👇
:male-student: :female-student: => 0⃣ 1⃣ تاپیک مخصوص دهمی ها
:male-student: :female-student: => 2⃣ 1⃣ تاپیک مخصوص کنکوری ها
@یازدهم
سلام بچه ها
امیدوارم حالتون خوب باشه و نتیجه زحماتی که برای کنکورتون کشیدین رو دیده باشین
بچه ها کنکور هم یه مرحله ای از زندگی هست
از حالا به بعد مهم اینه چه تصمیمی بگیرید و چطور ادامه بدین فارغ از هر نتیجه ای که کسب کردین
خوشحال میشیم اگه دوست داشتین نتیجه کنکورتون رو اینجا بنویسید 🙂
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
صفر تا صد برنامه ریزی
-
سلام
امروز میخوام نحوه صحیح برنامه ریزی رو خدمتتون بگم.لطفا از زیادی متن نترسید یکبار برای همیشه حوصله کنین و برنامه ریزی رو یاد بگیرین...
اگه میخوای یه برنامه درسی عالی داشته باشی باید ۱۰ تا اصل زیر رو حتما رعایت کنی:
به برنامه ریزی خودتون تعهد داشته باشید
اگه اول کاری بخواید به برنامه ریزی که مال شماس، بی توجهی کنید و بزنیدش کنار؛حتی اگه رتبه 1 کنکور هم بیاد براتون بهترین برنامه ریزی کنکورهم بنویسه،میگید این چیه بابا اه.
تناسب تعداد تست با درسنامه در برنامه ریزی کنکور
خیلی از بچهها هستن که فقط درسنامه می خونن؛ ولی تو گزارش کارشون میبینی کلا 30 تا تست زدن.این اصلا خوب نیست،پایین تر براتون مفصل توضیح میدم.
احساسی عمل نکردن و جوگیر نبودن
این مورد رو باز حسابی مفصل توضیحیش میدیم در ادامه؛ ولی فعلا اینو بگم حتی بهترین برنامه ریزی کنکور رو هم بخواید توی اجراش جوگیر بشید، قطعا زمین می خورید.
داشتن یه برنامه ریزی روتین و منظم برای کنکور
بچهها نظم تو سال کنکور خیلی مهمه.
اینکه شلخته نباشی و شلخته درس نخونی. اینجوری نباشه که هرچی عشقت بکشه بخونی. باید طبقِ قاعده و اصول بری جلو که تو همین مقاله بهتون یاد میدم.
تنوع مطالعاتی در برنامه درسی
پایین حسابی راجع بهش گفتم که نیام ببینم تو برنامه ای که برای کنکورت می ریزی، ۱۰ ساعت درس خوندی؛ اون وقت هر ۱۰ ساعت رو فقط شیمی یا دینی خوندی. بعد بیای بگی چون می خواستم جمعش کنم.
ساعت خواب درست:
دست گذاشتم رو نقطه ضعف بچهها. خواب یکی از پارامترهای مهم برنامه ریزی برای کنکور هست. نمی دونم چی میشه که توی سال کنکور همش آدم دلش میخواد بخوابه. شبا هم که میشه از جغد بدتر میشیم.بچهها برای اینکه شبا راحت خواب تون ببره، سعی کنید قبل از خواب یه فعالیت بدنی مثل دوچرخه سواری، پیاده روی و امثال اینا رو داشته باشید که راحت بیوفتید تو رخت خواب تا خواب تون ببره.
مرور در برنامه ریزی برای کنکور ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱:
یعنی اگه تو برنامههای مطالعاتی برای کنکور به اندازه کافی مرور نباشهها کلات پس معرکه س.اصلا روایت داریم درسی که ۱۰۰۰ ساعت براش وقت بذاری، ده هزار تا تست هم بزنی براش، اگه مرورش نکنی به درد لای جرز دیوار می خوره. در ادامه مقاله تایم صحیح مرور رو براتون گفتم.
برنامه کنکور باید انعطاف پذیر باشه:
انعطاف پذیر یعنی چی؟ یعنی اینکه اگه خدای نکرده مشکلی پیش اومد که نتونستی یه قسمتی از برنامه درسی خودت رو اجرا کنی، به چه کنم چه کنم نیوفتی و بتونی با یه سری تغییرات کوچیک به اون هدف و برنامهای که مشخص کرده بودی برسی.
برنامه ریزی کنکور باید مخصوص خودت باشه:
بچهها این خیلی مهمه. بعضی از بچهها فک می کنن آقا اگه بریم برنامه کنکور رتبه ۱ رو بگیریم و طبق همون بخونیم، ۱۰۰% رتبه ۱ میشیم. نه تنها رتبه ۱ نمی شین، بلکه رتبه ۱ملیون هم نمی شین.برنامه مطالعاتی کنکور برای درس ها، باید منحصر به فرد باشه بچهها. باید مخصوص خودتون باشه. اگه دیدید مشاورتون داره یه برنامهای میده که برای کل دانش آموزاش یکیه، باهاش صحبت کنید و بگید برنامه بصورت شخصی سازی شده برای خود خود شما باشه.
برنامه ریزی برای کنکور باید مکتوب باشه:
بچه ها لطفا سعی نکنید برای خودتون تو ذهنتون برنامه ریزی کنید. نوشتن برنامه روی کاغذ هم اجراش رو راحت تر میکنه و هم باعث تعهد بیشتر شما در اجراش میشه. بهتره حتما از یه دفتر برنامه ریزی کنکور(دفتر برنامه ریزی قلم چی یا هر چی که خود شما میتونین با خلاقیتتون دفتر برنامه ریزی داشته باشین) استفاده کنید.
اهداف کوتاه مدت و بلند مدت برنامه خودتون رو مشخص کنید:
یعنی توی برنامه ریزی هفتگی برای کنکور، خودتون تعیین کنید که قراره آخر هفته توی هر درس به کجا برسید و بعدش آخر ماه قراره چه مباحثی رو خونده باشید یا جمع بندی کنید. این ویژگی برنامه تون، خیلی خیلی کمک تون می کنه تا آرامش داشته باشید.نظرات رتبه های ۱ کنکور در خصوص برنامه ریزی:
برنامه ریزی؛ مهم ترین مشکل یک دانش آموز کنکوری
خب شاید بشه گفت مهم ترین و اصلی ترین مشکل بچهها توی فرآیند کنکور، عدم توانایی برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۰ هست. یعنی اینکه کنکوری ما بلد نیست برنامه ریزی کنه.
مثلا ساعت مطالعه ش ۹ ساعتهها، می بینی کل ۹ ساعت رو فیزیک خونده!!! کنکورشو خراب می کنه و میاد به دختر خاله ش که سال بعد کنکور داره کلاس می ذاره، میگه آره بابا من میانگین روزی ۹ الی ۱۰ ساعت درس می خوندم، هیچی نشدم. الکی نخون که من این مسیری که تو شروع کردی رو رفتم تهش هیچی نیست.یکی نیست بیاد بهش بگه بابا مرد حسابی اونجوری که تو درس می خوندی، معلوم بود خب هیچی نمیشی. بعد موقع انتخاب رشته کنکور می بینه هرجور حساب می کنه تو هیچ جا قبول نمیشه.
تعهد به برنامه ریزی یک مشکل اساسی
پس بیا بهت یاد بدم که چطور برای کنکور برنامه ریزی کنی. همین اول کاری بهت بگم که برنامه ریختن کار زیاد سختی نیست. این تعهده که سخته، تعهد به
برنامهای که ریختی و باید تا آخرین نفس بهش عمل کنی.
نحوه برنامه ریزی برای کنکور :
۱ – آشنایی با ضرایب دروس کنکور
توی کنکور سراسری، درسا به دو دسته اختصاصی و عمومی تقسیم میشن که خود درسای اختصاصی یه ضریب ۳ نسبت به درسای عمومی می گیرن؛ یعنی مثلا اگه میگیم ضریب زیست ۴ هست و ضریب ادبیات هم ۴، در واقع ضریب زیست ۱۲ هست و ضریب ادبیات ۴
اهمیت ضرایب دروس اختصاصی زیر گروه ها در برنامه ریزی کنکور
اینکه چرا ضرایب مهمن، جوابش خیلی سادس. درسی که ضریبش بیشتره برای شما مهم تره و توی برنامه ریزی که برای کنکورتون دارید انجام میدید، باید ساعت بیشتری رو به اون درس اختصاص بدید:
اهمیت ضرایب دروس عمومی در برنامه درسی کنکور
همینجور که می بینی، ضریب یه درسی مثل زیست شناسی ۲ برابر ریاضی یا فیزیک هستش. یعنی اگه یه سوال زیست جواب بدی انگار ۲ تا سوال ریاضی یا فیزیک جواب دادی.پس موقع برنامه ریزی کنکور هم باید حواست به زیست باشه توی برنامه ت تایمش بیشتر از ریاضی یا فیزیک باشه.
۲- تهیه چک لیست در برنامه ریزیاین چک لیست برای وقتی هستش که میخوای یه نظم کلی به چیزایی که خوندی یا چیزایی که نخوندی بدی و خیلی به اولویت بندیت کمک میکنه.
اگه تازه میخوای استارت درس خوندن برای کنکور رو بزنی که مطمئنا این چک لیست خالیه؛ چون هیچی رو نخوندی. اما اگه وسطای راه هستی ممکنه یه سری درسا رو خوب خونده باشی، یک سری رو ناقص خونده باشی و یک سری دیگه رو اصلا نخونده باشی.
س قبل از ریختن برنامه ریزی برای کنکور، چک لیستت رو اینجوری آماده کن که یه کاغذ بردار بالاش بنویس :
بعد حالا بیا زیرش فصلای هر درس رو بنویس. ببین اوضاع چطوره و ببین چنتا فصل رو کامل خوندی، چنتا فصل رو ناقص خوندی و اصلا چنتا فصل رو هیچی ازش نخوندی.
۳- اولویت بندی در نوشتن برنامه درسی برای کنکور
حالا وقت اولویت بندی هستش. سعی کن همیشه تا آخر زندگیت یاد بگیری اولویتبندی کنی و همیشه به اولویتهای اولت برس تا پیشرفت کنی.
اولویت مرور با کدوم درسا هست توی برنامه؟
توی برنامه ریزی درسی برای کنکور، اولویت با مرور فصلهایی هست که کامل خوندی و تکمیل کردن فصلای ناقص هستش تا خیالت حسابی راحت بشه.
با درسایی که نخوندیم چیکار کنیم؟
یعنی فصلایی که اصلا نخوندیم رو دیگه بذاریمش کنار؟ نه نه نگفتم کامل بذاریم کنار، گفتم تو اولویت اولمون نیستش. اما یه تبصره وجود داره که اون فصلا، شدید پر سوال و مهم هستن. حتی اگه قبلا هم نخوندی شون، باید توی برنامههات بصورت mp3 و فشرده جاش بدی؛ چون از ملزومات هستن این فصلا.
خواندن فصل های مهم در برنامه ریزی درسی
مثلا چه فصلایی؟ مثلا تابع یا مثلثلات توی ریاضی یا فصل ۵ و ۶ زیست شناسی دوازدهم یا فصل قلب یا گوارش زیست شناسی.بچهها این فصلا برمیگرده به سابقه شما توی دبیرستان که آیا قبلا خوب خوندیش؟ قبلا توی دبیرستان تستاشو زدی یا ن؟ اگه قبلا خوب خوندیش که مطمئنا می تونی با ۱هفته خوندن راحت جمعش کنی.
اما اگه اصلا تاحالا سراغ این فصلا نرفتی و تا کنکور هم کلا ۲ ماه و نیم وقت داری، بنطرم کلا دیگه نخون و برو سراغ مرور. اما اگه تا کنکور تایم مناسبی داری و قبلیا رو هم خوب خوندی، وقت میکنی که بخونیش.
۴- استفاده از برنامه حجمی زمانی:
حتما دیدین که بعضیا میگن برنامه ای که برای کنکورت می نویسی، باید حجمی باشه یا بعضیا میگن باید زمانی باشه. اما باید بگیم که بهترین شیوه برنامه درسی، حجمی زمانی هست.
برنامه حجمی زمانی، بهترین شیوه برنامه ریزی کنکور
بهترین نوع برنامه ریزی همینه. چرا؟ چون شما خودت رو مجبور میکنی تا یه حجمی از درس رو توی یک بازه زمانی معین بخونی. اینکار باعث میشه اولا وسواس نگیری، دوما که سرعت مطالعه ت بره بالا.بعضی از بچهها هستن که می بینی ۸ ساعت زیست خونده و کلا ۳ صفحه جلو رفته! بعد بهش میگیم این چه طرز درس خوندنه؟ میگه خیلی خوب خوندم که! با خودش فک می کنه که درس خوندن یعنی تایم مطالعه بالا.
بچه ها اینکه بیاید مثلا ۱۰ ساعت درس بخونید و کلا ۳۰ تا تست بزنید یا ۱۰ صفحه بخونید و پیش خودتون بگید که ولی این ۱۰ صفحه رو خیلی خوب خوندم، این اصلا درست نیست و کاملا اشتباهه. پس سعی کنید فاکتور حجم و زمان رو با هم توی برنامه ریزی تون داشته باشید.
۵- پارت مطالعاتی مشخص در برنامه ریزی کنکور
دانش آموزانی که برای کنکور یا هر آزمون دیگه آماده میشید و می خواید برای کنکور برنامه ریزی کنید، باید یه پیش بینی از خودتون داشته باشید. اگه یه کمی اخبار رو دنبال کنی، حتما به گوشت خورده که اواخر هر سال که میشه دولت میاد و یه بودجهای رو پیشبینی میکنه سال بعد چقدر درآمد داره و چقدر قراره هزینه بکنه.شماها هم باید همچین پیش بیینی از خودتون برای هر روزتون،هر هفته تون و هر ماه تون داشته باشید. این که قراره من هر روز چقدر درس بخونم. بعدش بیام این مقدار رو تقسیم بندیش کنم و بین درسای دیگه پخشش کنم.
اول اینکه بالا هم گفتم خواهش میکنم برای ریختن برنامه ریزی برای کنکور جو زده و شتاب زده عمل نکنید. اگه قبلا ساعت مطالعه زیاد بالایی نداشتید، از تایم کم شروع کنید.
بالاخره پارت مطالعاتی یعنی چی؟
مثلا قراره توی روزای اول شما میانگین روزی ۷ ساعت درس بخونید. اگه بخواید بصورت بقچهای درس بخونید، یعنی همهی این ۷ساعت رو بخواید شیمی بخونید، با کله می خورید زمین. باید تنوع مطالعاتی داشته باشید با هر تایم مطالعهای که دارید.
حالا این ۷ساعت رو چطوری پارتش کنیم توی برنامه درسی خودمون؟
میشه این ۷ ساعت رو به ۲ تا پارت ۱ ساعت و نیم به علاوه ۲ تا پارت ۲ ساعته تقسیمش کرد؛ یا اینکه ۳ تا پارت ۲ ساعته به علاوه یک پارت ۱ساعته تقسیم کنیمش.
تقسیم پارتهای مطالعاتی
اول اینکه بهت گفتم دیگه درسای اختصاصی یه ضریب ۳ دارن و با توجه به اینکه درسای اختصاصی سخت تر از درسای عمومی هستن، توی برنامه ریزیاتون متناسب به پای عمومی و اختصاصی تون یه ضریبی بین ۴ تا ۶ در نظر بگیرید.گروه اول: یعنی اگه پایه عمومیتون خوبه، ولی اختصاصی اصلا تو باغ نیستید؛ ضریب ۶ رو بدید به اختصاصیا و ضریب ۱ رو به عمومیا
گروه دوم: عمومی و اختصاصی هاتون در یک سطح هستش. پس ضریب ۵ رو بدید به اختصاصیا و ضریب ۱ رو بدید به عمومیا
گروه سوم: اما اگه پایه عمومیتون کلا داغونه ولی اختصاصیاتون یکم بهتره، ضریب ۴ رو بدید به اختصاصیا و ضریب ۱ رو به عمومیا
نحوه تقسیم بندی زمان بین دروس مختلف در برنامه ریزی برای کنکور
مثلا تصمیم گرفتی که فعلا روزی ۹ ساعت درس بخونی. فرض کن جزو گروه ۲ هستی پس باید پنج ششم تایمت رو به درسای اختصاصی بدی.
پنج ششم ۹ ساعت چقدر میشه؟تقریبا میشه ۷ ساعت و نیم. این تایم رو باید بدی به درسای اختصاصی و ۱ساعت و نیم رو بدی به درسای عمومی.
روزایی که نمی تونیم اندازه ۹ ساعت بخونیم چیکار کنیم؟
اگه ساعت مطالعه تون زیر ۹ساعت هستش، باید ۳ تا اختصاصی بخونید و یک عمومی یا فقط ۴ تا اختصاصی.اگه ساعت مطالعه تون زیر ۶ ساعت هست، باید ۲ تا عمومی بخونید، ۲ تا اختصاصی یا فقط ۳ تا اختصاصی.
پس قدم اول یاد گرفتی که چطوری بین درسای اختصاصی و عمومی تایم مطالعه ت رو پخش کنی.
هر پارت مطالعاتی دروس اختصاصی در برنامه ریزی چقدر باشه؟
بچهها سعی کنید برای دروس اختصاصی، پارت مطالعاتی تون، زیر ۱ساعتو نیم یا ۲ساعت نیاد. چرا؟
چون اگه بخوای درسای اختصاصی رو ۱ساعته بخونی، تا بیای اون مطلبی که می خونی دستگیرت بشه و ببینی قلقش چجوریه، فوری پارت مطالعاتیت تموم میشه. پس بهتره که درسای اختصاصی رو توی پارتهای ۱ ساعته نذاری.
روزانه چند ساعت زیست بخونیم؟
بچههای تجربی بیشترین ضریب درسشون، درس زیسته. پس بهتره زیست رو هیچ وقت کمتر از ۲ تا ۲ ساعت و نیم نخونن.
روزانه چند ساعت شیمی و ریاضی و فیزیک بخونیم؟
شیمی در اولویت دوم هستش و سعی کنن کمتر از ۲ تا ۱ ساعت و نیم نخونن و بعدش ریاضی فیزیک هستش که نباید کمتر از ۱ساعت و نیم بخونن.بچهها من حداقلا رو گفتمااا. یعنی اگه یکی پایه ریاضیش داغونه، اصلا نباید زیر ۲ ساعت (یا ۲ ساعت و نیم) ریاضی بخونه.
در برنامه ریزی هفتگی برای کنکور چند ساعت اختصاصیا رو بخونیم؟
دوستان دقت کنید که اعداد زیر برای زمانی هست که شما مدرسه نمیرید و میتونید راحت ۹ تا ۱۰ ساعت در روز مطالعه کنید. اگه غیر از این بود روشش رو بالاتر بهتون گفتیم که چیکار کنید:پس در کل در هفته تایم ایده آل اینه: زیست کمتر از ۱۸ ساعت نشه/شیمی کمتر از ۱۵ ساعت نشه/ ریاضی و فیزیک هم نباید زیر ۱۲ ساعت بیاد.
اگه تازه کار هستی و روزای اول ورود به رینگ کنکوره، شاید نتونی به این ایده آلا برسی،نگران نباش تازه اولشه تو قراره خیلی از این بیشتر پیشرفت کنی. پس سعی کن به ۲ تا فاکتور کمیت مطالعه و کیفیت مطالعه اهمیت بدی.تغییرات در اصول گفته شده
در موارد استثنا میشه جای درسا رو با هم عوض کنید. اگه یکی شیمیش فوق العادس و اصلا مدال طلا داره ولی فیزیکش خوب نیست می تونه جای شیمی و فیزیکش رو عوض کنه. هر روز درس فیزیکش رو با ساعت بالا بذاره توی برنامه مطالعاتی کنکور.
تقسیم دقیق ساعت مطالعاتی در برنامه درسی
خب حالا بیاید این ۷ ساعت و نیم که مخصوص دروس اختصاصی شدش رو باهم دیگه تقسیم شون کنیم:طبق دستور سرآشپزی که بهتون گفتم ۲ ساعت و نیمش رو میدیم به زیست.
۲ ساعتش رو میدیم به شیمی، بعدش می مونه ۳ ساعت که طبیعی هستش به دوتا پارت ۱ ساعت و نیم تقسیم بشه بین ریاضی و فیزیک.
اگه دقت کرده باشی این تقسیم تایما با توجه به ضریب دروس انجام شده. ضریب کل درسای اختصاصی تجربی ۱۱ هستش (۴+۳+۲+۲)، حالا پس منطقیه که چهار یازدهم تایم مطالعه دروس اختصاصیت رو بدی به زیست شناسی که یه عددی تقریبا همونی که گفتیم میشه.
لطفا به ربات برنامه ریزی تبدیل نشو
با توجه به شرایط و اولویت بندی که می کنید، پارتهای مطالعه تون رو بچینید؛ چون هر دانش آموز با دانش آموز دیگه فرق داره.
خیلی از بچهها هستن که میگن ما توی روز ۲ تا اختصاصی یا نهایتا ۳ تا اختصاصی می تونیم بخونیم و بیشتر ازین کشش نداریم و خسته میشیم.
اگه واقعا می بینید هیچ راهی نداره، پس ریاضی یا فیزیک رو یه روز در میون کنید و یک روز در هفته رو هم( مثلا ۵ شنبه) رو ریاضی و فیزیک رو با هم بخونید، ولی بجاش شیمی نخونید.
آیا باید هر روز زیست بخونیم؟
اما بچهها سعی کنید هیچ وقت دست به زیست شناسی نزنید؛ چون مهم ترین درس توی کنکوره. اما بازم بنا به شرایطی اگه یکی زیستش خیلی خوب بود، می تونه توی برنامه ش تغییراتی بده.
رشته های انسانی و ریاضی چطور برای کنکور برنامه ریزی کنند؟
بچههای ریاضی درس ریاضی شون ضریب ۴ داره پس باید بیاد و جای زیست شناسی بچههای تجربی رو بگیره و چون ضریب درس فیزیک ۳ و ضریب درس شیمی ۲ هستش جای شیمی و فیزیک هم عوض میشه. بچه های انسانی هم به همین شکل.
تقسیم پارتهای مطالعاتی دروس عمومی
بچهها عمومیا همیشه بهشون ظلم واقع میشه. کنکوریا بهشون زیاد توجه نمی کنن، حقم دارن خب. عمومیا هم یکمی آسون تر هستن و هم اینکه اهمیت کمتری نسبت به اختصاصیا دارن. ولی اگه میخوای رشته توپ توی دانشگاههای تاپ بیاری، اگه عمومی رو پایین بزنی باختی.تقسیم بندی زمان برنامه ریزی دروس عمومی مباحث مهارتی
مباحثی مثل قرابت، آرایه های ادبی، درک متن عربی و درک متن زبان درسهای مهارتی هستش. یعنی اگ شما توش مهارت کسب کنی و راه روشش رو پیدا کنی، دیگه عمرا هیچ تستی نمی تونه تو رو بزنه زمین. این مباحث رو مشاورا به عنوان نون شب توی برنامههای دانش آموزا میذارن. یعنی با توجه به ساعت مطالعه دانش آموز بین نیم تا ۱ ساعت هر شب براش نون شب میذارن.توصیه من به شما اینه که قرابت و آرایه رو با هم کار کنید (روزای زوج) و درک متن عربی و درک متن زبان رو با هم (روزای فرد) توی برنامه ریزی کنکور خودتون جا بدید. حالا با توجه به ۱ ساعت و نیم مطالعه فرضی که داشتیم، بهتره که فقط نیم ساعتشو به نون شب اختصاص بدیم.
تقسیم بندی زمان مباحث یادگرفتنی در دروس عمومی
مباحثی مثل قواعد عربی، گرامر زبان، دستور زبان فارسی و دین و زندگی درسهای یاد گرفتنی هستن و شما با توجه به تایم مطالعه تون باید توی برنامههاتون بذاریدشون.غیر از قواعد عربی که ترتیبش مهمه و بهتره که به ترتیب بخونیدش، بقیه درسا زیاد اهمیتی نداره که از کجا میخواید شروع کنید.
تقسیم زمان مباحث حفظ کردنی دروس عمومی
واژگان عربی، واژگان زبان و واژگان ادبیات و تاریخ ادبیات از مباحث حفظی دروس عمومی هستن که من توصیه می کنم چون تایم مطالعه تون محدوده، این مباحث رو خارج از تایم مطالعه تون، یعنی توی تایمهای مرده یا نیم ساعت قبل از خواب بخونیدشون.یعنی بطور مثال آزمون ۹ آذر رو قراره بدی، اما تو از قبل مباحث آزمون ۹ آذر رو خوندی. الان می تونی بری مباحث آزمون ۲۳ آذر رو بخونی.
۶- قرار دادن تست در برنامه ریزی برای کنکور
تست آموزشی در برنامه درسیبچهها توی سال کنکور مشاورا یا معلما یا حتی دوستاتون برای اینکه بخوان قلمبه سلمبه صحبت کنن، میان از کلمههای عجیب غریب استفاده می کنن.
اینو بهت گفتم اول کار که حواست باشه. مثلا همین تست آموزشی آدم از دور که نگاش می کنه، فک می کنه باید تستی باشه که از مریخ طرح شده باشه؛ ولی اصلا اینجوری نیست.
تست آموزشی یعنی چی؟
تست آموزشی توی برنامه ریزی درسی، همون تستی هستش که شما بلافاصله پس از خوندن درسنامه می زنی. تا اول اینکه ببینی اصلا کجای اون مطلب تست خیز هستش و دوم اینکه اسمش روشه دیگه تست آموزشی. یعنی قسمتی از فرآیند آموزشی تون هستش.منابع کنکور موجود در بازار برای تست آموزشی :
خوشبختانه اکثر کتابای توی بازار اینجوری هستن که یه درسنامه دارن و بعدش کلی تست. درمورد اون درسنامه پس این تستها به عنوان تست آموزشی تلقی میشه و حتما حواست باشه که موقع تست زدن مارک دار بکنی تستا رو.پس یه بار دیگه تاکید می کنم وقتی یه مبحثی رو خوندی، برای تکمیل فرآیند آموزش باید تست آموزشی رو تو برنامه ریزی کنکورت قرار بدی و بزنی.
از کدوم کتاب تست آموزشی بزنیم؟
آیا فرق داره که از کدوم کتاب تست آموزشی بزنیم؟ نه بچهها با هرکتابی که راحتین و احساس می کنید به پیشرفت تون کمک می کنه ازش استفاده کنید. اینکه تست آموزشی شما رو برای رسیدن به درصد ۵۰ الی ۶۰ آماده می کنه، خیلی کم پیش میاد که یه دانش اموز فقط با تست آموزشی به درصدای بالا خودش رو برسونه.تست زماندار یا سرعتی در برنامه ریزی کنکور
اینجور تست ۲ تا مزیت داره، یکی اینکه به شما کمک می کنه مرور باهاش انجام بدید، دوم اینکه باعث میشه تو شرایط آزمون باشید و قبل از اینکه برید سر جلسه، اون استرس رو تجربه کرده باشید.
چطور تست زمان دار رو تو برنامه درسیمون قرار بدیم و استفاده کنیم؟
بطور مثال شما فصل تابع ریاضی رو قبلا خوندی و ازش نزدیک ۳۰۰ تا هم تست آموزشی زدی. حالا میخوای اونو برای آزمون دوباره مرور کنی. بهترین کار اینه که بیای ازش تست زماندار بزنی.قراردادن تست زمان دار توی برنامه مطالعاتی برای کنکور، باعث میشه هم مرور کرده باشی، هم نقاط ضعفت رو بشناسی و هم اینکه برای اون آزمون حسابی آماده بشی.
روزی چنتا تست توی برنامه درسیمون بذاریم؟
توی روزای اول مطالعتون چون تازه موتورتون روشن شده، زیاد روی عدد تستاتون نمیخواد وسواس به خرج بدید. همین که شروع کردید خیلی خوبه. اما هرچی جلوتر میرید باید تعداد تستاتون بیاد بالا. پس برای شروع خوبه که توی درسایی مثل ریاضی یا فیزیک تعداد تست آموزشی تون از ۲۰ تا کمتر نشه. اما وقتی وارد دوران جمع بندی و مرور میشید و تستای زماندار می زنید، دیگه خواهشا تو یک پارت ریاضی کمتر از ۴۰ تا تست نزنید.
بچهها وقتی تعداد تست تون میره بالا، این اعتماد به نفس بهتون دست میده که من اون همه تست زدم، اون همه تلاش کردم، پس مطمئنن می تونم و از پسش برمیام. به اینم حواست باشه که یه شبه نمی تونی تعداد تستاتو بیاری بالا. پله به پله یا به قول فرنگیا استپ بای استپ. روز اول شاید ۱۷ تا تست بزنی. اشکال نداره روز بعد بکنش ۲۰ تا، روز بعد ۲۳ تا و همینجوری نم نم بیارش بالا.ادامشو در دیدگاه بعدی میزارم (( تا آخر بخونین نه اینکه تیتر های مهم رو بخونین))
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400 @بچه-های-کنکور-ریاضی-1400
@دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
-
۷- استراحت بین پارتهای مطالعه
پس بین هر ۲ تا پارت مطالعه بطور استاندارد چقدر باید تایم استراحت بذاریم؟ این باز برمیگرده به شماها. بچهها کسی که داره بصورت حرفهای درس می خونه و ساعت مطالعه ش بالاس (داره بطور مثال روزی ۱۲ ساعت درس می خونه)، انقدر از نظر ذهنی آمادگی پیدا کرده که یک ربع تا نیم ساعت فقط بین هر ۲ تا پارت مطالعه ش استراحت کنه، بعد زود پارت مطالعه بعدیش رو شروع کنه.
میزان استراحت در برنامه ریزی کنکور برای شروع
اما کسی که تازه شروه کرده به درس خوندن و فعلا با روزی ۶ یا ۷ ساعت داره درس می خونه، بهتره افراط تفریط نکنه. یعنی نباید اونقدر زیاد استراحت کنه که دیگه نتونه تمرکزش رو جمع کنه تا برگرده سر درس. مثلا ورزشکارای حرفهای رو اگه بهشون دقت کنین، تا چند دقیقه بازی عقب میوفته، میگن سرد شدیم و دیگه نمیشه بازی کرد.نه اونقدری تایم استراحتش رو کم کنه که نتونته خوب درس بخونه.
۸- مرور در برنامه ریزی کنکور
بهتون توصیه می کنم وقتی از هر درسی (مثلا شیمی یا عربی یا هر درس دیگهای) چنتا فصل خوندید و یک ماه الی ۱ ماهو نیم از خوندن اون درسا گذشت، شروع کنید به مرورشون.
اهمیت مرور مباحث خوانده شده در برنامه ریزی
برای بار چندم میگم که مرور درسهای قبلی، خیلی خیلی مهم تر از خوندن درسهای جدید هستش.
مرور مباحث قبل از آزمون
بچههایی که آزمون آزمایشی میدن، بهتره که تا ۲ روز قبل از آزمون همه مباحث آزمون رو تموم کنن و بعدش مروراشون رو انجام بدن و حتما این مسئله رو توی برنامه ریزی درسی خودتون لحاظ کنید.البته این قضیه، دانش آموز به دانش آموز فرق داره و بعضی اوقات پیش میاد که بچهها زودتر مباحث رو تموم می کنن و کل هفته منتهی به آزمون رو مرور می کنن و تست زماندار و سرعتی می زنن.
اینجور دانش آموزا دیگه کاملا به مرحله بالای درس خوندن رسیدن؛ اما بازم یه بار دیگه میگم، کار از محکم کاری عیب نمی کنه.
۹- خواب در برنامه ریزی برای کنکور
ساعت چند از خواب پاشیم، ساعت چند بیداربشیم، اصلا چقدر در طول روز بخوابیم؟
یکی از معضلات بشر از دیرباز تا به امروز این خوابه!!
می دونم بچهها بیدار شدن از خواب خیلی سخته؛ وقتی هم هیچ زوری بالا سرمون نباشه مثل مدرسه نرفتن که دیگه تا ۱سال هم پتانسیل خوابیدن رو داریم.
اهمیت سحرخیزی در اجرای برنامه ریزی کنکور
قبول داری برای موفقیت باید سختی بکشی؟ قبول داری بیدار شدن صبح زود از خوابم سخته؟ پس قبول داری با این حجم درسا با این تایم کم باید صبح زود از خواب پاشیم؟ولی باور کن لازمه و اینو هرکسی نمی تونه از پسش بربیاد.شاید خیلیا که دارن این مقاله رو می خونن، با خودشون میگن از فردا قبل از خروس خون از خواب پا میشیم؛ ولی نهایت ۲ روز بتونن بیدار بشن و از روز سوم دوباره همون آشه و همون کاسه. از خواب پاشدن کار هرکسی نیستش، ولی برای اجرای بهترین برنامه ریزی برای کنکور لازمه و اصلاحش هم به تمرین نیاز داره. یه تمرین خیلی ساده که بیا پایین بهت یاد بدم.
بهتره ساعت چند استارت درس خوندن و اجرای برنامه ریزی کنکور رو بزنیم؟
بچهها برای یه کنکوری خیلی خوبه که ساعت ۷ صبح استارت درس خوندنش بخوره. یعنی حداقل نیم ساعت قبلش از خواب بیدار شده باشه.حالا این برای دانش آموز به دانش آموز متفاوته. یه دانش آموز میگه میخوام از بهمن برای کنکور شروع به درس خواندن کنم و برای پزشکی دانشگاه بهشتی یا شیراز یا تبریز، خلاصه یه دانشگاه تاپ تلاش کنم. این مطمئنا باید حداکثر ساعت ۶ یا حتی زودتر از ساعت ۵ استارتش رو بزنه، چون چن ماهی هستش که از بقیه عقب تره و باید عقب موندگیش رو جبران کنه.
تنظیم ساعت خواب
یکی از نکات مهم تو برنامه ریزی برای کنکور اینه که چطوری ساعت بیولوژیک بدنمون یا همون الگو خواب مون رو اصلاح کنیم؟ بچهها خیلی سادس فقط باید یکم سمج باشید. مثلا همیشه ۹ صبح از خواب پا میشی درسته؟هفته اول این ساعت ۹ رو بکنش ۸ و نیم یا یک ربع به ۹، بعد هفته دوم نیم ساعت یا یک ربع بکشش عقب. بکنش همون ۸ یا ۸ نیم. هفته سوم دوباره به همین منوال ساعت خوابت رو اصلاحش کن. سر ۱ماه نشده بطور اتوماتیک مثل قرقی از خواب پا میشی، ولی میگم دیگه نیاز به تمرین و ممارست داره و به همین سادگیا هم که اینجا نوشتیم نیست.
ساعت چند بخوابیم؟ توی شب خواندن خوبه یا نه؟
بچهها حداکثر ساعت ۱۲ باید خواب باشن تا بتونن از اون طورف زود بیدار شن.
اما خیلی از بچهها هستن که میان میگن ما شبا می تونیم خوب بخونیم. شبا تمرکزمون بالاس و صبحا نمی تونیم زود بیدار بشیم.
خیلی از این بچهها دارن خودشونو گول می زنن و از ترس صبح بیدارشدن و فرار کردن این حرفا رو می زنن.
مطمئنی کیفیتی که مثلا ساعت ۱ می خونی با کیفیتی که ساعت ۷ صبح می خونی یکیه؟میگه آره تازه ساعت ۱ کیفیتش خیلی بیشتره.!ما بعضیا هم هستن که واقعیت رو قبول می کنن و تلاش می کنن تا ساعت بیولوژیک بدنشون رو درست کنن.اما بعضیا هم هستن که واقعیت رو قبول می کنن و تلاش می کنن تا ساعت بیولوژیک بدنشون رو درست کنن.
ما بعضیا هم هستن که واقعیت رو قبول می کنن و تلاش می کنن تا ساعت بیولوژیک بدنشون رو درست کنن.
خودت که خودتو گول نمی زنی؛ پس ببین تو کدوم ساعت بهترین و بیشترین بازده رو داری پس تو اون تایم درس بخون.ظهرا بخوابیم یا نه؟
بهتره ساعت ۱ و نیم ظهر تا ۳ رو توی برنامه ریزی درسی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ خودت به استراحت اختصاص بدی تا بقیه طول روز انرژی داشته باشی. استراحت معنیش این نیست که زود بپری سمت موبایلها. استراحت یعنی اینکه یه ناهار بخوری اگه هم دوست داشتی یه چرت ریزی بزنی تا بدنت شارژ بشه.
۱۰- آزمون دادن و برنامه ریزی همگام با آزمونخب حالا میخوام بهتون یاد بدم که چجوری برای هر آزمون آزمایشی برنامه ریزی کنید.
برنامه ریزی کنکور برای قلمچی و گاج
می دونید قلمچی و گاج برنامه آزموناش هر ۲هفته یکبار هستش و برنامه سنگینی هستش. قلمچی چون میخواد نقاط مرور برنامه ش بیشتر باشه، معمولا حجم مباحث آزمونش سنگین هستش و اگه پایه خوبی نداشته باشی و تو دبیرستان درسا رو خوب نبسته باشی، یکمی تحت فشار قرار می گیری؛ ولی خب اشکال نداره باید سعی کنی خودت رو تطابق بدی.
شاید چنتا آزمون اول سنگین باشه برات، ولی رفته رفته پیشرفت می کنی. توصیه من اینه که برای برنامه ریزی کنکور قلمچی برای آزمونای اول، نگران اینکه همه مباحث رو تموم کنید نباشید. اولش که زیاد راه نیوفتادید سعی کنید یک سری مباحث کم سوال آزمون رو کنار بذارید و اونایی که خوب خوندید رو مرور کنید؛ نهایتا از ۴ شنبه قبل از آزمون مرورهاتون رو استارت بزنید و حسابی تست زماندار کار کنید تا توی آزمون نتیجه بگیرید.برنامه ریزی برای سنجش و گزینه ۲
فاصلههای زمانی آزمون سنجش و گزینه ۲ بیشتر از قلمچی هستش و با خیال راحت تر میشه به مباحث رسید ولی حواست باشه که نقاط بازگشتی و مروری شون کمتره. پس باید سعی کنی پا به پای مباحث آزمون پیش بیای و هیچی از ریر دستت فرار نکنه. برای آزمون گزینه ۲ و سنجش باید سعی کنی ۲ هفته اول، تمام مباحث رو جمعش کنی و هفته آخر دیگه مستقیم بری سراغ تست زماندار.
۱۱- استفاده از دفتر برنامه ریزی کنکور
بچه ها خواهشی که ازتون دارم اینه که حتما از یه دفتر برنامه ریزی کنکور برای مکتوب کردن برنامه تون استفاده کنید. هر روز باید دروسی که قراره خونده بشه رو به همراه میزان ساعت مطالعه و میزان تست و تایم های استراحت و … رو توی دفتر برنامه ریزیت یادداشت کنی.
یه قسمت از دفتر رو به پر کردن گزارش کار روزانت استفاده کن و گزارش کار رو برای مشاورت ارسال کن. به آخر هفته که رسیدی، ساعت مطالعه کل هفته رو جمع بزن و سعی کن هر هفته به نسبت هفته قبل بهتر بشی.برنامه ریزی برای دو دسته از دانش آموزان
همونطور که می دونید دانش آموزا به ۲ دسته تقسیم میشن. دسته اول کسایی هستن که مدرسه میرن و الان دوازدهم هستن. دسته دوم هم میشن پشت کنکوری هایی که قبلا لااقل یه بار کنکور دادن.
۱-برنامه ریزی کنکور برای کسانیکه مدرسه میرناین دسته از بچهها چون وقت شدیدا کمی دارن، اصلا نمی تونن از برنامه راهبردی آزمونها فاصله بگیرن و باید خودشون رو هرجوری که هست به برنامه راهبردی آزمون برسونن و بهترین عملکرد خودشون رو توی آزمونا پیاده کنند تا یه محک جدی بخورن.
پس این بچهها حق ندارن کارای عجیب غریب بکنن، به برنامه ریزی کنکوری که توی آزمونا هست پایبند باشن و سعی کنن هر روز پیشرفت کنن.
دانش آموزا با توجه به تایم محدودی که دارن چون مدرسه میرن، خیلی سخت می تونن از تایم شون استفاده کنند؛ بخاطر همین چنتا توصیه مهم بهشون می کنم:
توی مدرسه خوندن رو فراموش نکنید
توی زنگهای تفریح یا درسایی که می دونید سرکلاس رفتن براتون تاثیری نداره، بچهها درس بخونید؛ چون راه دیگهای ندارید. تایم تون خیلی کمه، حتی شده درسای راحت مثل قرابت، دروس حفظی عمومیا یا خلاصههاتون رو مرور کنید.(( همانطور در کلاسای آنلاین ))تایم ۵ صبح تا موقع مدرسه رفتن رو جدی بگیرید( که الان تقریبا راحتی... )
همین ۱ سال رو باید به خودتون سختی بدید.خیلی از بچهها هستن که نمی تونن بیدار بشن و براشون سخته. اصلا وقتی اون موقع بیدار میشن مغزشون هنگ میکنه و لود نمیشه. میدونم سخته طاقت فرساس، اصلا سخت ترین کار دنیاس، حتی از کار توی معدن هم سخت تره. ولی خودت که می بینی شرایط چجوریه بقیه دارن عین قرقی درس می خونن، پس مجبوریم.!
ساعت مطالعه در روزهای مدرسه
تایم خوب مطالعه بین مدرسه بین ۵ تا ۷ ساعته.بچه مدرسهای ها درس هر روز همون روز بخونن
بچههای سال دوازدهم همیشه بهشون توصیه میشه که هر درسی که معلمت داد، فوری باید بیای بخونیش و تستاشو بزنی و تثبیت بشه. بعدش باید بری سراغ درسای پایه.پس بازم تاکید می کنم اول درسایی که تو مدرسه معلما درس میدن و تستاش، بعدش اولویت بعدی درسای پایه هستش.
۲- برنامه ریزی برای پشت کنکوری ها :
خب مطمئنا بچههای پشت کنکوری تایمشون خیلی زیاد تره نسبت به دانشآموزا. پشت کنکوریا باید تا موقع رسیدن به ترازای بالا نسبت به برنامه آزموناشون متعهد باشن.بعد که به ترازای بالا (مثلا تو آزمون قلمچی بالاتر از ۶۰۰۰ یا ۶۵۰۰) رسیدن، حالا می تونن یکمی از برنامه راهبردی آزمونشون خارج بشن.
اینجا دوتا حالت پیش میاد که اگه احساس می کنن درسای قبلی فراموش شده، می تونن برگردن و مرور انجام بدن یا اینکه یک آزمون نسبت به برنامه راهبردی جلوتر باشن.
افزایش ساعت مطالعه برای درس خواندن
لطفا وقتی میخواید ساعت مطالعه تون رو بالا ببرید، جوگیر نشید:( مهمه که دارم میگم چون فقط یک روز این جواب میده اونم جواب بده یا نه...!)
آقا دیدی طرف در کل ۱۲ سال دوره تحصیلش روی هم ۲۰ ساعت هم درس نخوندههاااا و همه رو با تقلب اومده بالا. بعد که میخواد برای خودش برنامه ریزی کنه یا به مشاورش برمیگرده میگه آقا برای من روزی ۱۳ ساعت رو بذار که میخوام بترکونم، میخوام مرزهای علم رو جا به جا کنم، میخوام دکتر سمیعی شماره ۲ بشم و از اینجور چرت پرتا.
بعدش که شروع می کنه به درس خوندن می بینه نه آقا به اون سادگیا هم که بقیه می گفتن نیست.
بعد دوباره افسردگی می گیره و درس زده میشه.
افزایش تدریجی ساعت مطالعه در برنامه ریزی برای کنکور
پس . بگو آقا من حدم برای شروع بطور مثال روزی ۵ ساعته باید با روزی ۵ ساعت بیام جلو، بعدش هفته به هفته یا ماه به ماه اینو بیشترش می کنیم. نرمالش اینجوریه بچهها. همیشه یاد بگیرید پله پله پیشرفت کنید یاد بگیرید طبق اصول و قاعده جلو برید.دیگه دنبال مشاور یا هر چیزی دیگه ای نباشین خدایی مشاور خیلی عالی باشه اینهمه رو میگه پولتونو الکی هدر ندین همین تکنیک های مطالعاتی رو بلد باشین کافیه
امیدوارم تا آخر خونده باشین ... -
دعات میکنم
-
این متنارو خودتون میگید؟
-
-
منبع این مقاله و مقاله دوم (پایینی) : سایت آیدی نوین
-
-
خیلی خیلی ممنون
واقعا با تمام جزئیات و کامل به سوالات دانش آموزان کنکوری جواب دادین خیلی مفید بود