7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
زیست دونی
-
@Amir-Bernousi من هم همین رو میگم اما نمیدونم چرا این رو اقای موقاری گفتن درسته
-
@Amir-Bernousi نه تو کارگاه تست یکی از گزینه ها این بود.
-
@Amir-Bernousi آها تمام. ممنون
-
در بدن فردی در سلول ها میتوان یک نوع کروموزوم جنسی را یافت . کدام مورد صحیح است؟
فعلایی از قبیل"میتوان یافت،دیده میشود، پیدا میتوان کرد و....." معمولا چیزای کلی رو دربر میگیرن و باید حواسمون بهشون باشه.
توی سلولای مرد و زن میتونیم سلولی رو پیدا کنیم یه نوع کروموزوم جنسی داشته باشه. توی بدن مرد میتونیم اسپرمی رو پیدا کنیم که یه کروموزوم جنسی داره. مثلا اسپرمی که منجر به تبدیل شدن سلول تخم به پسر میشه، کروموزوم جنسی Y رو داره و یه نوع کروموزوم جنسی داره.
در بدن زن هم میشه گفت همه ی سلولای هسته دار یه نوع کروموزوم جنسی دارن که اونم کروموزوم X هست.1)برخی از سلول های هیپوفیز پسین میتوانند سبب آزاد سازی شیر از غدد برون ریز شوند.
سلولای هیپوفیز پسین دو نوع هورمون اکسی توسین و ضد ادراری(که توسط سلولای خودشون تولید نشده) رو نگه میدارن و در مواقع لزوم ترشح میکنن. اکسی توسین با اثر بر غدد برون ریز شیر، باعث ترشح شیر میشه(برخلاف پرولاکتین).
توی مرد ترشح شیر نداریم.
2)هورمون های تیروئیدی با اثر بر قشر مخ، قطعا هوشیاری را در این فرد بیشتر میکنند.
هورمونای تیروئیدی شامل T3و T4 میشن. این هورمونا از تیروئید ترشح میشن.
هورمونای تیروئیدی تو افراد بزرگسال باعث هوشیاری میشن و توی افراد خردسال باعث رشد طبیعی استخوان و ماهیچه ها میشن. توی صورت سوال ذکر نشده که فرد بالغ هست یا نه، پس نمیشه به طور قطعی نظر داد.
هورمونای تیروئیدی متابولسیم سلولا رو هم تنظیم میکنن.
مخ مسئول عملکرو هوشمندانه رو داره.
3)افزایش غیرطبیعی آنتی دیورتیک با اثر بر سرخرگ وابران کلیه ی بالای کبد، میتواند ادم ایجاد کند.
آنتی دیورتیک(همون ADH) بر رگا و کلیه اثر میذاره و باعث افزایش آب بدن میشه.
این هورمون رگا رو تنگه میکنه. سرخرگ وابران اگه تنگ بشه، مقدار تراوش مواد از سرخرگ آوران به کپسول بومن بیشتر میشه و مواد بیشتری وارد این کپسول میشن.
در نتیجه پلاسمای بیشتری وارد کپسول بومن میشه و این میتونه باعث ایجاد ادم یا خیز بشه تو اون ناحیه.کلیه ی بالای کبد، کلیه ی راست هست.
افزایش مایع میان بافتی رو میگن بهش ادم.
4)کم کاری غدد پاراتیروئید به همراه کمبود کلسیم خون، نمیتواند بر تنظیم تنفس و ضربان قلب اثر بگذارد.
غدد پاراتیروئید با ترشح هورمون مقدار کلسیم خون را میبرن بالا. حالا گفته شده که هم کمبود کلسیم هست، هم کم کاری پاراتیروئید! ینی کلسیم خیلی کم شده توی خون.
کلسیم برای اعمالی مثل ترشح مواد از سلولا نقش داره. توی نورونا برای انتقال پیام، با اگزوسیتوز انتقال دهنده های عصبی پیام به سلول بعدی منتقل میشه. اگزوسیتوز نیاز به کلسیم داره.
بخشی که تنظیم تنفس و ضربان قلب رو برعهده داره، بصل النخاع هستش.
-
در شش انسان، در اولین مجاری فاقد غضروف .................. نایژکهای انتهایی ..................
سطح سوال:متوسط۱)همانند- امکان تنظیم هوای ورودی وجود دارد.
۲)برخلاف-ترشحات ضدمیکروبی به سمت بالا رانده میشوند.
۳)برخلاف-تارهای ماهیچة صاف میتوانند قطرمجاری را تغییر دهند.
۴)همانند-ترشحات مخاطی، ازغدد قرارگرفته در لایةزیرمخاط ترشح میشوند.
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا -
گزینه: ۱
نوع سوال: خط به خطنایژکها،اولین مجاری فاقدغضروف هستندوهمانندنایژکهای انتهایی، توان مناسب برای تنگ وگشاد شدن دارند واین امکان رابه دستگاه تنفس میدهندتابتواندمقدار هوای ورودی یا خروجی را واپایش کند.
بررسی سایر گزینهها:
۲) در هر دو بخش، ترشحات ضدمیکروبی ترشح شده وبه کمک زنش مژک هابه سمت بالا رانده می شود.۳) در هر دو، تارهای ماهیچه صاف وجودداردوانقباض این تارهای ماهیچه صاف می تواند قطرمجراراکم کرده ومجراراتنگ نماید.
۴) غدد ترشحی در لایه زیرمخاط نای دیده می شوند؛ نه نایژک ها!
دوستان اگه ممکنه این سوالو برام حل کنید بی زحمت ممنون
@Miss-Flower
نظام قدیم بود این؟ -
Ali 1
نمیدونم تحلیلم درسته یانه
@Amir-Bernousi
اگر غلط بود بهم بگید ممنون میشم چون تایپیک تون واقعا عالیه و کمک کنندهخونی که از کبد میره به قلب میریزه به دهلیز راست بعد بطن راست بعد از طریق سرخرگ میره به شش اطراف کیسه های هوایی که همون
اندامی هست که توی سوال گفته
پس یعنی قلب همون خون رو میبره به شش و اکسیژن داده میشه به همون خونی که از کبد اومده .. اگر این تحلیل درست باشه پس جملتون درسته .