IMG_۲۰۲۳۱۱۰۳_۱۶۲۱۰۹.jpg
سوال اول و سوم که یه تیپ تستن چند صفر داره یا چند تا عامل ۲/۵ و.. داره که راحته ولی این دو تا تیپو واقعا تا حالا ندیدم میشه راهنمایی کنید
سوال دومم با عاد گردن چیزی به ذهنم نرسید که حل بشه ولی تا مربع ۹ رفتم فقط رسیدم به عدد ۱۱ ، گزینه های عجیبی هم داره گزینه اوله که حذفه
@بچه-های-ریاضی-کنکور-1403
@ریاضیا
@دوازدهم
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@رتبه-های-انجمن-آلاء
تست های جالب توجه گسسته
-
Vampire_Hunter
تفاضلشون باید مضرب 5 بشه -
Vampire_Hunter در تست های جالب توجه گسسته گفته است:
moein چرا ؟!
البته درسته هااگ تعريف همنهشتي رو خونده باشيد متوجه ميشيد ك تعريفي ك برا مجموعه مون رو اعداد صحيح گفته همون همنهشتيه ك كلاس هاي مختلفش ميشه باقي مانده هاي متفاوت ب يه عدد خاص ك پيمانه ي همنهشتيمونه و با توجه به تعداد كلاس ها اون عدد خاص بايد پنج باشه تا تعداد انواع باقي مانده ها ك تعداد كلاس هاي هم ارزيه برابر ٥ بشه
-
Vampire_Hunter
چون گفته 5 کلاس هم ارزی
کلاس ها هم این ریختی میشه:
5k
5K+1
5k+2
5K+3
5K+4 -
http://uupload.ir/files/ueun_capture.jpg
بچه شما این تست رو به چه روشی حل میکنین که سریع تر باشه و درصد خطاش هم کمتر ؟؟ -
Vampire_Hunter
یه راه هست که درصد خطاش کمتره ولی سریع تر بودنش رو نمیدونم
آقای موذنی هم بهش یه اشاره ای کردن.به نظر من ماتریست از 3در 3 بیشتر شد از این راه استفاده کنی بد نیست.
عکس رو ببین
http://www.upload-photos.ir/images/49825647654245313193.jpg
سال 94 گراف 5 راسی دادن مثل همین سوال, احتمال اینکه دوباره هم بیاد هست
متاسفانه طراح ها بعضی وقتا مشکل روانی پیدا میکنن -
m.jafari9877 در تست های جالب توجه گسسته گفته است:
دوستان یه سوالی خودم طرح کردم که حلش عاجزم
یه خانواده داریم که 6 تا فرزند هستن
اگر احتمال سالم بودن هر فرزند 3/4 باشه. و احتمال مریض بودنشون 1/4 باشه
A ) چقدر احتمال داره که 3 پسر سالم و 1 پسر مریض و 2 دختر سالم داشته باشیم؟
B ) چقدر احتمال داره که 3 دختر مریض داشته باشیم؟ (بقیه فرزندا مهم نیستن مهم نیستن)
C ) چقدر احتمال داره که 2 پسر مریض و 2 دختر سالم داشته باشیم؟ (بقیه فرزندا مهم نیستن مهم نیستن)اگه کسی بلده حتما و لطفا پاسخ بده!
(البته من خودم هنوز احتمال پیش دانشگاهی رو نخوندم ولی فک میکنم بشه با احتمال جبر جوابش داد)
m.jafari9877
سلام من رو سوالت فکر کردم ... به اینا میگن توزیع توام یعنی شما اینجا 2تا چیز رو تواما میخوای حساب کنی...مثلا توی قسمت A هم احتمال داشتن 4تا پسر و هم احتمال اینکه 3تا از پسرا و 2تا دخترا سالم باشن رو با هم (یا تواما) میخوای حساب کنی ...
![0_1488927404393_1.JPG](در حال بارگذاری 100%)
نمیدونم چرا عکس آپلود نمیشه (چرا انقدر کار کردن با این انجمن سخته؟!!!)
واسه قسمت B و C باز همین داستان رو داریم و باید تابع توزیع مناسب تعریف کنی ...
مثلا توی قسمت A ، یه متغیر تصادفی تعریف کنی بعنوان تعداد پسر ها (یا دختر ها فرقی نداره) و یه متغیر دیگه تعریف کنی بعنوان تعداد سالم های دختر و پسرها ... البته قسمت A رو بدون این اطلاعات هم میشه حل کرد اما دو تا قسمت بعدی باید توزیغ مناسبشون تعریف بشن چون نوشتی بقیه مهم نیستن... حل قسمت A رو خواستم آپلود کنم اما خطا میده هر دفعه ... -
سلام بچه ها
این تست اصلا جالب توجه نیست خیلی هم لوسه
منتهی چرا 3 جوابه و 4 جواب نیست؟
من همش تو ذهنمه که پارسال معلممون طبق 4 حل میکرد :|
http://uupload.ir/files/4dvn_photo_2017-03-11_22-56-47.jpg -
-
banoo
دو ضلع یه مثلث 3 تا حالت میتونن نسبت به هم داشته باشن دیگه
یا مساوین
یا اولی بزگتره
یا دومی بزگتره
تو اثبات این قضیه دو تا حالت دیگه رو هم باید در نظر بگیری
چون اگر دو تا ضلع برابر باشن مثلث متساوی الساقین میشه و A=B میشه که تناقضه -
Reza.Tah در تست های جالب توجه گسسته گفته است:
banoo
دو ضلع یه مثلث 3 تا حالت میتونن نسبت به هم داشته باشن دیگه
یا مساوین
یا اولی بزگتره
یا دومی بزگتره
تو اثبات این قضیه دو تا حالت دیگه رو هم باید در نظر بگیری
چون اگر دو تا ضلع برابر باشن مثلث متساوی الساقین میشه و A=B میشه که تناقضهخاک عالم
خودم الان فهمیدم چه سوتیِ دادم
مرسی مرسی -
دوستان یه سوالی خودم طرح کردم که حلش عاجزم
یه خانواده داریم که 6 تا فرزند هستن
اگر احتمال سالم بودن هر فرزند 3/4 باشه. و احتمال مریض بودنشون 1/4 باشه
A ) چقدر احتمال داره که 3 پسر سالم و 1 پسر مریض و 2 دختر سالم داشته باشیم؟
B ) چقدر احتمال داره که 3 دختر مریض داشته باشیم؟ (بقیه فرزندا مهم نیستن مهم نیستن)
C ) چقدر احتمال داره که 2 پسر مریض و 2 دختر سالم داشته باشیم؟ (بقیه فرزندا مهم نیستن مهم نیستن)اگه کسی بلده حتما و لطفا پاسخ بده!
(البته من خودم هنوز احتمال پیش دانشگاهی رو نخوندم ولی فک میکنم بشه با احتمال جبر جوابش داد)اگه کسی روی سوال من فکر کرد یا تونست از استاد عزیزی بپرسه خیلی ممنون میشم بتونه پاسخ بده
برای آپلود عکس هم از سایت های دیگه استفاده کنید اگه تو انجمن نشد :|
@دانش-آموزان-آلاء -
m.jafari9877
سلام دوست عزیز بنده چند تا پست بالاتر جواب شما رو دادم اگه وقت میذاشتین میخوندین باز اگه متوجه نمیشدین میپرسیدین بهتر بود ...
سوالی که شما طرح کردی مربوط به مبحثی به اسم توزیع توام هست که توی دانشگاه تدریس میشه ...
با اینحال این جواب قسمت A -
alfie در تست های جالب توجه گسسته گفته است:
m.jafari9877
سلام دوست عزیز بنده چند تا پست بالاتر جواب شما رو دادم اگه وقت میذاشتین میخوندین باز اگه متوجه نمیشدین میپرسیدین بهتر بود ...
سوالی که شما طرح کردی مربوط به مبحثی به اسم توزیع توام هست که توی دانشگاه تدریس میشه ...
با اینحال این جواب قسمت Aخوندم و متوجه نشدم
میتونید یه توضیحی بدین دربارش؟ -
m.jafari9877
میتونید یه توضیحی بدین دربارش؟
m.jafari9877
بله حتما
ببین توی احتمال ما چیزی به اسم "متغیر تصادفی" داریم که کاری به تعریف اصلیش ندارم اما میشه گفت یچیزی شبیه به "پیشامد" هست ...
مثلا فرض کن من یه سکه رو 3بار پرت میکنم و متغیر تصادفی X رو تعریف میکنم تعداد خط های ظاهر شده ... (این یه مثال ساده از متغیر تصادفی هست)
حالا فرض کن من بغیر از X یه متغیر دیگه مثل Y تعریف کنم ... حالا اگه علاقمند باشم که احتمال رخ دادن این دوتا متغیر رو باهم حساب کنم بحث توام پیش میاد...
یه مثال دیگه میزنم: یه ظرفی داریم که 3تا مهره با شماره های 1تا 3 داخلش هستن 2تا مهره به تصادف بیرون میارم X رو تعریف میکنم شماره ی اولین توپ بیرون آمده و Y رو تعریف میکنم شماره ی بزرگترین عدد بیرون آمده...
حالا من میتونم مثلا این احتمال رو بدست بیارم: (P(x<=2,y=3
این نمونه هایی از توزیع های توام هستن ...
حالا شما هم توی سوالت این کار رو کردی یعنی یه متغیر X داری که تعداد پسرها توی 6تا فرزند هست و یه متغیر Y داری که تعداد فرزند سالم هست ... برای اینکه احتمال های لازم رو بدست بیاری باید تابع احتمال توام شون رو بنویسی یعنی
تابعی که هم شامل X باشه و هم شامل Y ...
قسمت A بدست آوردنش راحتتر بود واسه همین نوشتم واست دوتا قسمت بعدی هم میشه حساب کرد (یعنی سخت نیست) اما طولانی میشه ...
باز اگر متوجه نشدی و سوالی هست من در خدمتم ...
شاید مفهوم متغیر تصادفی رو متوجه نشی چون از طریق نوشتاری و کوتاه توضیح دادنش سخته ... -
m.jafari9877
میتونید یه توضیحی بدین دربارش؟
m.jafari9877
بله حتما
ببین توی احتمال ما چیزی به اسم "متغیر تصادفی" داریم که کاری به تعریف اصلیش ندارم اما میشه گفت یچیزی شبیه به "پیشامد" هست ...
مثلا فرض کن من یه سکه رو 3بار پرت میکنم و متغیر تصادفی X رو تعریف میکنم تعداد خط های ظاهر شده ... (این یه مثال ساده از متغیر تصادفی هست)
حالا فرض کن من بغیر از X یه متغیر دیگه مثل Y تعریف کنم ... حالا اگه علاقمند باشم که احتمال رخ دادن این دوتا متغیر رو باهم حساب کنم بحث توام پیش میاد...
یه مثال دیگه میزنم: یه ظرفی داریم که 3تا مهره با شماره های 1تا 3 داخلش هستن 2تا مهره به تصادف بیرون میارم X رو تعریف میکنم شماره ی اولین توپ بیرون آمده و Y رو تعریف میکنم شماره ی بزرگترین عدد بیرون آمده...
حالا من میتونم مثلا این احتمال رو بدست بیارم: (P(x<=2,y=3
این نمونه هایی از توزیع های توام هستن ...
حالا شما هم توی سوالت این کار رو کردی یعنی یه متغیر X داری که تعداد پسرها توی 6تا فرزند هست و یه متغیر Y داری که تعداد فرزند سالم هست ... برای اینکه احتمال های لازم رو بدست بیاری باید تابع احتمال توام شون رو بنویسی یعنی
تابعی که هم شامل X باشه و هم شامل Y ...
قسمت A بدست آوردنش راحتتر بود واسه همین نوشتم واست دوتا قسمت بعدی هم میشه حساب کرد (یعنی سخت نیست) اما طولانی میشه ...
باز اگر متوجه نشدی و سوالی هست من در خدمتم ...
شاید مفهوم متغیر تصادفی رو متوجه نشی چون از طریق نوشتاری و کوتاه توضیح دادنش سخته ...خیلی ممنون کامل و عالی
بسیار خوب
یه کاری کنیمالان سوال رو اینجوری تغییر بدیم :
6 تا فرزند داریم
اگر احتمال سالم بودن هر فرزند 3/4 باشه. و احتمال مریض بودنشون 1/4 باشهبدون اهمیت دادن به پسر یا دختر بودن اونها چقدر احتمال داره 4 تا فرزند مریض و 2 تا فرزند سالم داشته باشیم؟
اینجا دیگه بحث توام پیش نمیاد دیگه؟ -
m.jafari9877
نه دیگه اینجا فقط میخوایم ببینیم کسی مریض هست یا مریض نیست ...
اینو نمیدونم توی سال سوم میخونید یا پیش دانشگاهی و حتی اگر اسمش رو ندونی میشه حلش کرد ...
ترکیب 4 از 6 (میخوام 4نفر از 6نفر مریض باشن) ضرب در 4^(1/4) ضرب در 2^(3/4)
اسم این هم هست توزیع دو جمله ای که میخونید اما نمیدونم سال سوم یا چهارم ...
الان این دیگه فقط یه توزیعه یعنی شما فقط یه X داری که تعریفش کردی تعداد فرزندان سالم (یا مریض فرقی نداره) و فقط همین X رو بررسی میکنی ...