چگونه در دوران دانشجویی درس بخوانیم
-
@ابرباف در چگونه در دوران دانشجویی درس بخوانیم گفته است:
یه سایت خارجی بود که یه روم ایرانی برای خودمون ساخته بودیم در حد 7_8 نفر اینا از دانش اموز نهم تا دانشجوی سال اخر دندان بودن اونجا
منظورتون برنامه studystream هست؟
خیلی سایت خوبی بود خدارحمتش کنه
ترم قبل این سایت خیلی بهم کمک کرد متاسفانه با قطع شدن اینترنت همه چی بهم ریخت -
سلام ممنون که راهنماییم کردین
از توصیه هاتون استفاده می کنم 🩷
همین الان هم شروع کردم روزی حداقل ۴۰ دقیقه مطالعه رو و تا الان جواب داده 🤲 -
سلام و وقت بخیر محضر شما
اجازه بدید یه سؤال ازتون بپرسم
چرا شب امتحان، حتی تا صبح بیدار میمونیم و درس میخونیم اما در طول سال که فرصت بیشتری داشتیم، تنبلی و اهمالکاری میکردیم؟
جواب خیلی سادهست
چون شب امتحان، زمان رو محدود و جدی احساس میکنیم اما وقتی فکر میکنیم فرصت زیادی داریم خب ناخودآگاه به تعویق میندازیم و دچار اهمالکاری میشیم.این موضوع دقیقاً در کنکور برقرار بود! چون فشار و حساسیت کنکور اجازه تنبلی نمیداد اما در دانشگاه، چون اون فشار مستقیم کمتر میشه طبیعتاً میزان مطالعه هم کاهش پیدا میکنه.
نکتهی بعدی اینه که با بزرگتر شدن، آدم درگیر مسئولیتهای بیشتری میشه
مثل ازدواج، کار، مسائل مالی و مشغلههای مختلف...
به همین دلیل، کمکم اون تمرکز و حالوهوای قبلی برای درس کمتر میشه.اما مورد مهمتر هدف هست.
در کنکور، هدف کاملاً مشخص بود:
قبولی...
همهچیز حول همین هدف میچرخید و باید به اون میرسیدیم.اما الان، برای خیلی از درسهای دانشگاه اون چرایی محکم و انگیزهی واضح وجود نداره.
مثلاً با خودمون میگیم:
چرا باید این درس رو حتماً ۲۰ بگیرم؟ وقتی فقط پاس شدن یا یه نمره معمولی هم کافیه پس چرا باید اینقدر فشار بیارم به خودم؟»و همین باعث میشه سست بشیم چون هدف و انگیزه، موتور محرک انسانه.
وقتی هدف کمرنگ بشه، تلاش هم کمرنگ میشه... -
سلام و وقت بخیر محضر شما
اجازه بدید یه سؤال ازتون بپرسم
چرا شب امتحان، حتی تا صبح بیدار میمونیم و درس میخونیم اما در طول سال که فرصت بیشتری داشتیم، تنبلی و اهمالکاری میکردیم؟
جواب خیلی سادهست
چون شب امتحان، زمان رو محدود و جدی احساس میکنیم اما وقتی فکر میکنیم فرصت زیادی داریم خب ناخودآگاه به تعویق میندازیم و دچار اهمالکاری میشیم.این موضوع دقیقاً در کنکور برقرار بود! چون فشار و حساسیت کنکور اجازه تنبلی نمیداد اما در دانشگاه، چون اون فشار مستقیم کمتر میشه طبیعتاً میزان مطالعه هم کاهش پیدا میکنه.
نکتهی بعدی اینه که با بزرگتر شدن، آدم درگیر مسئولیتهای بیشتری میشه
مثل ازدواج، کار، مسائل مالی و مشغلههای مختلف...
به همین دلیل، کمکم اون تمرکز و حالوهوای قبلی برای درس کمتر میشه.اما مورد مهمتر هدف هست.
در کنکور، هدف کاملاً مشخص بود:
قبولی...
همهچیز حول همین هدف میچرخید و باید به اون میرسیدیم.اما الان، برای خیلی از درسهای دانشگاه اون چرایی محکم و انگیزهی واضح وجود نداره.
مثلاً با خودمون میگیم:
چرا باید این درس رو حتماً ۲۰ بگیرم؟ وقتی فقط پاس شدن یا یه نمره معمولی هم کافیه پس چرا باید اینقدر فشار بیارم به خودم؟»و همین باعث میشه سست بشیم چون هدف و انگیزه، موتور محرک انسانه.
وقتی هدف کمرنگ بشه، تلاش هم کمرنگ میشه...اما در مورد مشکل اول چیکار میشه کرد؟
امتحان رو نزدیک ببینید و امتحان های ساختگی از خودتون بگیرید. یعنی فکر نکنید که امتحان مال آخر ترم هست. بلکه به صورت کوتاه مدت مثلا هفتگی یا ماهانه برا خودتون آزمون و میزان مطالعه ترسیم کنید تا بهتون فشار بیاد و بیشتر درس بخونید.
در مورد بعدی باید بگم که باید انتخاب بکنید!
ازدواج یا درس؟ کار یا درس؟ درس یا...؟
این حالت ایده آل هست که یکی رو انتخاب کنید اما اگر خواستید هر دو رو کنار هم داشته باشید مثلا می خواید ازدواج کنید یا کنار دانشگاه کار هم بکنید خب از پیش تعیین شده باشه. یعنی چی؟
یعنی مثلا بگید من ۴۰٪ از وقتم رو صرف کار میکنم. خب حالا ۶۰٪ براتون میمونه . بعد بیاید با این ۶۰٪ برنامه ریزی بکنید برا درس و سفت و محکم درس بخونید.
اما یادتون باشه دیگه وقت درس خوندن ذهنتون مشغول کار، بچه های دانشگاه، لباس جدیدی که خریدید،مشغله ها و ... نباشه!!برای مورد آخر چیکار کنیم؟
بزارید یه حقیقت رو روشن بکنم...
اکثر درس هایی که داخل دانشگاه هست خیلی مفید نیست یا حتی لاطائلات هست و زمانی که دانشجو با این درس ها رو به رو میشه دلش نمی خواد درس بخونه و نمی خونه :)
پس چیکار کنیم؟
اون درس هایی که حس می کنید مهم هستن رو پیوند بدید با بحث شغلیتون تا انگیزه بگیرید و در راستا یه هدف مشخص، روحیه بگیرید برا درس خوندن.
اما نسبت به درس هایی که مهم نیستن هم استراتژی داشته باشید. یعنی چی ؟ یعنی اینکه ولو درسه مهمی نیست ولی کاریزماتیک رفتار کنید و چارچوب داشته باشید که مثلاً فلان دروس که مهم نیستن رو در حد ۲۰ نمی خونم ولی کمتر ۱۷ هم نباید بیارم.
وقتی برا خودتون چارچوب داشته باشید اون وقت بهتر می تونید درس بخونید و منظم تر درس می خونید.
راستی یادتون نره خودتون رو تنبیه کنید!!
اگه نمره درسی رو کمتر از نمره مقرر خودتون آوردید یا میزان مطالعه تون کمتر از مقدار برنامه ریزی شده بود خودتون رو تنبیه کنید! این عامل بازدارندگی داره. -
اما در مورد مشکل اول چیکار میشه کرد؟
امتحان رو نزدیک ببینید و امتحان های ساختگی از خودتون بگیرید. یعنی فکر نکنید که امتحان مال آخر ترم هست. بلکه به صورت کوتاه مدت مثلا هفتگی یا ماهانه برا خودتون آزمون و میزان مطالعه ترسیم کنید تا بهتون فشار بیاد و بیشتر درس بخونید.
در مورد بعدی باید بگم که باید انتخاب بکنید!
ازدواج یا درس؟ کار یا درس؟ درس یا...؟
این حالت ایده آل هست که یکی رو انتخاب کنید اما اگر خواستید هر دو رو کنار هم داشته باشید مثلا می خواید ازدواج کنید یا کنار دانشگاه کار هم بکنید خب از پیش تعیین شده باشه. یعنی چی؟
یعنی مثلا بگید من ۴۰٪ از وقتم رو صرف کار میکنم. خب حالا ۶۰٪ براتون میمونه . بعد بیاید با این ۶۰٪ برنامه ریزی بکنید برا درس و سفت و محکم درس بخونید.
اما یادتون باشه دیگه وقت درس خوندن ذهنتون مشغول کار، بچه های دانشگاه، لباس جدیدی که خریدید،مشغله ها و ... نباشه!!برای مورد آخر چیکار کنیم؟
بزارید یه حقیقت رو روشن بکنم...
اکثر درس هایی که داخل دانشگاه هست خیلی مفید نیست یا حتی لاطائلات هست و زمانی که دانشجو با این درس ها رو به رو میشه دلش نمی خواد درس بخونه و نمی خونه :)
پس چیکار کنیم؟
اون درس هایی که حس می کنید مهم هستن رو پیوند بدید با بحث شغلیتون تا انگیزه بگیرید و در راستا یه هدف مشخص، روحیه بگیرید برا درس خوندن.
اما نسبت به درس هایی که مهم نیستن هم استراتژی داشته باشید. یعنی چی ؟ یعنی اینکه ولو درسه مهمی نیست ولی کاریزماتیک رفتار کنید و چارچوب داشته باشید که مثلاً فلان دروس که مهم نیستن رو در حد ۲۰ نمی خونم ولی کمتر ۱۷ هم نباید بیارم.
وقتی برا خودتون چارچوب داشته باشید اون وقت بهتر می تونید درس بخونید و منظم تر درس می خونید.
راستی یادتون نره خودتون رو تنبیه کنید!!
اگه نمره درسی رو کمتر از نمره مقرر خودتون آوردید یا میزان مطالعه تون کمتر از مقدار برنامه ریزی شده بود خودتون رو تنبیه کنید! این عامل بازدارندگی داره.حرفاتون درسته
ولی من نه برای نمره درس می خونم نه علاقه ای به پیشرفت تو رشته تحصیلیم دارم فقط می خوام پاس شم😬
توصیه هایی که کردید بدرد بخور هستن ولی نه تو شرایطی که من هستم.
اگه در آینده تصمیم گرفتم واقعا درس بخونم ازشون استفاده می کنم
ممنون که وقت گذاشتید. -
درس نخون 😌من مهر میرم سرکار ۴سال دانشجو فرهنگیان بودم
بجز درسی که استاد سر کلاس میداد هیچوقت نمیخوندم جز شب امتحان