Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. دروس
  3. ادبیات و زبان فارسی
  4. معنی شعر
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
امتحان نهایی
منتظر ظهورم
سلام میشه بگین برای امتحان نهایی کودوم شعرها حفظیه؟ و اینکه قسمتی هست که حذف کرده باشن؟ بارم بندی درس ها چجوریه؟ من دوباره میخوام کنکور بدم و امتحانای نهایی رو باید شرکت کنم برا همین چیزی نمیدونم ممنون میشم کمکم کنین
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
این چیه؟
Hg L 0H
سلام مجدد مشت خونین قلبم داخل درس9 گفته میشه اضافه ی تشبیهی معنی جمله رو خوب متوجه نمیشم یا چی؟ چون من فکر کردم اضافه ی استعاره ایه و تشخیص یعنی قلب به انسانی تشبیه شده که مشت داره @دوازدهم @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
چند سوال...
wanderingW
سلام توی این جمله که میگه تو از آن منی و من از آن. تو حذف فعل به قرینه لفظی نمیشه؟ یجا نوشته بود به قرینه معنایی حذف داریم درسته ؟ چرا؟ یه سوال دیگه میشه بگید تو این جمله جوان چرا مسند هست؟ عشق جاودانی همواره معشوق را جوان می‌بیند. @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
نوع را
AquaA
[image: 1747637711673-93106a8f-c54d-46e8-806c-14123fc7c91f-image.png] سلام اینجا نوع را مفعولی هست یا فک اضافه ؟ چرا ؟ @تجربیا @ریاضیا @دوازدهم
ادبیات و زبان فارسی
نقش دستوری
آیلینآ
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
نهاد یا مسند ؟
AquaA
سلام تو جمله زیر کان سوخته را جان شد الان جان مسند هستش یا نهاد ؟ چجوری اینو تشخیص میدید؟ (تشخیص نهاد و ... بلدم اینجا مشکل خوردم ) @ریاضیا @تجربیا @دوازدهم
ادبیات و زبان فارسی
از کجا میشه فهمید؟
Hg L 0H
سلام داریم: زیبا ترین نواحیِ عالم نواحی میشه هسته زیبا ترین میشه صفت برای هسته اما عالم چطور صفته؟ @دوازدهم @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
معنی و مفهوم
msoq sharifM
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
مجاز و کنایه
msoq sharifM
سلام خسته نباشید دوستان فرق بین مجاز و کنایه مگر این نیست که کنایه یه عبارته و مجاز یه کلمه هست اما پیش اومده که تو متن در پیز دیگه داره میگه مثلا عبارت سر و کله اش پیدا شد رو در نطر بگیرید چون یه عبارته فکر میکنم کنایه باشه اما در واقع مجازه چرا؟ یا مثلا اسم و رسم داشتن یه عبارته درسه؟ولی کنایه در نطر گرفته نشده و مجازه میشه توضیح بدید ولی مثلا رنگین بودن سفره کنایه از انواع مختلف غذا در نطر گرفته شده
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
تشبیه
msoq sharifM
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
سوال دستور
AquaA
[image: 1747333504968-1000013067-resized.jpg] سلام جواب این چی میشه ؟ من خودم گزینه دو زدم ولی خب غلط گرفته شده @ریاضیا @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی
یه سوال کوچیک
Hg L 0H
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
._.Zahra.K.
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات زمینه های مختلف
._.Zahra.K.
سلام این زمینه های حماسی داستانی قهرمانی و خرق عادت چی هستن و از کجا تشخیصشون بدم؟ توی یک سری درسای حماسی و شاهنامه اینا خیلی ازشون استفاده میشه اگه ویدیو یا چیزی رو هم می‌شناسید که خوب توضیح داده باشه ممنون میشم معرفی کنین @دانش-آموزان-آلاء @دوازدهم @یازدهم
ادبیات و زبان فارسی
نوع این وابسته وابسته
Anzw 18A
دوستان سلام چطورین؟ یه سوال کوچولو داشتم تو عبارت " معلم کلاس سوم و چهارم ابتدایی من"، کلمه "ابتدایی" وابسته وابسته از چه نوعیه؟! صفت مضاف الیهه برای کلاس؟ یا صفت صفته برای سوم و چهارم؟ @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی

معنی شعر

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده حل شده ادبیات و زبان فارسی
14 دیدگاه‌ها 5 کاربران 292 بازدیدها 4 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • atena abolhasaniA آفلاین
    atena abolhasaniA آفلاین
    atena abolhasani
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

سلام دوستان
    لطفا این شعرو معنی کنید :
    به شرم کوش که بنیاد حسن خوبان را/ گرفته اند در آب گهر گل تعمیر

همیار
    بچه-های-تجربی-کنکور-1401
    تجربیا

Parisa AlizadeP 1 پاسخ آخرین پاسخ
    2
    • atena abolhasaniA atena abolhasani

سلام دوستان
      لطفا این شعرو معنی کنید :
      به شرم کوش که بنیاد حسن خوبان را/ گرفته اند در آب گهر گل تعمیر

همیار
      بچه-های-تجربی-کنکور-1401
      تجربیا

Parisa AlizadeP آفلاین
      Parisa AlizadeP آفلاین
      Parisa Alizade
      دانش آموزان آلاء

atena abolhasani سلام من ک زیاد متوجهش نمیشم ولی چیزی ک برداشت کردم اینه
      میگه ک هرجور شده حتی با شرم و بدی تلاش کن چون نیکی افراد خوب باعث گرفتاریشون میشه

ولی یکم معنیی ک گفتم مسخرس😂😂

atena abolhasaniA 1 پاسخ آخرین پاسخ
      3
      • Parisa AlizadeP Parisa Alizade

atena abolhasani سلام من ک زیاد متوجهش نمیشم ولی چیزی ک برداشت کردم اینه
        میگه ک هرجور شده حتی با شرم و بدی تلاش کن چون نیکی افراد خوب باعث گرفتاریشون میشه

ولی یکم معنیی ک گفتم مسخرس😂😂

atena abolhasaniA آفلاین
        atena abolhasaniA آفلاین
        atena abolhasani

Parisa Alizade سلام ممنون بابت جوابت😁
        بنظرت منظور از آب گهر گل تعمیر چیه؟

Parisa AlizadeP پ 2 پاسخ آخرین پاسخ
        2

Parisa AlizadeP آفلاین
          Parisa AlizadeP آفلاین
          Parisa Alizade
          دانش آموزان آلاء

atena abolhasani نمیدونم والا

1 پاسخ آخرین پاسخ
          2

پ آفلاین
            پ آفلاین
            پنیرک

atena abolhasani
            درود بر شمایی که یه تاپیک زدی پشه هم پر نمیزنه 😂😂 سوال سخت پرسیدن هم هنر می خواد.
            اول حدس زدم گلابه دیگه. ولی بعد معنی رو به هیچ جا نرسیدم. «آب گهر گل» به گلاب زیاد می خوره ولی اون کلمه تعمیر کار رو خراب می کنه.
            بعد اصطلاحش رو گشتم و ابیات مشابه رو پیدا کردم بلکه کورسوی امیدی پیدا کنم. اینا پیدا شد:
            ۱. تا نگردد جذبهٔ توفیق صائب دستگیر / از گل تعمیر، پای خود کشیدن مشکل است
            ۲. گیریم گل در آب به تعمیر دیگران / هر چند سیل گوشهٔ ویرانهٔ خودیم
            ۳. می شود فرمان پذیر از دیگران / طرح تعمیر تو از گل ریختند
            ۴. اگر ز معمار دهر باشد بنای انصاف را ثباتی / گلی‌که تعمیر رنگ دارد چراش در آب زر نگیرد
            ۵. چون حیا شوخی ندارد جوهر ایجاد من / بر عرق زن تا گل تعمیر من پیدا شود
            نتیجه؟ با اینکه ارتباط بین گل و تعمیر و یه جایی آب، مشخصه ولی من اندازه سر ناخن هم نفهمیدم چیه.
            تا اینکه این پیدا شد:
            عقدهٔ ‌کارت دلیل اعتبار دیگر است / شاخ‌ گل چون غنچه آرد رشتهٔ‌ گوهر شود
            بر شکست هر زیان تعمیر سودی بسته‌اند / فربهی وقف غناگر آرزو لاغر شود
            کلمات تعمیر و گل دو جای مختلف اومده ولی چون نزدیک هم اومده اند (دو مصراع پشت سر هم) و قبلش هم تو اشعار دیگه دیدیم که با هم ارتباط دارند، پس میشه حدس زد اتفاقی نبوده و اندیشه شاعر همین هست که اینجا گفته. شاعر به اینکه در هر زشتی و زیانی یه حکمتی هست اعتقاد داره. ابیات اولی هم یه جا هست که شاعر «گل» رو حاوی «تعمیر رنگ» دونسته. حالا اگر این رو بذاریم کنار این دو بیت:
            به نظرم حالت ابتدایی شاخه و گل که زیبا نیست مد نظر شاعر بوده. و اینکه بعداً همین گل و شاخه نازیبا چقدر زیبا میشه. اول شاخه بی ریخت و بعداً گل های خوشرنگ.همون داستان کرم و پروانه.
            این نازیبایی به زیبایی رسیدن رو با کلمه «تعمیر» به معنی آباد کردن و اصلاح کردن ارتباط داده و گفته که حکمتش این بوده.
            تو اصطلاح دینی داریم «توبه و اصلاح»، که از خرابی اولش به آبادانی آخرش می رسیم. دین رو هم آوردم وسط، چون تو بیت ۱ (بالا) به نظرم صائب همین رو گفته. به تعمیر گل اشاره کرده و بعد به خودش که اگر لازم باشه واسه خودش هم این اتفاق بیوفته، به توفیق و لطف الهی هم نیازمنده.
            حالا قبل ادامه دادن به کمی تنفس و استراحت نیازه، مبحث سنگینه آخر شبی!🥱 برگردیم سر بیت اصلی.
            فقط حدس می زنم، که منظورش این هست همراه با شرم و حیا تلاش کن و از این موضوع ناراضی نباش. چون اساس و پایه جمال زیبارویان رو بر شاخه گلی نازیبا قرار دادند. که این شاخه گل با قرارگیری در آب (شبیه بیت ۲ بالا) بعداً رشد کنه، شکوفه بده و زیبا بشه (تعمیر بشه).

نهایتاً ۲۰ درصد می تونم صحیح بودن تعابیرم رو تضمین کنم براتون. چون همه‌اش برداشت شخصی بوده بدون مطالعه از منبع دیگری.
            اما خب، اگر کسی ایده بهتری داره بگه.

اگر آن ترک شیرازی بدست آرد دل مارا ... به باباش می‌گم! والا!

atena abolhasaniA S.daniyal hosseinyS 2 پاسخ آخرین پاسخ
            5
            • پ پنیرک

atena abolhasani
              درود بر شمایی که یه تاپیک زدی پشه هم پر نمیزنه 😂😂 سوال سخت پرسیدن هم هنر می خواد.
              اول حدس زدم گلابه دیگه. ولی بعد معنی رو به هیچ جا نرسیدم. «آب گهر گل» به گلاب زیاد می خوره ولی اون کلمه تعمیر کار رو خراب می کنه.
              بعد اصطلاحش رو گشتم و ابیات مشابه رو پیدا کردم بلکه کورسوی امیدی پیدا کنم. اینا پیدا شد:
              ۴. اگر ز معمار دهر باشد بنای انصاف را ثباتی / گلی‌که تعمیر رنگ دارد چراش در آب زر نگیرد
              نتیجه؟ با اینکه ارتباط بین گل و تعمیر و یه جایی آب، مشخصه ولی من اندازه سر ناخن هم نفهمیدم چیه.
              تا اینکه این پیدا شد:
              کلمات تعمیر و گل دو جای مختلف اومده ولی چون نزدیک هم اومده اند (دو مصراع پشت سر هم) و قبلش هم تو اشعار دیگه دیدیم که با هم ارتباط دارند، پس میشه حدس زد اتفاقی نبوده و اندیشه شاعر همین هست که اینجا گفته. شاعر به اینکه در هر زشتی و زیانی یه حکمتی هست اعتقاد داره. ابیات اولی هم یه جا هست که شاعر «گل» رو حاوی «تعمیر رنگ» دونسته. حالا اگر این رو بذاریم کنار این دو بیت:
              به نظرم حالت ابتدایی شاخه و گل که زیبا نیست مد نظر شاعر بوده. و اینکه بعداً همین گل و شاخه نازیبا چقدر زیبا میشه. اول شاخه بی ریخت و بعداً گل های خوشرنگ.همون داستان کرم و پروانه.
              این نازیبایی به زیبایی رسیدن رو با کلمه «تعمیر» به معنی آباد کردن و اصلاح کردن ارتباط داده و گفته که حکمتش این بوده.
              تو اصطلاح دینی داریم «توبه و اصلاح»، که از خرابی اولش به آبادانی آخرش می رسیم. دین رو هم آوردم وسط، چون تو بیت ۱ (بالا) به نظرم صائب همین رو گفته. به تعمیر گل اشاره کرده و بعد به خودش که اگر لازم باشه واسه خودش هم این اتفاق بیوفته، به توفیق و لطف الهی هم نیازمنده.
              حالا قبل ادامه دادن به کمی تنفس و استراحت نیازه، مبحث سنگینه آخر شبی!🥱 برگردیم سر بیت اصلی.
              فقط حدس می زنم، که منظورش این هست همراه با شرم و حیا تلاش کن و از این موضوع ناراضی نباش. چون اساس و پایه جمال زیبارویان رو بر شاخه گلی نازیبا قرار دادند. که این شاخه گل با قرارگیری در آب (شبیه بیت ۲ بالا) بعداً رشد کنه، شکوفه بده و زیبا بشه (تعمیر بشه).

نهایتاً ۲۰ درصد می تونم صحیح بودن تعابیرم رو تضمین کنم براتون. چون همه‌اش برداشت شخصی بوده بدون مطالعه از منبع دیگری.

atena abolhasaniA آفلاین
              atena abolhasaniA آفلاین
              atena abolhasani

@Amin-Forouzan در معنی شعر گفته است:

سلام 🖐🏻 اولا خسته نباشید به شما بابت این همه تحقیق و تایپ😃🌹
              من معنی یک بیت رو میخواستم ولی با این جواب با چند تا بیت دیگه هم آشما شدم😅

من مفهوم کلی رو گرفتم چی شد ممنون از شما🌹

1 پاسخ آخرین پاسخ
              3
              • atena abolhasaniA atena abolhasani marked this topic as a question on
              • atena abolhasaniA atena abolhasani has marked this topic as solved on
              • پ پنیرک

atena abolhasani
                تا اینکه این پیدا شد:

S.daniyal hosseinyS آفلاین
                S.daniyal hosseiny

@Amin-Forouzan
                تحلیل جالبی بود امین. ♥👌🏻

خانومِ Sana Asadi 1 طی بحثی که ما قبلا باهم داشتیم، به من گفتن که نظرت با «گِل» چیه؟ و من تازه فهمیدم که چرا هیچی از بیت نمیفهمم😂🚶

بیت خوانش درستش به این شکل:
                به شرم‌ کوش‌ که بنیادِ حسنِ خوبان را
                گرفته‌اند در آبِ گُهَر گِلِ تعمیر

داره میگه شرم و حیا داشته باش که اساس و شالودهٔ خوبی افراد خوب رو با استفاده از اشک تعمیر کردن.
                ‌
                (گِلِ تعمیر گرفتن: تعمیر کردن، مرمت کردن)
                درواقع شاید داره میگه اون آبی که برای خشت و گل افراد خوب استفاده کردن، اشک بوده.
                نظر من اینه.♥🤝🏻
                اما در کل معنیِ اشعار بیدل هم توی کنکورتون خیلی به دردتون نمیخوره.

«گلی نمانده خودت گل باش»

atena abolhasaniA پ 2 پاسخ آخرین پاسخ
                4
                • S.daniyal hosseinyS S.daniyal hosseiny

@Amin-Forouzan

خانومِ Sana Asadi 1 طی بحثی که ما قبلا باهم داشتیم، به من گفتن که نظرت با «گِل» چیه؟ و من تازه فهمیدم که چرا هیچی از بیت نمیفهمم😂🚶

داره میگه شرم و حیا داشته باش که اساس و شالودهٔ خوبی افراد خوب رو با استفاده از اشک تعمیر کردن.
                  ‌
                  درواقع شاید داره میگه اون آبی که برای خشت و گل افراد خوب استفاده کردن، اشک بوده.
                  نظر من اینه.♥🤝🏻

atena abolhasaniA آفلاین
                  atena abolhasaniA آفلاین
                  atena abolhasani

@danial-hosseiny خیلی ممنونم👌🏻🌻
                  ولی واقعیتش منم با تحلیل @Amin-Forouzan گُل خوندم😅
                  ولی شما دارین میگین باید گِل خونده بشه
                  یکم معنی ها متفاوت شدن یکم که نه کلا متفاوتن باهم😂

میشه بگید برداشت شما هم شخصی بود یا از جایی خوندین؟

S.daniyal hosseinyS 1 پاسخ آخرین پاسخ
                  3

@danial-hosseiny خیلی ممنونم👌🏻🌻
                    ولی واقعیتش منم با تحلیل @Amin-Forouzan گُل خوندم😅
                    ولی شما دارین میگین باید گِل خونده بشه
                    یکم معنی ها متفاوت شدن یکم که نه کلا متفاوتن باهم😂

میشه بگید برداشت شما هم شخصی بود یا از جایی خوندین؟

S.daniyal hosseiny

atena abolhasani
                    اگه دقت کنید عبارتِ گُلِ تعمیر توی همهٔ اون ابیاتی که امین نوشته، اشتباه خونده میشه و گِل درسته.

«گلی نمانده خودت گل باش»

1 پاسخ آخرین پاسخ
                    3

@Amin-Forouzan

‌
                      نظر من اینه.♥🤝🏻

پ آفلاین
                      پ آفلاین
                      پنیرک

@danial-hosseiny
                      چه باحال. سپاس از سنا خانم. الان با عقل بیشتر جور در میاد این بیت:
                      می شود فرمان پذیر از دیگران / طرح تعمیر تو از گِل ریختند
                      پس میگه طرح تعمیر تو رو از گِل آفرینشت ریختند ...
                      حتی این بیت :«چون حیا شوخی ندارد جوهر ایجاد من / بر عرق زن تا گل تعمیر من پیدا شود» هم الان فهمش راحت تره. گفته گِل تعمیر من رو با عرق (شراب) بساز نه با آب. شبیه اون بیت هست که حافظ گفته بود گِل آدم رو از شراب ساختند (گل آدم بسرشتند و به پیمانه زدند).
                      پس گِل هارو ریخته بودم تو گُلا، البته یکی دوجا هم واقعا گُل بود.

اگر آن ترک شیرازی بدست آرد دل مارا ... به باباش می‌گم! والا!

S.daniyal hosseinyS 1 پاسخ آخرین پاسخ
                      3
                      • پ پنیرک

@danial-hosseiny
                        چه باحال. سپاس از سنا خانم. الان با عقل بیشتر جور در میاد این بیت:
                        می شود فرمان پذیر از دیگران / طرح تعمیر تو از گِل ریختند
                        پس میگه طرح تعمیر تو رو از گِل آفرینشت ریختند ...
                        حتی این بیت :«چون حیا شوخی ندارد جوهر ایجاد من / بر عرق زن تا گل تعمیر من پیدا شود» هم الان فهمش راحت تره. گفته گِل تعمیر من رو با عرق (شراب) بساز نه با آب. شبیه اون بیت هست که حافظ گفته بود گِل آدم رو از شراب ساختند (گل آدم بسرشتند و به پیمانه زدند).
                        پس گِل هارو ریخته بودم تو گُلا، البته یکی دوجا هم واقعا گُل بود.

S.daniyal hosseiny
                        نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط S.daniyal hosseiny انجام شده

@Amin-Forouzan
                        آره کلا بحث گِل و گُلش خیلی فرق داشت😂🤦🏻‍♂️
                        ولی بحث جالی شد♥🤝🏻
                        ممنون از همه‌تون
                        @Amin-Forouzan
                        atena abolhasani
                        Sana Asadi 1
                        Parisa Alizade

«گلی نمانده خودت گل باش»

atena abolhasaniA 1 پاسخ آخرین پاسخ
                        3
                        • atena abolhasaniA atena abolhasani has marked this topic as unsolved on
                        • atena abolhasaniA atena abolhasani marked this topic as a regular topic on

@Amin-Forouzan
                          آره کلا بحث گِل و گُلش خیلی فرق داشت😂🤦🏻‍♂️
                          ولی بحث جالی شد♥🤝🏻
                          ممنون از همه‌تون
                          @Amin-Forouzan
                          atena abolhasani
                          Sana Asadi 1
                          Parisa Alizade

atena abolhasaniA آفلاین
                          atena abolhasaniA آفلاین
                          atena abolhasani

@danial-hosseiny خواهش میکنم ممنون از شما🌹
                          و @Amin-Forouzan 🌹
                          همچنین خانم Sana Asadi 1 با اینکه تو تایپیک نبودند ولی مثل اینکه کمک بزرگی بودن👌🏻😅❤

S.daniyal hosseinyS Sana Asadi 1S 2 پاسخ آخرین پاسخ
                          3

و @Amin-Forouzan 🌹
                            همچنین خانم Sana Asadi 1 با اینکه تو تایپیک نبودند ولی مثل اینکه کمک بزرگی بودن👌🏻😅❤

S.daniyal hosseiny
                            نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط S.daniyal hosseiny انجام شده

atena abolhasani
                            خواهش می‌کنم♥
                            لطفا حالت تاپیک رو هم بذارید روی سؤال حل شده. 😁☺️

«گلی نمانده خودت گل باش»

1 پاسخ آخرین پاسخ
                            2

و @Amin-Forouzan 🌹

Sana Asadi 1S آفلاین
                              Sana Asadi 1S آفلاین
                              Sana Asadi 1

atena abolhasani

خواهش میکنم🤭😄💞

تو مرا جان و جهانی
                              چه کنم جان و جهان را...♥️

1 پاسخ آخرین پاسخ
                              11
                              • atena abolhasaniA atena abolhasani marked this topic as a question on
                              • atena abolhasaniA atena abolhasani has marked this topic as solved on
                              • S.daniyal hosseinyS S.daniyal hosseiny این تاپیک را در ارجاع داد
                              • پ پنیرک این تاپیک را در ارجاع داد
                              • S.daniyal hosseinyS S.daniyal hosseiny این تاپیک را در ارجاع داد
                              پاسخ
                              • پاسخ به عنوان موضوع
                              وارد شوید تا پست بفرستید
                              • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
                              • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
                              • بیشترین رای ها

• درون آمدن

• حساب کاربری ندارید؟ نام‌نویسی

• برای جستجو وارد شوید و یا ثبت نام کنید
                              • اولین پست
                                آخرین پست
                              0