ایراد تست سینماتیک(حرکت شناسی)
-
سلام
تو این تست (که پاسخنامه اش هم گذاشتم) سوال رو با این فرض حل کرده که مبدا حرکت همون مبدا مکان هست...میدونم انتخاب مبدا مکان اختیاری هست و میتونیم هرجایی بگیریمش، ولی اگه اون نقطه ی اختیاری، مبدا حرکت نباشه این سوال که حل نمیشه...میشه؟ مثلا مبدا حرکت ما اگه نقطه ی x=+4 باشه چطور سوال حل میشه؟
منبع: فصل آزمون خیلی سبز@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@ریاضیا
@تجربیا -
Forgotten
این سوال که قرار بود آخر هفته بپرسم رو فردا از چند نفر میپرسم اگر به نتیجه رسید بهتون میگم. -
Houman M
فکر کنم شما طول اولیه رو 38 گرفته بودی
آره من خودمم با اینکه جواب تست رو درست اوردم ( از لحاظ ریاضی درست رفتم ) ولی تو درک مفهومش خوب عمل نکردم
به همین دلیل هرچی در مورد این تست بهت گفتم رو میتونی فراموش کنی -
@Physics-collegian ایشون هم منفی نمیزارن و جوابشون مثل شماست
-
Forgotten
پرسیدم اما جواب مدنظرم رو نگرفتم ...آخرین نتیجه ای که طبق پاسخ ها بهش رسیدم اینه که فرض میکنیم که حرکت شتاب ثابت از x=0 شروع شده.
چون معادله حرکت به صورت زیر هست :
با معادله زیر مقایسه میکنیم :
به نتایج زیر میرسیم :
a=2 و v1=±4 و x1=0
خب ما قبلا گفتیم x=0 مبدا مکان و زمان هست یعنی از اینجا حرکت آغاز شده. پس سرعت اینجا همون سرعت اولیه هست در نتیجه فقط منفیش رو قبول میکنیم.
حالا میشه گفت v=at+v0 که یعنی v=2t-4 و سوال حل میشه.حالا اگر بخواید مبدا مکان رو بگیرید جای دیگ، به نظرم نمیتونید از شکل استاندارد معادلات استفاده کنید و اگر استفاده کنید به جواب غلط میرسید همونطور که خودتون گفتید ...
اینجا میتونید ببینید :
https://www.physicsforums.com/threads/find-velocity-time-equation-from-velocity-position-equation.1049959/اگر جواب دیگه ای گرفتم ، اطلاع میدم ...
-
Forgotten
پرسیدم اما جواب مدنظرم رو نگرفتم ...آخرین نتیجه ای که طبق پاسخ ها بهش رسیدم اینه که فرض میکنیم که حرکت شتاب ثابت از x=0 شروع شده.
چون معادله حرکت به صورت زیر هست :
با معادله زیر مقایسه میکنیم :
به نتایج زیر میرسیم :
a=2 و v1=±4 و x1=0
خب ما قبلا گفتیم x=0 مبدا مکان و زمان هست یعنی از اینجا حرکت آغاز شده. پس سرعت اینجا همون سرعت اولیه هست در نتیجه فقط منفیش رو قبول میکنیم.
حالا میشه گفت v=at+v0 که یعنی v=2t-4 و سوال حل میشه.حالا اگر بخواید مبدا مکان رو بگیرید جای دیگ، به نظرم نمیتونید از شکل استاندارد معادلات استفاده کنید و اگر استفاده کنید به جواب غلط میرسید همونطور که خودتون گفتید ...
اینجا میتونید ببینید :
https://www.physicsforums.com/threads/find-velocity-time-equation-from-velocity-position-equation.1049959/اگر جواب دیگه ای گرفتم ، اطلاع میدم ...
@Phy
مرسی که وقت گذاشتی آقا متین
آره باید مبدا حرکت (جایی که حرکت شروع میشه) رو مبدا مکان (صفر - جایی که بردار مکان صفر هست) در نظر بگیریم در حالیکه خود سوال چیزی نگفته. اونوقت سوال حل میشه روتین.
دمت گرم سایتی هم که گذاشتی جالبه