سلام سلام
یه چالش جذاب داریم😍
قراره به مدت ۲۱ روز هر کاری که داریم رو شب قبل از اینکه بخوابیم لیست کنیم😁
چرا؟! چون:
۱. به کارامون نظم بهتری بدیم
۲. به همه کارامون برسیم
۳. با هدف از خواب بیدار بشیم
۴. با قدم های کوچیک به هدف های بلند مدتمون برسیم
۵. آخر شب با آسودگی بخوابیم
۶. و غیره...
هرشب قبل از اینکه بخوابید اینجا دوتا لیست میفرستید📝:
۱. لیست کارهای روز بعدتون که قراره انجام بدید
۲. لیست کارهای همون روز که انجام دادید
تو لیستتون همه کارهای ریز و درشتتون رو بنویسید که به همه کارهاتون برسید
مثلا این یه لیست از کارهای یک روز منه:
Screenshot_20211223-184808_Samsung Notes.jpg
تاریخ اون روز رو هم حتما ذکر کنید🗓
چالشمون از امشب شروع میشه
پس لیست کارهای فرداتون رو بنویسید
دوستاتون رو منشن کنید که بیاااان✌😄
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا @ریاضیا @انسانیا
سلام....
هر کدوم از ما اگر در مسیر درست استعدادمون باشیم بدون شک آرزو های داریم چون واسه اونا خلق شدیم...
تاحالا نمیدونم چقدر واسه آرزو و هدفتون تلاش کردید،منم خیلی....نه ماه شده،و نمیدونم چقدر دیگه بهش میرسم شیش ماه یسال دو سال نمیدونم اما بهش میرسم،،،میخوام اینجا تعهد ایجاد کنیم نه اینک این الزامه شدن باشه بلکه وقتی سرد شدیم بگیم چقدر اومدیم پسر پس پاشو....،هرشب چقدر براش تلاش میکنی...میتونی درمورد ارزوت بگی یا مثل من نگی فقط وقتی رسیدی بگیش، میتونی به این صورت پست بذاری، اسمشو بگی روزشو و مجموع شمارش ساعتشو از اول تا الان ،شمارشگر از الان ؛
🤝 سلام خدمت دوستان %(#ff0000)[دوازدهمی]، داخل این تاپیک میتونید ساعت مطالعه روزانتون رو گزارش بدید. طبیعتا همه دوست داریم فعالیت ها تو یه تاپیک باشه و نه پراکنده پس تاپیک تکراری نخواهیم داشت.
📅 تاریخ گزارشات رو هم ذکر کنید (مخصوصا اگر گزارش مربوط به ۱ روز قبل میشه).
بازیگران این تاپیک شما هستید پس بترکونید 🔥
موفق باشید 🌹 ❤
ℹ اگر کنکوری نیستید میتونید از لینک های زیر وارد تاپیک مخصوص خودتون بشید 🖇 👇
:male-student: :female-student: => 0⃣ 1⃣ تاپیک مخصوص دهمی ها
:male-student: :female-student: => 2⃣ 1⃣ تاپیک مخصوص یازدهمی ها
@دوازدهم
سلام بچه ها خیلی میبنم گاها درگیر یسری سوالات هستید و ساعت ها منتظرید یکی جواب بده، چرا از هوش مصنوعی استفاده نمیکنید خیلی پیشرفت کرده و مثل قبل نیست
میتونید هر سوالی داشته باشید بهش بدید یا حتی عکس سوال رو هم بهش بدید خیلی راحت جواب میده در کل خیلی ابهامات و مشکلاتتون رو رفع میکنه و واقعا عالیه.
میتونید با chatgpt شروع کنید اپلیکیشنش رو از گوگل پلی دانلود کنید (نیاز ب ف.یل..تر شکن داره البته)،
**اگر تجربه استفاده از هوش مصنوعی های دیگه دارید هم به اشتراک بذارید ماهم استفاده کنیم **
هاعیی
امروز کامپیوترمو روشن کردم و چشمم به اینا خورد... بنظرم میتونه برای بعضیا مفید شه پس این تاپیکو زدم تا کنکوریا استفاده کنن :>
اگه تو هم ای دوست چیزی داری، لطفا بفرست اینجا تا همه استفاده کنن
فیلم های اشکان هاشمی:
جانوری
گیاهی
ژنتیک 1
ژنتیک 2
ژنتیک 3
ژنتیک 4
ژنتیک 5
ژنتیک 6
ژنتیک 7
ژنتیک 8
ژنتیک 9
تحلیل آزمون آپارات
سایت فیلم های نشر الگو
آزمون های آزمایشی
سایت اپ کانون (برای دیدن کارنامه زودهنگام)
سایت خرید جزوات تام لند
جزوه پارسا فراهانی:
حفظیات شیمی دهم
حفظیات شیمی یازدهم
حفظیات شیمی دوازدهم
سایت تاپ کپی (برای پرینت جزوه ها و اینا با قیمت مناسب)
سایت روزشمار (که تو این بخش میتونین گزارش مطالعه هم بدین) + اخبار و مطالب درسی کنکور
@تجربیا @ریاضیا @انسانیا @دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @دوازدهم Narges_ Aqua
هاعی بر همگی :>
خوبین خوشین سلامتین؟ ☕
تصمیم گرفتم این تاپیک رو بزنم برای روتین های روزمره زندگیمون.
روتین های ریز و درشت، اما ضروریمون که شاید برای انجامشون به یکم انگیزه نیاز داریم تا تنبلی نکنیم.
فرقی هم نداره درسی باشه یا غیر درسی؛
یا اینکه دانش آموز و کنکوری باشی یا فارغ التحصیل؛
فقط کافیه "آدم روتین مندی" باشی! 😂
روتین های درسی مثل: مسائل یا حفظیات شیمی، فرمول های ریاضی و فیزیک و شیمی، شکل های زیست، درسای حفظی مثل زمین و تاریخ و هویت و سلامت، دروس عمومی و ...
غیر درسی ها هم مثل: روتین پوست یا مو، پیاده روی، جمع کردن لحاف و پتو بعد بیدار شدن، مرتب کردن اتاق، آب دادن به گل و گیاه ها، ورزش و ...
اینجا، یجورایی مثل چالش ۲۱ روزه نوشتن to do list📝 هست، با این تفاوت که فقط مخصوص گزارش روتینه.
میتونین اول یه لیست از روتین هایی که در روز دارین بنویسین، بعدش که انجامش دادین تیک بزنین. درست مثل بچه های خفن و پر تلاش تاپیک to do list :> 🔥🔥🔥
هیچی دیگه... خلاصه که اینجا منتظرتیم رفیق :> 🕶
Screenshot_20241001-133629_Pinterest.jpg
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@انسانیا
@ریاضیا
@تجربیا
سلام خدمت دوستان عزیز....خیلی سریع میرم سر اصل مطلب ممکنه خیلیا تو تایم مطالعه از گوشی استفاده نکنن یا خودشون مجازی نداشته باشن و از گوشی خانواده استفاده کنن (مثل من😭)...ولی بعضی وقتا پیش میاد نمیتونی درست مطالعه کنی یا هرچیز دیگه ای من زیاد با آلا آشنایی ندارم حقیقتا ...ولی دوست دارم بعضی وقتا پارت بذارم هرکسی خواست میتونه همراهی کنه
سلام و عرض خسته نباشید خدمت همه بچه های کنکوری 1403
امیدوارم که همیشه حال دلتون خوب باشه و تندرست باشید و ایشالا که بهترین نتیجه رو بگیرید.
راستش خیلی وقت بود تو فکر این تاپیک بودم و میخواستم یه لیست از اشتباهاتی که تو دوسال کنکورم انجام دادم براتون بگم تا همونجوری که از اسم تاپیک پیداست کنکوری های 1404 درس بگیرن و سمت این اشتباهات نرن.
.
1_سال کنکور تو هیبیییییچچچچچ نوع رابطهی عاطفی وارد نشید یا اگه از قبل درگیرش هستید بذارید کنار تا بعد کنکور
اولش اینجوریه که میگی زیاد وقتمو نمیگیره ولی اون ضربه ای که به درس و کنکور میزنه رو نمیبینی
تازه اگه خدایی نکرده دعوایی پیش بیاد که رو تمرکز هم تاثیر میذاره
.
2_شمای کنکوری با پا گذاشتن تو این مسیر قبول کردی که تا آخرشو با مقدار زیادی مسئولیت پذیری پیش ببری پس از زیر مسئولیت در نرو
اینجوری فقط خودتو گول میزنی
الکی پشت میز نشین
اگه قراره مشاور بگیری گزارشکار فیک نفرست
.
3_اگه قبول کردی که کنکوری هستی و قراره این مسئولیت رو تا تهش ببری حالا میری سراغ مرحلهی بعد و اونم اینه که تلاش کنی با روشی که مناسب خودت هست درس ها رو یاد بگیری و تست بزنی و آزمون بدی
مراحل درست درس خوندن به همدیگه وابستهن وهیچکدوم از مراحل مستقل از اون یکی نیست پس با جون و دل بخون
.
۴_از هیچ درسی در نرو
اگه با یه درس حال نمیکنی سعی نکن که بذاریش کنار و نادیدهش بگیری چون با کناره گرفتن از اون درس ضربه ی بیشتری میخوری
.
5_ از تست زدن نترس
اگه حس میکنی تست که میزنی هیچی نمیفهمی ازشون حق داری چون شاید هنوز فرایند آموزش و تثبیت اون موضوع کامل نشده و اشتباه زدن یا نزدن تست های آموزشی یا در آزمون ها شمارو نترسونه
به جای ترسیدن باید سعی کنید اشکال کار رو بفهمید
.
6_خودتونو باور داشته باشید
قرار نیست همیشه کسی شمارو تایید کنه
باید قبول کنی که تو مسیر زندگیت تنهایی
حتی اونایی هم که باهات خیلی رفیقن هم فقط میتونن در حد دلگرمی باشن برات، نه بیشتر
پس توقعتو از بقیه بیار پایین که آدم هر ضربه ای تو زندگیش میخوره از همین توقع داشتن هست
.
7_ حسرت فرصت های از دست رفته رو نخورید
قطعا هر کدوممون با اشتباهاتی وقتمونو تلف کردیم و موقعی که وقتی نبوده برا جبران عذاب وجدان و حسرت هجوم آورده بهمون
در این مورد باید بگم که هیچوقت گذشته، حال و آینده رو با هم قاطی نکنید
اگه یسری اشتباهات تو گذشته انجام دادی و الان بشینی براشون حسرت بخوری، وقتتو از دست میدی، وقت هم که از دست رفت آیندهی خوبی هم در انتظارت نیست و این موضوع ته تهش دوباره و دوباره باعث حسرت میشه
.
۸_قرار نیست هر کسی نجاتتون میده از یه چاله و نمیذاره تو چاه بیفتید رو بپرستید
.
۹_درگیر حاشیه نشو چون فقط کافیه یه کوچولو درگیر حاشیه بشی دیگه اونوقت هر چقدر هم سعی کنی خودتو نجات بدی نمیتونی یعنی حاشیه دیگه تو رو ول نمیکنه
.
۱۰_جاهایی که بهت استرس میدن نرو
چه مجازی چه در واقعیت
حتی اگه بودن اینجا هم بهت استرس میده نیا
.
۱۱_کاراتو پشت گوشت ننداز
همه مون با کمالگرایی آشنایی داریم و میدونیم که میتونه چه فاجعه هوایی به بار بیاد
پس کمالگرایی رو بذار کنار یا کنترلش کن
.
۱۲_تفریح و بیرون رفتن از خونه رو از خودتون دریغ نکنید چون همش تو خونه موندن باعث میشه زودتر خسته بشید
.
13_ با وجود تمام اینا تا آخر آخرش دووم بیارید و جا نزنید
.
امیدوارم که درس بگیرید
و سعی کنید اشتباهاتی که من مرتکب شدم رو انجام ندین
امیدوارم همیشه حال دلتون خوب باشه و تندرست و موفق باشید
@بچه-های-تجربی-کنکور-1403
@بچه-های-ریاضی-کنکور-1403
شما هم از تجربیاتتون بگید
بخاطر اینکه هنوز گروهی برای بچه های 1404 تشکیل نشده من همون گروه تجربی و ریاضی و دوازدهم رو تگ میکنم
@تجربیا
@ریاضیا
@دوازدهم
سلام بچه ها
امیدوارم حالتون خوب باشه
خیلی خوشحالم که به اهدافتون رسیدین و کنکور رو پشت سر گذاشتین
دیدم تو تاپیک های مختلف دارین در مورد ثبت نام تو دانشگاهمون و پیش نیاز ها و ملزوماتش صحبت می کنید
این تاپیک رو زدم تا سوال ها و پیام هاتون رو یه جا بپرسین و دسترسی بهشون راحت تر باشه
پس با خیال راحت اینجا در مورد مراحل مختلفی که باید جلو برین صحبت کنید
سلام
وسایل مورد نیاز برای زندگی در خوابگاه :
Screenshot_20220918-102120_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102138_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102158_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102215_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102233_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102248_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102302_Instagram.jpg
@تجربیا
@ریاضیا
@انسانیا
@فارغ-التحصیلان-آلاء
🤝 سلام خدمت دوستان %(#ff0000)[یازدهمی]، داخل این تاپیک میتونید ساعت مطالعه روزانتون رو گزارش بدید. طبیعتا همه دوست داریم فعالیت ها تو یه تاپیک باشه و نه پراکنده پس تاپیک تکراری نخواهیم داشت.
📅 تاریخ گزارشات رو هم ذکر کنید (مخصوصا اگر گزارش مربوط به ۱ روز قبل میشه).
بازیگران این تاپیک شما هستید پس بترکونید 🔥
موفق باشید 🌹 ❤
ℹ اگر یازدهمی نیستید میتونید از لینک های زیر وارد تاپیک مخصوص خودتون بشید 🖇 👇
:male-student: :female-student: => 0⃣ 1⃣ تاپیک مخصوص دهمی ها
:male-student: :female-student: => 2⃣ 1⃣ تاپیک مخصوص کنکوری ها
@یازدهم
سلام بچه ها
امیدوارم حالتون خوب باشه و نتیجه زحماتی که برای کنکورتون کشیدین رو دیده باشین
بچه ها کنکور هم یه مرحله ای از زندگی هست
از حالا به بعد مهم اینه چه تصمیمی بگیرید و چطور ادامه بدین فارغ از هر نتیجه ای که کسب کردین
خوشحال میشیم اگه دوست داشتین نتیجه کنکورتون رو اینجا بنویسید 🙂
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
چگونه درس بخوانیم
-
oooooooo من قصد درس دادن ب بچه ها ندارم ولی ی چیزی هس ک میگه اعمال مهم نیس نگرش مهمه
-
اگه تو ریاضی یا هر درس دیگه ای و غول میبینی درست میبینی
-
@Mr-Dr-En بدی هم مشکلی نیست
-
oooooooo چی بدم؟
-
اووووو چرا حس میکنم ناراحتی؟
-
@Mr-Dr-En درس
-
@Mr-Dr-En نمیدونم
-
oooooooo وقتی خودم شاگردم چجوری درس بدم
-
oooooooo نه بگو چرا ناراحتی
-
قبل از این که این متن رو شروع به خوندن کنید، یک خواهش جدی دارم. صبور باشید و این متن رو هر قدر هم که بود تا آخر بخونید و حتی چندین بار بخونید. به دو دلیل: اول به خاطر این که تکرار مکررات سایرین نیست و دوم به خاطر این که اگر منطق این متن رو درک کنید، خودتون رو تو درس فیزیک بیمه کردید.
این درس هم در کنار درس ریاضیات، درس دردسرساز اختصاصی بچه های تجربیه. اما به نسبت، بچه ها باهاش راحت تر کنار میان تا ریاضیات. دلیلش هم اینه که سؤالات جنبه کاربردی ریاضیاته و نه تئوری محض ریاضیات. تو این درس رسیدن به ذهنیت طراح تست همه قضیه است. کلی از مصاحبه ها و روشهای سایر جاها رو بررسی کردم و دیدم هیچکدومشون به اصل قضیه که فلسفه فیزیک هست توجهی نکردند. فیزیک یکی از فلسفی ترین علوم پایه است و دقیقاً مثل شیمی با مفاهیم کاربردی سر وکار داره که بخشهای تئوریکش با ریاضیات ادغام میشن. در همه مصاحبه ها صحبتهایی مثل خوب بودن معلم، تست زدن مکرر برای بالا رفتن سرعت و ... به چشم می خوره. این حرفها کاملاً درسته ولی آیا به اصل قضیه که من چجوری فیزیک رو درک کنم پرداخته شده؟ اینکه مثلاً فلان رتبه تک رقمی سر کلاس خیلی خوب از معلمش بهره برده یک بحثه و این که چی کار می کرده که می تونسته این بهره رو ببره یک بحث دیگه است. معتقدم فلسفه و منطقی در ذهن این رتبه تک رقمی شکل گرفته که تونسته فیزیک رو درک کنه و درس رو از معلم استخراج کنه. کما این که همین معلم و یا فلان منبع نوشته فلان استاد وجود داره و افراد دیگه ای هم ازش استفاده کردند، ولی چرا اونها این نتیجه رو نگرفتند. بله! اینجا بحث منطق و سبک فکر کردن مطرح میشه نه روش خوندن. برخلاف سایر دروس که حرف از روش می زدم اینجا می خوام درباره منطق سؤالات فیزیک صحبت کنم و بعد درباره روش خوندن صحبت کنم.
در طرح یک سؤال در فیزیک (البته با سؤالات تعریفی کاری ندارم) سه روش وجود داره:
فرمول مشخصه و پارامترها هم مشخص. جایگذاری کن و به جواب برس (ساده ترین کار) فرمول مشخصه و مجهول هم مشخصه. اما شما با یک مجهول مواجه نیستید با چند تا مجهول مواجهید. مجهول اصلی و مجهولهای فرعی. یافتن مجهولهای فرعی خودش داستانی داره. ممکنه مجهول فرعی براساس سایر داده های معلوم و از طریق یک فرمول دیگه به دست بیاد. پس فرمولهای مرتبط به هم هستند که شما رو به جواب می رسونند. جایگذاری فرمولها تو دل همدیگه هستند که شما رو به جواب می رسونند. نوع سؤال جوری هست که شما حتی در تشخیص فرمول می مونید و اینها سخت ترین نوع سؤال هستند. یعنی اگر شما مفهوم رو بلد نباشید کلاً فرمول رو هم نمی تونید پیدا کنید. اما باید راهی باشه. بله، راهی وجود داره و اون شاخص گذاری مفهومی پارامترهاست. یعنی شما باید بدونید که شاخص مفهومی این پارامتر چیه که وقتی تو سؤال دیدید بتونید از طریق اون به فرمول پی ببرید. در واقع فلسفه طرح سؤال اینه که پارامتر رو پشت یک مفهوم واقعی یا فانتزی پنهان می کنند و این استتار پارامتری باعث میشه که شما در فهم خود سؤال دچار مشکل بشید.
خب حالا مثلاً ما منطق و فلسفه رو فهمیدیم، باید چی کار کنیم؟ باتوجه به این مواردی که گفتم و این سه نوع فلسفه، اصل اول تو فیزیک اینه که فرمولها مهمترین نقش رو بازی می کنند. خود انیشتین هم تا وقتی که فرمول نسبیت رو پیدا نکرده بود کسی به حرفاش گوش نمی داد. فیزیک یعنی هنر کشف رابطه بین چند پارامتر فیزیکی که در نهایت تبدیل به یک فرمول واحد میشه که می تونه پدیده های فیزیکی رو توضیح بده. بنابراین باید این کارها رو انجام بدید:
شماره گذاری و نوشتن فرمولها در یک دفتر مجزا و مشخص کردن پارامترهای اون فرمول با یادداشت کردن واحد های اون پارامترها. سعی کنید به اندازه چندین خط زیر فرمولها رو خالی بذارید چون خیلی باهاش کار داریم. استخراج فرمولهای جدید از کتابهای تستی و کمک آموزشی که توی کتاب درسی نیست. مرتبط کردن فرمولهای دارای پارامترهای مشابه، حتی اگر یک پارامتر مشابه دارند. مثلاً حتی اگه مساحت توشون یکی باشه. هر قدر تعداد پارامترهای مشابه بیشتر باشه ارتباط اون فرمولها به همدیگه بیشتر میشه. زیر هم نوشتن فرمولهای مرتبط به ترتیب اهمیت و درصد تشابه. اصل قضیه: شاخص گذاری ها. این شاخص گذاری رو باید براتون توضیح بدم. شاخص گذاری یعنی این که هر وقت این مفهوم تو مسئله به کار برده شد، منظورش اینه و از این فرمول استفاده میشه. اون چند خط خالی که تو بند اول گفتم واسه همین بود. شاخص گذاری یعنی این که هر وقت اینجوری گفتند باید از این فرمول استفاده کرد.
کسی که هر 5 بخش رو به اضافه تعریفی ها خوب پیاده سازی کنه محاله صد نزنه، حتی اگه سخت ترین سؤالات بیاد. مثلاً تستهای نشر الگو خیلی سخت هستند، چونکه تعداد سؤالاتی که در منطق سوم طرح سؤال میاد توش زیاده. تمرینات کتاب خیلی راحته، چون که تعداد سؤالات تعریفی و مسئله های با منطق اول توش خیلی زیاده. حتی نوع سختی یا آسونی یک کتاب رو هم می تونید با این منطق درک کنید.
اما قصه به همین جا ختم نمیشه. علاوه بر درک فیزیکی، شما باید در محاسبات ریاضی هم ماهر باشید. مثلاً ممکنه یک منشور رو به شما بدن و سؤال به نحوی به مساحت منشور ربط پیدا کنه. پس باید فرمول محاسبه مساحت منشور رو بلد باشید. می تونید در زیر همون فرمول و در جای خالی که گذاشتید علاوه بر شاخص گذاری، این یادآوریهای ریاضی گونه رو هم بنویسید. شاید متوجه شده باشید که چرا انقدر رتبه های تک رقمی گیر دادند به تست زدن زیاد. چونکه مهارت اونها رو در محاسبات ریاضی بالا برده و هر قدر بیشتر تست بزنی منطق طرح سؤال بیشتر تو ذهنت جا می گیره.
اگر بیاید و برای حل یک مسئله فیزیک، منطق حل اون رو پیاده سازی کنید، این درس برای شما شیرین ترین درس خواهد شد. باید اول مجهول اصلی رو کشف کنید و فرمول مربوط به اون رو پیدا کنید و بعد مجهولات فرعی رو مشخص کنید و با داده های خود مسئله، اول مجهولات فرعی و در نهایت مجهول اصلی رو پیدا کنید. اگر فرمول رو پیدا کردید که نصف راه رو رفتید. نصفه دیگه راه اینه که شما باید پارامترهایی که تو فرمول از طریق اطلاعات خود مسئله پیدا نکردید و نتونستید جایگزین کنید تا به جواب برسید رو با فرمولهای دیگه پیدا کنید. حالا یا این فرمولهای فرعی مستقیماً شما رو به عدد می رسونند و یا این که با جایگذاری در فرمول اصلی، حذف میشن. این رو می گن هنر حل مسئله در فیزیک.
کسانی که تو این درس قوی هستند:
باید کل منطق ها رو پیاده سازی کنند و جوری درس بخونند که کل فلسفه طراحی سؤال به همراه محاسبات اون رو چندین بار تکرار و تکرار کنند. این افراد باید از این به بعد به فکر فلسفه سؤال باشند نه به فکر خود سؤال.
کسانی که کلاً در درک فیزیک مشکل دارند ولی ...
زمان دبیرستان چون خیلی می خوندند و تمرینات کتاب رو از روی جزوه معلم چند دور حل می کردند، 20 می شدند باید هشدار جدی من رو پذیرا باشند. با این کار به جایی نمی رسید چون کوچکترین پیچش در یک سؤال مشابه و حتی تکراری کل فرآیند حل کردن رو عوض می کنه. این افراد باید در گام اول فرمولها رو حفظ کنند. اینا هنوز به مرحله مفهومی نرسیدند برخلاف دسته اول. این افراد اول باید فرمولهای موجود تو کتاب رو جمع آوری کنند و در این مرحله بی خیال شاخص گذاری برای فرمول بشن. در مرحله بعدی باید فرمولهایی که با نوع پارامتر مشخص شده رو حفظ کنند. بعد از حفظ کردن فرمولها باید برن و فرمولهای مرتبط با هم رو پیدا کنند و زیر هم بنویسند. دلیل اینکه گفتم حفظ کنند همین بوده تا ارتباطات رو تو ذهنشون جا بدن. بعد از این کار نوبت تست زنیه. این افراد سؤالاتی با منطق اول (فقط جایگذاری) رو به سرعت حل می کنند، البته اگه مهارت محاسبات ریاضیشون هم خوب باشه. در سؤالات منطق دوم هم اگر پیچش مفهومی وجود نداشته باشه چیره دست میشن. برای سؤالات منطق سوم نیاز به شاخص گذاریه و از اینجا به بعد شاخص گذاری شروع میشه. بعد از شاخص گذاری، مرور مکرر فرمولها و حل مکرر تست زنی این افراد رو به بالاترین درصد ممکنه خواهد رسوند. مطمئن باش
افرادی که کلاً نمی فهمند فیزیک چیه و به زور این درس رو پاس کردند باید چی کار کنند؟
این افراد باید یک معلم خوب پیدا کنند تا مراحلی که بهشون گفته شد رو سریعتر طی کنند. می تونند خودشون هم این کارو بکنند ولی خیلی مسیر طولانی میشه و باید از دوم دبیرستان شروع می کردند. اما اگر پول معلم ندارند، می تونند این کارو بکنند که فقط فرمولها رو حفظ کنند و کلی تست بزنند تا بتونند به همه سؤالات منطق اول و بعضی از سؤالات منطق دوم جواب بدن. من این همه می گم منطق اول و دوم و سوم واسه این که هی برید بالا این سه نوع منطق رو بخونید تا کامل ملکه ذهنتون بشه.
@دانش-آموزان-آلاء @حامیان-آلاء-جزوات @خیرین-کوچک-دریا-دل -
این درس محبوب بعضیا و مغضوب بعضیاست. اونایی که شیمی رو می فهمند، بدون شک عاشقش میشن و عشق به شیمی حتی اونا رو از پزشکی منصرف می کنه و می بره سراغ داروسازی یا خود رشته شیمی. از نظر بعضی، این درس فوق العاده ترین علم در دنیا محسوب میشه و از نظر بعضیا یه درس مزخرفه که فقط استثنا داره و غلظت و الکترون. پس نکته در عشق یا تنفر نسبت به این درس، در فهم اونه. هر کسی از ظن خود شد یار من ....... از درون من نجست اسرار من. اونی که ذات شیمی رو می فهمه کار چندان سختی با این درس نخواهد داشت و اونی که نمی فهمه کلی مشکل داره.
بعد از این مقدمه بریم سراغ حل معمای چگونگی خوندن شیمی. بالا درباره مفهومی خوندن شیمی توضیح دادم ولی باید بگم شیمی حفظی هم هست. مثلاً جدول تناوبی با اون همه عنصر و با اون همه ویژگی فهمیدنی نیست و باید انقدر تکرار بشه که حفظ بشید. خیلیا جدول تناوبی رو حفظ می کنند که با قاطعیت می گم کار غلطیه. باید در دل حل مسئله، جدول رو ملکه ذهنت کنی. وقتی 20 تا تست از روند تناوبی هالوژن ها حل کنی تا یکی بگه "ف" تو می گی فلوئور، کلر، برم، ید.
همین اول باید بگم که شیمی به سه بخش تقسیم میشه: حفظی، مفهومی-تکراری، مسئله. بخشهای حفظی فقط حفظ کردن و دقت در ارتباط دادن حفظیات به هم و در نهایت یکپارچه سازی حفظیات رو می طلبه. بخش مفهومی-تکراری، نیازمند تحلیل و تکرار در مهارت پیدا کردن در پیاده سازی مفهومه. مسائل هم که تکلیفشون مشخصه. باید تکنیک تشخیص مجهول و روش رسیدن به مجهول رو پیدا کنی. این که چرا می گم تکنیک تشخیص مجهول؟ به خاطر اینه که تو مسائل شیمی بچه ها سر در گمن که بالاخره این مسئله PH رو می خواد؟ وزن رو می خواد؟ مول رو می خواد؟ درصد خلوص رو می خواد؟ بالاخره چی رو می خواد؟ کلید حل 90 درصد مسائل شیمی درک مفهوم مول هست و هر کسی این رو بفهمه، تمامی مسائل شیمی رو می تونه تجزیه تحلیل و حل بکنه.
کسانی که عاشق این درس هستند و این درس رو درک می کنند، باید این کار رو انجام بدن تا شیمی رو صد بزنند.
داخل کتاب باید، سه نوع عبارت رو بغل جملات یا پاراگراف علامت گذاری کنند و البته با سه رنگ مختلف. "ح" برای حفظی بودن اون خط یا پاراگراف. عبارت "مت" برای مفهومی-تکراری ها. عبارت "مس" رو برای مسئله ها. این افراد چون مسلط به درس شیمی هستند، دیگه نیازی نیست اول یک دور فصل رو بخونند و بعد این عبارتها رو علامت گذاری کنند. این افراد از همون اول می تونند با این علامتگذاری جلو برن. نکته بعدی این که شروع کنند به حفظ کردن حفظی ها و حل کردن چند تا مسئله. بعد برن سراغ تست زنی. از طریق تستها به نکات بیشتری پی می برند و باید این نکات رو توی کتاب یادداشت کنند و ترجیحاً در بخشهای مربوطه. نکات حفظی جدا، نکات مفهومی جدا. به نکات مسئله کاری نداشته باشید. برای نکات مسئله باید یک دفتر جداگانه داشته باشید. این روند رو ادامه بدید تا تمام تستها و کتب تموم بشن. از اینجا به بعد وارد فاز جدیدی می شید. حالا باید هر درس رو به تفکیک بخونید. مثلاً تو فصل اول باید ابتدا حفظی ها رو بخونید با نکات یادداشت شده و بعد مفهومی- تکراری ها رو و در نهایت مسئله حل کنید. همه چی رو از صفر شروع نکنید که یه دونه حفظی بخونید و یه دونه مفهومی و یه دونه مسئله حل کنید. مجزا کار کنید. این تکنیک به شما کمک می کنه تا تو خود آزمون هم مغزتون تفکیکی کار کنه و اول حفظی ها رو بزنید و بعد مفهومی ها رو و در آخر مسائل رو. در مورد شیمی مرور بسیار اهمیت داره به خصوص درباره مطالب حفظی و مفهومی. درباره مسائل هم باید انقدر مسئله حل کنید تا دستتون راه بیفته. مثلاً یکی از مشکلات بچه ها تو آرایش الکترونی اینه که برای محاسبه اعداد کوآنتومی و ظرفیت یونها و عناصر می شینن آرایش الکترونی رو می کشن و بعد به استخراج جواب مسئله می رسند. شما اونقدر باید این مفهوم رو در تستها تکرار کرده باشید، تا به محض اینکه اون عنصر و یون رو دیدید، بفهمید چی به چیه. نه این که سر جلسه وقتتون رو روی آنالیز آرایش الکترونیش بذارید. این فقط با مرور و تست زنی امکان پذیره.
کسانی که از این درس متنفرند و نمی دونند باید چیکار کنند و اصطلاحاً اصلاً ذات این درس رو نفهمیدند.این افراد باید در گام اول کل فصل رو یک دور بخونند و سعی کنند که بفهمند. بعد از این کار، باید علامتگذاری رو انجام بدن. بعد برن سراغ تستها و علامتگذاری های خودشونو اصلاح کنند. چون به احتمال زیاد در علامتگذاریها چندان دقیق و صحیح عمل نکردند. بعدش باید مجدد تستها رو بزنند و نکات تستی رو تو همون کتاب یادداشت کنند. این افراد هم باید دفتر جداگونه ای برای مسائل داشته باشند؛ ولی تفاوت دفتر اینها با آدمهایی که تو این درس قوی هستند در اینه که این افراد باید برای نکاتی که یادداشت می کنند حتماً مثال هم ذکر کنند و یا اگه وقتشو ندارند، شماره مثال یا تمرین کتاب و یا تستی که نکته رو ازش درآوردند رو بنویسند چون که به شدت نیاز میشه که برن و بفهمند که چرا چنین نکته ای رو نوشتند. این افراد بهتره اول حفظی ها رو استاد بشن و بعد از این که خیالشون از بابت حفظی ها راحت شد، برای مفهومی ها تا می تونند تستها رو تکرار کنند تا اون مفهوم رو یاد بگیرند یا لااقل ملکه ذهنشون بشه. درباره مسائل هم سعی کنند اول مسائل پیش پا افتاده رو حل کنند و بعد که تو اونها ماهر شدند، سطح مسئله ای خودشونو ارتقا بدن. اگر این افراد یک زمان دو ساله رو برای شیمی بذارن به جرأت میشه گفت که می تونند صد بزنند؛ ولی اگه سال آخر به فکرش افتادند باید مرحله به مرحله جلو برن، همونطور که گفته شد، و تا هر مرحله ای رسیدند این کارو انجام بدن. شاید نرسند تمام مراحل رو پیاده سازی کنند، بنابراین باید سعی کنند تا مراحل قبلی که مسلط شدند رو مرور کنند. مرور مراحل قبل خیلی مهم تر از رفتن به مرحله بعده. البته این افراد اگه یک معلم خوب هم گیرشون بیاد می تونند مراحل رو کوتاهتر کنند و همه مراحل رو انجام بدن. اینها حتی اگه معلم هم گرفتند باید باز هم کلی تست بزنند.
@دانش-آموزان-آلاء