دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
جُزوه نکات فصل 5 دهـــم
-
- کلیه بیرون از صفاق
- بخش بالایی کلیه ها توسط دنده ( ها ) محافظت میشوند
- غده فوق کلیه قدری بالاتر از پانکراس
- عوامل محافظت کننده از کلیه : دنده کپسول چربی
- سرخرگ و سیاهرگ کلیوی راست قبل از ورود به کلیه منشعب شده
- تعداد انشعاب : سیاهرگ کلیوی چپ ۳ راست ۲ ( سرخرگ کلیوی راست نیز ۲ انشعاب)
- طبق شکل میزنایعقب رگ های کلیه ست
- قیف کلیه : کپسول ، لگنچه
- صعودی نفرون : بخش ابتدایی پیچ خورده نزدیک ( شکل ۴ ) ، هنله
- پایین رو هنله : نازک غالب
- بالارو هنله : ضخیم غالب
- مجرا جمع کننده شبکه مویگری نداره ولی به پیچ خورده میریزه ( بازجذب )
- میزنای بالا به پایین نازک میشه برخلاف مجرا جمع کننده
- پوششی مکعبی ریز پرز داره نه پرز !
- حرکت کرمی فقط لوله گوارش نیست ( میزنای )
- بازجذب در ph خون تاثیر ندارد .. دم و بازدم در ph تاثیر گذارند
- اطراف مویرگیک نوع سرخرگ هم میتوان دید ! شبکه مویرگی دورلوله ، دوطرفش یک نوع سرخرگ ( وابران )
- طی تراوش فقط بخشی از خوناب وارد نفرون میشه ( پروتئین میماند مگر درصورت اختلال)
- در تراوش مواد براساس اندازه وارد میشن انتخاب دیگری صورت نمیگیرد ( حواست باشه انداره هم خودش نوعی انتخاب)
- پودوسیت نوعی یاخته پوششی فاقد غشای پایه
- هریک از پودوسیت ها رشته های بلند و پامانندی دارند ! ( دیدی گول خوردی کوتاه باید میگفت :))
- غشای یاخته پوششی مویرگ منفذ دار مث خودش منفذ داره
- میدونستی هماتوکریت وابران بیشتر از آورانه ! نه :// خب از این ب بعد بدون :))
- نوعی ترشح درون ریز موثر بر ۲ مرحله از فرایند ادرار بگو ببینم ؟! آفرین آلدوسترون ( بازجذب سدیم افزایش فشار خون و افزایش فشار تراوشی) و بازجذب آب
- طی تراوش خود پروتئین وارد نمیشه ( طبیعی ) ولی زیرواحد هاش میشن ! ( آمینواسید)
- اولین مرحله تشکیل ادرار بعد از تراوش ! میدونی ؟ بازجذب باریکلا
- میزنای ها از روی انشعابات آئورت و سیاهرگ زیرین عبور میکند نه تنه اصلی ( شکل نقتشی ۱۰ )
- بازجذب در همه حال به انرژی نیاز داره ! چون انتشارم باشه اون برخی وقت ها انرژی جنبشی داره .. گرفتی ؟
- دریچه حاصل چین خوردگی مخاط میزنای بر روی مثانه نیست قشنگ معلومه زخم خوردم راستی بنداره نندازه
- حدود ۹۰ درصد ادرار آبه ( گول خوردی بازم ؟ اون خوناب بود که ، این ۹۵ درصده
- اوره سمی هست ولی کم
- اوریک اسید عامل نقرس و التهاب ( بدون آسیب بافتی )
-
خب دوستان نازنینم ! موفق شدیم که 90 درصد دهم رو ببندیم !
یه فصل 1 مونده که اونم تاپیکش رو امروز میزنم ، فقط سعی کنید هرچی زودتر نکاتتون رو بگید تا نرسیده به کنکور جزوه حاضر باشه ، سپاسجُزوه این تاپیک رو فردا بعد از ظهر میزارم
-
تاپیک فصل 1 دهم فکر نمی کنم نکته ی خاصی داشته باشه
میریم سراغ یازدهم -
با توجه به شکل۳ صفحه ۷۱
کم ترین ضخامت بخش قشری کلیه در مجاورت لگنچه دیده میشه
شکل ۵ صفحه۷۲
بخشی از سرخرگ وابران ابتدا به شبکه ی مویرگی اطراف لوله های پیچ خورده نزدیک و دور می رود و بخشی از آن مستقیما به شبکه ی مویرگی دور لوله ی هنله می روددر پارامسی فشار اسمزی مایعات بدن از محیط اطراف بیشتر است
در شکل ۱۲ صفحه۷۶
راست روده ی ملخ دارای سلول های کشیده تری نسبت به روده استکلیه در (ماهیان غضروفی آب شور و کلا ماهیان آب شور و همچنین در خزندگان و پرندگان) توانایی بالایی در بازجذب داره
اما کلیه در دوزیستان قابلیت بالایی در بازجذب آب نداره!یه ترکیبی کوچولو با گوارش => در انسان کیسه ی صفرا (ترکیبات نمکی)را به روده اضافه می کند
امیدوارم دیر نشده باشه