7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
نکات شکل دستگاه گوارش (گروه نویسندگان...)
-
سلام. ببخشید اینبار نکته زیادی اضافه نمی کنم. فقط یه تحلیل می رم شاید برای دوستان جالب باشه.
با تناقض شکل ۱ و ۶ شروع می کنم به اندازه و محل جای گیری غده بنا گوشی در هر دو شکل دقت کنید پر ازتناقضه. حتی زاویه قرار گیری مجرای این غده هم پر از تناقضه. و اما نکته
غده ی بناگوشی در نمای نیم رخ زیر پوست صورت و روی ماهیچه ی مخطط صورت قرار گرفته است. این غده به شکلی قرار گرفته که در همین نما (نیم رخ) با سطح زبان کوچک، بخش هایی از دهان،حلق و انتهای حفره بینی هم پوشانی دارد. (یعنی شکل ۱ غلطه)در ضمن به صورت جفتی، بزرگ ترین غده بزاقی ناحیه ی دهان است. مجاری این غدد با شیب کم محتویات خود را از کنار دندان های انتهایی فک بالا وارد دهان می کند.غدد زیر آرواره ای از غدد زیر زبانی بزرگ تر و بخشی از آن برخلاف ماهیچه ی زیر زبانی (که تماما روی این ماهیچه قرار دارد)روی ماهیچه مخطط (از نمای بالا آرایش طولی دارد) کف دهان قرار دارد. دقت کنید نندازه بهتون اونی که تماما روی ماهیچه مخطط قرار داره چون از زیر هر جفتشون ماهیچه مخطط رد میشه اینجا منظور یک ماهیچه مشخصه به شکل نگاه کنید می فهمید. -
هر بنداره با انقباض کند و طولانی دارای سلول هایی با ظاهر دوکی شکل و هسته های کشیده تشکیل شده است !
بخش آلی بزاق : آنزیم و موسین
بنداره انتهای مری در محلی قرار دارد که نسبت به بالاترین بخش معده پایین تر است
هر چقدر چین خوردگی های دیواره معده بیشتر شود حرکات معده کاهش می یابد
همه یاخته های زنده آنزیم های غشایی مانند پمپ سدیم پتاسیم دارند -
پرستو بابایی دانشجویان درس خون دانشجویان پیراپزشکیreplied to پرستو بابایی on آخرین ویرایش توسط انجام شده
پرستو بابایی در نکات شکل دستگاه گوارش (گروه نویسندگان...) گفته است:
هر چقدر چین خوردگی های دیواره معده بیشتر شود حرکات معده کاهش می یابد
اینو خودمم متوجه نشدم :||
-
اندام هایی که با کبد اتصال مستقیم دارند : دیافراگم ،کیسهصفرا ،معده ،دوازدهه،و ابتدای کولون افقی
آنزیم های گوارشی موثر بر پروتئین ها می توانند از اندامی ترشح شوند که فاقد شبکه های یاخته عصبی باشد ؛پانکراس (از جمله نکاتی که نمی دونم از کجا برداشت شده !!)
نورون های شبکه عصبی لوله گوارش فقط حاوی نورون های حسی و حرکتی است .
مجرای صفراوی پیش از اتصال به دوازدهه از سطح پشتی بالایی ترین مجرای غده لوز المعده عبور می کند.
حواستون باشه یه وقت توی یه تست نگن صفرا بلافاصله پس از تولید به لوله گوارش میریزه ها !!اول میره توی کیسه صفرا و بعد لوله گوارش
-
اثر سکرتین ترشح بیشتر بی کربنات به روده است (نه خون !!!)
-
-
مجرای لوله گوارش رو اندام مرتبط با لوله گوارش در نظر میگیریم ( طبق شکل )
-
طبق شکل کتاب مری و معده دارای چین های طولی هستند (معده چین های اشکلی هم داره)
-
بنداره ها ( مخصوصا بنداره های صاف داخلی لوله گوارش) قسمت ای متورم و برجسته روی دیواره دیده می شوند
-
طبق شکل کتاب؛ شبکه یاخته های عصبی ( یاخته عصبی غلطه و معمولا هم توی تستا زیاد گیر نمیدن) بین زیر مخاط و لایه ماهیچه ای منشعب تر است
-
شکل 3 بخش ب مربوط به صفاق ؛ به شکل روده بزرگ و کولون ها رو دقت کنید مخصوصا کولون پایین رو ( اگه سوالی طرح بشه سوالا متفاوتی میاد )
-
-
- زبان تنها ماهیچه ارادی است که فقط از یک طرف به زرد پی متصل است و از طرف دیگر آزاد است
- طبق شکل زبان کوچک امتداد استخوان سقف دهان است
نکات پایین کمترین تست رو داشتن
-
نکته خیلی ریز »» شکل 7
هنگامی که توده غذا در دهان است و اقدام به بلع داریم دندان های جلویی بالا از پایینی جلو تر قرار می گیرند (بخاطر بلع ) همین دندان ها در هنگام بلع روی همدیگر هستند -
در فرایند بلع شکل شاخک های بینی (3 برجستگی استخوانی درون بینی ) تغییر میکند
و چون بینی را از اندام های مرتبط با لوله گوارش میدانیم ؛ میتوانیم بگوییم در فرایند بلع ابتدای لوله گوارش و اندام های مرتبط (زبان کوچک ، اپی گلوت ، بینی و...) دچار تغییرات می شوند -
طبق شکل 7 حرکت زبان باعث ؛
تغییر شکل فک تغییر حالت اپی گلوت می شود
-
SiliS در نکات شکل دستگاه گوارش (گروه نویسندگان...) گفته است:
نکات پایین کمترین تست رو داشتن
- در ابتدای نای در سمت مری مانند جلوی نای غضروفی است
یعنی ماهیچه بین ضروف c شکل در ابتدای نای وجود ندارد
و اگر دقت کنید در شکل بلع توده غذا ، این بخش مانعی برای بلع شده است و پس از این منطقه ، دز پیشروی توده غذا در مری از قطر نایو کاسته می شود
- در ابتدای نای در سمت مری مانند جلوی نای غضروفی است
-
در دیواره معده ؛
-یاخته ای که بیشترین سطح تماس را دارد /بزرگترین هسته را دارد ==» یاخته کناری-یاخته هایی که بیشترین سطح تماس را دارد ==» یاخته های پوششی سطحی
-یاخته هایی که بیشترین سطح تماس را در غده های معده دارند ==» یاخته های اصلی
- یاخته های کناری در غده معده از عمق خاصی فراتر نمی روند و همچنین از عمقی بالاتر دیده نمی شوند (در محدوده خاصی قابل رویت هستند/در نوک غده و ابتدای غده دیده نمی شوند )
-
-
متن کتاب ؛یاخته های غده های معده، مواد مختلف شیره ی معده را ترشح می کنند
-
پپسینوژن در محلی که ترشح می شود به پپسین تبدیل نمی شود
پس یعنی در محل ترشح ،HCl بر پپسینوژن اثر نگذاشته است و همچنین در محل ترشح پپسینوژن ، پپسین وجود ندارد -
کیسه صفرا از زیر کبد قابل مشاهده است و با دوازدهه در تماس می باشد
کیسه صفرا مجرایی مشترک برای ذخیره در کیسه صفرا و ترشح صفرا دارد (مجرای ابتدایی متصل به کیسه صفرا ) -
قطور ترین مجرای لوزالمعده مجرای پایینی یا همان مجرای مشترک است
-
طبق شکل 10 ابتدای دوازدهه چین های بیشتری دارد (چین طولی برخلاف روده که چین حلقوی دارد )
-
کورتیزول و اپی نفرین و نور اپی نفرین (تنش و اظطراب ) از عوامل ریفلاکس هستند
-
-
-
از درون دیافراگم مری و بزرگ سیاهرگ زیرین و آئورت میگذرد
-
همه خون اندام های دستگاه گوارش در زیر دیافراگم ابتدا به کبد می روند به جز ؛
1.قسمتی از راست روده
2.مخرج و اسفنکتر های مربوطه
- دوازدهه
4.مری ( انتهای مری در زیر دیافراگم است
-
خون قسمت چپ معده / روده بزرگ به همراه خون قسمت راست آن به کبد نمی رود بلکه در مسیر به هم می پیوندند
-
سیاهرگ هایی که خون خود را به سیاهرگ باب کبدی می ریزند از درون صفاق حرکت می کنند
-
یکی از سیاهرگ های فوق کبدی خون خود را از لپ بزرگتر و دیگری از لپ کوچک تر می گیرد
-
دقت شود که اطلاعی نداریم که خون کیسه صفرا چه می شود !
-
-
پرستو بابایی به این ربطی نداره که میگیم
وقتی معده خالیه حالت جمع و گرفته داره و وقتی پر میشه چین خوردگیاش باز میشه و خب اینجاس که گوارش داریم و حرکات معده...
اما همونطور که گفتم وقتی خالیه چین خوردگیای معده چون (معده) جمع شدس زیاده و حرکتشم به طبع خالی بونش کمه
؟! -
نکات نشان شده
-
ترشح بزاق می تواند در اثر تحریک گیرنده های نوری (دیدن غذا ) یا شیمیایی (بوییدن غذا ) و یا فکر کردن به غذا باشد
-
راست روده قطور تر از روده بزرگ است و برخلاف روده بزرگ ساختار کیسه کیسه ندارد
-
سنگ کیسه صفرا میتواند در نهایت باعث
1)ایجاد درد
2)چرب شدن مدفوع (به علت عدم جذب مناسب چربی ها )
3)کاهش قدرت گیرنده های بینایی ( به علت اختلال در جذب ویتامین آ )
4)پوکی استخوان (به علت اختلال در جذب ویتامین دی و یون کلسیم)
5)خونریزی شدید بافت ها (به علت اختلال در جذب ویتامین کا و یون کلسیم فرایند انعقاد خون مختل میشود)- غدد روده باریک علاوه بر لایه مخاط میتوانند تا لایه زیر مخاط نیز ادامه داشته باشند
-