سلام شبتون بخیر
چطورین رفقا؟!
میخام یه چالش بزارم، نمیدونم قبلا همچین تاپیکی بوده یا نه ولی خب من ایجاد کردم دیگه..!😁
رفقا بیاین یه متن بنویسیم و هر جملش با این کلمه شروع بشه: "چقده خوبه که.."
و داشته هامونو بگیم و خدامونو واسه اینکه تو زندگیمون داریمشون شکر کنیم..!✨❤
مثلا متن خودم:
چقد خوبه که میتونم واسه هدفام تلاش کنم...
چقد خوبه که وسط ناامیدی زیاد، بازم امید دارم...
چقد خوبه که عضو انجمن آلا هستم و کلی رفیق دارم...
چقد خوبه که انسانیت درونمو حس میکنم..
چقد خوبه که پیتزا و شیرکاکائو با تی تاپ درمون دردامه...
چقد خوبه که قیمه اختراع شده...
چقد خوبه که میتونم برم بیرون و خونوادم و رفیقامو بغل کنم...
چقد خوبه که سالمم...
چقد خوبه که خونوادم کنارمن...
چقد خوبه که میتونم خودمو کارامو انجام بدم...
چقد خوبه که داداشم هوامو دارم...
چقد خوبه که ...
چقد خوبه که بدنیا اومدم...!
:))))
خدا برای همه ی "چقد خوبه ها که" شکرت..!
بیاین یبار هم که شده بجای نداشته هامون، داشته هامونو بگیم..!
پ.ن: تاپیک رو زدم بخش مشاوره ای، چون فکر میکنم واسه روحیه مون خیلی خوب باشه..!
@دانش-آموزان-آلاء @راه-ابریشم-پرو-زیست تجربی @دوازدهم ریاضی فیزیک @انسانیا @فارغ-التحصیلان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @راه-ابریشم-پرو-شیمی @راه-ابریشم-پرو-ریاضیات-ریاضی @راه-ابریشم-پرو-فیزیک-کازرانیان @راه-ابریشم-پرو-ریاضی-تجربی
سلام
یسوال داشتم از بچه های کنکوری
شما همه ی تست های یه منبع رو برای درس ها کار میکردین یا نه یه بخش رو کار میکنین (یا میکردین) و بقیش تست های آزمونی و.. میزدین
مثلا برای یه فصل فیزیک منبع ۶۰۰ تا تست داره
لازمه که همهی ۶۰۰ ها بطور کامل کار کنم؟ یا زوج یا فرد بزنم و تست های آزمونی بزنم؟
میدونم نسبت به هر فرد متفاوته ولی میزان تست تقریبی هر فصل برای تسلط روی درسی مثل فیزیک چند تا هست؟
ممنون میشم جواب بدین🪷
بچه ها اعصابم واقعا خورده امروز تست فصل 1 شیمی داشتیم و من واقعا نمیدونم چرا نتونستم اونقد خوب بدم البته باید بگم که جزو نفرات برتر مدرسه ام اینطوری نیست بنیه درسیم ضعیف باشه ولی برا شیمی واقعا به بن بست خوردم دبیرمون استاد دانشگاهه و مدرسمون هم فرزانگانه خیلی سوالات مفهومی میده بنظرتون چیکار کنم دیگه خسته شدم از نمره کم شیمی
سلام و درود و خسته نباشید خدمت همه دانشجویان عزیز😂✋
یه عادتی که سر کنکور پیداش کردم یادگیری از طریق تست بود و خب استاد آناتومی هر جلسه کوییز میگیره
دوست دارم خودم قبلش یکم تمرین کنم ولی چه کتابی ؟
شنیدم آقای مجتبی کرمی کتاب تست برای آزمون علوم پایه طراحی میکنه
شما استادای دیگه ای میشناسید ؟
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانشجویان-پزشکی
@دانشجویان-پیراپزشکی
مشاوره کنکوری
-
عقیق سرخ در مشاوره کنکوری گفته است:
سلام وقتتون بخیر
میشه روش مطالعهتون برای درس شیمی رو بگید
از ویدیو های راه ابریشم چطور استفاده میکردید ؟
Zahra.HDسلام وقت شمام بخیر
خب درباره ی شیمی فک کنم حرف زده بودم قبلا ولی یه باز دیگ میرم(باز برین صفحه های قبلی رو بگردین ببینین هس یا نه چون اونجا کامل تره)
یه چیزی هم بگم این که ابریشمی که من استفاده کردم با استاد پویان نظر بود و خب با استاد الان فرق داره
شیمی دو قسمته:
حفظیات
حفظیات رو ترجیحا فیلم نبینین مگر این که تو فیلم استاد کلک ها رمز هایی بزاره که یادگیری براتون اسون تر باشه
(من خودم این اشتباه رو میکردم که فیلم ببینم و کلی وقتم رو تلف میکرد)
بخش های حفظی رو من خودم تو یه دفترچه خلاصه مینوشتم با دستخط خودم و کنار معمولا نقاشی میکشیدم یا یه رمز و کدی میزاشتم که خیلی راحت تر یادم میموند نمودار هارو هم میکشیدم خیلی ریز و جمع و جور و اون دفترچه رو هی مرور میکردم(این راه خیلی جواب میده)
و این که خیلی تست بزنین تا جاهایی که طراح ها خیلی دوس دارن عوض شون کنن و روشون گیر دارن رو بلد باشی.
حلیات
برا حلیات باید خیلییییی دقیق فیلم ببینی
توضیح استاد رو گوش بده
و بعد سوال هایی که حل میکنه رو اول تو حل کن و بعد به جواب استاد دقت کن اگر حل کردی و به جواب رسیدی ایول
راه دیگه ای رفتی که روش استاد رو هم بنویس اگرم کلا نتونستی ببین کدوم بخش رو اشتباه رفتی مثلا فرمولی رو غلط استفاده کردی یا یه نکته رو درست نفهمیدی و برو تو جزوه اوت بخشی که مربوط به مسئله ای هست که تو اشتباه فهمیدی یا نفهمیدی رو علامت بزن(این کار رو دربارهی تست هایی که میزنی و اشتباه درمیاد هم انجام بده . هی برگرد به جزوه یا دفترچه و اون بخشی که یادت رفته رو مرور کن و کنارش علامت بزن یا نکته ای که تو اون تست بود و توی درسنامه ی تو نیست رو کوچولو بنویس)
بعد این که فیلمارو دیدی برو تست بزن خیلییییییی زیاد
اگ حجم فیلمای استاد خیلی زیاده وقتی که راه افتادی دیگ این کهدچطوری استاد حل میکنه رو چک نکن مستقیم برو ببین جواب درسته یا نع
.
یه توصیه این که اگررررر وقت کردی و تونستی واس قسمتی از بخشای حلیاتی که مربوط به فرمول و قاعده های کلی هست هم یه خلاصه ی خیلی کوچولو و جمع و جور بنویس تو اون دفترچهت
.
قبل آزمون هم دفترچه رو خوب مرور کن
و درسنامه ی حلیاتی ها و یه تعداد تست قشنگ جمعبندی طور که قبلا علامت زدی
.
همین:)
امیدوارم مفید باشه برات -
@kosar-ab در مشاوره کنکوری (گفتگو) گفته است:
Zahra.HD ببین مولا زیست از نیمسال اول دوازدهم
همشو خوندم، تست زدم، مسلطم
ولی همه ی تستارو نزدم، از طرفی شاید یکی دو گفتار از این یازده گفتار مسلط نباشم… یا پایه هم همینطور
کی برسونم
الان باید لا ب لای برنامم قرار بگیره یا جمع بندی میشه اوکی شد؟اوکی گرفتم
تو منظورت اینه که یه وقتی برای جمعبندی میخوای که خیالت راحت بشه دربارهش
بیا مباحث رو چند بخش کن
1️⃣اونایی که میگی مسلطی ولی میخوای تست بزنی و تیپ تستای بیشتری ببینی
2️⃣و اونایی که درسنامه یا فیلم دیدی و تست کمی زدی و اینطوری که باید مسلط نیستی
.
من باشم دومی رو تو اولویت میزارم
یعنی هرجا یه وقتی سوراخی تو برنامهم پیدا کردم یه دسته تست یا یه جمعبندی آزمون یا جمعبندی آخر فصل توی کتابارو اونجا جامیدم
چون درسنامه ای که خوندی نیاز به محکم کاری داره که یادت نره
ولی مورد اول رو تو برای افزایش مهارت لازم داری تست بزنی و مسئله فراموش کردنش نیس
.
پس من 2️⃣ رو تو اولویت میزارم
و اگر جایی وقتی فرصتی یا جمعبندی بود سریع سوویچ میکنم رو مورد 1️⃣
به نظرم اینطوری نه دیگه خیلی نگران مطالبی هستی که مونده
و نه تو درسای الانت بخاطر مطالب قبلی کوتاهی میکنی -
سلام وقتتون بخیر...ببخشید من توی برنامه ریزی کردن خیلی مشکل دارم یعنی یاد ندارم براهمین هم نتیجه ای ک میخوام رو توی امتحانا نمیگیرم... و همین درسایی مث ادبیات یا تاریخ رو اصلااا نمیتونم بخونم و یادشون نمیگیرم میشه لطفا یه راهنماییم بکنین واقعا نمیدونم چجوری شروع کنم اونجوری ک دلم میخواد درس بخونم مخصوصا الان امتحانات هم نهایی شده... سال یازدهمم رشته ی انسانی
-
@a2e4a988f85541 در مشاوره کنکوری گفته است:
سلام وقتتون بخیر...ببخشید من توی برنامه ریزی کردن خیلی مشکل دارم یعنی یاد ندارم براهمین هم نتیجه ای ک میخوام رو توی امتحانا نمیگیرم... و همین درسایی مث ادبیات یا تاریخ رو اصلااا نمیتونم بخونم و یادشون نمیگیرم میشه لطفا یه راهنماییم بکنین واقعا نمیدونم چجوری شروع کنم اونجوری ک دلم میخواد درس بخونم مخصوصا الان امتحانات هم نهایی شده... سال یازدهمم رشته ی انسانی
-
@a2e4a988f85541 در مشاوره کنکوری گفته است:
نکته مهم اینه کنکور مجموعه ای از آگاهی هاست باید داشته باشید و علاوه بر برنامه ریزی باید نکات مهم دیگه رو رعایت کنید که تو این تاپیک هست اما بازم دنبال کنید اما هر سوالی داشتید بپرسید
-
@a2e4a988f85541
سلام
امیدوارم حال همتون خوب باشه
امروز میخوام درمورد مدیریت زمان باهاتون صحبت کنم
اول میپردازیم به زمان های مرده و بعد از اون میریم سراغ یکی از معروفترین تکنیک های مدیریت زمان🟥یکی از راه های افزایش ساعت مطالعه استفاده از زمان های مرده هست
اگر تا الان از این زمان ها استفاده نکردی،پیشنهاد میکنم از امروز حتما حتما نهایت استفاده از این زمان ها رو ببری و تا حد امکان اتلاف وقت رو کاهش بدی🟠اگر بتونی خوب از این زمان ها استفاده کنی و یه سری از قسمت های خاص هر درس رو تو این زمانها بخونی،بعد از چندین هفته در اون درس ها به شدت رشد میکنیو در نتیجه،در آزمون ها هم میتونی درصد بالایی رو کسب کنی
و اینجوری میشه که زمان های مرده رو به زمان های طلایی تبدیل کردی🟨اما زمان های مرده چه زمان هایی هستن
فاصلهی بین دو تا زنگتون تو مدرسه
زمانی که در صف ایستادین
وقتی تو تاکسی هستین و دارین میرین مدرسه یا کلاس یا برعکس به خونه برمیگردین
قبل یا بعد وعده های غذایی که کاملا متمرکز نیستین
زمان های ابتدایی صبح که هنوز خوابآلوده هستین🥱
یا زمان قبل خوابتون که دیگه نمیتونین درس سنگین بخونین،اما خوابتون هم نمیگیره
و...
این زمان ها میتونه خیلی مفید باشه اگه ازشون درست استفاده بشه🟢در زمان های مرده چه کارایی رو باید انجام بدیم
در این زمان ها قرار نیست درس های پیچیده و سنگین مطالعه کنین
مثلا رشته ریاضی و تجربی مسائل دینامیک حل کنین یا سرفصل جدید شیمی بخونین️
بهترین کار برای بچههای دوازدهم و فارغ التحصیلایی که ترمیم دارن خوندن درس های عمومیه
جز این میتونین کتاب های لقمه مهروماه برای حفظیات انسانی رو تهیه کنین و تو این زمان ها بخونین
یا برای خودتون دفترچه درس های تخصصی درست کنین
به این صورت که هر فصل رو که میخونین همزمان جملات قیددارش رو تو یه دفترچه جیبی بنویسین و در این زمان ها چندین بار دوره کنین
مرور فرمولهای ریاضی اقتصاد🧮 هم میتونه خیلی براتون مفید باشه🟦حالا میخوام یه روش ساده بهتون یاد بدم که باعث میشه بالاترین میزان رضایت از خودتونو برنامه ریزیتون و کمترین میزان استرس رو داشته باشین🥹
برای داشتن یه برنامه ریزی خوب باید اولویت بندی کنین
و یکی از سادهترین و بهترین راهها برای اولویتبندی کردن کارها استفاده از ماتریس آیزنهاور یا ماتریس اهمیت-فوریت هست
دوایت آیزنهاور، یکی از رئیس جمهور های موفق آمریکا از این روش برای برنامه ریزهاش استفاده میکرده و به همین دلیل این ماتریس رو آیزنهاور نامیدن️بپردازیم به دو فاکتور این ماتریس یعنی اهمیت و فوریت
فوری یعنی فعالیتهایی که ددلاین دارن و تا موعد مقرر باید انجام بشن و وقت محدودی برای اون کار داریم
و مهم هم به فعالیت هایی گفته میشه که در طولانی مدت مزایای زیادی برای ما دارن و در راستای اهداف و ارزش های ما هستن به طوری که انجام ندادن این کارها برای ما یکسری عواقب به دنبال داره
بر این اساس کارهای ما در چهار دسته جا میگیرن:
●وظایف فوری و مهم
●وظایف غیرفوری اما مهم
●وظایف فوری اما غیرمهم
●وظایف غیرفوری و غیرمهم️حالا بریم سراغ هر کدوم از این موارد تا بگم باید با هر دسته چطور برخورد کنین
☆کارهای مهم و فوری که اولین دسته میشن فورا باید انجام بشن
مثل آزمون هایی که محدویت زمانی دارن و شما همون زمان باید شرکت کنین️☆بعضی از کارها غیر فوری ولی مهم هستن
این کارها کارهایی هستن که در راستای اهدافمون هستن و توی رسیدن به اون خیلی کمک میکنن.شاید الان نتیجهای برامون نداشته باشن اما توی بلندمدت به شدت تاثیر گذارن
مثل روتین مسائل شیمی که لزوما از بودجه ی آزمون پیش روی شما نیست و از این نظر فوریت نداره اما مهمه🫰
پس لازمه بخشی از برنامه ی روزانه تون رو به این موارد اختصاص بدین☆دستهی بعد،کارهای فوری و غیرمهم هستن
خیلی از اوقات یا باید اون ها رو به تعویق بندازین یا واگذارش کنین به کس دیگهای و از اون بخوایم برامون انجام بده
مثلا اگه کتاب کمکآموزشی میخواین تهیه کنین بسپرین به یکی از اعضای خونواده و خودتون توی اون زمان کارهای مهمتون رو انجام بدین☆و در انتها کارهای غیرفوری و غیرمهم که حذفشون میکنیم و انجامشون نمیدیم
خیلی از کارهایی که مانع درس خوندن کنکوری هاست توی همین دسته جا میگیرنبچههایی که فکر میکنن نتیجه نمیگیرن،بعد ۴-۵ هفته مداوم انجام دادن میبینن که چه رشد تراز و درصدی میتونن داشته باشن
-
Hamid.s
چجوری مثل یه رتبه برتر منظم باشم؟تعیین برنامهی زمانبندی: برنامهریزی زمان برای مطالعه و تعیین زمان مشخص برای هر درس و فصل میتونه به شما کمک کنه تا بهتر مطالعه کنید.
ایجاد محیط مناسب: یه محیط آرام و بدون چیزایی که حواستون رو پرت کنه میتونه به شما کمک کنه تا بهتر تمرکز کنید و درس بخونید.
استفاده از تکنیکهای یادگیری موثر: از تکنیکهای مطالعهای مثل خلاصه نویسی، تدوین نقشههای ذهنی، توضیح مفاهیم به بقیه یا تدریس به دوستاتون برای یادگیری عمیق استفاده کنید.
️استفاده از تکنولوژی: از نرمافزارها و اپلیکیشنهای موجود برای مدیریت زمان و برنامهریزی استفاده کنید. اپلیکیشن سیب ترش رو هم که اصلا فراموش نکنید.
استراحت منظم: استراحتهای کوتاه و منظم بین دورههای مطالعه، به شما کمک میکنه تا از خستگی جلوگیری کنید و بهتر به یادگیری بپردازید.
تعهد به برنامه: پایبندی به برنامههای زمانبندی شده و عمل بهشون میتونه به شما کمک کنه تا منظمتر درس بخونید.
️هدفگذاری: تعیین اهداف و هدفگذاری مناسب برای یادگیری و پیشرفت در درس خوندن میتونه شما رو به تلاش بیشتر ترغیب کنه.
-
Hamid.s
برای برنامه ریزی هفتگی معیارام چی باشه و به چیا دقت کنم؟1️⃣اهداف بلند مدت خودت رو مرور کن :
اگر هدفتو مشخص نکنی برنامه ریزی خیلی تأثیر گذار نیست
برنامه ریزی هفتگیتو با مرور اهداف بلند مدت و کوتاه مدت آغاز کن.2️⃣برنامه ریزی هفتگی رو در روز جمعه انجام بده :
این کار باعث میشه که صبح شنبه رو با تمرکز و بازدهی بیشتر شروع کنی.3️⃣اولویت های هفتگیتو مشخص کن :
یک لیست از کارهایی که قراره انجام بدی تهیه کن .
ساعت و روز کلاساتو کامل بنویس هرچی داری .
بعدش اولویت بندیشو کن که کدومش مهمتره 🥰4️⃣روتین هفتگیتو مشخص کن :
عادت هایی که بهت کمک میکنه تا برنامتو انجام بدی و وسط راه خسته نشی رو در نظر داشته باش و توی برنامت قرارشون بده.5️⃣آنالیز پیشرفت ها :
اخر هر هفته بشین نگاه کن ببین چقدر پیشرفت داشتی ؟
اگر حتی اندازه یه بند انگشت هم پیشرفت کردی به خودت جایزه بده6️⃣سخن اخر :
وقتی برنامه ریزیتو انجام دادی سعی کن بهش پایبند باشی🫵 و توی کارهات وقفه نندازی
با برنامه ریزی دیگه حواس پرتی و سردرگمی هیچ معنایی نداره
درضمن برنامه ریزی از استرست کم میکنه -
Hamid.s
چرا من هرکاری میکنم هرچقدر درس میخونم پیشرفت نمیکنم ؟؟!!🥺
بیا دلایلشو بگم بهت1⃣صفر و صدی درس خوندن:
یه روز ۱۲ ساعت درس می خونی روز بعد ۲ ساعت عه عزیز من این چه کاریه اینجوری به خودت آسیب میزنی
برای اینکه پیشرفت کنی باااید { منظم و پیوسته } درس بخونی2⃣توقع بی جا داشتن:
دوست من اگر توی یه درس پایه ضعیفی داری و آموزش خوبی ندیدی خب یهو از خودت انتظار درصد ۱۰۰🫣 نداشته باشه آروم آروم دنبال پیشرفت باش
یا اگر دهم و یازدهم خوب درس نخوندی و الان میخوای قوی استارت بزنی همون اوایل از خودت انتظار درصدای فضایی نداشته باش...3⃣نداشتن مرور منظم:🫥
باید حتما مرور و دوره هات منظم باشه تا مطالب بهتر توی ذهنت تثبیت بشه
◇ میتونی آخر هر هفته تایم بزاری و درس هایی که توی همون هفته خوندی رو مرور کنی
○ یا حتی میتونی هر شب ۱۵ الی ۳۰ دقیقه وقت بزاری و درس هایی که اون روز خوندی رو مرور کنی
مرور منظم خیلی بهت کمک خواهد کرد🥳4⃣نداشتن برنامه برای روز بعد:
وقتی شب خواستی بری بخوابی🥱 برنامه ی روز بعدت رو روی کاغذ بنویس بزار روی میزت ، وسایل و کتاب های فردارو آماده کن ، یا حتی کار هایی که قراره فردا انجام بدی رو توی ذهنت طبقه بندی کن
اینجوری صبح که بیدار میشی ذهنت آشفته نیس و آماده ای برای شروع یه روز عالیییی🥰5⃣مطابق نبودن منابع با دانش آموز:
منابعی که برای هر درس انتخاب میکنی بااااید مطابق با توانایی هات در اون درس باشه
مثلا اگر توی درس ریاضی پایه ی ضعیفی داری کتاب هایی با درس نامه خلاصه و کم و تست های سطح بالا انتخاب نکن6⃣عدم تمرکز:
اگر توی محیط های پر سر و صدا نمیتونی درس بخونی یه محیط ساکت و آرام رو برای مطالعه انتخاب کن اینجوری مدام به خاطر سر و صدا پرش ذهنی نداری و مطالب بهتر و با سرعت بیشتر توی ذهنت جا میفته️7⃣عادت های غلط مطالعاتی:🫢
مثل
■ کند خوان بودن -> موقع درس خوندن زیاد وسواس به خرج میدی و این باعث میشه تایم خیلییی زیادی ازت گرفته بشه
●تند خوان بودن -> از روی مطالب سریع و سرسری رد میشی و بعدا به یاد اوردن مطالب برات سخت میشه8⃣نداشتن مدیریت زمان :
اگر نیم ساعت درس میخونی و یک ساعت استراحت میکنی باید بهت بگم متاسفانه داری راه و اشتباه میری
شما بعد از هر یک ساعت مطالعه به ۱۰ دقیقه استراحت
و بعد از ۹۰ دقیقه مطالعه به ۱۵ دقیقه استراحت نیاز داری
پس سعی کن زمان رو به بهترین شکل مدیریت کنی تا تایمت هدر نره🫤موفق باشید
-
Hamid.s
عدم تمرکز حواس»، موضوعی است که بسیاری از آن رنج می برند و دلایل مختلف و متعددی دارد. همان طور که خود می دانید، تمرکز حواس در هر کاری از جمله مطالعه و درس خواندن از ضروریات قطعی است. تمرکز حواس، حالتی ذهنی و روانی است که در آن حالت، تمام قوای حسی، روانی و فکری انسان روی موضوع خاصی متمرکز می شود و تضمین کننده امر یادگیری و انجام صحیح کارها و رهایی از خطرات احتمالی است
کسانی که خود را به انجام دادن کار یا مطالعه درسی مجبور می کنند؛ در حالی که تمایل درونی چندانی به آن ندارند. در این صورت تمام قوای ذهنی و روانی شان به طور خودکار از آن موضوع پرت می شود و دچار حواس پرتی می گردند.
فشارهای روانی نیز از عوامل عمده تشتت فکری است. بیشتر افراد زمانی که با مسأله ای مواجه می شوند، اگر معتقد باشند زمان کافی برای حل آن ندارند و یا توانایی حل مسأله و کسب توفیق را در خود نبینند، دچار نگرانی و اضطراب می شوند و در نتیجه این نگرانی ها، ترس از شکست، افکار منفی عدم اعتماد به نفس و خیال بافی های منفی گرایانه، توان عمل و ابتکار و خلاقیت را از آنان سلب می کند و به جای اینکه روی موضوع خاص تمرکز کنند، بر ترس و احتمال شکست خود تمرکز می کنند.
گاهی برخی حوادث و اتفاقات، فضای روانی فرد را دچار اختلال می کند (نظیر آنچه در زندگی شخصی، تحصیلی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی و... رخ می دهد)، امکان تمرکز حواس را از بین می برد.
گاهی عدم رعایت بهداشت مطالعه و اصول و قوانین آن و بهره نگرفتن از روش مناسب مطالعه، باعث خستگی جسمی و روانی شده و آمادگی روانی لازم برای مطالعه و درس خواندن از بین می برد. در نتیجه احساس بی علاقگی و به دنبال آن عدم تمرکز حواس بر او مستولی می شود.
تکثر و تعدد فعالیت های فرد مخصوصا اگر در توان انسان نباشد، باعث عدم تمرکز حواس می شود.راه های مقابله با عوامل حواس پرتی:
برای مقابله با هر یک از عوامل فوق که هر کدام به گونه ای مانع تمرکز حواس می شود - باید به راه کار خاص و مناسب با آن توجه نمود. در عین حال نکات زیر می تواند به عنوان راه کارهای کلی، مؤثر واقع شود:
در ابتدا و قبل از هر چیز، برای تمام فعالیت های درسی و غیردرسی برنامه ریزی کنید. اوقات شبانه روز را در یک جدول زمان بندی شده از هنگام بیداری تا موقع خواب، یادداشت نموده و برای هر کاری، زمان خاصی و مناسب آن را معین نمایید، سعی کنید طبق همان برنامه تنظیم شده به انجام دادن همان فعالیت مشخص (کلاس، مطالعه، استراحت، عبادت، ورزش و...) بپردازید. حتی زمان معین و مشخصی را در طول روز، برای اندیشیدن درباره موضوعات مختلف با تخیلات و افکار مزاحم، اختصاص دهید. این کار حداقل دو فایده مهم دارد:
الف. نظم و انضباط در تمام فعالیت ها حتی در اندیشه ها و افکارتان - راه پیدا می کند که خود بسیار ارزشمند است.
ب. اگر افکار مزاحم در غیر زمان معین، به سراغتان آمد و باعث حواس پرتی شما شد، می توانید به خود وعده بدهید که زمان اندیشیدن در این باره، فلان زمان خاص و معین است. تأکید می کنیم برای هر کار و فعالیتی وقت مشخص معین کنید و در آن وقت به هیچ امری غیر از آن کار نپردازید.
اصول و قوانین لازم برای یک مطالعه سودمند را بشناسید و آن را به دقت رعایت فرمایید.
در صورتی که تعدد کارها و فعالیت های غیردرسی، باعث عدم تمرکز می شود، آنها را به حداقل ممکن برسانید و به خود بگویید: در این دوره و زمان، مهم ترین وظیفه و کار من مطالعه و درس خواندن و ارتقای سطح علمی است و فعالیت های جانبی متعدد، مزاحم وظیفه اصلی من است.در صورتی که موضوع یا موضوعات خاص و محدودی، باعث حواس پرتی شما می شود، به دنبال راه حل مناسب آن باشید؛ چرا که آن موضوع خاص، در حکم علت عدم تمرکز حواس شما است. پس برای مقابله با آن باید ابتدا علت و عامل اصلی را شناسایی کنید و در پی حذف یا تقلیل آن برآیید
با آرزوی موفقیت
-
چشم حتما خیلی ممنون بابت توضیحات خوبتون
-
@a2e4a988f85541
موفق باشیدهر درس را چه مدت #مطالعه کنیم و چه مدت #تست بزنیم؟
دروس از نظر قالب به سه دسته تقسیم می شوند: 1-تمرینی، 2-خواندنی، 3-حفظی
1️⃣دروس #تمرینی: دروسی هستند که برای یادگیری نیاز به حل تمرین فراوان دارند. مانند ریاضی، فیزیک،قواعد عربی، مسائل اقتصاد و.....
برای این دروس باید بیشتر زمان واحد مطالعاتی خود را به تست زدن اختصاص دهید برای مثال اگر واحد مطالعاتی شما ٩٠ دقیقه ای است باید ٣٠ دقیقه را به مطالعه و رسم الگوهای یادآوری و ٦٠ دقیقه را به حل تمرین اختصاص دهید.
2️⃣ دروس #خواندنی: دروسی هستند که برای یادگیری نیاز به استدلال برای به خاطرسپاری مطالب دارند. مانند زیست شناسی و بخش های از شیمی
برای این دروس باید بیشتر زمان واحد مطالعاتی خود را به مطالعه به شیوه لایه ای (به این صورت که ابتدا یک پاراگراف را مطالعه کرده و حاشیه نویسی آن را انجام دهید، سپس سعی کنید پاراگراف اول را برای خود توضیح دهید، سپس پاراگراف دوم را مطالعه کرده و این بار پارارگراف اول و دوم را برای خود توضیح دهید و همین شیوه را ادامه دهید تا به انتهای صفحه برسيد، وقتي به انتهاى صفحه رسيديد كل صفحه را براى خودتان توضيح دهيد و همين كار را براى هر صفحه انجام دهيد تا به انتهاى درس برسيد.) و حاشیه نویسی اختصاص دهید.برای مثال اگر واحد مطالعاتی شما دقیقه ای است باید٦٠ دقیقه را به مطالعه و حاشیه نویسی و ٣٠ دقیقه را به حل تمرین اختصاص دهید.
3️⃣دروس #حفظی: دروسی هستند که برای یادگیری نیاز به تکرار دارند. مانند لغات فارسی، لغات عربی، لغات زبان و....
برای یادگیری این مباحث فیش نویسی را فراموش نکنید، فیش برگه های کوچکی است که می توانید یک طرف آن را لغت مربوطه و طرف دیگر آن را مترادف آن یا جمله ای که کلمه را برای شما تداعی می کند یادداشت کنید. برای یادگیری و به خاطر سپردن فیش ها هر شب ۳۰ دقیقه زمان به ان ها اختصاص دهید.
حتما مطابق یک برنامه مطالعاتی دقیق پیش برید، برنامه ای که به تمامی دروس به صورت متعادل پرداخته و در بازه های مشخص مانند جمع بندی نیمسال اول، نورزو و.. دروس مشخصی را جمع بندی کنید.
-
سلام دوستان لطفن نظرتونو بگین
من باید مطالبو حتمن تموم کنم واسه اردیبهشت استرس دارم خب به مشاورمم گفتم اونم گف اگ کیفیتو فدای سرعت نکنی فکر خوبیه حالا شما نظرتون چیه
میخام بقچه ای بخونم یعنی تعداد فصلا و مبحثایی که مونده بگم مثلن ی فصل شیمیو تو 3 روز میخونم دیگ میذارم کنار تا وقت جمع بندی واسه درسای دیگم همینطور فک کنم اینجوری بتونم برسونم ولی عادی پیش برم مطالبم میمونه
تا 20 اسفند باید تموم شم -
سلام، ثبت نام ترمیم شروع شد ؟؟
یکی میگه شروع شد
یکی میگه تموم شد
یکی میگه سنجش هنوز اعلام نکرد
کسی ثبت نام کرد؟؟
@بچه-های-تجربی-کنکور-1403
@دانش-آموزان-آلاء