قرابت ۴
-
@mitra-ism-rahmani
میشه هم اینجوری گفت که
دل شکستنه عاشق شدنه
تا چشماتو دیدیم عاشقت شدیم
( مثل اصطلاحی که داریم دلش لرزید. شاید اونجوری بکار رفته ) -
دوستان این بیت معنی مصراع دومش چی میشه؟
سپاه غمره ات را در هزیمت فتح می باشد
شکست افتاد در دلها چو برگردید مژگانت
برگشتن مژگان یعنی چی ؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دوازدهم@mitra-ism-rahmani در قرابت ۴ گفته است:
برگشتن مژگان یعنی چی ؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دوازدهم@danial-hosseiny
فاطمه خلیلی
@kosar-mortazavi
سلام
ببخشید منشنتون کردم چون فعال های حوزه ادبیات انجمن بودید میشه این بیت رو تحلیل کنید -
@mitra-ism-rahmani در قرابت ۴ گفته است:
برگشتن مژگان یعنی چی ؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دوازدهم@danial-hosseiny
فاطمه خلیلی
@kosar-mortazavi
سلام
ببخشید منشنتون کردم چون فعال های حوزه ادبیات انجمن بودید میشه این بیت رو تحلیل کنیدابوالفضل ریسی
@mitra-ism-rahmani
سلام️ من خودم مثالی ازش ندیدم ولی نظر خودم اینه که مژه برگشتن یعنی پلک زدن یا حرکت پلک.
-
سلام
چرا من اینو خیلی خیلی عاشقانه در نظر گرفتمش
بنظرم میگه که قدرت چشمان تو آنقدر زیاد و دلربا است (همون مژگان و ... که آورده) که دل ها رو به لرزه انداخته و اون آخر کاری که داشتن در مقابل ناز و عشوه ات پیروز میشدن، شکست خوردن(اگه این معنیو میداد شعر زیبایی میبود
)
چو برگشت مژگانت یعنی چشماتو برگردوندی یا حالا پلک زدی یا ......(خلاصه مربوط به چشمه)
اینا تفسیراتِ یه ذهنِ مریضهبرم از بقیه بپرسم
-
سلام
بنظرم میگه که قدرت چشمان تو آنقدر زیاد و دلربا است (همون مژگان و ... که آورده) که دل ها رو به لرزه انداخته و اون آخر کاری که داشتن در مقابل ناز و عشوه ات پیروز میشدن، شکست خوردن(اگه این معنیو میداد شعر زیبایی میبود
)
چو برگشت مژگانت یعنی چشماتو برگردوندی یا حالا پلک زدی یا ......(خلاصه مربوط به چشمه)
فاطمه خلیلی
نه خوب بود
-
فاطمه خلیلی
نه خوب بود
@kosar-mortazavi
-
برگشتن مژگان یعنی چی ؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دوازدهم@mitra-ism-rahmani سلام میترا جان..!
توی مفاهیم ادبی یک چیزی وجود داره به این صورت که زیبایی و لطف انسان های نیکو میتونه از خشونت و جنگ جلوگیری کنه...
اینجا داره میگه ک وقتی جنگ میان دوسپاه به شکست میرسه ،غمزه و ناز و زیبا روی که استعاره از خداونده،میتونه پیروزی حقیقی رو بوجودبیاره!!...
بخاطر اینکه برای مثال زیبایی چشمان دلبر به حدی زیاده که با یک پلک زدن ساده وناز کوچکی میتونه دل هارو نرم کنه وعشق حقیقی رو به قلوب بیاره وسپاهی ک برای جنگ و خونریزی (استعاره از خشونت و ناخوبی و ناپاکی ) جمع شدند رو از بین ببره و به نیکویی و حسن بدل کنه...(=
کل بیتو برات مفهومی گفتم=) -
برگشتن مژگان یعنی چی ؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دوازدهم@mitra-ism-rahmani اینو باید دخترا بگن نه من
️
مژه فر به مژه ای میگن که ببنده و رد به عقب برگشته دهخدا هم تصدیق میکنه که این بیت منظورش همون مژه فر یا مژه ای که رو به عقب خم شده
معنی کلی هم میشه اینکه غمزه و ناز و کرشمه تو میخواست با یه سپاه بزرگی بیاد دل منو فتح کنه ولی همین که من مژه های برگشته و فر تورو دیدم همه دلها شکست خوردن و تسلیم شدن -
@mitra-ism-rahmani سلام میترا جان..!
توی مفاهیم ادبی یک چیزی وجود داره به این صورت که زیبایی و لطف انسان های نیکو میتونه از خشونت و جنگ جلوگیری کنه...
اینجا داره میگه ک وقتی جنگ میان دوسپاه به شکست میرسه ،غمزه و ناز و زیبا روی که استعاره از خداونده،میتونه پیروزی حقیقی رو بوجودبیاره!!...
بخاطر اینکه برای مثال زیبایی چشمان دلبر به حدی زیاده که با یک پلک زدن ساده وناز کوچکی میتونه دل هارو نرم کنه وعشق حقیقی رو به قلوب بیاره وسپاهی ک برای جنگ و خونریزی (استعاره از خشونت و ناخوبی و ناپاکی ) جمع شدند رو از بین ببره و به نیکویی و حسن بدل کنه...(=
کل بیتو برات مفهومی گفتم=)zeinab dehghani ممنون زینب جان
فقط یه سوال اینکه معشوق را خدا بگیریم اون پلک زدن درسته یا غمزه بنظرم به تناقض میرسه !
فکر کنم معشوقش آدمیزاد باشه -
@mitra-ism-rahmani اینو باید دخترا بگن نه من
️
مژه فر به مژه ای میگن که ببنده و رد به عقب برگشته دهخدا هم تصدیق میکنه که این بیت منظورش همون مژه فر یا مژه ای که رو به عقب خم شده
معنی کلی هم میشه اینکه غمزه و ناز و کرشمه تو میخواست با یه سپاه بزرگی بیاد دل منو فتح کنه ولی همین که من مژه های برگشته و فر تورو دیدم همه دلها شکست خوردن و تسلیم شدن -
zeinab dehghani ممنون زینب جان
فقط یه سوال اینکه معشوق را خدا بگیریم اون پلک زدن درسته یا غمزه بنظرم به تناقض میرسه !
فکر کنم معشوقش آدمیزاد باشه@mitra-ism-rahmani حالا شما اوج عرفانی رو درنظر نگیر....
بزار مثل همون لبِ شیرین ،اینم برای یه شیرین خانوم دیگه ای باشه -
@mitra-ism-rahmani
سلام
مژگان جمع مژه هست
و معنی مصراع دوم این است که زمانی که کمی مژه های تو خم بشود دل همگان ناراحت می شود(منظور این است که با کوچکترین اتّفاق برای تو همه ناراحت می شوند)رضا آلناصر اکثریت بچه ها نظرشون روی دلربایی معشوق هست
ممنونم -
@mitra-ism-rahmani در قرابت ۴ گفته است:
برگشتن مژگان یعنی چی ؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دوازدهمسلام
منظور اینه وقتی چشم تو باز شد (با باز شدن چشم مژه ها به سمت بالا و عقب میرن)تمام دل ها با دیدن چشم تو شکستابوالفضل ریسی ممنونم این دو پست آخر بچه ها کامل توضیح دادن
برای تگ هم تشکر -
__chakisaldva__
@Kosar-Mortazavi
فاطمه خلیلی
از شما هم ممنونم -
ابوالفضل ریسی ممنونم این دو پست آخر بچه ها کامل توضیح دادن
برای تگ هم تشکر@mitra-ism-rahmani در قرابت ۴ گفته است:
ابوالفضل ریسی ممنونم این دو پست آخر بچه ها کامل توضیح دادن
برای تگ هم تشکرخواهش میکنم
-
سلام
)
فاطمه خلیلی در قرابت ۴ گفته است:
سلام
)
خیلی خوب بود
-
__chakisaldva__
@Kosar-Mortazavi
فاطمه خلیلی
از شما هم ممنونم@mitra-ism-rahmani
-
فاطمه خلیلی در قرابت ۴ گفته است:
سلام
)
خیلی خوب بود