هرچی تو دلته بریز بیرون 5
-
_Mitra_
خیلیها رسالت شعر رو در معنی داشتن نمیبینن. در این میبینن که شعر شعره چون شعره! شعره چون زیباست و الی آخر.
میتونی حتی درمورد دادائیسم مطالعه کنی. درمقابل معنا، مکتب دادائیسم بلند میشه و مخالفت میکنه با اینکه الزاما هرچیزی باید معنی داشته باشه.
حتی معروفه که میگفتن روزنامه رو تیکه تیکه میتونی ببری و کلماتو بذاری کنار هم و همین میشه شعر...
من خب خودم دیگه مشخصه نظرم درمورد این مسئله و اینا چیه. ولی به هر حال میخوام بدونی که خیلی وقتا، پشت خیلی از آثار هنری هم هیچی نیست.
باز بحث افرادی مثل حسین صفا فرق میکنه. با شعر و ادبیاتشون آشناییم. ولی خیلی اوقات خیلی از اشعار صرفا برای بیان یک حسن. محض تخلیهٔ روانی شاعرن. شاید ما حتی متوجه نشیم چی نوشتن. خصوصا توی ادبیاتی که به کار میگیرن توی شکل مدرن. ولی به خودشون حس خوبی داده و نوشتنش.
مثلا پشت این قسمت همین شعر«شراب ریخته بر این میز!
شراب ریخته ی لبریز!
خمار مستی بی پرهیز!
کمی بهار ، کمی پاییز!
کمی برودت برف انگیز!
تمامداغی تابستان!»
یا اینکه به نظرم باید خیلی حسین صفا رو شناخت تا بفهمیم. چی میگه، یا باید یه معنایی ببندیم به شکمش و بگیم بعله مثلا داشته درمورد فلان چیز صحبت میکرده.
بین سینماییا یه جملهٔ معروفی هست میگه که «این از اون فیلماس که تازه بعد از نشستا شکل میگیره».
خلاصه که انگشت صحبتم به سمت حسین صفا نیست. در کل و در مجموع، خواستم یه مبحثی رو باهات درمیون گذاشته باشم.@danial-hosseiny
میدونی وقتی یه سوالی برام پیش بیاد مغزم به خارش میوفته و اذیته. هرچند کسی که خودش سوالو ایجاد کرد محو شدشایدم باید تگش میکردم
دادائیسم اولش فکر کردم همون هنر انتزاعیه یعنی منو یاد اون انداخت بعدش متوجه شدم فرق داره و برام جالب بود! هرچند زیاد نخوندم دربارهش و حیفم میاد از اینکه بدوناینکه دربارهش بدونم دارم جواب منشنت را میدم
《من خب خودم دیگه مشخصه نظرم درمورد این مسئله و اینا چیه.》 نه والا مشخص نیست
حداقل برای من.
به نظرم باید خیلی حسین صفا رو شناخت تا بفهمیم چی میگه،
ولی فکرکنم اینکه یه شاعرو اونقدر خوب بشناسی که بفهمی دقیقا چی میگه خیلی هیجانانگیز باشه
ولی همیشه برام سوال بود که چقدر باید درگیر معنا باشم؟! و واقعا ممنونم ازت که باهام این بحثو درمیون گذاشتی چون جالب بود برام:)
-
@f-nalist
سلام دقیقا چه نکاتیشو میخواین؟
مثلا اینو یادمه که غورباقه بالغ تنفس پوستی داره در کنار شش ها اونم به این دلیل که دیافراگم نداره شش هاشون کوچکه و سهم زیادی از تنفس از طریق پوسته.
غورباقه بزرگترین جانور با تنفس پوستیه که مهره داره
جانور بی مهره دارای تنفس پوستی کرم خاکیه
پوست خیلی نازکه شبکه وسیعی از مویرگ ها زیر پوست وجود دارن گاز ها باید حتما محلول در آب باشه
و تنفس پوستی...ساده ترین ساختار تنفسی در مهرهداران
این نکاتو از کتابم دیدم بیشتر از اینا یادم نیست -
@f-nalist
سلام دقیقا چه نکاتیشو میخواین؟
مثلا اینو یادمه که غورباقه بالغ تنفس پوستی داره در کنار شش ها اونم به این دلیل که دیافراگم نداره شش هاشون کوچکه و سهم زیادی از تنفس از طریق پوسته.
غورباقه بزرگترین جانور با تنفس پوستیه که مهره داره
جانور بی مهره دارای تنفس پوستی کرم خاکیه
پوست خیلی نازکه شبکه وسیعی از مویرگ ها زیر پوست وجود دارن گاز ها باید حتما محلول در آب باشه
و تنفس پوستی...ساده ترین ساختار تنفسی در مهرهداران
این نکاتو از کتابم دیدم بیشتر از اینا یادم نیست -
Mehrsa 14
سلام
ممنون از اینکه اینارو نوشتین
یه نکاتی بود فرهمند گفتش من نفهمیدم ذهنمو درگیر کرد که مثلا اون قسمتی که سرخرگ بالاتر از سیاهرگه چه انتشاری داریم و از چه گازی در اون یکی سمت چی این نکاتش .. -
@f-nalist
متاسفانه نمیشناسم🥲 نمیدونم چیا گفتن
ولی اگر مشکلتون حل نشد اگر دوست داشتین بگین اون نکاتو شاید روش فکر کردم به نتیجهای رسیدم. -
هووووف
-
حرکت شناسی خودمم نمیدونم میشه تستشو زد کنکور یا ن
-
اصن درگیرش نمیشم آخرین سوال میام حل میکنم اگ قابل حل باشه
-
نمیفهمم چرا من جدیدا اینقد عصبی و حاضر جواب شدم
واقعا نمیدونم چجوری کنترل کنم ://
البته ممکنه از اثرات کنکور باشه
اون همه فشار روان سالم برای آدم نمیزاره -
اصن جوریه ک فکر میکنی داری درست حل میکنی ولی غلطه
-
@danial-hosseiny
میدونی وقتی یه سوالی برام پیش بیاد مغزم به خارش میوفته و اذیته. هرچند کسی که خودش سوالو ایجاد کرد محو شدشایدم باید تگش میکردم
دادائیسم اولش فکر کردم همون هنر انتزاعیه یعنی منو یاد اون انداخت بعدش متوجه شدم فرق داره و برام جالب بود! هرچند زیاد نخوندم دربارهش و حیفم میاد از اینکه بدوناینکه دربارهش بدونم دارم جواب منشنت را میدم
《من خب خودم دیگه مشخصه نظرم درمورد این مسئله و اینا چیه.》 نه والا مشخص نیست
حداقل برای من.
به نظرم باید خیلی حسین صفا رو شناخت تا بفهمیم چی میگه،
ولی فکرکنم اینکه یه شاعرو اونقدر خوب بشناسی که بفهمی دقیقا چی میگه خیلی هیجانانگیز باشه
ولی همیشه برام سوال بود که چقدر باید درگیر معنا باشم؟! و واقعا ممنونم ازت که باهام این بحثو درمیون گذاشتی چون جالب بود برام:)
_Mitra_ در هرچی تو دلته بریز بیرون 5 گفته است:
@danial-hosseiny
《من خب خودم دیگه مشخصه نظرم درمورد این مسئله و اینا چیه.》 نه والا مشخص نیستحداقل برای من.
به قطع وقتی اشعار منو یه بار بخونی جواب سؤالتو میگیری
🤌
من یه بار مثالش رو برای علی زدم با شعر... و خب به هر حال خیلی فرق میکنه توی اشعار. توی اشعار خودم مثلا میدونم که خیلی معانی ممکنه عوض بشن.
یعنی بیت رو میخونی و به هر حال یه معنایی داره. اما وقتی من رو بشناسی، معنای دومی تازه از بیت میگیری که اضافه بر اونه و مختص افرادیه که به من نزدیکترن.
یه جورایی، انگار وقتی کسی بهت نزدیکتره، میفهمه اون نقطه و لحظهای که باعث شده شعر رو بنویسی کجاست. اونوقت اون برداشت درستتری از چیزی که تو نوشتی داره.
ولی باز به این معنی نیست که معنایی که خودش داره و عام ازش میگیرن غلطه. اگه اینجوری باشه اصلا خیلی کار خاصی نکرده شاعر به نظرم.
خواهش میکنم