Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. دروس
  3. ادبیات و زبان فارسی
  4. معنی شعر
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
امتحان نهایی
منتظر ظهورم
سلام میشه بگین برای امتحان نهایی کودوم شعرها حفظیه؟ و اینکه قسمتی هست که حذف کرده باشن؟ بارم بندی درس ها چجوریه؟ من دوباره میخوام کنکور بدم و امتحانای نهایی رو باید شرکت کنم برا همین چیزی نمیدونم ممنون میشم کمکم کنین:folded_hands: :crying_face:
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
این چیه؟
Hg L 0H
سلام مجدد مشت خونین قلبم داخل درس9 گفته میشه اضافه ی تشبیهی معنی جمله رو خوب متوجه نمیشم یا چی؟ چون من فکر کردم اضافه ی استعاره ایه و تشخیص یعنی قلب به انسانی تشبیه شده که مشت داره @دوازدهم @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
چند سوال...
wanderingW
سلام توی این جمله که میگه تو از آن منی و من از آن. تو حذف فعل به قرینه لفظی نمیشه؟ یجا نوشته بود به قرینه معنایی حذف داریم درسته ؟ چرا؟ یه سوال دیگه میشه بگید تو این جمله جوان چرا مسند هست؟ عشق جاودانی همواره معشوق را جوان می‌بیند. @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
نوع را
AquaA
[image: 1747637711673-93106a8f-c54d-46e8-806c-14123fc7c91f-image.png] سلام اینجا نوع را مفعولی هست یا فک اضافه ؟ چرا ؟ @تجربیا @ریاضیا @دوازدهم
ادبیات و زبان فارسی
نقش دستوری
آیلینآ
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
نهاد یا مسند ؟
AquaA
سلام تو جمله زیر کان سوخته را جان شد الان جان مسند هستش یا نهاد ؟ چجوری اینو تشخیص میدید؟ (تشخیص نهاد و ... بلدم اینجا مشکل خوردم ) @ریاضیا @تجربیا @دوازدهم
ادبیات و زبان فارسی
از کجا میشه فهمید؟
Hg L 0H
سلام داریم: زیبا ترین نواحیِ عالم نواحی میشه هسته زیبا ترین میشه صفت برای هسته اما عالم چطور صفته؟ @دوازدهم @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
معنی و مفهوم
msoq sharifM
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
مجاز و کنایه
msoq sharifM
سلام خسته نباشید دوستان فرق بین مجاز و کنایه مگر این نیست که کنایه یه عبارته و مجاز یه کلمه هست اما پیش اومده که تو متن در پیز دیگه داره میگه مثلا عبارت سر و کله اش پیدا شد رو در نطر بگیرید چون یه عبارته فکر میکنم کنایه باشه اما در واقع مجازه چرا؟ یا مثلا اسم و رسم داشتن یه عبارته درسه؟ولی کنایه در نطر گرفته نشده و مجازه میشه توضیح بدید ولی مثلا رنگین بودن سفره کنایه از انواع مختلف غذا در نطر گرفته شده
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
تشبیه
msoq sharifM
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
سوال دستور
AquaA
[image: 1747333504968-1000013067-resized.jpg] سلام جواب این چی میشه ؟ من خودم گزینه دو زدم ولی خب غلط گرفته شده @ریاضیا @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی
یه سوال کوچیک
Hg L 0H
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
._.Zahra.K.
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات زمینه های مختلف
._.Zahra.K.
سلام این زمینه های حماسی داستانی قهرمانی و خرق عادت چی هستن و از کجا تشخیصشون بدم؟ توی یک سری درسای حماسی و شاهنامه اینا خیلی ازشون استفاده میشه اگه ویدیو یا چیزی رو هم می‌شناسید که خوب توضیح داده باشه ممنون میشم معرفی کنین @دانش-آموزان-آلاء @دوازدهم @یازدهم
ادبیات و زبان فارسی
نوع این وابسته وابسته
Anzw 18A
دوستان سلام چطورین؟ یه سوال کوچولو داشتم تو عبارت " معلم کلاس سوم و چهارم ابتدایی من"، کلمه "ابتدایی" وابسته وابسته از چه نوعیه؟! صفت مضاف الیهه برای کلاس؟ یا صفت صفته برای سوم و چهارم؟ @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی

معنی شعر

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده ادبیات و زبان فارسی
50 دیدگاه‌ها 8 کاربران 512 بازدیدها 8 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • Marzie khanoomM Marzie khanoom

سلام علیکم معنی مصرا یک این بیتو میخوام:
    روزگاری که منش سر به قدم میسودم
    زلف او در عدم آباد کمر میگردید دانش-آموزان-آلاء

mahta najiM آفلاین
    mahta najiM آفلاین
    mahta naji
    تجربی دوازدهم
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

@R-Niafele
    سلام دوست عزیز آلایی
    معنی بیت: قبل از اینکه به دنیا آمده باشی من عاشقت بودم در حالی که تو قبل از تولدت مرده ای و در گور به زندگی ابدی خود ادامه میدی
    این بیت با بیت زیر قرابت معنایی داره

گر گوهر جان خواهی هم در کمرت خواهم
    ور دانه دل خواهی هم در برت افشانم

قدر خودتو بدون

M 1 پاسخ آخرین پاسخ
    2
    • M Mohsen Taheri

@R-Niafele سودن یعنی ساییدن و ضمیر ش جاب جا شده یعنی سر به قدمش می سودم کنایه از تبعیت و پیروی و آواره ی کسی بودن ( همون خرابتم خودمون)

mahta najiM آفلاین
      mahta najiM آفلاین
      mahta naji
      تجربی دوازدهم

@Mohsen-M-T

دوست عزیز سودن به معنای آهسته رفتن هستش ولی در این مصرع زود و با علاقه رفتن معنی میکنیم
      و ش در منش پرش ضمیر نیست مفعول هستش معنیش میشه او را

قدر خودتو بدون

M 1 پاسخ آخرین پاسخ
      2
      • Z zo

zo 1589807779828503831680.jpg

Fateme SharifiF آفلاین
        Fateme SharifiF آفلاین
        Fateme Sharifi
        دانش آموزان آلاء

zo در معنی شعر گفته است:

zo 1589807779828503831680.jpg

1 پاسخ آخرین پاسخ
        0
        • mahta najiM mahta naji

@Mohsen-M-T

دوست عزیز سودن به معنای آهسته رفتن هستش ولی در این مصرع زود و با علاقه رفتن معنی میکنیم
          و ش در منش پرش ضمیر نیست مفعول هستش معنیش میشه او را

M آفلاین
          M آفلاین
          Mohsen Taheri

@mahta-kamali میشه بگید کجا نوشته؟؟
          معنی می کنید درست تر متوجه بشم؟ممنون

mahta najiM 1 پاسخ آخرین پاسخ
          1
          • mahta najiM mahta naji

@R-Niafele
            سلام دوست عزیز آلایی
            معنی بیت: قبل از اینکه به دنیا آمده باشی من عاشقت بودم در حالی که تو قبل از تولدت مرده ای و در گور به زندگی ابدی خود ادامه میدی
            این بیت با بیت زیر قرابت معنایی داره

گر گوهر جان خواهی هم در کمرت خواهم
            ور دانه دل خواهی هم در برت افشانم

M آفلاین
            M آفلاین
            Mohsen Taheri

@mahta-kamali فک نکنم ربط داشته باشن زیاد.
            گر گوهر جان خواهی هم در کمرت دوزم/ور دانه ی دل خواهی هم در برت افشانم یعنی جانمو نثارت می کنم و در راه عشق سرمو فدا خواهم کرد
            ولی اون بیت دوستمون معنیش ازلی بودن عشقه یعنی میگه قبل از اینکه تو متولد بشی من دوستت داشتم حتی. هم مضمون با بیت:پیش از این کاین سقف سبز و طاق مینا برکشند/منظر چشم مرا ابروی جانان طاق بود

1
            • M Mohsen Taheri

@mahta-kamali فک نکنم ربط داشته باشن زیاد.
              گر گوهر جان خواهی هم در کمرت دوزم/ور دانه ی دل خواهی هم در برت افشانم یعنی جانمو نثارت می کنم و در راه عشق سرمو فدا خواهم کرد
              ولی اون بیت دوستمون معنیش ازلی بودن عشقه یعنی میگه قبل از اینکه تو متولد بشی من دوستت داشتم حتی. هم مضمون با بیت:پیش از این کاین سقف سبز و طاق مینا برکشند/منظر چشم مرا ابروی جانان طاق بود

mahta najiM آفلاین
              mahta najiM آفلاین
              mahta naji
              تجربی دوازدهم

@Mohsen-M-T در بیت( روزگاری که منش سر به قدم میسودم ......) عاشق از عشق زیاد به معشوقش میگه قبل اینکه به دنیا بیای عاشقت بودم یعنی شاعر داره نهایت عشق عاشق به معشوق رو به تصویر میکشه و در بیتی که من گفتم( گر گوهر جان خواهی.....)هم شاعر نهایت عشق عاشق به معشوق رو در کلمه ی نثار خلاصه میکنه چون این عشقه زیاده که باعث شده عاشق هر چیزی رو فدای معشوقش کنه
              پس میتونیم نتیجه بگیریم که هر دوبیت به عشق زیاد عاشق به معشوق اشاره میکنه؟؟

قدر خودتو بدون

M 1 پاسخ آخرین پاسخ
              1
              • M Mohsen Taheri

@mahta-kamali میشه بگید کجا نوشته؟؟
                معنی می کنید درست تر متوجه بشم؟ممنون

mahta najiM آفلاین
                mahta najiM آفلاین
                mahta naji
                تجربی دوازدهم

@Mohsen-M-T روزگاری که منش سر به قدم میسودم : سربه قدم سودن در کل معنیش میشه عاشق بودن و همانطور که گفتم ش در منش یعنی اورا
                معنی کل این مصرع:زمانی که من عشق اورا پرورش داده بودم یعنی زمانی که من عاشق او* بودم (او در عاشق او * معنی ش در منش رو داره)
                اگه از روی مصرع کلمه به کلمه معنی کنیم میشه زمانی که من او را عاشق بودم

قدر خودتو بدون

M 1 پاسخ آخرین پاسخ
                1
                • mahta najiM mahta naji

@Mohsen-M-T روزگاری که منش سر به قدم میسودم : سربه قدم سودن در کل معنیش میشه عاشق بودن و همانطور که گفتم ش در منش یعنی اورا
                  معنی کل این مصرع:زمانی که من عشق اورا پرورش داده بودم یعنی زمانی که من عاشق او* بودم (او در عاشق او * معنی ش در منش رو داره)
                  اگه از روی مصرع کلمه به کلمه معنی کنیم میشه زمانی که من او را عاشق بودم

M آفلاین
                  M آفلاین
                  Mohsen Taheri

@mahta-kamali آهان! پس ربطی به آهسته راه رفت نداشت؟
                  در مورد رقص ضمیر مخالفم باهاتون...چون : منش سر به قدم می سودم یعنی سر به قدمش می سودم وعاشق او بودم.%(#ff0059)[او را عاشق] شیوه ی بلاغی ست و نباید خودمون معنی کنیم چون اینجا سودن 4 جزئی گذرا به مفعول و متمم هست: %(#00ff62)[سر] را %(#ff0400)[به قدم او]...
                  مثالی دیگر:عشقت رسد به فریاد، ار خود بسان حافظ / قرآن ز بر بخوانی در چهارده روایت
                  = عشق به فریادت رسد! نمی گیم: %(#ff0059)[عشق تو را به فریاد برسد!] چون به فریاد رسیدن که %(#ff0400)[مفعول نمی خواد] بنابراین این مضاف الیه فریاد بوده...
                  امیدوارم منظورمو خوب رسونده باشم:folded_hands_light_skin_tone:

mahta najiM 2 پاسخ آخرین پاسخ
                  1
                  • mahta najiM mahta naji

@Mohsen-M-T در بیت( روزگاری که منش سر به قدم میسودم ......) عاشق از عشق زیاد به معشوقش میگه قبل اینکه به دنیا بیای عاشقت بودم یعنی شاعر داره نهایت عشق عاشق به معشوق رو به تصویر میکشه و در بیتی که من گفتم( گر گوهر جان خواهی.....)هم شاعر نهایت عشق عاشق به معشوق رو در کلمه ی نثار خلاصه میکنه چون این عشقه زیاده که باعث شده عاشق هر چیزی رو فدای معشوقش کنه
                    پس میتونیم نتیجه بگیریم که هر دوبیت به عشق زیاد عاشق به معشوق اشاره میکنه؟؟

M آفلاین
                    M آفلاین
                    Mohsen Taheri

@mahta-kamali بله کاملا درسته می تونیم. ولی از لحاظ فداکاری و عشق ابدی نمی خوردن به هم دیگه.
                    ممنون:bouquet:

1
                    • mahta najiM آفلاین
                      mahta najiM آفلاین
                      mahta naji
                      تجربی دوازدهم

@Mohsen-M-T من معنی این بیت از ی معلمی پرسیده بودم که گفتن به* عشق عاشق به معشوق قبل از به دنیا اومدن معشوق اشاره میکنه *. برا اینکه از درستی جوابشون مطمئن شم از چن تا معلم دیگه هم پرسیدم یکیشون گفتن همون معنی * درسته
                      ولی یکی از معلما این معنی رو کلا رد کردن و جوابی که دادن کاملا متفاوت با معنی اولیه بود و به معنی بیت
                      هم نزدیک تره!!
                      معنی جدید بیت **: آن زمان که به دلیل ارادت به پیشگاه معشوق سجده میکردم و پیشانی بر قدمش میگذاشتم ، زلف دراز او همچون زنجیری به دور کمر باریکش ، همچون کمر بندی پیچیده شده بود.

ولی اگه معنی بالا رو برا بیت (روزگاری که منش سر به قدم میسودم /زلف او در عدم آباد کمر میگردید) در نظر بگیریم ،اون وقت نمیتونیم برا سر به قدم سودن مفهوم کنایی در نظر بگیریم چون معنی جدید ** ، بیت رو واو به واو در معنی و مفهوم خودش توضیح داده!
                      همچنین گفتن شاعران سبک هندی بیشتر به دنبال ابداع اصطلاحات تازه بودن و خیلی به معنای
                      ابیات خود اهمیت نمی دادن.

قدر خودتو بدون

M 1 پاسخ آخرین پاسخ
                      1
                      • M Mohsen Taheri

در مورد رقص ضمیر مخالفم باهاتون...چون : منش سر به قدم می سودم یعنی سر به قدمش می سودم وعاشق او بودم.%(#ff0059)[او را عاشق] شیوه ی بلاغی ست و نباید خودمون معنی کنیم چون اینجا سودن 4 جزئی گذرا به مفعول و متمم هست: %(#00ff62)[سر] را %(#ff0400)[به قدم او]...
                        مثالی دیگر:عشقت رسد به فریاد، ار خود بسان حافظ / قرآن ز بر بخوانی در چهارده روایت
                        = عشق به فریادت رسد! نمی گیم: %(#ff0059)[عشق تو را به فریاد برسد!] چون به فریاد رسیدن که %(#ff0400)[مفعول نمی خواد] بنابراین این مضاف الیه فریاد بوده...

mahta najiM آفلاین
                        mahta najiM آفلاین
                        mahta naji
                        تجربی دوازدهم
                        نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط mahta naji انجام شده

@Mohsen-M-T در ارتباط با پرش ضمیر هم باهاتون موافقم ش در منش پرش ضمیر به حساب میاد که مرجعش به
                        واژه ی قدم بر میگرده

قدر خودتو بدون

1 پاسخ آخرین پاسخ
                        1
                        • M Mohsen Taheri

@mahta-kamali بله کاملا درسته می تونیم. ولی از لحاظ فداکاری و عشق ابدی نمی خوردن به هم دیگه.
                          ممنون:bouquet:

mahta najiM آفلاین
                          mahta najiM آفلاین
                          mahta naji
                          تجربی دوازدهم

@Mohsen-M-T بله شما درست فرمودین چون به فداکاری و از خود گذشتگی اشاره میکنه نمیتونم برا بیت( روزگاری که منش سر به قدم میسودم / زلف او در عدم آباد کمر میگردید) قرابت معنایی در نظر بگیریم

قدر خودتو بدون

1 پاسخ آخرین پاسخ
                          1
                          • M Mohsen Taheri

mahta najiM آفلاین
                            mahta najiM آفلاین
                            mahta naji
                            تجربی دوازدهم

@Mohsen-M-T همه ی معلما معنی سودن رو آهسته راه رفتن و قدم زدن و در مفهوم کنایی عشق و علاقه معنی میکنن

قدر خودتو بدون

M 1 پاسخ آخرین پاسخ
                            1
                            • mahta najiM mahta naji

@Mohsen-M-T همه ی معلما معنی سودن رو آهسته راه رفتن و قدم زدن و در مفهوم کنایی عشق و علاقه معنی میکنن

M آفلاین
                              M آفلاین
                              Mohsen Taheri

@mahta-kamali همه ی معلما؟
                              من تو فرهنگا رو وا کردم چیزی ننوشته بود!!
                              https://jadvalyab.ir/rahnama/سودن

mahta najiM Marzie khanoomM 2 پاسخ آخرین پاسخ
                              0
                              • mahta najiM mahta naji

@Mohsen-M-T من معنی این بیت از ی معلمی پرسیده بودم که گفتن به* عشق عاشق به معشوق قبل از به دنیا اومدن معشوق اشاره میکنه *. برا اینکه از درستی جوابشون مطمئن شم از چن تا معلم دیگه هم پرسیدم یکیشون گفتن همون معنی * درسته
                                ولی یکی از معلما این معنی رو کلا رد کردن و جوابی که دادن کاملا متفاوت با معنی اولیه بود و به معنی بیت
                                هم نزدیک تره!!
                                معنی جدید بیت **: آن زمان که به دلیل ارادت به پیشگاه معشوق سجده میکردم و پیشانی بر قدمش میگذاشتم ، زلف دراز او همچون زنجیری به دور کمر باریکش ، همچون کمر بندی پیچیده شده بود.

ولی اگه معنی بالا رو برا بیت (روزگاری که منش سر به قدم میسودم /زلف او در عدم آباد کمر میگردید) در نظر بگیریم ،اون وقت نمیتونیم برا سر به قدم سودن مفهوم کنایی در نظر بگیریم چون معنی جدید ** ، بیت رو واو به واو در معنی و مفهوم خودش توضیح داده!
                                همچنین گفتن شاعران سبک هندی بیشتر به دنبال ابداع اصطلاحات تازه بودن و خیلی به معنای
                                ابیات خود اهمیت نمی دادن.

M آفلاین
                                M آفلاین
                                Mohsen Taheri

@mahta-kamali آخه اونجوری که معنی ش زیاد مرتبط به هم نمیشه!!! روزگاری که من تعظیم می کردم حالا یهو شاعر میره سراغ توصیف زلف معشوق؟؟؟
                                ولی خب اینم ی دیدگاهیه.
                                آره سبک هندی گنگه برام!:beaming_face_with_smiling_eyes:

1
                                • M Mohsen Taheri

@mahta-kamali آخه اونجوری که معنی ش زیاد مرتبط به هم نمیشه!!! روزگاری که من تعظیم می کردم حالا یهو شاعر میره سراغ توصیف زلف معشوق؟؟؟
                                  ولی خب اینم ی دیدگاهیه.
                                  آره سبک هندی گنگه برام!:beaming_face_with_smiling_eyes:

mahta najiM آفلاین
                                  mahta najiM آفلاین
                                  mahta naji
                                  تجربی دوازدهم
                                  نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط mahta naji انجام شده

@Mohsen-M-T منم معنی این بیت زیاد نگرفتم
                                  شاید اونجا که میگه موهاش به دور کمر باریکش افتاده بوده منظورش از سن کم معشوقش باشه یعنی شاعر برا اینکه بگه این عاشق از همون اول عاشقِ معشوقش بوده از کلمه ی کمر باریک استفاده کرده که یه جورایی به معنی اول که میگه قبل اینکه به دنیا بیای عاشقت بودم ربط میدم !!!
                                  البته این نظر منه!

قدر خودتو بدون

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                  1
                                  • M Mohsen Taheri

@mahta-kamali همه ی معلما؟
                                    من تو فرهنگا رو وا کردم چیزی ننوشته بود!!
                                    https://jadvalyab.ir/rahnama/سودن

mahta najiM آفلاین
                                    mahta najiM آفلاین
                                    mahta naji
                                    تجربی دوازدهم

@Mohsen-M-T شما باید سودن رو در جمله جستجو کنید یعنی باید معنی" سر به قدم سودن "رو بجویید!!

قدر خودتو بدون

M 1 پاسخ آخرین پاسخ
                                    1
                                    • mahta najiM mahta naji

@Mohsen-M-T شما باید سودن رو در جمله جستجو کنید یعنی باید معنی" سر به قدم سودن "رو بجویید!!

M آفلاین
                                      M آفلاین
                                      Mohsen Taheri

@mahta-kamali پایین تر گفتم: چون %(#00ff2b)[قدم] میشه %(#00ff2b)[متمم فعلی] و نقش گرفت پس دیگه فعلمون مرکب نیست و ساده هست یعنی اینجا فقط" سودن" میشه فعلمون!
                                      نه تنها از لحاظ دستوری بلکه از نظر معنی هم ایراد پیدا میکنه!
                                      شما خودتونم معنی کنید با این چیزی که میگید اینطوری میشه: روزگاری که منش سر به.................................................................................................................................................................قدم می سودم( ینی قدم می سودم رو کلا با یک مکث بخونید!!)
                                      جور نیست ارکان جمله! معنی هم گفتم نمی خوره ولی قدم سودن رو داریم حق باشماست فقط اینجا اون نیست!:beaming_face_with_smiling_eyes: :thumbs_up_light_skin_tone: :folded_hands_light_skin_tone:

1
                                      • M Mohsen Taheri

@mahta-kamali پایین تر گفتم: چون %(#00ff2b)[قدم] میشه %(#00ff2b)[متمم فعلی] و نقش گرفت پس دیگه فعلمون مرکب نیست و ساده هست یعنی اینجا فقط" سودن" میشه فعلمون!
                                        نه تنها از لحاظ دستوری بلکه از نظر معنی هم ایراد پیدا میکنه!
                                        شما خودتونم معنی کنید با این چیزی که میگید اینطوری میشه: روزگاری که منش سر به.................................................................................................................................................................قدم می سودم( ینی قدم می سودم رو کلا با یک مکث بخونید!!)
                                        جور نیست ارکان جمله! معنی هم گفتم نمی خوره ولی قدم سودن رو داریم حق باشماست فقط اینجا اون نیست!:beaming_face_with_smiling_eyes: :thumbs_up_light_skin_tone: :folded_hands_light_skin_tone:

mahta najiM آفلاین
                                        mahta najiM آفلاین
                                        mahta naji
                                        تجربی دوازدهم

@رهـــــــا بله اینکه سودن فعل ساده هست اصن شکی درش نیس من منظورم ی چیز دیگه بود شما گفتین سودن راه رفتن یا قدم زدن معنی نمیشه( البته دقت کنید که قدم زدن هم تو معنای واقعی خودش به کار نمیره ! قدم زدن داره یه جورایی سجده کردن یار رو میگه ن اینکه طرف واقعا داشته قدم میزده و راه میرفته!! ) منم برا اینکه شما متوجه بشین سودن قدم زدن معنی میشه گفتم تو جمله معنیش کنید خب همانطور که میدونید کلمه هارو نمیشه تنها معنی کرد باید تو جمله معنی کنیم ممکنه ی کلمه ای چند تا معنی داشته باشه که تو جمله با توجه به کلمه ی پس و پیشش معنی میشه دقیقا عین زبان انگلیسی که بعضی از واژه ها معنی زیادی دارن که اون معنی که مد نظر طراح سوال با توجه به کلمه های دیگه مشخص میشه

قدر خودتو بدون

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                        0
                                        • Marzie khanoomM Marzie khanoom

سلام علیکم معنی مصرا یک این بیتو میخوام:
                                          روزگاری که منش سر به قدم میسودم
                                          زلف او در عدم آباد کمر میگردید دانش-آموزان-آلاء

mahta najiM آفلاین
                                          mahta najiM آفلاین
                                          mahta naji
                                          تجربی دوازدهم

@R-Niafele میشه بپرسم این بیت از کجا پیدا کرده بودین؟؟

قدر خودتو بدون

Marzie khanoomM 1 پاسخ آخرین پاسخ
                                          0
                                          پاسخ
                                          • پاسخ به عنوان موضوع
                                          وارد شوید تا پست بفرستید
                                          • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
                                          • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
                                          • بیشترین رای ها

• 1
                                          • 2
                                          • 3
                                          • درون آمدن

• برای جستجو وارد شوید و یا ثبت نام کنید
                                          • اولین پست
                                            آخرین پست
                                          0
                                          • دسته‌بندی‌ها
                                          • نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
                                          • جدیدترین پست ها
                                          • برچسب‌ها
                                          • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
                                          • دوره‌های آلاء
                                          • گروه‌ها
                                          • راهنمای آلاخونه
                                            • معرفی آلاخونه