هرچی تودلته بریز بیرون7
-
S.daniyal hosseiny
یکم بنظرت یه طوری نیست؟
نمیدونم چرا با معادل هایی که میگن کنار نمیام خیلی...officer k
برات جالب میشه اگه بدونی ما قبلا میگفتیم طیاره... و بعد فرهنگستان واژهٔ هواپیما رو معرفی میکنه.
اگه بدونی میگفتیم کلوپ... و باشگاه رو معادل قرار میدن.
...
و بعد خیلی از نویسندهها مسخره میکنن. نامهٔ صادق هدایت به فرهنگستان رو میتونی بخونی.
باشگاه رو مسخره میکنه و میگه اینطوریه به قبرستانم هم بگیم لاشگاه.
پایاننامه رو مسخره میکنه و میگه با استناد به شاهنامه، پس پایاننامه کتابیه درمورد «پایان» و همینطور تا آخر کلی کلمه رو مسخره میکنه.
اون موقع احتمالا به دید خودش خیلی نمک بوده این کارش. احتمالا از دید خیلیای دیگه هم همینطور.
ولی الآن برای ما اتفاقا کلمات مأنوسن و حرفای صادق هدایتن که تعصبی و مسخرهن.
...
آدم گاهی توی این قید و بندها که نگاه میکنه، به تاریخ که نگاه میکنه، به نادرستیهای صفر و صدی بقیه که نگاه میکنه، گاهی توش درس میبینه.
زبان یه چیز قراردادیه. ما بزرگترین مشکلمون با فرهنگستان، درحال حاضر، خود فرهنگستان نیست. ما با حکومت مشکل داریم... و نهادهای وابسته به حکومت، همه برامون کریهن. بهنظر من خیلی وقتا مشکل ما با فرهنگستان، ریشه در این داره.
...
ولی جدای از اون، من فکر میکنم که ایرادی نداره اگه معادلها استفاده کنیم و کلمات جدید، همواره «عجیب» بهنظر میرسن. چون ذهن به خودی خود به چیزی در قبل انس گرفته و باهاش مأنوسه. قطعا تگ کردن یا منشن کردن عبارت آشناتریه برای چشم و گوش و عقل... ولی وقتی چیزی بخواد جایگزین بشه که ساخته شده، عجیب الخلقه به نظر میرسه.
درحالی که اینا از مطالعه میاد. از ویژگیهای زبان فارسی میاد. زبان فارسی اینقدرررررر امکان واژهسازی داره در خود دستور زبانش که واقعا برای خود من ذوقآوره. -

-
این قضیه برای خود من خیلی درس بوده. چیزی که ما درحال حاضر فکر میکنیم احمقانه، زشت یا چه و چهست...
و صد سال دیگه، آدما دقیقا از اونا استفاده میکنن و اتفاقا خود ما با کلام و کلماتمون اونی هستیم که عجیب و احمقانهست.
عجیبه ولی شدنی و واقعیه.
به همین خاطر به نظرم احتیاج بود چنین مطلبی رو باهاتون به اشتراک بذارم.
که حتی اگه توی زبان استفاده نکردین، توی عقاید و زیستتون حواستون بهش باشه.
تندروی کلا به هیچ دردی نمیخوره... -
z Gheibi
آخ خانم غیبی یک مسئله رو اشتباه نوشتم کتاب غیر درسی منظورم بود نه رفرنس

البته واسه یکی دوتا امتحان یادش بخیر واقعا رفرنس خونده بودم🫠

-
officer k
برات جالب میشه اگه بدونی ما قبلا میگفتیم طیاره... و بعد فرهنگستان واژهٔ هواپیما رو معرفی میکنه.
اگه بدونی میگفتیم کلوپ... و باشگاه رو معادل قرار میدن.
...
و بعد خیلی از نویسندهها مسخره میکنن. نامهٔ صادق هدایت به فرهنگستان رو میتونی بخونی.
باشگاه رو مسخره میکنه و میگه اینطوریه به قبرستانم هم بگیم لاشگاه.
پایاننامه رو مسخره میکنه و میگه با استناد به شاهنامه، پس پایاننامه کتابیه درمورد «پایان» و همینطور تا آخر کلی کلمه رو مسخره میکنه.
اون موقع احتمالا به دید خودش خیلی نمک بوده این کارش. احتمالا از دید خیلیای دیگه هم همینطور.
ولی الآن برای ما اتفاقا کلمات مأنوسن و حرفای صادق هدایتن که تعصبی و مسخرهن.
...
آدم گاهی توی این قید و بندها که نگاه میکنه، به تاریخ که نگاه میکنه، به نادرستیهای صفر و صدی بقیه که نگاه میکنه، گاهی توش درس میبینه.
زبان یه چیز قراردادیه. ما بزرگترین مشکلمون با فرهنگستان، درحال حاضر، خود فرهنگستان نیست. ما با حکومت مشکل داریم... و نهادهای وابسته به حکومت، همه برامون کریهن. بهنظر من خیلی وقتا مشکل ما با فرهنگستان، ریشه در این داره.
...
ولی جدای از اون، من فکر میکنم که ایرادی نداره اگه معادلها استفاده کنیم و کلمات جدید، همواره «عجیب» بهنظر میرسن. چون ذهن به خودی خود به چیزی در قبل انس گرفته و باهاش مأنوسه. قطعا تگ کردن یا منشن کردن عبارت آشناتریه برای چشم و گوش و عقل... ولی وقتی چیزی بخواد جایگزین بشه که ساخته شده، عجیب الخلقه به نظر میرسه.
درحالی که اینا از مطالعه میاد. از ویژگیهای زبان فارسی میاد. زبان فارسی اینقدرررررر امکان واژهسازی داره در خود دستور زبانش که واقعا برای خود من ذوقآوره.S.daniyal hosseiny
خیلی جامع و کامل قانع شدم
مخصوصا با اون بحث باشگاه و هواپیما
و آره کلا این واژهسازی های زبان فارسی هم جذابه هم اولش که آدم مزه مزه میکنه عجیب -
شریف اصلا نیومده بودن
تهران نیومده بود بهتر بود
علم و صنعت هم جالب نبود
حالا باز خواجه نصیر و بهشتی بدک نبودن
امیرکبیر هم نگم...
کلا تهرانیا غرفه های خوبی نداشتنمهم اینه اصفهان و صنعتی اصفهان خوب بودن و راضیم ازشون
نمیدونم چرا عکس نمیگیرم
باید براتون عکس میگرفتم که نگرفتم -
S.daniyal hosseiny
خیلی جامع و کامل قانع شدم
مخصوصا با اون بحث باشگاه و هواپیما
و آره کلا این واژهسازی های زبان فارسی هم جذابه هم اولش که آدم مزه مزه میکنه عجیبofficer k
هواپیما خیلی خوشگله واقعا.
یعنی هربار فکر میکنم یکی جای هواپیما میگفته طیاره سکته میکنم.
هواپیما خیلی خوشگلهههههههه.
هوا+پیما (بن فعلی از مصدر پیمودن) -
Maaah در هرچی تودلته بریز بیرون7 گفته است:
Zahra.HD حس میکنم قراره خیلی مفید باشه
مرسییییی 🫶خواهش میکنم
جسارت نباشه ولی کاش قبل پست گذاشتن به خودم میگفتی
که بهتر توضیح بدیم درباره کاربرد و ویژگی سایت ها
-
officer k
هوا+پیما (بن فعلی از مصدر پیمودن)ما همین ترکیب رو با باد توی اشعار فارسی داریم.
بادپیما.
یعنی کسی و یا چیزی که با باد همراه میشه.
کار بیهوده انجام میده، شخص دروغگو و و و... -
حس و حال این بچههایی دارم که توی انیمیشنا دایناسورا رو دوست دارن و هی میخوان درمورد دایناسورا با بقیه حرف بزنن و بقیه نه اطلاع دارن نه ذوق و حوصله.
-
ما همین ترکیب رو با باد توی اشعار فارسی داریم.
بادپیما.
کار بیهوده انجام میده، شخص دروغگو و و و...S.daniyal hosseiny
شاید از روی همین براس اسم گذاشتن -
officer k
هوا+پیما (بن فعلی از مصدر پیمودن)S.daniyal hosseiny
باشه باشه آروم باش

-
S.daniyal hosseiny
شاید از روی همین براس اسم گذاشتنofficer k
احتمال خیلی زیادی داره. -
بحث مهریه تو گروه نشده بود اینم راه افتاد بعد چقدر بعضی از دخترا پافشاری میکنن رو مهریه چقدر طرز فکر مریضی دارن نسبت به مردا

این جمله یعنی چی خب داریم اعتماد میکنیم ! حقمونه بگیریم که طرف فکر خیانت به سرش نزنه
اولا خب مرد هم داره اعتماد میکنه دوما طرف مقابلتو بشناسی و روی احساس و بعد عقلت انتخابتو انجام بدی خیلی بعیده بحث به اینجا بکشه اصن اینطور افکاری تهش به طلاق ختم میشن بوی بدی میده این روابط
اگه میخواید از سواستفاده بگید باید بگم چه زیادن مردایی که مهریه بالا زدن و الان پشت میله های زندانن
کاش مهر بی اعتمادی و خیانت رو پای تمام مردا و زنا نزنید کاش زندگی و اعتماد کردن به آدم درست زندگی رو یاد بگیرین به جای اینکه صحبت از این حرفا بشه اگه بلد نیستین انتخاب کنین اون که بحثش جداست
جبهه گیری هم نمیکنم لطفا اگه قراره چیزی بگید پیاممو درست بخونید که بحث درستی شکل بگیره -
ما همین ترکیب رو با باد توی اشعار فارسی داریم.
بادپیما.
کار بیهوده انجام میده، شخص دروغگو و و و...S.daniyal hosseiny چ قشنگ

️
-
چیزی که هوا رو پیمایش می کنه

-
Maaah در هرچی تودلته بریز بیرون7 گفته است:
Zahra.HD حس میکنم قراره خیلی مفید باشه
مرسییییی 🫶خواهش میکنم
جسارت نباشه ولی کاش قبل پست گذاشتن به خودم میگفتی
که بهتر توضیح بدیم درباره کاربرد و ویژگی سایت ها

|
شعردانه