7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
زیست دونی
-
درباره ی بدن انسان سالم و12ساله چند عبارت صحیح است؟
-انتقال انقباض و حرکت به تارچه های ماهیچه ای جلوتر، فقط در سلول های ماهیچه ای لوله ی گوارش دیده میشود.
-تکلم با شرکت دستگاه تنفس و مرکز عصبی تکلم در مغز ایجاد میشود و ترشحات بیشترین غدد بزاقی آن را آسان میکنند.
-افزایش غیرعادی و مستمر متابولسیم سلول های نزدیک به دیواره ی مویرگ های گلومرول میتواند باعث ایجاد ادم شود.
-آزاد سازی کلسیم در سیتوپلاسم سلول های ماهیچه ای دو سر بازو برخلاف سلول های ماهیچه ای سه سر بازو، زند زیرین به بازو نزدیک تر میکند.
1)1
2)2
3)3
4)4 -
سلام . یه چند تا سوال هست دیدم بهتره این تایپیک سوالارو بپرسم.(جواب این سوالارو ندارم متاسفانه)
این عبارت ها رو میشه تحلیل کنیم؟ هر کسی اگه تونست حداقل به یکیش جواب بده ممنون میشم.
1.ترشح هیستامین در یک بافت باعث افزایش انتشار اکسیژن به مایع بین سلولی میشود.
2.ادرار نوزادان زودرس اسیدی تر از ادرار نوزادان طبیعی است.
3.سلول های پوششی مژک دار-قادر به ترشح سورفاکتانت نیستند.
4.برای بررسی ژن مربوط به انزیم انیدراز کربنیک میتوان از لنفوسیت تی استفاده کرد.
5.میزان هوای مرده در فردی که هانتینگتون دارد کم تر از انرژی فردی است که در مغز استخوان های دراز و پهنش گلبول قرمز میسازد.
6.در بدن یک انسان سالم زنش همه ی مژک های دستگاه تنفسی به سمت حلق فرد است.
7.تولید نابجا و نامتناسب پادتن موجب تغییر قطر نایژک ها میشود.
8.در مورد جاندارانی که جریان هوا درون شش های ان ها یک طرفه است میتوان گفت که رویان این جانوران در مراحل اولیه ی نمو شباهت فراوانی به رویان تمساح دارد.
9.با یک دم عادی پس از یک بازدم عادی چه مقدار هوا به کیسه های هوایی یک فرد اضافه میشود؟ -
تحلیل های من اینان ولی به احتمال زیاد همه غلط باشه ولی اشکالی نداره یاد میگیرم.
-
وقتی هیستامین ترشح میشه جریان خون بیشتر میشه به طرف اون ناحیه و افزایش تبادلات گازی رو داریم در نتیجه میشه گفت که باعث افزایش انتشار اکسیژن به مایع بین سلولی جهت انجام تبادلات رو داریم.
-
تو نوزادان زودرس تکامل لنفوسیت ها رو به طور کامل نداریم و در نتیجه کارکرد طبیعی لنفوسیت ها و برخی دیگه از اجزای خونی رو نداریم در نتیجه تولید مواد اسیدی و همچنین نیتروژن دار حاصل از متابولیسم این اجزا رو نداریم پس میشه گفت در نوزادان زودرس ما کمتر اسیدی بودن ادرار نسبت به نوزادان طبیعی رو داریم.
-
درست هست. تولید سورفاکتانت رو فقط تو جداره ی کیسه های هوایی داریم و تو اجزای دیگه دستگاه تنفس ترشح سورفاکتانت دیده نمیشه.
4.نمیدونم
5.نمیدونم
6.نادرست هست. فقط بخشی از دستگاه تنفسی که به طور مستقیم با نای در تماس هستن زنش هاشون به سمت حلق هست. مثلا در مورد نایژک ها و نایژه ها صدق نمیکنه.
- تو خود ایمنی و تو بحث آلرژیش ما عملکرد غیر عادی بعضی از اجزای دستگاه تنفسی رو داریم مثلا تغییر غیر عادی قطر نایژک ها و یا نایژه ها و یا تغییر تو ترشح سورفاکتانت که ممکنه به دلیل مشکلات عصبی پیش بیاد (مثلا بیماری های باکتریایی که دستگاه عصبی رو مورد حمله قرار میدن و تو اعصاب سمپاتیک تاثیر میگذارن)
8.درسته فکر کنم.
- نمیدونم.
احتمال زیاد اکثرا یا همه تحلیل هام نادرست باشه. عبارت های نسبتا سختی هستن.
از دوستان کسی میتونه اینارو چک کنه که درست گفتم یا نه؟
انتظار زیادیه ولی ممنون میشم
-
-
1)ترشح هیستامین باعث گشادی رگ میشه و مواد راحت تر تبادل میشن.
از طرفی وقتی هیستامین ترشح میشه، خون زیادی تو رگا و مویرگا به محل میرن و مقدار اکسیژن و فشار اکسیژن بیشتری در رگا خواهیم داشت و در نتیجه اختلاف فشار اکسیژن بین خون و مایع بین سلولی زیاد میشه و سرعت انتشار اکسیژن میره بالا -
2)فک کنم مربوط به تنفسشون میشه. چون خوب نمیتونن تنفس رو انجام بدن و اکسیژن رو به مقدار معمولی دریافت کنن، کربن دی اکسید خونشون میره بالا و از اون طرف هم انیدراز کربنیک مقدار بیشتری H+ و همچنین یون بیکربنات تولید میکنه و در نتیجه کلیه ها مقدار زیادی از این یونا رو به ادرار میریزن.
فک نکنم ادرارشون اسیدی با قلیایی بشه تقریبا همون ph رو دارن و مقدار یونا عوض شده.
کسی نظر دیگه داشت بگه
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا -
3)سلولای پوششی کیسه ی هوایی سورفاکتانت ترشح میکنن که مژک و تاژک ندارن
-
4)همه ی ژنا توی همه ی سلولای هسته دار هستن.
-
5 رو نفهمیدم
6)زنش مژکای دستگاه تنفسی به سمت حلقه، هم مژکای مجاری بینی هم مژکای مجاری نای و نایژه و نایژکا -
7)تولید نابجا پادتنا باعث خودایمنی میشه مث MS.
توی MS پیام رسانی بین نورونا مختل میشه. ممکنه پیامای نورونای حرکتی مربوط به ماهیچه های اطراف نایژکا اختلال توشون ایجاد بشه و در نتیجه عملکردشونم درست نباشه. -
8)اساس رویان مهره داران یکیه. درسته. البته یادم نیست درست حسابی
-
9)2/3هوای جاری تو یه دم عادی وارد کیسه های هوایی میشن
-
@Amir-Bernousi داداش دستت نکنه که اینقدر با حوصله جواب دادی. امیدوارم که به هدف هات برسی فقط اون اخریه رو نفهمیدم . جای خاصی از کتاب بود؟ من کتابم نسبتا قدیمیه هر چقدر میگردم همچین چیزی پیدا نمیکنم. فقط یه توضیح مختصر داده در مورد هوای جاری و اینا و بس.
-
تجربی در زیست خوانی!! گفته است:
@Amir-Bernousi داداش دستت نکنه که اینقدر با حوصله جواب دادی. امیدوارم که به هدف هات برسی فقط اون اخریه رو نفهمیدم . جای خاصی از کتاب بود؟ من کتابم نسبتا قدیمیه هر چقدر میگردم همچین چیزی پیدا نمیکنم. فقط یه توضیح مختصر داده در مورد هوای جاری و اینا و بس.
هوای جاری هواییه که تو یه دم عادی وارد دستگاه تنفسی میشه و تو بازدم عادیم خارج میشه. حدودا 500 میلی لیتره. از این 50 میلی لیتر یه مقدار هوایی توی مجاری تنفسی باقی میمونه(1/3) ولی بقیه میرن تو ششا و تبادلشونو انجام میدن(2/3)
-
چهارمی هم راستش متوجه نشدم که چطوری از لنفوسیت تی برای بررسی ژنوم انیدراز کربنیک میشه استفاده کرد؟
سلول زیگوت، همه ی ژنا رو داره. پس وقتی میتوز انجام میده، همه ی سلولاشم مثل خودش همه ی ژنا رو دارن. لنفوسیت T هم همه ی ژنای زیگوت رو داره. ژن انیدراز کربنیک توی لنفوسیت T هست اما بیان نمیشه
-
@Amir-Bernousi در زیست خوانی!! گفته است:
چهارمی هم راستش متوجه نشدم که چطوری از لنفوسیت تی برای بررسی ژنوم انیدراز کربنیک میشه استفاده کرد؟
سلول زیگوت، همه ی ژنا رو داره. پس وقتی میتوز انجام میده، همه ی سلولاشم مثل خودش همه ی ژنا رو دارن. لنفوسیت T هم همه ی ژنای زیگوت رو داره. ژن انیدراز کربنیک توی لنفوسیت T هست اما بیان نمیشه
متوجه شدم ممنون. این واقعا یکم سخت بود استدلالش