Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. دروس
  3. ادبیات و زبان فارسی
  4. ☘ادبیات کنکور☘
نهاد یا مسند ؟
AquaA
سلام تو جمله زیر کان سوخته را جان شد الان جان مسند هستش یا نهاد ؟ چجوری اینو تشخیص میدید؟ (تشخیص نهاد و ... بلدم اینجا مشکل خوردم ) @ریاضیا @تجربیا @دوازدهم
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
امتحان نهایی
منتظر ظهورم
سلام میشه بگین برای امتحان نهایی کودوم شعرها حفظیه؟ و اینکه قسمتی هست که حذف کرده باشن؟ بارم بندی درس ها چجوریه؟ من دوباره میخوام کنکور بدم و امتحانای نهایی رو باید شرکت کنم برا همین چیزی نمیدونم ممنون میشم کمکم کنین
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
این چیه؟
Hg L 0H
سلام مجدد مشت خونین قلبم داخل درس9 گفته میشه اضافه ی تشبیهی معنی جمله رو خوب متوجه نمیشم یا چی؟ چون من فکر کردم اضافه ی استعاره ایه و تشخیص یعنی قلب به انسانی تشبیه شده که مشت داره @دوازدهم @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
چند سوال...
wanderingW
سلام توی این جمله که میگه تو از آن منی و من از آن. تو حذف فعل به قرینه لفظی نمیشه؟ یجا نوشته بود به قرینه معنایی حذف داریم درسته ؟ چرا؟ یه سوال دیگه میشه بگید تو این جمله جوان چرا مسند هست؟ عشق جاودانی همواره معشوق را جوان می‌بیند. @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
نوع را
AquaA
[image: 1747637711673-93106a8f-c54d-46e8-806c-14123fc7c91f-image.png] سلام اینجا نوع را مفعولی هست یا فک اضافه ؟ چرا ؟ @تجربیا @ریاضیا @دوازدهم
ادبیات و زبان فارسی
نقش دستوری
آیلینآ
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
از کجا میشه فهمید؟
Hg L 0H
سلام داریم: زیبا ترین نواحیِ عالم نواحی میشه هسته زیبا ترین میشه صفت برای هسته اما عالم چطور صفته؟ @دوازدهم @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
معنی و مفهوم
msoq sharifM
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
مجاز و کنایه
msoq sharifM
سلام خسته نباشید دوستان فرق بین مجاز و کنایه مگر این نیست که کنایه یه عبارته و مجاز یه کلمه هست اما پیش اومده که تو متن در پیز دیگه داره میگه مثلا عبارت سر و کله اش پیدا شد رو در نطر بگیرید چون یه عبارته فکر میکنم کنایه باشه اما در واقع مجازه چرا؟ یا مثلا اسم و رسم داشتن یه عبارته درسه؟ولی کنایه در نطر گرفته نشده و مجازه میشه توضیح بدید ولی مثلا رنگین بودن سفره کنایه از انواع مختلف غذا در نطر گرفته شده
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
تشبیه
msoq sharifM
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
سوال دستور
AquaA
[image: 1747333504968-1000013067-resized.jpg] سلام جواب این چی میشه ؟ من خودم گزینه دو زدم ولی خب غلط گرفته شده @ریاضیا @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی
یه سوال کوچیک
Hg L 0H
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
._.Zahra.K.
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات زمینه های مختلف
._.Zahra.K.
سلام این زمینه های حماسی داستانی قهرمانی و خرق عادت چی هستن و از کجا تشخیصشون بدم؟ توی یک سری درسای حماسی و شاهنامه اینا خیلی ازشون استفاده میشه اگه ویدیو یا چیزی رو هم می‌شناسید که خوب توضیح داده باشه ممنون میشم معرفی کنین @دانش-آموزان-آلاء @دوازدهم @یازدهم
ادبیات و زبان فارسی
نوع این وابسته وابسته
Anzw 18A
دوستان سلام چطورین؟ یه سوال کوچولو داشتم تو عبارت " معلم کلاس سوم و چهارم ابتدایی من"، کلمه "ابتدایی" وابسته وابسته از چه نوعیه؟! صفت مضاف الیهه برای کلاس؟ یا صفت صفته برای سوم و چهارم؟ @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی

☘ادبیات کنکور☘

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده ادبیات و زبان فارسی
830 دیدگاه‌ها 25 کاربران 13.4k بازدیدها 27 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • فاطمه خلیلیف فاطمه خلیلی

🌸%(#0ff997)[۳_]کدام گزینه با بیت «%(#0ff997)[به صوت خوش چو حیوان است مایل از حیوان کم نشاید بودن ای دل]! تناسب معنایی ندارد؟
    %(#0ff997)[۱)] هستی انسان ز ذات کبریا دارد وجود %(#0ff997)[/] هرکه این معنی نمیداند ز حیوان کمتر است
    %(#0ff997)[۲)] اشتر به شعر عرب در حالت است و طرب %(#0ff997)[/]ا گر ذوق نیست تو را کژطبع جانوری
    %(#0ff997)[۳)] به نزد عقل ز حیوان کم است انسانی%(#0ff997)[/] که نبودش اثر دل پذیری از آواز
    %(#0ff997)[۴)] آدمی بنده چنگ و نی و تنبور و دف است%(#0ff997)[/] چون تو را ذوق طرب نیست کم از حیوانی

فاطمه خلیلیف آفلاین
    فاطمه خلیلیف آفلاین
    فاطمه خلیلی
    دانش آموزان آلاء
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط فاطمه خلیلی انجام شده

فاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:

🌸%(#0ff997)[۳_]کدام گزینه با بیت «%(#0ff997)[به صوت خوش چو حیوان است مایل از حیوان کم نشاید بودن ای دل]! تناسب معنایی ندارد؟
    %(#0ff997)[۱)] هستی انسان ز ذات کبریا دارد وجود %(#0ff997)[/] هرکه این معنی نمیداند ز حیوان کمتر است
    %(#0ff997)[۲)] اشتر به شعر عرب در حالت است و طرب %(#0ff997)[/]ا گر ذوق نیست تو را کژطبع جانوری
    %(#0ff997)[۳)] به نزد عقل ز حیوان کم است انسانی%(#0ff997)[/] که نبودش اثر دل پذیری از آواز
    %(#0ff997)[۴)] آدمی بنده چنگ و نی و تنبور و دف است%(#0ff997)[/] چون تو را ذوق طرب نیست کم از حیوانی

گزینه %(#ff0000)[۱]🌸👏🏻👏🏻
    مفهوم گزینه ۱ وجود انسان وابسته به خداوند است
    مفهوم مشترک بیت سوال و سایر گزینه ها%(#ff0000)[------->]ارزشمندی ذوق موسیقایی

1 پاسخ آخرین پاسخ
    5

🌸%(#00fff7)[۵_]بیت %(#00fff7)[«نانم افزود و آبرویم کاست/ بینوایی به از مذلت خواست»] با کدام بیت تناسب معنایی ندارد؟
      %(#00fff7)[۱)] از بهر دفع غم به کسی گربری پناه %(#00fff7)[/]هم غم به جای ماند و هم آبرو رود
      %(#00fff7)[۲)] بلبل ماچون کند آهنگ دوری از چمن%(#00fff7)[/] آب و رنگ اعتبار از روی گلشن می رود
      %(#00fff7)[۳)] تو را عزیزتر از آبرو متاعی نیست%(#00fff7)[/] هر آنچه هست تلف ساز و آبرو بگذار
      %(#00fff7)[۴)] مزن بر سنگ پیش سخت رویان گوهر خود را %(#00fff7)[/]به هر آیینه تاریک منما جوهر خود را

فاطمه خلیلیف آفلاین
      فاطمه خلیلیف آفلاین
      فاطمه خلیلی
      دانش آموزان آلاء
      نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

🌸%(#00fff7)[۵_]بیت %(#00fff7)[«نانم افزود و آبرویم کاست/ بینوایی به از مذلت خواست»] با کدام بیت تناسب معنایی ندارد؟
      %(#00fff7)[۱)] از بهر دفع غم به کسی گربری پناه %(#00fff7)[/]هم غم به جای ماند و هم آبرو رود
      %(#00fff7)[۲)] بلبل ماچون کند آهنگ دوری از چمن%(#00fff7)[/] آب و رنگ اعتبار از روی گلشن می رود
      %(#00fff7)[۳)] تو را عزیزتر از آبرو متاعی نیست%(#00fff7)[/] هر آنچه هست تلف ساز و آبرو بگذار
      %(#00fff7)[۴)] مزن بر سنگ پیش سخت رویان گوهر خود را %(#00fff7)[/]به هر آیینه تاریک منما جوهر خود را

گزینه %(#ff0000)[۲]
      %(#ff0000)[مفهوم گزینه ۲]: عاشق باعث اعتبار و آبروی معشوق است
      %(#ff0000)[مفهوم بیت سوال و بقیه گزینه ها:]دعوت به حفظ آبرو و پرهیز از معاشرت با فرومایگان و اظهار نیاز به آنان

1 پاسخ آخرین پاسخ
      5

🌸%(#ff0888)[۷_]تاثیر ابیات زیر از لحاظ داشتن آرایه های%(#ff0888)[( تشبیه، ایهام تناسب، اسلوب معادله، مجاز] )کدام است؟
        %(#ff0888)[الف)] گر نخواهد داد من امروز داد آن شاه حسن%(#ff0888)[/]دامنش فردا به نزد دادگر خواهم گرفت
        %(#ff0888)[ب)]ما که بستیم به دل نقش قد موزونش%(#ff0888)[/]گو موذن ز پی بستن قامت باشد
        %(#ff0888)[ج)]شکوفه شور افکنده است در گلستان ها%(#ff0888)[/]شده است خوان زمین گم در این نمک دان ها
        %(#ff0888)[د)]دل چو شد غافل ز حق فرمان پذیر تن بود%(#ff0888)[/]می برد هر جا که خواهد اسب خواب آلوده را
        %(#ff0888)[۱)]ج ب الف د
        %(#ff0888)[۲)]ج ب د الف
        %(#ff0888)[۳)]ب ج د الف
        %(#ff0888)[۴)]ب ج الف د

فاطمه خلیلیف آفلاین
        فاطمه خلیلیف آفلاین
        فاطمه خلیلی
        دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff0888)[۷_]تاثیر ابیات زیر از لحاظ داشتن آرایه های%(#ff0888)[( تشبیه، ایهام تناسب، اسلوب معادله، مجاز] )کدام است؟
        %(#ff0888)[الف)] گر نخواهد داد من امروز داد آن شاه حسن%(#ff0888)[/]دامنش فردا به نزد دادگر خواهم گرفت
        %(#ff0888)[ب)]ما که بستیم به دل نقش قد موزونش%(#ff0888)[/]گو موذن ز پی بستن قامت باشد
        %(#ff0888)[ج)]شکوفه شور افکنده است در گلستان ها%(#ff0888)[/]شده است خوان زمین گم در این نمک دان ها
        %(#ff0888)[د)]دل چو شد غافل ز حق فرمان پذیر تن بود%(#ff0888)[/]می برد هر جا که خواهد اسب خواب آلوده را
        %(#ff0888)[۱)]ج ب الف د
        %(#ff0888)[۲)]ج ب د الف
        %(#ff0888)[۳)]ب ج د الف
        %(#ff0888)[۴)]ب ج الف د

گزینه %(#ff0000)[۲]
        %(#ff0000)[تشبیه]: %(#ff0000)[بیت ج] خوان زمین اضافه تشبیهی
        %(#ff0000)[ایهام تناسب] %(#ff0000)[بیت ب] قامت %(#ff0000)[۱-]همراه با فعل بستن اصطلاحی است به %(#ff0000)[معنی ایستادن و آماده نماز شدن] (معنی %(#ff0000)[درست] ) %(#ff0000)[۲]-قد :(معنی %(#ff0000)[نادرست])
        %(#ff0000)[اسلوب معادله] %(#ff0000)[بیت د] دل غافل از حق /تن / فرمان پذیر بودن مساوی است با خواب آلوده / اسب / به هر جا خواستن بردن
        %(#ff0000)[مجاز] بیت %(#ff0000)[الف]فردا مجاز از قیامت

1 پاسخ آخرین پاسخ
        4

🌸%(#ff5906)[۸_]همه آرایه های بیت زیر در کدام گزینه ذکر شده است؟
          کمان ابروی او گر کمین غمزه گشود
          به شوق سینه سپر کن که تیغ می آید

%(#ff5906)[۱)]تشبیه ،ایهام، کنایه، مجاز
          %(#ff5906)[۲)]استعاره ‌،جناس ،مجاز‌، ایهام
          %(#ff5906)[۳)]استعاره، کنایه، تشبیه ،جناس
          %(#ff5906)[۴)]جناس ،ایهام تناسب ،استعاره، مراعات نظیر

فاطمه خلیلیف آفلاین
          فاطمه خلیلیف آفلاین
          فاطمه خلیلی
          دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff5906)[۸_]همه آرایه های بیت زیر در کدام گزینه ذکر شده است؟
          کمان ابروی او گر کمین غمزه گشود
          به شوق سینه سپر کن که تیغ می آید

%(#ff5906)[۱)]تشبیه ،ایهام، کنایه، مجاز
          %(#ff5906)[۲)]استعاره ‌،جناس ،مجاز‌، ایهام
          %(#ff5906)[۳)]استعاره، کنایه، تشبیه ،جناس
          %(#ff5906)[۴)]جناس ،ایهام تناسب ،استعاره، مراعات نظیر

گزینه %(#ff0000)[۳]
          تیر %(#ff0000)[استعاره] از غمزه
          کمین عمزه گشودن....سینه سپر کردن%(#ff0000)[---->] %(#ff0000)[کنایه]
          کمان ابرو %(#ff0000)[تشبیه]
          کمین و کمان %(#ff0000)[جناس]

1 پاسخ آخرین پاسخ
          5

🌸%(#ff00ff)[9_] «%(#ff00ff)[ترجیح صحبت بر عزلت]» از مفهوم همه ابیات، به جز بيت ......................... دریافت می شود.
            %(#ff00ff)[۱)] آسوده کجاگردم تاباتو نیاسایم؟ آرام کجا گیرم تاباتو نیارامم؟
            %(#ff00ff)[۲)] چنان به کوی تو آسوده از بهشت برینم که در ضمیر نیاید خیال حوری عینم
            %(#ff00ff)[۳)] چگونه شاد نباشد دلم به گوشه نشینی؟ که خال گوشۂ چشم تو کرد خانه نشینم
            %(#ff00ff)[۴)] تاباتو نپیوندم کی میوه دهد شاخم؟ تاباتو نیامیزم کی شاد شود کامم؟

فاطمه خلیلیف آفلاین
            فاطمه خلیلیف آفلاین
            فاطمه خلیلی
            دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff00ff)[9_] «%(#ff00ff)[ترجیح صحبت بر عزلت]» از مفهوم همه ابیات، به جز بيت ......................... دریافت می شود.
            %(#ff00ff)[۱)] آسوده کجاگردم تاباتو نیاسایم؟ آرام کجا گیرم تاباتو نیارامم؟
            %(#ff00ff)[۲)] چنان به کوی تو آسوده از بهشت برینم که در ضمیر نیاید خیال حوری عینم
            %(#ff00ff)[۳)] چگونه شاد نباشد دلم به گوشه نشینی؟ که خال گوشۂ چشم تو کرد خانه نشینم
            %(#ff00ff)[۴)] تاباتو نپیوندم کی میوه دهد شاخم؟ تاباتو نیامیزم کی شاد شود کامم؟

گزینه %(#ff0000)[۳]
            %(#ff0000)[مفهوم گزینه ۳]
            %(#ff0000)[رضایت به گوشه نشینی/فریبندگی زیبایی معشوق میدانیم صحبت به معنی هم نشینی و عزلت به معنی گوشه گیری است]
            %(#ff0000)[۱)]شاعر آسودگی و آرامش خود را در گرو این میداند کهبا معشوق بیاساید و بیارامد
            %(#ff0000)[۲)]به کوی تو نشان میدهد که شاعرماندن در کنار معشوق را به بهشت و زیبارویان بهشتی ترجیح میدهد چه برسد به عُزلت
            %(#ff0000)[۴)]شاعر شادابی و کامیابی خود را وابسته به این میداندکه با معشوق بپیوندد و بیامیزد

1 پاسخ آخرین پاسخ
            5

🌸%(#0059ff)[۱۰_] آرایه های %(#0059ff)[ایهام، استعاره، متناقض نما، ایهام تناسب، کنایه]» به ترتیب در کدام ابیات دیده می شود؟

• %(#0059ff)[الف)] در هر طرف زخیل حوادث کمین گھی است%(#0059ff)[/] زان رو، عنان گسسته دواند سوار عمر
                %(#0059ff)[ب)] زین پیش دلاورا، کسی چون تو شگفت%(#0059ff)[/] حیثیت مرگ را به بازی نگرفت
                %(#0059ff)[پ)] ز حال قلب جفا دیده ام مپرس%(#0059ff)[/] چو ابر از غم دلدار اشک ریزان شد
                %(#0059ff)[ت)] بهاران که شاباش ریزد سپهر /به دامان گلشن ز رگبارها
                %(#0059ff)[ث)] گوشم به راه تا که خبر می دهد ز دوست %(#0059ff)[/]صاحب خبر بیامد و من بی خبر شدم
                %(#0059ff)[۱)] الف، ت، ث، ب، پ
                %(#0059ff)[۲)] پ، ت، ث، الف، ب
                %(#0059ff)[۳)] الف، ب، پ، ت، ث
                %(#0059ff)[۴)] پ‌،ب، الف، ث ،ت
              فاطمه خلیلیف آفلاین
              فاطمه خلیلیف آفلاین
              فاطمه خلیلی
              دانش آموزان آلاء

🌸%(#0059ff)[۱۰_] آرایه های %(#0059ff)[ایهام، استعاره، متناقض نما، ایهام تناسب، کنایه]» به ترتیب در کدام ابیات دیده می شود؟

• %(#0059ff)[الف)] در هر طرف زخیل حوادث کمین گھی است%(#0059ff)[/] زان رو، عنان گسسته دواند سوار عمر
                %(#0059ff)[ب)] زین پیش دلاورا، کسی چون تو شگفت%(#0059ff)[/] حیثیت مرگ را به بازی نگرفت
                %(#0059ff)[پ)] ز حال قلب جفا دیده ام مپرس%(#0059ff)[/] چو ابر از غم دلدار اشک ریزان شد
                %(#0059ff)[ت)] بهاران که شاباش ریزد سپهر /به دامان گلشن ز رگبارها
                %(#0059ff)[ث)] گوشم به راه تا که خبر می دهد ز دوست %(#0059ff)[/]صاحب خبر بیامد و من بی خبر شدم
                %(#0059ff)[۱)] الف، ت، ث، ب، پ
                %(#0059ff)[۲)] پ، ت، ث، الف، ب
                %(#0059ff)[۳)] الف، ب، پ، ت، ث
                %(#0059ff)[۴)] پ‌،ب، الف، ث ،ت

گزینه %(#ff0000)[۲]
              %(#ff0000)[الف)]ایهام تناسب %(#ff0000)[----->] خیل %(#ff0000)[1_] زیادی %(#ff0000)[۲_]گروه اسبان که در این معنی با عنان و سوار تناسب دارد
              %(#ff0000)[ب)]کنایه%(#ff0000)[------->] حیثیت کسی را به بازی گرفتن
              %(#ff0000)[پ)]ایهام%(#ff0000)[-------->] قلب %(#ff0000)[1_]عضو بدن %(#ff0000)[۲_]دگرگون
              %(#ff0000)[ت)]استعاره%(#ff0000)[------>] شا باش (باران) %(#ff0000)[_ ] دامان گلشن(%(#ff0000)[اضافه استعاری])
              %(#ff0000)[ث)]متناقص نما%(#ff0000)[---->] مصراع دوم

1 پاسخ آخرین پاسخ
              4

🌸%(#ff5964)[۱۱)] اگر ابیات زیر را از پایین به بالا تنظیم کنیم آرایه های «%(#ff5964)[تشبیه، ایهام، تلمیح، اسلوب معادله»] به ترتیب در کدام گزینه آمده است؟
                %(#ff5964)[الف)] به هیچ دور نخواهند یافت هشیارش %(#ff5964)[/]چنین که حافظ ما مست بادۂ ازل است
                %(#ff5964)[ب)] بر دوش من افكند فلک بار امانت %(#ff5964)[/]زان چرخ زنان است که این بار ندارد
                %(#ff5964)[ج)] در خواب بدم مرا خردمندی گفت %(#ff5964)[/]کز خواب کسی را گل شادی نشکفت
                %(#ff5964)[د)] از علایق نیست پروایی دل بی تاب را %(#ff5964)[/]هیچ دامی مانع از جولان نگردد آب را
                %(#ff5964)[۱)]الف. د. ب ،ج
                %(#ff5964)[۲)]ج، الف، ب، د
                %(#ff5964)[۳)] الف، ب، ج، د
                %(#ff5964)[۴)] ج، ب، الف، د

فاطمه خلیلیف آفلاین
                فاطمه خلیلیف آفلاین
                فاطمه خلیلی
                دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff5964)[۱۱)] اگر ابیات زیر را از پایین به بالا تنظیم کنیم آرایه های «%(#ff5964)[تشبیه، ایهام، تلمیح، اسلوب معادله»] به ترتیب در کدام گزینه آمده است؟
                %(#ff5964)[الف)] به هیچ دور نخواهند یافت هشیارش %(#ff5964)[/]چنین که حافظ ما مست بادۂ ازل است
                %(#ff5964)[ب)] بر دوش من افكند فلک بار امانت %(#ff5964)[/]زان چرخ زنان است که این بار ندارد
                %(#ff5964)[ج)] در خواب بدم مرا خردمندی گفت %(#ff5964)[/]کز خواب کسی را گل شادی نشکفت
                %(#ff5964)[د)] از علایق نیست پروایی دل بی تاب را %(#ff5964)[/]هیچ دامی مانع از جولان نگردد آب را
                %(#ff5964)[۱)]الف. د. ب ،ج
                %(#ff5964)[۲)]ج، الف، ب، د
                %(#ff5964)[۳)] الف، ب، ج، د
                %(#ff5964)[۴)] ج، ب، الف، د

گزینه %(#ff0000)[۲]
                %(#ff0000)[الف) ایهام ---->] دور ۱_%(#ff0000)[زمان] ۲_ %(#ff0000)[به گردش در آوردن جام]
                %(#ff0000)[ب)تلمیح ب]ه آیه امانت قرآن (انا عرضنا الامانه علی سموات و....)
                %(#ff0000)[ج)]گل شادی :%(#ff0000)[تشبیه]
                %(#ff0000)[د)]%(#ff0000)[اسلوب معادله]، مصراع دوم مثالی است برای اثبات سخن مصراع اول

1 پاسخ آخرین پاسخ
                4

🌸%(#bc58b2)[۱۳_]مفهوم بیت %(#bc58b2)[«هم چو نی زهري و تریاقی که دید؟ / هم چو نی دمساز و مشتاقی که دید؟»] در کدام بیت آمده است؟
                  %(#bc58b2)[۱)]درون پیکر خشک آتشی از عشق او دارم%(#bc58b2)[/] که می سوزد چو نی هر کس به من دمساز می گردد
                  %(#bc58b2)[۲)]اگر تو زخم زنی به که دیگري مرهم %(#bc58b2)[/]وگر تو زهر دهی به که دیگري تریاق
                  %(#bc58b2)[۳)]زر ستانم از گدایان بخش بر شاهان کنم%(#bc58b2)[/] هم زرم هم زرطلب، هم پادشاهم هم گدا
                  %(#bc58b2)[۴)]هم جهان را نور بخشد آفتاب روي تو%(#bc58b2)[/] زهر را تریاق سازد کفر را ایمان کند

فاطمه خلیلیف آفلاین
                  فاطمه خلیلیف آفلاین
                  فاطمه خلیلی
                  دانش آموزان آلاء

🌸%(#bc58b2)[۱۳_]مفهوم بیت %(#bc58b2)[«هم چو نی زهري و تریاقی که دید؟ / هم چو نی دمساز و مشتاقی که دید؟»] در کدام بیت آمده است؟
                  %(#bc58b2)[۱)]درون پیکر خشک آتشی از عشق او دارم%(#bc58b2)[/] که می سوزد چو نی هر کس به من دمساز می گردد
                  %(#bc58b2)[۲)]اگر تو زخم زنی به که دیگري مرهم %(#bc58b2)[/]وگر تو زهر دهی به که دیگري تریاق
                  %(#bc58b2)[۳)]زر ستانم از گدایان بخش بر شاهان کنم%(#bc58b2)[/] هم زرم هم زرطلب، هم پادشاهم هم گدا
                  %(#bc58b2)[۴)]هم جهان را نور بخشد آفتاب روي تو%(#bc58b2)[/] زهر را تریاق سازد کفر را ایمان کند

%(#ff0000)[گزینه ۳]
                  در این گزینه نیز مانند بیت مورد سوال در جمع اضداد بودن اشاره شده است
                  %(#ff0000)[در بیت مورد سوال نی، زر و تریاق است و در این گزینه شاعر خود را هم زر و هم زرطلب هم پادشاه و همگدا دانسته است]
                  %(#ff0000)[۱)]آتشی از عشق معشوق دارم
                  %(#ff0000)[۲)]زخمی که از یار باشد بهتر از مرهم از سوی دیگران است
                  %(#ff0000)[۴)]آفتاب روی معشوق بر تمام جهان نور میبخشد و بسیار تاثیر گذار است

1 پاسخ آخرین پاسخ
                  4

🌸%(#ff59ff)[14_]آرایه های مقابل همه ابیات تماما درست است؛ بجز:
                    %(#ff59ff)[۱)]راستی را بنده ی شمشاد بلای تو ام%(#ff0900)[/]ور نه من آزادم از هر سرو بستانی که هست%(#ff59ff)[(استعاره،ایهام)]
                    %(#ff59ff)[۲)]دیدی که غمت به خون عم میکوشد%(#ff0900)[/]تو نیز به کشتنم میان دریستی%(#ff59ff)[(مجاز،کنایه)]
                    %(#ff59ff)[۳)]مهر رخسار تو در جان من شوریده دل%(#ff0900)[/]همچو ماه چارده در کنج ویران تافته است%(#ff59ff)[(تشبیه،ایهام)]
                    %(#ff59ff)[۴)]گر زانکه نرنجیده ای از ما به خطایی%(#ff0900)[/]چین در خم ابروی تو ای ترک خطا چیست%(#ff59ff)[(حسن تعلیل/جناس)]

فاطمه خلیلیف آفلاین
                    فاطمه خلیلیف آفلاین
                    فاطمه خلیلی
                    دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff59ff)[14_]آرایه های مقابل همه ابیات تماما درست است؛ بجز:
                    %(#ff59ff)[۱)]راستی را بنده ی شمشاد بلای تو ام%(#ff0900)[/]ور نه من آزادم از هر سرو بستانی که هست%(#ff59ff)[(استعاره،ایهام)]
                    %(#ff59ff)[۲)]دیدی که غمت به خون عم میکوشد%(#ff0900)[/]تو نیز به کشتنم میان دریستی%(#ff59ff)[(مجاز،کنایه)]
                    %(#ff59ff)[۳)]مهر رخسار تو در جان من شوریده دل%(#ff0900)[/]همچو ماه چارده در کنج ویران تافته است%(#ff59ff)[(تشبیه،ایهام)]
                    %(#ff59ff)[۴)]گر زانکه نرنجیده ای از ما به خطایی%(#ff0900)[/]چین در خم ابروی تو ای ترک خطا چیست%(#ff59ff)[(حسن تعلیل/جناس)]

گزینه %(#ff0000)[۴]
                    %(#ff0000)[۱)] %(#ff0000)[استعاره] شمشاد استعاره از %(#ff0000)[قامت معشوق] (به نظر می‌رسد در این بیت تشبیه باشد) /%(#ff0000)[ایهام] %(#ff0000)[۱_]راستی را به حقیقت حقیقتاً %(#ff0000)[2_]برای اطاعت و فرمانبرداری
                    %(#ff0000)[۲)] %(#ff0000)[مجاز] خون مجاز قتل و مرگ/ %(#ff0000)[کنایه] میان بستن کنایه از آماده شدن و اقدام به کاری کردند
                    %(#ff0000)[۳)] %(#ff0000)[تشبیه] مهر رخسار تو همچو ماه چارده/%(#ff0000)[ایهام] مهر %(#ff0000)[۱_]عشق و محبت %(#ff0000)[۲_]خورشید
                    %(#ff0000)[۴)]%(#ff0000)[حسن‌تعلیل] به نظر طراح وجود ندارد (%(#ff0000)[حسن‌تعلیل] می‌تواند درست باشد )%(#ff0000)[جناس] خطا و خطا

1 پاسخ آخرین پاسخ
                    4
                    • فاطمه خلیلیف آفلاین
                      فاطمه خلیلیف آفلاین
                      فاطمه خلیلی
                      دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff0000)[۱]مفهوم کدام گزینه با بیت «%(#ff0000)[اي جویبار جاري! زین سایه برگ مگریز / کاین گونه فرصت از کف دادند بی شماران»] قرابت دارد؟
                      %(#ff0000)[۱)] خاك ره من شد آن که دي با من بود%(#ff0000)[/] خاك ره دیگري شوم فردا من
                      %(#ff0000)[۲)]امروز که در دست توام مرحمتی کن%(#ff0000)[/] فردا که شوم خاك، چه سود اشک ندامت
                      %(#ff0000)[۳)ّ] در همت مردانه اگر کوتهی اي نیست %(#ff0000)[/]مگریز از آن کار که دشوار نماید
                      %(#ff0000)[۴)]خاك ما را از گل بیت الحزن برداشتند %(#ff0000)[/]چون سبو پیوند دست ما به سر امروز نیست

Dr.RashidiD MobeenM OpalO kosariK ابوالفضل ریسیا 8 پاسخ آخرین پاسخ
                      6
                      • فاطمه خلیلیف آفلاین
                        فاطمه خلیلیف آفلاین
                        فاطمه خلیلی
                        دانش آموزان آلاء

🌸%(#00ffff)[۲]ابیات کدام گزینه با هم تناسب معنایی دارند؟
                        %(#00ffff)[۱)]روزها گر رفت گو رو باك نیست%(#00ffff)[/] تو بمان اي آنکه چون تو پاك نیست
                        عجب نیست این فرع از آن اصل پاك%(#00ffff)[/] که جانش بر اوج است و جسمش به خاك

%(#00ffff)[۲)]هر کسی کاو دور ماند از اصل خویش%(#00ffff)[/] بازجوید روزگار وصل خویش
                        ما از آن جا و از این جا نیستیم %(#00ffff)[/]ما ز بی جاییم و بی جا می رویم

%(#00ffff)[۳)ّ]سر لیک چشم و گوش را از آن نور نیست %(#00ffff)[/]من از نالۀ من دور نیست
                        از گفت توبه کردم اي شه، گواه باش%(#00ffff)[/] بی گفت و ناله عالم اسرار ما تویی

%(#00ffff)[۴)]در نیابد حال پخته هیچ خام %(#00ffff)[/]پس سخن کوتاه باید والسلام
                        افسوس خلق میشنوم در قفاي خویش%(#00ffff)[/] کاین پخته بین که در سر سوداي خام شد

OpalO ابوالفضل ریسیا فاطمه خلیلیف 3 پاسخ آخرین پاسخ
                        5
                        • فاطمه خلیلیف آفلاین
                          فاطمه خلیلیف آفلاین
                          فاطمه خلیلی
                          دانش آموزان آلاء

🌸%(#0ff087)[3]نوع واو در کدام گزینه %(#ff0000)[متفاوت] است؟
                          %(#0ff087)[۱)]خیمه بر صحن چمن زن که کنون در بستان%(#0ff087)[/]نتوان رفت ز بوی گل و ریحان در خواب
                          %(#0ff087)[۲)]هر که جان در قدمش بازد و قدری داند%(#0ff087)[/] اهل دل عاشق جان باز نخوانند او را
                          %(#0ff087)[۳)]می به می پرستان آر باده سوی مستان آر%(#0ff087)[/] خیز و در شبستان آر ماه نیم روزی را
                          %(#0ff087)[۴)]صید ان آهوی رو به باز صیاد توییم%(#0ff087)[/] ما شکار افتاده و شیر فلک نخجیر ما

OpalO ابوالفضل ریسیا م فاطمه خلیلیف 4 پاسخ آخرین پاسخ
                          4
                          • فاطمه خلیلیف آفلاین
                            فاطمه خلیلیف آفلاین
                            فاطمه خلیلی
                            دانش آموزان آلاء

🌸%(#00ff00)[4]آرایه های همه ی گزینه ها به استثنای گزینه ...... در بیت زیر تماما وجود دارد
                            تا اثر از نقش پای ناقه ی لیلی به جاست
                            دامن صحرا بر این دیوانه دامان گلی است

%(#00ff00)[۱)]کنایه_ایهام_تلمیح
                            %(#00ff00)[۲)]تشبیه تشخیص _ جناس
                            %(#00ff00)[۳)]استعاره با ذکر مشبه
                            تلمیح_ تشبیه
                            %(#00ff00)[۴)]استعاره با دکر مشبه به _ مراعات نظیر_تشخیص

5
                            • فاطمه خلیلیف آفلاین
                              فاطمه خلیلیف آفلاین
                              فاطمه خلیلی
                              دانش آموزان آلاء

🌸%(#0010f0)[5]همۀ ابیات به استثناي بیت گزینۀ .................. با عبارت زیر تناسب دارد.
                              «%(#0010f0)[آن باغ پر از گل هاي رنگین و معطر شعر و خیال و الهام و احساس در سموم سرد این عقل بی درد و بی دل پژمرد.»]
                              %(#0010f0)[۱)]تا تو را از دور دیدم، رفت عقل و هوش من%(#0010f0)[/] می شود نزدیک منزل کاروان از هم جدا
                              %(#0010f0)[۲)]از دلیل عقل بر من کوه و صحرا تنگ شد %(#0010f0)[/]وقت آن سرگشته خوش کز راهبر باشد جدا
                              %(#0010f0)[۳)]با عقل گشتم همسفر یک کوچه راه از بی کسی %(#0010f0)[/]شد ریشه ریشه دامنم از خار استدلال ها
                              %(#0010f0)[۴)]‌می کند هر لحظه ویران تر مرا تعمیر عقل%(#0010f0)[/] شور سیلاب است در ویرانه ام مهتاب را

5
                              • فاطمه خلیلیف آفلاین
                                فاطمه خلیلیف آفلاین
                                فاطمه خلیلی
                                دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff0877)[6]بیت ذکر شده در کدام گزینه را می توان با بیت زیر هم مفهوم دانست؟
                                %(#ff0877)[«گر آتش دل نهفته داري / سوزد جانت، به جانت سوگند»]
                                %(#ff0877)[۱)]عنان به خامۀ آتش زبان مده «صائب» %(#ff0877)[/]که دود از دل اهل سخن برآوردي
                                %(#ff0877)[۲)]هر که در آتش عشقش نبود طاقت سوز%(#ff0877)[/] گو به نزدیک مرو کآفت پروانه پر است
                                %(#ff0877)[۳)]برآرد آتش غم دودم از دل ار نکند%(#ff0877)[/] ترشح آب سخن از اناي اندیشه
                                %(#ff0877)[۴)]هر که در آتش نرفت بی خبر از سوز ماست%(#ff0877)[/] سوخته داند که چیست پختن سوداي خام

OpalO ابوالفضل ریسیا فاطمه خلیلیف 3 پاسخ آخرین پاسخ
                                5
                                • فاطمه خلیلیف آفلاین
                                  فاطمه خلیلیف آفلاین
                                  فاطمه خلیلی
                                  دانش آموزان آلاء

🌸%(#007777)[۷]آرایه های بیت زیر کدام اند؟
                                  هر چند زمین گیر بود دانه ی امید
                                  دست کرم ابر گهر بار بلند است

%(#007777)[۱)]کنایه_ تشبیه _مجاز _ایهام
                                  %(#007777)[۲)]مجاز _استعاره _ حسن تعلیل _ کنایه
                                  %(#007777)[۳)]استعاره تشبیه جناس تشخیص
                                  %(#007777)[۴)]ایهام
                                  تشخیص
                                  حسن تعلیل
                                  جناس

MobeenM OpalO ابوالفضل ریسیا م فاطمه خلیلیف 5 پاسخ آخرین پاسخ
                                  6
                                  • فاطمه خلیلیف آفلاین
                                    فاطمه خلیلیف آفلاین
                                    فاطمه خلیلی
                                    دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff08ff)[8]آرایه ی تشبیه در کدام بیت بیشتر است؟
                                    %(#ff08ff)[۱)] صد خار بلا از دل دیوانه ما خواست%(#ff08ff)[/] هر روز که می ساقی گل چهره نشستیم
                                    %(#ff08ff)[۲)] ‏ ای سیل اشک خاک وجودم به باد ده%(#ff08ff)[/] تا بر دل کسی ننشیند غبار من
                                    %(#ff08ff)[۳)] سروی است قامت تو از ناز سرکشیده%(#ff08ff)[/] ماهی است عارض تو از نور آفریده
                                    %(#ff08ff)[۴)] مرغ دل تا دام زلف و دانه ی خال تو دید%(#ff08ff)[/] طایر اندیشم افتاد در دام هوس

7

🌸%(#ff0000)[۱]مفهوم کدام گزینه با بیت «%(#ff0000)[اي جویبار جاري! زین سایه برگ مگریز / کاین گونه فرصت از کف دادند بی شماران»] قرابت دارد؟
                                      %(#ff0000)[۱)] خاك ره من شد آن که دي با من بود%(#ff0000)[/] خاك ره دیگري شوم فردا من
                                      %(#ff0000)[۲)]امروز که در دست توام مرحمتی کن%(#ff0000)[/] فردا که شوم خاك، چه سود اشک ندامت
                                      %(#ff0000)[۳)ّ] در همت مردانه اگر کوتهی اي نیست %(#ff0000)[/]مگریز از آن کار که دشوار نماید
                                      %(#ff0000)[۴)]خاك ما را از گل بیت الحزن برداشتند %(#ff0000)[/]چون سبو پیوند دست ما به سر امروز نیست

Dr.RashidiD آفلاین
                                      Dr.RashidiD آفلاین
                                      Dr.Rashidi

سلام
                                      به نظرم ۲

هیچ اگر سایه پذیرد
                                      منم آن سایه ی هیچ ...

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                      3
                                      • فاطمه خلیلیف آفلاین
                                        فاطمه خلیلیف آفلاین
                                        فاطمه خلیلی
                                        دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff8888)[۹]مفهوم مقابل بیت «%(#ff8888)[همت اگر سلسله جنبان شود / مور تواند که سلیمان شود»] در کدام گزینه دیده می شود؟
                                        %(#ff8888)[۱)ّ] آسمان در نظر همت مردان پست است %(#ff8888)[/]نرسد سبزة خوابیده به رعنایی سرو
                                        %(#ff8888)[۲)] دل به گردزمانه می نرسد%(#ff8888)[/] مرغ همت به دانه می نرسد
                                        %(#ff8888)[۳)] خامه ام از همت فکر بلند%(#ff8888)[/] راز این نه پرده در صحرا فکند
                                        %(#ff8888)[۴)]کیوان شده زیر قدم همت او پست %(#ff8888)[/]گردون شده زیر علم دولت او دون

7

%(#007777)[۴)]ایهام
                                          تشخیص
                                          حسن تعلیل
                                          جناس

MobeenM آفلاین
                                          MobeenM آفلاین
                                          Mobeen

%(#007777)[۴)]ایهام
                                          تشخیص
                                          حسن تعلیل
                                          جناس

سلام
                                          گزینه 3

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                          4
                                          پاسخ
                                          • پاسخ به عنوان موضوع
                                          وارد شوید تا پست بفرستید
                                          • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
                                          • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
                                          • بیشترین رای ها

• 1
                                          • 2
                                          • 12
                                          • 13
                                          • 14
                                          • 15
                                          • 16
                                          • 41
                                          • 42
                                          • درون آمدن

• حساب کاربری ندارید؟ نام‌نویسی

• برای جستجو وارد شوید و یا ثبت نام کنید
                                          • اولین پست
                                            آخرین پست
                                          0
                                          • دسته‌بندی‌ها
                                          • نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
                                          • جدیدترین پست ها
                                          • برچسب‌ها
                                          • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
                                          • دوره‌های آلاء
                                          • گروه‌ها
                                          • راهنمای آلاخونه
                                            • معرفی آلاخونه