فارسی دوازدهم|سودای عشق
-
صبح بخیر ✨
توی درس هفتم سودای عشق ترک خود بکند اینجا گروه مفتولی ترک خود هستش الان بخوایم روات تر بکنیمش میشه خود را ترک بکند خود م. الیه در حالت اولیه متن ولی در حالت تبدیل یافته خود را ترک بکند این حالت اتفاق نمی افته الان دستور این بخش چی میشه
ریاضیا
تجربیا
دانش-آموزان-آلاء -
H Hako marked this topic as a question
-
صبح بخیر ✨
توی درس هفتم سودای عشق ترک خود بکند اینجا گروه مفتولی ترک خود هستش الان بخوایم روات تر بکنیمش میشه خود را ترک بکند خود م. الیه در حالت اولیه متن ولی در حالت تبدیل یافته خود را ترک بکند این حالت اتفاق نمی افته الان دستور این بخش چی میشه
ریاضیا
تجربیا
دانش-آموزان-آلاءHako
سلام.یکم اینکه جملهٔ
اینجا گروه مفتولی ترک خود هستش
غلطه. «هستن» مصدر اسنادی نیست و باید از «استن» استفاده کنی. باید بنویسی «گروه مفعولی ترک خوده».
دوم اینکه هکسرهها (خود م. الیه در حالت اولیه متنه) و نیمفاصلهها (روانتر، نمیافته) رو توی نوشتنت رعایت کن تا ما هم بفهمیم چی مینویسی. =)))) اگر بنا به دید اول، اینا مرتبط با سؤالت نیست، باید بگم به هر حال اینجا تاپیک ادبیاته و باید درمورد ادبیات حرف زد و یاد داد.
سوم اینکه بستگی داره «فعل» رو چی درنظر میگیری. اگر ترک کردن رو فعل مرکب درنظر بگیری، «خود» تبدیل میشه به مفعول. اما اگر کل عبارت رو فعل درنظر بگیری، «ترک خود کردن» باهم گروه فعلیه. هردو حالت میتونه درست باشه. هیچکدوم برتری به دیگری نداره. اما بهتره که دستور رو، به نسبت چیزی که درحالت اولیه هست یاددداشت کنیم.
اما اگر توی امتحان یا جایی اومد، من اگر باشم هر دوحالت رو مینویسم تا مصحح بفهمه من از هردو آگاهی دارم. -
Hako
سلام.یکم اینکه جملهٔ
اینجا گروه مفتولی ترک خود هستش
غلطه. «هستن» مصدر اسنادی نیست و باید از «استن» استفاده کنی. باید بنویسی «گروه مفعولی ترک خوده».
دوم اینکه هکسرهها (خود م. الیه در حالت اولیه متنه) و نیمفاصلهها (روانتر، نمیافته) رو توی نوشتنت رعایت کن تا ما هم بفهمیم چی مینویسی. =)))) اگر بنا به دید اول، اینا مرتبط با سؤالت نیست، باید بگم به هر حال اینجا تاپیک ادبیاته و باید درمورد ادبیات حرف زد و یاد داد.
سوم اینکه بستگی داره «فعل» رو چی درنظر میگیری. اگر ترک کردن رو فعل مرکب درنظر بگیری، «خود» تبدیل میشه به مفعول. اما اگر کل عبارت رو فعل درنظر بگیری، «ترک خود کردن» باهم گروه فعلیه. هردو حالت میتونه درست باشه. هیچکدوم برتری به دیگری نداره. اما بهتره که دستور رو، به نسبت چیزی که درحالت اولیه هست یاددداشت کنیم.
اما اگر توی امتحان یا جایی اومد، من اگر باشم هر دوحالت رو مینویسم تا مصحح بفهمه من از هردو آگاهی دارم.S.daniyal hosseiny
بازم به جوابم نرسیدم😭 -
S.daniyal hosseiny
بازم به جوابم نرسیدم😭Hako
چون «جوابی» نیست. گفتم... هردو میتونه درست باشه. -
Hako
چون «جوابی» نیست. گفتم... هردو میتونه درست باشه.S.daniyal hosseiny
خب پس در کل خود و م. الیه میگیرم -
H Hako has marked this topic as solved
-
S.daniyal hosseiny
خب پس در کل خود و م. الیه میگیرمHako
«در کل» بدون که هیچکدوم برتری ندارن و بنا به دیدگاههای دستوری متفاوتی قابل توجیهن.
من اگر باشم، خود رو مفعول ذکر میکنم و ترک کردن رو فعل مرکب.
درحالت دیگه میشه کل ترک خود رو گروه مفعولی ذکر کرد و فعل رو فعل مرکب درنظر نگرفت. همینطور که تو میگی. چون مفعولِ جمله، در این نوع گفتن، تبدیل شده به ترکِ خود کردن.
اما حالت سوم، اینکه ترکِ خود کردن رو گروه فعلی بگیریم، چندان محبوب و درست نیست.