ادبیات کنکور
-
%(#0ff7ff)[9_]کدام بیت زیر" تقابل فهومی "دارد؟
"رزق هر چند بی گمان برسد
شرط عقل است جستن از درها"%(#0ff7ff)[۱)] قانع از رزق پریشان با دل صد پاره شو
روزی آماده میخواهی برو غمخوار شو%(#0ff7ff)[۲)]گرچه از آتش زبانی شمع این نه محفلم
نیست رزقی جز سر انگشت پشیمانی مرا%(#0ff7ff)[۳)] دخل و خرج خویش را چون مه برابر هرکه کرد
کم نگردد روزی اش هرگز ز خوان آفتاب%(#0ff7ff)[۴)] دست بیعت با توکل داده ام روز ازل
از برای رزق کوشیدن نمی آید ز منفاطمه خلیلی در
ادبیات کنکور
گفته است:
%(#0ff7ff)[9_]کدام بیت زیر" تقابل فهومی "دارد؟
"رزق هر چند بی گمان برسد
شرط عقل است جستن از درها"%(#0ff7ff)[۱)] قانع از رزق پریشان با دل صد پاره شو
روزی آماده میخواهی برو غمخوار شو%(#0ff7ff)[۲)]گرچه از آتش زبانی شمع این نه محفلم
نیست رزقی جز سر انگشت پشیمانی مرا%(#0ff7ff)[۳)] دخل و خرج خویش را چون مه برابر هرکه کرد
کم نگردد روزی اش هرگز ز خوان آفتاب%(#0ff7ff)[۴)] دست بیعت با توکل داده ام روز ازل
از برای رزق کوشیدن نمی آید ز منگزینه 4
-
%(#00ff59)[۱۰_]نوع حرف «و» در کدام گزینه متفاوت است؟
%(#00ff59)[۱)]عذري بنه اي دل که تو درویشی و او را /در مملکت حسن سر تاجوري بود
%(#00ff59)[۲)]زشت و نکو زادة وهم خداوند توست /لذت کردارگیر، گام بنه، جوي کام
%(#00ff59)[۳)]ره این است روي از طریقت متاب/ بنه گام و کامی که داري بیاب
%(#00ff59)[۴)]من این طمع نکنم کز تو کام بر گیرم/ مگر ببینمت از دور و گام بر گفاطمه خلیلی در
ادبیات کنکور
گفته است:
%(#00ff59)[۱۰_]نوع حرف «و» در کدام گزینه متفاوت است؟
%(#00ff59)[۱)]عذري بنه اي دل که تو درویشی و او را /در مملکت حسن سر تاجوري بود
%(#00ff59)[۲)]زشت و نکو زادة وهم خداوند توست /لذت کردارگیر، گام بنه، جوي کام
%(#00ff59)[۳)]ره این است روي از طریقت متاب/ بنه گام و کامی که داري بیاب
%(#00ff59)[۴)]من این طمع نکنم کز تو کام بر گیرم/ مگر ببینمت از دور و گام بر گگزینه 2
-
%(#0059ff)[11_]مفهوم کدام گزینه با بقیه متفاوت است؟
%(#0059ff)[۱)]زاهد ایمن مشو از بازي غیرت زنهار%(#0059ff)[/] که ره از صومعه تا دیر مغان این همه نیست
%(#0059ff)[۲)]برخیز تا یک سو نهیم این دلق ازرق فام را %(#0059ff)[/]بر باد قلّاشی دهیم این شرك تقوا نام را
%(#0059ff)[۳)]صراحی می کشم پنهان و مردم دفتر انگارند%(#0059ff)[/] عجب گر آتش این زرق در دفتر نمی گیرد
%(#0059ff)[۴)]دیگر مگو که زاهد ما را گذشت نیست%(#0059ff)[/] نگذشت اگر چه از سر دنیا ز دین گذشتفاطمه خلیلی در
ادبیات کنکور
گفته است:
%(#0059ff)[11_]مفهوم کدام گزینه با بقیه متفاوت است؟
%(#0059ff)[۱)]زاهد ایمن مشو از بازي غیرت زنهار%(#0059ff)[/] که ره از صومعه تا دیر مغان این همه نیست
%(#0059ff)[۲)]برخیز تا یک سو نهیم این دلق ازرق فام را %(#0059ff)[/]بر باد قلّاشی دهیم این شرك تقوا نام را
%(#0059ff)[۳)]صراحی می کشم پنهان و مردم دفتر انگارند%(#0059ff)[/] عجب گر آتش این زرق در دفتر نمی گیرد
%(#0059ff)[۴)]دیگر مگو که زاهد ما را گذشت نیست%(#0059ff)[/] نگذشت اگر چه از سر دنیا ز دین گذشتگزینه 1
-
@m-zngne سلام
بسمل کردن یعنی یه چیزو ذبح کنی و بکشی و ...... آخه قبل از اینکه قربانی کنن بسم الله میگن.... بعد الان رقص بسمل شاید منظورش همون دست و پا زدن قربانیه
در کل منظور مصراع دوم یعنی از شهادت استقبال میکنیم و آماده ایم زیر تیغِ شهادت دست و پا بزنیمفاطمه خلیلی
متوجه شدم
ممنونم -
فاطمه خلیلی
متوجه شدم
ممنونم@m-zngne
-
%(#00ffff)[۱۲_]بیت زیر با کدام بیت قرابت مفهومی دارد؟!
مگر ب تیغ اجل خیمه برکنم ورنه
رمیدن از دولت نه رسم و راه من است%(#00ffff)[۱)] اگر پیش از اجل یک دم بمیری در آن یک دم دو عالم را بگیری
%(#00ffff)[۲)] با چنین عمری که ما بر حال خود درمانده ایم
کس نمیداند چه می خواهد شد عجل از جان%(#00ffff)[۳)]تا نزند بر سرم دست اجل استین
کیست که بر گیردم روی از این آستان%(#00ffff)[۴)] زندگی از وصل اوست وز غم او چاره نیست
گر بکشد گو بکش پیش از اجل کس نمرد -
%(#00ff00)[13_]در کدام بیت یک جمله %(#00ff00)[نهاد+مفعول+ مسند +فعل] یافت میشود و فاقد منادا است؟
%(#00ff00)[۱)] تا مگر صائب شکست خویش را سازی درست
در پی خورشید تابان روز و شب چون ماه باش%(#00ff00)[۲)] همیشه فکرت صائب شکار دل می کرد
کمند ناله او نیست دل شکار امروز%(#00ff00)[۳)] غیر صائب که دمی می زند از سوز جگر
اثر از گرمی گفتار نماند است امروز%(#00ff00)[۴)] مرد نیرنگ خزان و نوبهاران نیستی
در بساط خاک صائب غنچه ی تصویر باش
اینو حس میکنم یه بار گذاشتم شایدم تو ذهنم بودهاگه از نظرتون تکراری نبود جواب بدید
-
%(#00ffff)[۱۴_] در همه ابیات، %(#00ffff)[آرایه های ایهام و کنایه»]، هر دو، وجود دارند؛ به جز .........
%(#00ffff)[۱)] من به بوی توام ای دوست هواخواه بهار/ کز نسیمش به دماغم همه بوی تو رسد
%(#00ffff)[۲)] ز حسرت لب شیرین هنوز می بینم /که لاله میدمد از خون دیده فرهاد
%(#00ffff)[۳)] من همان روز ز فرهاد طمع ببریدم/ که عنان دل شیدا به کف شیرین داد
%(#00ffff)[۴)] خیال شهسواری پخت و ناگه شد دل مسکین/ خداوندا نگه دارش که بر قلب سواران زد -
%(#00ff00)[15_] بیت زیر دارای کدام آرایه هاست؟
%(#00ff00)[ناله زیر و زار من، زارتر است هر زمان/بس که به هجر می دهد عشق تو گوش مال من]
%(#00ff00)[۱)] استعاره - مجاز - جناس - ایهام
%(#00ff00)[۲)] کنایه - مجاز - تشبيه - حسن تعلیل
%(#00ff00)[۳)] کنایه - تشبيه - حسن تعلیل - واج آرایی
%(#00ff00)[۴)] استعاره - کنایه - جناس - واج آرایی -
%(#0010f0)[16_] آرایه های «%(#0010f0)[اغراق - تضاد - تشبيه - ایهام]» به ترتیب در کدام ابیات آمده است؟
%(#0010f0)[الف)] نسخه قانون عشقت باید ای بیمار نفس/ تاشفا بخشد دوا با درد نادانی تو
%(#0010f0)[ب)] ای به جام لاله شبنم راح ریحانی تو/ سرو و گل مست اند و ساقی ابر نیسانی تو
%(#0010f0)[ج)] چون شفق رنگین کند محراب سیمین افق /روز و شب محوند در سیمای روحانی تو
%(#0010f0)[د)] سود از این بهتر چه می خواهی که سودا میکنند/ جئت باقی به این بیغوله فانی تو
%(#0010f0)[۱)] ج - د - ب - الف
%(#0010f0)[۲)] ج - ب - الف - د
%(#0010f0)[۳)] الف - ج - د -ب
%(#0010f0)[۴)] الف- د - ج -ب -
%(#00ffff)[17_] در کدام بیت بیشترین آرایه «%(#00ffff)[تضاد]» وجود دارد؟
%(#00ffff)[۱)] شیرین ننماید به دهانش شکر وصل/آن را که فلک زهر جدایی نچشاند
%(#00ffff)[۲)] قناعت میکنم با درد چون درمان نمی یابم/تحمل میکنم با زخم چون مرهم نمی بینم
%(#00ffff)[۳)] شور فرهادم به پرسش سر به زیر افکنده بود /ای لب شیرین جواب تلخ سربالا چرا؟
%(#00ffff)[۴)] گردون مرا ز محنت هستی رها نخواست/مرگم رسیده بود ولیکن خدا نخواست -
%(#ff00ff)[18_]در همه ابیات، به جز بيت .................... «%(#ff00ff)[حذف به قرینه معنوی]» صورت گرفته است.
%(#ff00ff)[۱)] چنان که در نظری در صفت نمی آیی / منت چه وصف بگویم؟ تو خود در آینه بین
%(#ff00ff)[۲)] فروغ رای تو مصباح راههای مخوف / عنان عزم تو مفتاح ملک های حصین
%(#ff00ff)[۳)] ابر رحمت بر تو باران سال و ماه/ روح راحت بر روان والدین
%(#ff00ff)[۴)] بخت را با دوستانت اتفاق / چرخ رابا دشمنان حرب حنين -
%(#ff8888)[19_]۱۱- مفهوم بیت زیر، از کدام بیت دریافت می شود؟
%(#ff8888)[دمی آب خوردن پس از بدسگال /به از عمر هفتاد و هشتاد سال]
%(#ff8888)[۱)] از دست تو مشت بر دهان خوردن /خوشتر که به دست خویش نان خوردن
%(#f09999)[۲)] خوشا وقت مجموع آن کس که اوست/پس از مرگ دشمن در آغوش دوست
%(#f09999)[۳)] کسی را که دانی که خصم تو اوست/ نه از عقل باشد گرفتن به دوست
%(#f09999)[۴)] اگر خویش دشمن، شود دوست دار/ز تلبيسش ایمن مشو زینهار -
%(#ff0777)[20_] مفهوم عبارت «%(#ff0777)[برای من خواندن این که شن ساحل ها نرم است کافی نیست؛ می خواهم پای برهنه ام این نرمی را حس کند.]» با کدام بیت تناسب ندارد؟
%(#ff0777)[١)] ای اهل هنر قصه همین است که گفتم /هان تا نفروشید یقینی به گمانی
%(#ff0777)[۲)] جایی که یقین باشد، شک را چه محل باشد؟/ ظلمت به کجا ماند، بانور که بستیزد؟
%(#ff0777)[۳)] خدایگان جهان بر جهانش کرد ملک/ يقين خلق گمان شد، گمان خلق یقین
%(#ff0777)[۴)] آن چیز کز این پیش گمان بود یقین گشت/ دانی نتوان داد یقینی به گمانی -
%(#ff931f)[21_] کدام بیت، دارای «%(#ff931f)[یک استعاره و بیشترین مجاز]» است؟
%(#ff931f)[۱)] چگونه سرو روانی به فکر خون من افتد/که ریخت خون جهانی به خاک راهگذارش
%(#ff931f)[۲)] مرا به صیدگهی می کشد کمند محبت/که خون شیر خورند آهوان شیرشکارش
%(#ff931f)[۳)] چه عشوهها که خریدم ز چشم عشوه فروشش/چه بادهها که کشیدم ز لعل باده گسارش
%(#ff931f)[۴)] کجا رواست که یکجا رود به دامن گلچین/گلی که بلبل مسکین کشید زحمت خارش -
%(#00ddff)[22_]آرایه های بیت زیر، کدام است؟
«%(#00ddff)[قضای لازم است آن را که بر خورشید عشق آرد که همچون ذره در مهرش گرفتار هوا مانده]
%(#00ddff)[۱)] تشبیه - ایهام - مجاز
%(#00ddff)[۲)] تشبیه - استعاره - ایهام تناسب
%(#00ddff)[۳)] استعاره - کنایه - اسلوب معادله
%(#00ddff)[۴)] استعاره - ایهام تناسب - جناس -
%(#ff0000)[23_]ترتیب آرایه های %(#ff0000)[ایهام - پارادوکس - مجاز - تلمیح»] در کدام گزینه درست آمده است؟
%(#ff0000)[الف)] چون شدم کشته پیکان خدنگ غم عشق/ بر دلم چند زنی ناوک دل دوز امشب
%(#ff0000)[ب)] هرچه نتوان یافت در ظلمت ز آب زندگی /من همان در تیره شب می یابم از جام شراب
%(#ff0000)[ج)] از دیده بیفتاده سرشکم که به شوخی /بر گوشه چشم آمد و بر جای تو بنشست
%(#ff0000)[د)] «خواجو» چو نام عاشقان ننگ است پیش اهل /دل گر نیک نامی بایدت درباز نام و ننگ را
%(#ff0000)[۱)] ج - د - الف - ب
%(#ff0000)[۲)] الف - ب - د - ج
%(#ff0000)[۳)] ج - د - ب - الف
%(#ff0000)[۴)] الف - ج - د -ب -
%(#0f57ff)[24_]آرایه های بیت زیر، در کدام گزینه «%(#0f57ff)[تماما]» درست است؟
%(#0f57ff)[مگر که لاله بدانست بی وفایی دهر/که تا بزاد و بشد جام می ز کف ننهاد»]
%(#0f57ff)[1)]کنایه - تشبيه - مجاز - ایهام
%(#0f57ff)[۲)] حسن تعلیل - ایهام - مجاز - کنایه
%(#0f57ff)[3)] استعاره - تضاد - مجاز - حسن تعلیل
%(#0f57ff)[۴)] استعاره - تشبیه - کنایه - ایهام تناسب -
%(#00584c)[25_] آرایه های مقابل همه ابیات، «کاملا» درست است؛ به جز
%(#00584c)[۱)]مژگان توتا تیغ جهانگیر برآورد/ بس کشته دل زنده که بر یکدیگر افتاد(اغراق، استعاره)
%(#00584c)[۲)] گفتم ای جان جهان دفتر گل عیبی نیست/ که شود فصل بهار از می ناب آلوده %(#00584c)[(تشبیه، جناس)]
%(#00584c)[۳)] یاقوت جان فزایش از آب لطف زاده / شمشاد خوش خرامش در ناز پروریده (استعاره، واج آرایی)
%(#00584c)[۴)]به می پرستی از آن نقش خود زدم بر آب /تا خراب کنم نقش خود پرستیدن %(#00584c)[(ایهام، کنایه)] -
%(#ff11ff)[۲۶_] در کدام بیت آرایه های %(#ff11ff)[استعاره - تشبيه - اغراق - کنایه»] به کار رفته است؟
%(#ff11ff)[۱ )] بس کن از سرکه فشاندن زآن لب میگون که من/ دل بر آن میگون لب سرکه فشان خواهم فشاند
%(#ff11ff)[۲)] پای خاکین کن درآ کز چشم خونین هر نفس/ گوهر اندر خاک پایت رایگان خواهم فشاند
%(#ff11ff)[۳)] گر چو چنگم در بر آیی زلف در دامن کشان /از مژه یک دامنت لعل روان خواهم فشاند
%(#ff11ff)[۴)]بر سر خاک اوفتان خیزان ز جور آسمان/ از تظلم خاک هم بر آسمان خواهم فشاند