Skip to content

زیست شناسی

مرتبط با درس زیست شناسی- دوره های مختلف

10.5k موضوع ها 139.9k دیدگاه‌ها

زیر دسته‌بندی‌

• 34 موضوع ها
    284 دیدگاه‌ها
    N
    [image: 1697317581830-screenshot_20231015_002824_samsung-notes.jpg] خب دوستان در این ص هم باز کلی نکته هست😂 که طراح میتونه ازش سوال طرح کنه ... اولش که با چرا و چگونه سوال پرسیده ، هرکدوم رو اگه قسمت سوالیش رو حذف کنید ، به صورت خبری درمیاد که همشون نکته حساب میشن و طراح میتونه از اینا استفاده کنه ! یا میتونه بگه زیست شناسان به دنبال چرایی فلان چیز هستن یا دنبال چگونگی فلان چیز هستن ... بازهم میگم قیدها خیلی مهم هستن ! هرکدوم از اونایی که دورشون خط کشیدم یا هایلایت کردم ، کوچکترین تغییری داشته باشن ، کل حمله غلط میشه مثلا بگید این جمله درسته یا غلطه : امروزه بسیاری از بیماری ها مثل بیماری افزایش فشار خون که حدود صدسال پیش منجر به مرگ می‌شدند ، متوقف شده اند
  • زیست 1

منتقل شده
    5
    1 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    93 بازدیدها
    پ
    خود انسان هم جز جانور محسوب میشه و از سلولز استفاده میکنه /همون سبزی که میخوریم/ سلولز هم به وسیله فتوسنتز به وجود میاد...ولی مسئله اینجاست خود انسان ژنی که انزیم هیدرولیز کننده ی سلولز رو ندارن/ینی سلولاز/ بعد تو روده بزرگ انسان یه باکتری هست به اسم ای کلای که میاد سلولز رو به گلوکز تبدیل میکنه و از گلوکز به عنوان سوخت اصلی استفاده میکنه در کل سلولز در ساختار گیاه هست و منبع اصلی و انرژی جانوران گیاه خوار هست
  • !!! Casparian strip

منتقل شده
    1
    1
    6 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    296 بازدیدها
    mojtaba.vM
    یه نکته جالب نوار کاسپاری از شش وجه یک یاخته درون پوست حتماٌ 4 وجه رو پوشونده و وجه پنجم رو اگه بپوشونه یاخته های نعلی شکل به وجود میاد !!!!!! (زیست دهم فصل 7 گفتار 3) به تصویر زیر دقت کنید تا موضوع دستتون بیاد.... [image: 1555229335752-roots-casparian-strip-phloem-xylem-cortex-pericycle-h2o.jpg] @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @دانش-آموزان-آلاء @ادمین
  • تحلیل شکل ۸ ص۱۰۵یازدهم

منتقل شده
    1
    0 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    64 بازدیدها
    D
    سلام اقای موقاری گفتن در ۷ روز اول دوره جنسی رشد وتکثیر سلول های فولیکولی و... داریم اگر این طوری است پس چرا گفتن از روز ۵ استروژن ترشح میشود ؟؟ مگه همراه با رشد فولیکول ما ترشح استروژن رو نداریم؟؟!
  • تحلیل شکل ۸ص۱۰۵یازدهم

منتقل شده
    1
    0 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    55 بازدیدها
    D
    سلام اقای موقاری گفتن ابتدای دوره جنسی چون استروژن و پروژسترون پایین است LH.FSHترشح میشود و میزانFSHدر اثر بازخوردی منفی کاهش پیدا میکند ولی ایشون تو جزوه تحلیلشون گفتن از روز ۵ افزایش استروژن با شیب ملایم ولی قبلش گفتن کاهش FSHدر روز ۴ . اینطوری زمانی که هنوز استروژن زیاد نشده FsH کم شده؟؟؟!!!!!
  • مفصل ها یازدهم

منتقل شده
    7
    0 رای ها
    7 دیدگاه‌ها
    313 بازدیدها
    D
    @mojtaba-v خیلی متشکرم
  • زیست قدیم

منتقل شده
    4
    2 رای ها
    4 دیدگاه‌ها
    123 بازدیدها
    1
    @میروژ-لیوع .ممنون
  • لقاح

منتقل شده
    6
    0 رای ها
    6 دیدگاه‌ها
    220 بازدیدها
    esrapheelE
    @One4ever اسپرم با اووسیت ثانویه برخورد میکند ولی هسته ی اسپرم و تخمک ادغام میشن و ب عبارتی لقاح میدن (وقتی اسپرم با اووسیت ثانویه برخورد میکنه میوز تکمیل میشه و چیزی هسته ی تخمک با اسپرم یکی میشه)
  • گامت ماده یازدهم

منتقل شده
    14
    1
    0 رای ها
    14 دیدگاه‌ها
    1k بازدیدها
    esrapheelE
    @One4ever اسپرم با اووسیت ثانویه برخورد میکند ولی هسته ی اسپرم و هسته ی تخمک (میوز کامل میشه اووسیت ثانویه موجود نمیباشد) لقاح میدن لذا گامت ماده همون تخمک ک نهایتا میشن تخم
  • زیست

منتقل شده
    8
    0 رای ها
    8 دیدگاه‌ها
    165 بازدیدها
    ElimoonE
    @zo از هر دوتاش میتونی استفاده کنی
  • زیست دوزادهم

قفل شده است منتقل شده
    38
    1 رای ها
    38 دیدگاه‌ها
    828 بازدیدها
    M.anM
    بچه ها موقع تاپیک زدن مواردی که تو تاپیک زیر گفته شده رو رعایت کنید :/ https://forum.alaatv.com/topic/2080/چگونه-سوالات-و-موضوعات-خود-را-در-انجمن-مطرح-کنیم این الان هم عنوانش کامل نیست هم تو دسته بندی نامناسب :/ چون به جواب رسیده قفل می کنم اما رعایت کنید دیگه دوباره کاری نشه برای ما
  • جمع بندی شیک فصل 8 گفتار دوم زیست یازدهم !!!

منتقل شده
    3
    1
    5 رای ها
    3 دیدگاه‌ها
    716 بازدیدها
    Farhan80F
    دمت گرم
  • مفصل ترقوه با جناق

منتقل شده
    5
    2 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    172 بازدیدها
    .Byeforever..
    @Dr-Farhan راستش این مطلبو خ سبز تایبد کرده بود
  • ژنتیک

منتقل شده
    10
    0 رای ها
    10 دیدگاه‌ها
    285 بازدیدها
    pariaaaP
    @sh-kh ممنون همچینین شما
  • طریقه مطالعه زیست در دوران جمع بندی دروس پایه

منتقل شده جمع بندی زیست
    4
    2 رای ها
    4 دیدگاه‌ها
    388 بازدیدها
    H
    @sro منم موندم چیکا کنم الان دارم ریاضیو و فیزیک رو جمع میکنم نمیرسم به زیست :frowning_face:
  • زیستِ مصور

96
    9 رای ها
    96 دیدگاه‌ها
    3k بازدیدها
    S
    @Shayan-Saeedi اقای سعیدی یه راهنمایی ازتون میخواستم نظام قدیمم و پشت کنکوری من وقتم کمه و الان خیلی عقبم و دارم فشرده درس میخونم بنظرتون بین ژنتیک سال سوم و پیش و بخش فتوسنتز و اون چرخه های فصل 8 زیست پیش من کدوم رو حذف کنم یعنی کدوم رو بخونم تو اینم زمان باقی مونده ک درصد پاسخگوییشم نزدیک 100 باشه
  • سوال سلول خونی

منتقل شده
    8
    1 رای ها
    8 دیدگاه‌ها
    203 بازدیدها
    S
    @amir-m79 اتفاقا نشر الگو هم دارم اون دیگه اشتباهاتش یخورده زیادی درشته دیگه ترسیدم برای زیستای سال اخر نگرفتمش
  • زیست فصل ۷ سال دوم

منتقل شده زیست کنکور98 زیست کنکور
    9
    0 رای ها
    9 دیدگاه‌ها
    596 بازدیدها
    S
    خوانده نشده
  • چنتا سوال زیست...؟

منتقل شده زیست شناسی
    6
    1
    1 رای ها
    6 دیدگاه‌ها
    337 بازدیدها
    DrfariborzD
    @pooker در چنتا سوال زیست...؟ گفته است: 1-با توجه ب جمله کتاب:[در صورت انجام ویرایش در همانندسازی،DNA پلیمراز بر میگردد و نوکلئوتید اشتباه را جدا و ان را ب نوکلئوتید درست تعویض میکند] یعنی هلیکاز فقط شکستن پیوند هیدروژنی دارد و DNA پلیمراز هم تشکیل و هم شکستن پیوند هیدوژنی دارد.؟؟<br> 2-اگر گیاه ۲n باشد،آلبومن ان ۳n است..و اگر گیاه 4n باشد،البومن ان 6n است..این ۶n از کجا اومده؟؟؟<br> 3-وقتی باکتری ها در غذا رشد و توکسین ترشح میکنند،توکسین های تولید شده ممکن است در افرادی ک از ان غذا میخورند،بیماری ایجاد کند....ازین جمله میشه گفت که توکسین همیشه بیماری زا نیست؟؟؟<br> 4-در هر آسک،۱ میوز و ۴ میتوز رخ می دهد..پس جمعا ۷ پروفاز وجود دارد....چرا هفت پروفاز؟؟یک میوز ۲ تا پروفاز و ۴ میتوز ۴ تا پروفاز...میشه ۶ تا پروفاز...چجوری شد ۷ تا؟؟؟؟<br> 5-تو فصل ۷ زیست پیش صفحه ۱۵۸ در قسمت ماهی تو متن میگه که:باید شکم ماهی نر مورد هجوم قرمز باشه وگرنه بهش حمله نمیکنه‌..بعدش در توضیح زیرشکل میگه که:به مل واقعی تر که فاقد رنگ قرمز در ناحیه شکم است،کمتر از مدل های غیر واقعی حمله میشه..ایا این تناقض نیس؟؟اخرش به تموم نرهایی ک وارد قلمرو میشن حمله میکنه یا فقط باید شکمش قرمز باشه؟ 6-[image: 1553159283446-20190321_121221.png] درود،سال نو هم مبارک سوال دو:لقاح در نهاندانگان مضاعف است یعنی دو لقاح رخ میدهد یعنی دو سلول نر و دو سلول ماده نقش دارند یک سلول نر با سلول تخمزا لقاح می کند و جنین را می سازد و یک سلول نر دیگر با سلول دو هسته ای لقاح کرده و البومن را می سازد.سلول های نر و تخم زا نصف کروموزوم های گیاه والد را دارا هستند ولی سلول دو هسته ای همه کروموزوم های گیاه والد را دارد.پس وقتی گیاه 2n باشد سلول های نر و تخم زا n ولی سلول دو هسته ای 2n است پس البومن میشود 3n و وقتی گیاه والد 4nاست سلول های نر و تخمزا 2n ولی سلول دو هسته ای 4nخواهد بود لذا البومن میشود6n. اینکه چرا عدد کروموزومی سلول دو هسته ای با تخمزا که هر دو متعلق به ماده هستند متفاوت است مربوط به نحوه تولید کیسه رویانی است که متن کتاب توضیح داده سوال سه:بله،این برداشت طبق متن کتاب درست است سوال چهار:در شمارش دچار خطا شده اید،میوز شامل سه پروفاز است یکی سلول مادر و دو تا هم دو سلول حاصل از میوز یک.پس 3 پروفاز در میوز رخ می دهد و چهار پروفاز هم در چهار میتوز سوال پنج:بله،بین متن و زیر نویس شکل تضاد است.در کنکور متن بر زیر نویس ارجح تر است و هیچگاه این دو با هم در گزینه ها دیده نمی شوند. یا حق
  • زیست 2. دستگاه عصبی

منتقل شده
    139
    1
    1 رای ها
    139 دیدگاه‌ها
    3k بازدیدها
    MahhhM
    @MahdiNOVE بله گ1 میشه
  • تحلیل شکل

منتقل شده
    11