Skip to content

زیست شناسی

مرتبط با درس زیست شناسی- دوره های مختلف

10.5k موضوع ها 139.9k دیدگاه‌ها

زیر دسته‌بندی‌

• 34 موضوع ها
    284 دیدگاه‌ها
    N
    [image: 1697317581830-screenshot_20231015_002824_samsung-notes.jpg] خب دوستان در این ص هم باز کلی نکته هست😂 که طراح میتونه ازش سوال طرح کنه ... اولش که با چرا و چگونه سوال پرسیده ، هرکدوم رو اگه قسمت سوالیش رو حذف کنید ، به صورت خبری درمیاد که همشون نکته حساب میشن و طراح میتونه از اینا استفاده کنه ! یا میتونه بگه زیست شناسان به دنبال چرایی فلان چیز هستن یا دنبال چگونگی فلان چیز هستن ... بازهم میگم قیدها خیلی مهم هستن ! هرکدوم از اونایی که دورشون خط کشیدم یا هایلایت کردم ، کوچکترین تغییری داشته باشن ، کل حمله غلط میشه مثلا بگید این جمله درسته یا غلطه : امروزه بسیاری از بیماری ها مثل بیماری افزایش فشار خون که حدود صدسال پیش منجر به مرگ می‌شدند ، متوقف شده اند
  • زلالیه،زجاجیه

22
    1 رای ها
    22 دیدگاه‌ها
    427 بازدیدها
    SuccinateS
    @mr-fantastic زلالیه و زجاجیه و مردمک اصلا ساختار سلولی ندارن پس در نتیجه DNA یا مصرف ATP ندارن
  • تنفس

7
    0 رای ها
    7 دیدگاه‌ها
    199 بازدیدها
    sepehr bozorginiaS
    @kosar-mahmoudi عجیبه😂توی کتابِ زیست خیلی سبزِ ما که الآن یازدهم هستیم،اینو نداشت🙄یعنی اصلا حتی توی درسنامش هم اشاره نکرده بود به این بحث،این یه تیکه رو هم از استاد موقاری یاد گرفتم😅
  • زیست شناسی دهم استاد موقاری

15
    1 رای ها
    15 دیدگاه‌ها
    227 بازدیدها
    امیرمحمد یوسفوندا
    استاد عزیز.واقعا ممنونیم که بازم به قاب الاء برگشتید و راه ابریشم رو دوباره به راه انداختید:smiling_face_with_heart-eyes: :star-struck: :smiling_face_with_heart-eyes:
  • کارگاه تست زیست دوازدهم

4
    1 رای ها
    4 دیدگاه‌ها
    259 بازدیدها
    M
    @bahar-rad خواهش میکنم:cherry_blossom:
  • فصل ۳ زیست۱۲

2
    0 رای ها
    2 دیدگاه‌ها
    172 بازدیدها
    Z
    @zo [image: 1605600616888-1605600778883-793619647-resized.jpg] [image: 1605600640713-1605600811494929614905-resized.jpg] بچه ها حل عبارت (ه) درسته؟
  • موضوع حذف شده است!

1
    0 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    1 بازدیدها
  • درس3یازدهم تنه استخوان و گلبول سازی

5
    3 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    226 بازدیدها
    زهرا بنده خداز
    @hassan-mortezavi برا این که در تنه استخوان ران درسته بافت اسفنجی هست ولی از مغز قرمز پر نشده،پس فقط در کم‌خونی های شدید که ممکن است مغز زرد (درون مجرای مرکزی استخوان های دراز)به مغز قرمز تبدیل شود،امکان تولید یاخته خونی هم فراهم میشه. در غیر این صورت چون در تنه استتوان ران مغز قرمز نداریم،پس تولید یاخته خونی امکان پذیر نیست. توی شکل مشخصه که تنه استخوانهای درازمغز قرمز نداره،فک کنم آغای موقاری‌م گفتن.
  • انرژی:)

5
    3 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    142 بازدیدها
    C
    @mehranmirzaei :sunflower: :sparkles:
  • چشایی

5
    0 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    123 بازدیدها
    H_RH
    نداره
  • ژنتیک

11
    1
    0 رای ها
    11 دیدگاه‌ها
    170 بازدیدها
    دریا دریایید
    @saghi-mortazavi در ژنتیک گفته است: @دریا-دریایی آهان برای یازدهمومه فکر میکنم اخرای یازدهم خورد به کرونا قشنگ نخوندمش 😞🤦‍♀️ اره برای فصل ۸ یازدهمه (:
  • به سوی پروتئین...

5
    0 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    162 بازدیدها
    Sahar.tuoS
    @mehranmirzaei صحیح متشکر استاد
  • کلاژن و بافت چربی :|

17
    1 رای ها
    17 دیدگاه‌ها
    1k بازدیدها
    C
    چربی و خون ندارن ولی استخوان زیاد داره
  • پلاست ها

3
    1 رای ها
    3 دیدگاه‌ها
    217 بازدیدها
    Ali Abdollahi 1A
    @space-x ممنون🌹🌹🌹
  • سلول های موجود در حفره بینی

5
    1
    0 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    99 بازدیدها
    mehranmirzaeiM
    @fami در سلول های موجود در حفره بینی گفته است: @mehranmirzaei ممنون🙏 پس این یک استثنا نیست و در بخش های دیگه از مجاری هادی هم ما میتونیم سلول استوانه ای فاقد مژک رو ببینیم? بله در بخش های دیگه هم میتونیم ببینیم خواهش میکنم 🙏🏻
  • اثر Ca بر رگ

حل شده
    8
    3 رای ها
    8 دیدگاه‌ها
    414 بازدیدها
    دریا دریایید
    @first در اثر Ca بر رگ گفته است: @دریا-دریایی خیلی ممنون:folded_hands: خواهش میکنم 🌷 ببخشید اگه یکم کمرنگ افتاده
  • درستش چیه؟

زیستدهم زیست شناسی
    3
    0 رای ها
    3 دیدگاه‌ها
    280 بازدیدها
    دریا دریایید
    یاخته های اصلی در نزدیکی پیلور بیشتر و یاخته های ترشح کننده ی هورمون و کناری در پیلور کمتر است
  • کربوهیدرات ها

منتقل شده
    5
    0 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    113 بازدیدها
    SuccinateS
    @علی-حسنی الان برات توضیح میدم اصلااااا بحث سختی نیست اصلااااا خب ما می دونیم که سلول کوچک ترین واحد سازنده انسان هست اما خود سلول از یه سری چیزها تشکیل شده اما اونا چین؟ اونا 4 تا مولکول هستن که میشه کربوهیدرات و لیپید و نوکلئیک اسید و پروتئین من نمیدونم چه پایه ای هستی ولی تو شیمی خوندیم یا میخونی که ما دو نوع مواد داریم الی و معدنی اما مواد آلی چین؟ موادی که کربن دارن مثل همین 4 تا مولکول که بهشون مولکول های زیستی هم میگیم امااا این مهمه که هرررر مولکولی کربن داری دیدی دلیل نمیشه آلی باشه هااا مثلا کربن دی اکسید یا کربن مونو اکسید الی هست؟ نه نیست و مواد معدنی هم مثل اکسیژن یا همین کربن دی اکسید خب حالا فهمیدیم که کربوهیدرات ها چین میریم برررسی دقیق ترشون ما سه نوع کربوهیدرات داریم مونوساکارید دی ساکارید پلی ساکارید شاید بگی این نام گذاری ها دلیلش چیه اینا این رو هم میگم چیز مبهمی نمونه برات کمکت هم میکنه خب ما میدونیم که فیزیک و زیست اینا از یونان باستان میاد و برای نام گذاری مواد از اعداد شون استفاده میکردن که میشه مونو دی تری تترا پنتا هگزا و بقیه اش که تو شیمی هست و پلیمر وقتی میگفتن که واحد سازنده اش زیاده ولی خود پلیمر چیه؟ما به زنجیره بلندی از واحد های کوچک میایم میگیم پلیمر و این پلیمر از مونومر ساخته شده حالا اگر خواستی واکنشش رو هم بهت میگم مونوساکارید ساده ترین کربوهیدارته مثل یدونه گلوکز با فروکتوز که 6 تا کربن دارن یا ریبوز که 5 تا کربن داره دی ساکارید یعنی چی؟ خب من اعداد یونانی رو بهت گفتم به ترتیب دی میشه دو پس می فهمیم دی یعنی دو تا اما دو تا چی؟ دو تا مونوساکارید میان کنار هم پیوند میدن دی ساکارید ساخته میشه ساکارز که از فروکتوز و گلوکز ساخته میشه خب می‌رسیم به پلی ساکارید این مولکول ها همون طور که گفتم زنجیره درازی از مونومر ها هستن یعنی همون مونوساکارید ها ما تو کتاب مون فقط نشاسته و سلولز و گلیکوژن داریم که دوتای اول در گیاه هست ولی گیلکوژن در بافت جانوری و قارچ ها که غذا میخوریم مونوساکارید های اضافه میرن تو کبد و گلیکوژن ساخته میشه برای روزی که چیزی نخوردیم قند خون مون میاد پایین مصرف شه مثل رژیم می گیریم یا روزه در کل این تعریف ساده ای از کربوهیدرات ها بود امیدوارم خوب گفته باشم ولی اگر سوالی داشتی بگو حتما
  • ستون های کلیه ام

منتقل شده حل شده
    11
    0 رای ها
    11 دیدگاه‌ها
    71 بازدیدها
    I
    @m-an توی همون زیست شناسی عمومی بزارید فرقی نداره،سوال حل شده با تشکر🌹
  • شاخه تعادلی به کجاها میرود؟

زیست-حواس
    5
    0 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    504 بازدیدها
    setayesh rezvanyS
    @محمدامین-قاسمی همه ی پیام های حسی به غیر از پیام های بویایی به تالاموس میرن.ولی نه اینکه اول از همه به تالاموس برن در طی مسیر به تالاموس هم میرن
  • کنکوریای۱۴۰۰که با استاد موقاری میخونن

6
    0 رای ها
    6 دیدگاه‌ها
    219 بازدیدها
    MaryaM._.shM
    @رحیل در کنکوریای۱۴۰۰که با استاد موقاری میخونن گفته است: @maryam-_-sh ممنون از راهنمایتون خواهش میکنم