سلام و درود و خسته نباشید خدمت همه دانشجویان عزیز😂✋
یه عادتی که سر کنکور پیداش کردم یادگیری از طریق تست بود و خب استاد آناتومی هر جلسه کوییز میگیره
دوست دارم خودم قبلش یکم تمرین کنم ولی چه کتابی ؟
شنیدم آقای مجتبی کرمی کتاب تست برای آزمون علوم پایه طراحی میکنه
شما استادای دیگه ای میشناسید ؟
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانشجویان-پزشکی
@دانشجویان-پیراپزشکی
سلام سلام😄
حالتون چطوره کنکوری ها؟😃
خب قضیه چیه؟
قراره ما در حد توانمون به کنکوری ها کمک کنیم.
خب حالا چطوری؟
بروبچ کنکوری میتونین تو تاپیک پایینی سوال های مشاوره ای تون رو از دانشجو های رشته های تاپ که تو مسیر کنکور کلی تجربه کسب کردن و بلد کار هستن بپرسین
و بنده حقیر(😅) در حد تجربه های خودم و به کمک هانیه جان @haniehno به سوال هاتون توی پست های این تاپیک (ترجیحا به صورت ویس) جواب میدیم.
سوالاتون قراره حول مشکلات مشاورهای کنکور مثل انگیزه و برنامه نوشتن و مشاور و آزمون ها و... باشه.
چیز هایی که هممون با پوست و گوشت و استخوان تجربه کردیم یا درحال تجربهش هستیم.
https://forum.alaatv.com/topic/56518/مشاوره-کنکوری-گفتگو
درضمن حواستون باشه😉:
✅️اسپم ممنوعه🚫
✅️گفتگو ها و سوال هامون تو تاپیک بالایی(تاپیک گفتگو) انجام میشه⚠️
✅️اینجا فقط به سوالاتون جواب میدیم⬇️
و دعوت میکنم از همه ی دانش آموزان آلا: @دانش-آموزان-آلاء
و فارغ التحصیلان و رتبه برتر های آلا که تجربه هاشون واسه یه کنکوری خیلی باارزشه: @فارغ-التحصیلان-آلاء @رتبه-های-انجمن-آلاء
سلام من نیاز به برنامه ریزی تحصیلی دارم میشه کمکم کنید؟
دهم تجربی هستم فرزانگان نهم قبول شدم و روش درس خوندنو نمیدونم ولی اونایی که شیشم قبول شدن بیشترشون برنامه دارن و میدونن باید چیکار کنن احساس میکنم تایمم هدر میره و با اینکه بعضی روزا ۶ ساعت درس میخونم احساس میکنم ۳ ساعتم درس نخوندم. من کلا برا هیچی نمیتونم طبق برنامه پیش برم و همیشه وقتی حال داشته باشم درس میخونم. وقتی حوصله ش نباشه هیچی از درس هم نمیفهمم.
مشاوره کنکوری
-
انتشار برای اولین بار/ سوالات کنکور چگونه طراحی می شود؟
ابتدا سنجش با نامهای کاغذی در پاکتی مخصوص (هیچ مرحلهای به صورت ایمیل یا ارسال فایل در فضای مجازی نیست) از چند ده نفر از چهرههای شاخص هر درس درخواست طراحی پرسش میدهد. این نامه البته دو شرط مشخص هم دارد: ۱- بستگان درجه اول شما امسال کنکور نداشته باشند. ۲- شما با هیج موسسه کمکآموزشی و کنکوری همکاری نداشته باشید.
مراحل بعد به طبقه هفتمِ معروف در سازمان سنجش بر می گردد:
این پرسشها که جمعآوری میشود، مسؤولیت به چند نفر اصلی هر گروه میرسد که معمولا قویترین و قابلاعتمادترین استادان آن درس در ایران هستند. از این چند نفر، یک نفر هد (مسوول) گروه میشود و در دو، سه جلسه پرسشهای اصلی آن درس مشخص میشوند. روند ورود به طبقه هفتم هم به این صورت است که هیچکس حق همراه داشتن موبایل هر وسیله الکترونیکی دیگر را ندارد و حتی پرسشها را با خودکار و روی کاغذ مینویسیم.پس از طراحی پرسشهای نهایی، برگه پرسشها در اختیار تایپیست مخصوص و مورد اعتماد سنجش در همان طبقه قرار میگیرد و پس از تایپ، یک بار دیگر این گروه، صحت پرسشها و همچنین ایرادهای نگارشی و تایپی را بررسی میکنند که پس از این مرحله، نوبت به تکثیر عمده پرسشها آنهم با استانداردهای مشخص سنجش در ساختمان همین سازمان میرسد.
قرنطینهای درباره طراحان پرسشهای کنکورهای مقاطع تحصیلات تکمیلی (و شاید کنکور سراسری) وجود ندارد و طراحان پس از پایان کار خود در طبقه هفتم به خانه و کلاسهای درس و دانشگاه خود برمیگردند.
با طراحی پرسش ها، بانک سوالات آزمون ایجاد شده و هیئت ممیزی، وظیفه گزینش سوالات نهایی را دارد و پس از انجام این کار، دفترچه ها وارد پروسه چاپ می شوند. این احتمال وجود دارد که دو یا چند سری دفترچه آماده شده اما در آخر، یک سری از آن برای چاپ ارسال شود. قرنطینه اصلی و سخت گیرانه، در این مرحله و برای چاپخانه مرکزی کرج وجود دارد.
-
تاپیکی زدم که خودم حسودی میکنم به مطالبش🥲🥲🥲
خیلی ممنونم ازتون برا وقتی که میزارین️ Hamid.s
@دانش-آموزان-آلاء
واقعا خوش به حالتونه اگر استفاده کنین -
برنامه ریزی برای دروس عمومی امتحانات نهایی از بهمن تا خرداد
سلام
و رسما وارد نیمسال دوم شدیمیعنی دقیقا همون نیمسال پر چالشی که قراره ختم بشه به ۲ تا کنکور اردیبهشت و تیر و البته امتحانات نهاییاز سال گذشته دروس عمومی از کنکور حذف شدن و تاثیر اونها منتقل شد به امتحانات نهایی
طوری که امسال ۲۸٪ کل نمره سوابق تحصیلی مربوط میشه به دروس عمومیخیلی از شما ها ممکنه تا الان به طور جدی برای عمومی ها چیزی مطالعه نکرده باشین که ایرادی هم نداره ولی از اینجا به بعد باید برای عمومی ها برنامه ویژه داشت تا شب امتحانی نشین که اونطوری بد میشه واستون
خب پس حالا چیا رو خوبه که رعایت کنیم؟
اول از همه اینکه روتین شبانه داشته باشین،درس های عمومی مطالبشون فراره نسبتا و برای اینکه خوب یادتون بمونه نیاز به تکرار هستپس باید هر شب در حدود ۲ پارت یک ساعته ۲ درس از درس های عمومی رو بخونید
حالا چرا میگم هر شب️ چون صبح که انرژی بیشتری دارین و ذهن آماده تره بهتره تا درس های اختصاصی خونده بشن و تست هاشون که نیاز به تحلیل و بررسی دقیقی داره انجام بشه و عمومی ها بمونن برای شب
نکته بعدی که باید رعایت کنین این هست که بدونین همونطور که برای کنکور فقط مطالعه تنها به کارتون نمیاد و باید تست های زیادی حل کنین تا به تسلط برسید،برای امتحانات نهایی هم فقط درس خوندن تنها جواب نیست باید تا میتونین نمونه سوالات نهایی سال های گذشته رو حل کنید
اینطوری هم با سبک مختلف سوالات آشنا میشین و هم یاد میگیرین که بیشتر باید روی چه مباحثی تمرکز کنینخب حالا شاید سوال باشه براتون که سوال حل کردن رو از چه زمانی شروع کنیم و در چه بازه هایی سوالات رو حل کنیم️
همونطور که زمانی که میخواید برای کنکور درس بخونید،بعد از تموم شدن هر درسنامه تست هایی از اون مبحث برای تثبیت تسلط حل میکنین،بهترین زمان برای حل سوالات نهایی هم این هست که بعد از مطالعه هر مبحث یا هر درس سوالات مربوط به اون مبحث رو هم حل کنید
کتاب هایی مثل ماجراهای من و درسام خیلی سبز🟩، فرمول 0️⃣2️⃣ یا کتاب 0️⃣2️⃣4️⃣6️⃣ گاج،کتاب بنی هاشم یا امتحانت مهر و ماههمگی جزو کتاب هایی هستند که در کنار درسنامه های مختصر و مفید سوالات نهایی سال های گذشته همراه با پاسخ کامل رو هم دارن
خب حالا به عنوان بحث آخر میخوایم ببینیم که تو هر درس عمومی باید به چه مواردی توجه کنیم
فارسی: معنی کلمات،نویسنده هر کتاب،حفظ ۴ تا شعر ،نکات آرایه و دستور زبان و معنی و مفهوم تمامی شعر ها نثر ها
زبان: لغات ، بخش لیسنینگ، ریدینگ،تمرین های کتاب
عربی:نکات قواعد،تمرین های کتاب درسی،معنی لغات و البته تسلط به قواعد عربی پایه
دینی:متن کتاب،تسلط کامل به تمامی آیات و پرسش های آخر فصل
-
برنامه ریزی برای دروس اختصاصی امتحانات نهایی/از بهمن تا خرداد
سلامی دوباره امیدوارم که حال دلتون عالی باشه و نیمسال دوم رو خیلی بهتر و قوی تر از نیمسال اول شروع کرده باشین
چند روز پیش با هم دیگه بررسی کردیم که ببینیم از الان تا خرداد ماه چطور باید برای دروس عمومی امتحانات نهایی برنامه ریزکنیم و حالا قصد داریم نگاهی به نحوه برنامه ریزی برای دروس اختصاصی امتحانات نهایی بندازیم
تصور اشتباهی که خیلی از دانش آموزان درباره دروس اختصاصی دارن،اینه که فکر میکنن مطالعه برای دروس اختصاصی امتحانات نهاییو کنکوردو قضیه کاملا جدا از هم هستن،در واقع انگار فکر میکنن که سوالات امتحان نهایی و کنکور قراره که از ۲ کتاب مجزاطرح بشن️ در حالیکه منبع اصلی طرح سوالات نهایی و کنکور کتاب درسی شماست
البته نحوه مطالعه و نکاتی که باید هنگام مطالعه برای امتحانات نهایی و کنکور مدنظر داشته باشید قطعا یکسری جاها تفاوت هایی دارن،از جمله اینکه برای کنکور شما خیلی باید ریزتربشید داخل کتاب،اما منظور من اینه که مطالبی که میخونید طوری هست که اگر واقعا مباحثرو مفهومی و اصولی یاد گرفته باشید،هم به سوالات نهایی میتونید جواب بدید و هم به تست های کنکور
اما برای اولی نیاز به حل نمونه سوالات زیاد و برای دومی نیاز به حل تست های زیاد یادگیری یکسری نکات و راه حل های تستی و میانبرهست
بهترین منبع برای امتحانات نهایی اول از همه خود کتاب درسی هستو اینو هیچوقت فراموش نکنید که کتاب درسی باید اولویت باشه
حالا در کنار کتاب درسی از کتاب هایی مثل ماجراهای من و درسامخیلی سبز،امتحانت مهر و ماه️،انتشارات بنی هاشم و اسفندیار،فرمول 20 یا کتاب 6420 گاج و شب امتحان خیلی سبز🟢هم میتونین استفاده کنین که همگی در کنار درسنامه های مفید و مختصری که دارن،سوالات امتحانات نهایی سال های گذشته رو هم پوشش میدن و پاسخ های تشریحی برای تمامی سوالات دارن
حل سوالات نهایی رو شما از عید هم اگر شروع کنید دیر نیست،ولی پیشنهاد میکنم از اول بهمن یا نهایت اول اسفند بعد از اتمام هر مبحث حل یک نمونه سوال نهاییاز یکی از درس های اختصاصی(البته قاعدتا فقط حل سوالات فصل هایی که تا الان خوندین) رو داخل برنامه قرار بدین تا آروم آروم تا خرداد چندین بار سوالات رو حل کرده باشین و کاملا مسلط شده باشین
حالا به عنوان بحث آخر میخوایم بررسی کنیم که در مطالعه هر درس اختصاصی برای امتحانات نهایی باید به چه مواردی توجه داشته باشیم️
زیست🧬: شکل های کتاب،قید ها ،متن کتاب،نمونه سوال تشریحی،نکات ریز کتاب
فیزیک:فعالیت ها،تمرینات کتاب درسی ،تعاریف موجود در کتاب و نمونه سوال تشریحی
شیمی🧪:متن کتاب درسی،تمرینات و با هم بیندیشیم های کتاب درسی،مسائل 🧮 و نمونه سوال تشریحی
ریاضی:فعالیت ها،تمرینات کتاب درسی،فرمول ها و اثبات های مهم،نمونه سوال تشریحی
@دانش-آموزان-آلاء -
میخوام بدونی منم یه جایی دیدم خیلی فاصله دارم با چیزی که میخواستم و از اون همه کتاب و کلاس و آزمونی که اول سال قرار گذاشته بودم برسم بهشون جا موندم!🫠
میخوام بدونی منم همین سوال مسخره ی "از الان بخونم میشه" که بهت میگم نپرس رو،هزار بار پرسیدم از بقیه چون شک کرده بودم به خودم!
میخوام بدونی منم یه روزایی از دیدن کتابای دست نخورده ی تو قفسه احساس سنگینی کردم تو قلبم...بیشتر از عقب موندنه میدونی چی اذیتم میکرد؟سو استفاده از اعتماد مامان و بابایی که منو سپرده بودن دست خودم!بهترین شرایط رو فراهم کرده بودن ولی من چیکار کرده بودم؟تظاهر به درس خوندن
میخوام بدونی منم مث تو زندگی نکردم اون روزا رو!میگم تظاهر به درس خوندن...اما تو خوب میفهمی پشت این تظاهر،خوش گذرونی و عشق و حال نبود!یه آدم درمونده بود که گیر افتاده بود توی یه سیکل معیوب و نمیدونست چیکار کنه با زندگیش...🥲
میخوام بدونی منم از اون شبایی که رو سرت خراب میشن کم نداشتم!همونایی که با عذاب وجدانِ "یه روز دیگه هم گذشت و تو هیچ فرقی نکردی" شروع میشد و با فکرِ "قول میدم از فردا شروع کنمی" که هیچوقت عملی نمیشد تموم!
میخوام بدونی منم کم فکر نکردم که اگه نشه چی...که این بار دیگه چه بهونه ای بیارم واسه قبول نشدنم...که اگه سال بعد موندم دیگه نمیذارم اینجوری شه...که کاش امسال فقط تموم شه دیگه...
میخوام بدونی منم دیگه داشتم تسلیم میشدم،منم دیگه داشتم راضی میشدم به رشته هایی که هیچوقت نخواسته بودم!داشتم گول میزدم خودمو...به خودم گفته بودم اگه امسالم قبول نشم میرم یه رشته ی دیگه میخونم کنارش دوباره برای کنکورم میخونم که پزشکی،دندون،دارو بیارم!در حالیکه میدونستم آدم این کارم نیستم!
ولی از یه جایی به بعد دیگه نخواستم اون آدم قبلیه باشم!دیگه چرتکه ننداختم و دو دوتا چهارتا نکردم که انقد مونده تا کنکور و کف قبولی پزشکی فلان رتبه ست با این درصدا و من اگه چطوری بخونم میرسم یا نمیرسم!دیگه از هیشکی نپرسیدم اگه بخونم قبول میشم یا نه!دیگه پلن B و راه فرار واسه خودم تعریف نکردم!دیگه فکر نکردم اگه قبول نشدم جواب خانواده و دوست و فامیل رو چی بدم...چه اهمیتی داشت واقعا وقتی من داشتم خودمو از دست میدادم!
میدونی ازت چی میخوام؟این که همه چی رو بریزی دور!هرچی که گذشته رو فراموش کنی!واسه بقیه درس نخونی!فکر اینکه اگه نشد چیکار کنم نباشی!ببندی چشمات رو روی همه چی و این کمتر از پنج ماه رو فقط درس بخونی!یه جوری که از خودت راضی باشی!یه جوری که بعدا بتونی تعریفش کنی!یه جوری که تعریف کردن روزایی که بهت گذشته برات درد نباشه،خجالت آور نباشه،پنهونش نکنی!یه جوری که اگه یه روز مث امروز من نشستی واسه بقیه تعریف کردی ته حرفات امید باشه!من ازت میخوام امیدِ آدمایی شی که یه روزی قراره شرایط مشابه امروزِ تو رو داشته باشن نه درس عبرتشون!
دیدی که قصه مون چقدر شبیه بود به هم!قول بده آخرش رو مث من تموم کنی و یه روزی یه جایی تعریف کنی برای یه بچه ی دیگه و قصه ی اونو هم مث خودمون بسازی!
کنکوری جان...من بهت امید دارما...ناامیدم نکنی🥺
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا -
سلام دوستان خسته نباشید
دوازدهمی ها برنامه ای برای نهایی برای عمومی دارید؟
بخواهید شروع کنید
@دانش-آموزان-آلاء -
دوست دارید در رابطه با چه موضوع و مشکلی حرف زده بشه؟
@دانش-آموزان-آلاء -
عقیق سرخ
https://forum.alaatv.com/post/3309811
این پست رو بخونید اما دقیقتر توضیح میدم -
عقیق سرخ
https://forum.alaatv.com/post/3312478
به این تاپیک هم سر بزنید -
سلللااااام
خوبین؟ خوشین؟
خب بعد از سال ها(🥲) اومدم با یه پست خفن
دربارهی کمالگرایی
.
کمالگرایی تو زمینه کنکور تو خیلی جاها خودشو نشون میده:
️مثلا تو زدن تستای یه کتاب که هی میخوای همهههه ی تستارو بزنی حتی درشرایطی که کیفیت مطالعهت بیاد پایین
️یا مثلا وقت خیلی زیاد گذاشتن برای درسنامه و دیدن همه ی ویدئو های تدریس
️یا مثلا حساسیت زیاد واسه انتخاب بهترین مشاور و استاد و...
️و یه مورد خیلی مهم تر که میخوام درباره ی اون حرف بزنم اینه که تو روی تایم مطالعهت خیلی حساسی که کامل و برحسب برنامهت باشه و اگر یکم از درست عقب بمونی یا مشکلی برات پیش بیاد و قبل از ظهرت رو از دست بدی دیگه بقیه ی روز درس نمیخونی
.
خب حالا اینو چیکار کنیم؟
کمالگرایی مثل اینه که من یه دبه بزرگ خالی دارم و تو این زمان مشخص قراره کلش رو با آب پر کنم
ولی الان حتی یک هشتم اش هم پر نشده و کلی هم وقتم از دست رفته🥲
پس اصلن بیخیالش میشم و میزارم واس فردا
من میگم بیا این دبه بزرگ رو بزار کنار
و به جاش یه قابلمه کوچیک بردار و سعی کن تو وقت باقی مونده اونو پر کنی.
گرفتی؟
یعنی یه برنامه جدید سبک واس زمان باقی مونده بنویس!
تو ۴ ساعت از الان به بعد وقت داری؟
خب از توی برنامه روزانه ای که داشتی اون درس هایی که خیلی مهم تر هستن و اگر نخونیشون عقب میوفتی یا اونایی که خیلی دوستشون داری و با خوندنش حال میکنی رو بردار و توی برنامه ی ۴ ساعته ت بچین
(پیشنهاد میکنم واس دفعات اول ت اون درسی رو بخونی که دوستش داری چون این علاقه خودش یه انگیزه میشه برات)
فهمیدی؟
حالا تو یه ظرف جدید داری که باید پرش کنی و از کمالگرایی ت استفاده کن تا بتونی کامل کامل اون برنامه دوم رو پر کنی
. و یه نکته دیگه
حتما سعی کنین واس ساعت های آخر روزتون وقت خالی بزارین که اگ به طول روزتون گند خورد باز زمانی داشته باشین واس درس خوندن
.
نمیگم به این راحتی میتونین بهش غلبه کنین
نه!
برای این کار شما باید کمر همت ببندین
ولی اینی که من گفتم بیشتر از هر سخنرانی انگیزشی برای خودم جواب داد.
موفق باشیم️
@دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دهم @یازدهم @دوازدهم