سلام.
توی این تاپیک میخوام براتون کلهم اجمعین سجع رو آموزش بدم که دیگه نه من ترس این رو داشته باشم که بلدین یا نه، نه خودتون.
باید بگم که از یک جایی به بعدِ این معلومات مختص بچههای انسانیه. پس از همین الآن بگم. اگه میخواین بگین که ما که رشتهٔ فلانیم چرا باید اینا رو بخونیم، باید بدونین که همیشه دونستن بهتر از ندونستنه. همونطور که امسال توی آزمون نهایی بچهها سؤال سجع اومد و بچهها بلدش نبودن.
بریم سراغ توضیحات:
🔵 خود واژهٔ سجع به معنای آواز فاخته و قمریه.
🔵 به نثری که سجع داشته باشه، میگیم نثر مُسَجَّع یا آهنگین.
🔵 نثر آهنگین نثریه که مثل شعر از موسیقی و قافیه برخورداره. یعنی چی؟ نمونههاش رو توی کتاب با نثرهای سعدی زیاد دیدین.
«منت خدای را عز و جل که طاعتش موجب قربت است و به شکر اندرش مزید نعمت»
ما سه نوع سجع داریم:
سجع مطرف، متوازی و متوازن.
(بچهها حواستون باشه کسی از بچههای تجربی و ریاضی انتظار نداره اسم سجعها رو بلد باشن. من فقط میخوام اینا رو با اسم و منظم یاد بگیرین تا قاطی نکنین. اینکه سجع رو بشناسین و تشخیص بدین عبارتی سجع داره مهمه. نه اینکه دقیقا اسمش رو هم بیان کنین)
توضیحات هرکدوم از سجعها:
🟢 سجع متوازی:
سجع متوازی زمانی اتفاق میوفته که کلمات سجع هم در وزن یکسان باشن و هم در قافیه (حروف پایانی)
(اگه براتون سواله که وزن چیه، مقدمات تاپیکی که من درمورد وزن دارم رو بخونین 👇🏻
https://forum.alaatv.com/post/2473397 )
مثلا:
باران رحمت بیحسابش همه را رسیده و خوان نعمت بیدریغش همهجا کشیده.
IMG_20240726_154458.jpg
با توجه به عکس دقت کنین بچهها:
۱) پس دقیقا انگار با یک بیت شعر و درواقع دو مصرع مواجهیم. برای همین کلمات رو زیر هم نوشتم.
۲) توی این جملات «رحمت و نعمت»،«همهجا و همه را» و «کشیده و رسیده» سجع متوازی دارن.
۳) کلمات «خوان و باران» و «بیدریغش و بیحسابش» هم سجع دارن ولی سجع متوازی نه. (جلوتر متوجه میشین چه نوع سجعی دارن)
🟢 سجع مطرف:
سجع مطرف زمانی اتفاق میوفته که کلمات فقط از لحاظ حروف قافیه یکسان باشن و از لحاظ وزنی، وزن یکسانی نداشته باشن.
مثلا:
محبت را غایت نیست. از بهر آنکه محبوب را نهایت نیست.
IMG_20240726_154522.jpg
با توجه به تصویر دقت کنین بچهها:
۱) «غایت و نهایت» سجع مطرف ایجاد کردن. چون وزنشون یکی نیست ولی حروف پایانیشون قافیه ایجاد میکنه.
۲) «نیست» مثل ردیف شعری عمل میکنه.
۳) عبارت «از بهر آنکه» در جملهٔ اصلی رو ننوشتم. چرا؟ چونکه قیده. لزومی نداره بنویسیمش. میخوایم سجع دو عبارت رو بررسی کنیم.
۴)«محبوب و محبت» هیچ سجعی ندارن.
🟢 سجع متوازن:
سجع متوازن زمانی اتفاق میوفته که کلمات وزنشون یکی باشه ولی حروف پایانی یکسانی نداشته باشن.
مثلا
گاه از دیدن خط مکتوب مُنتعش و گاه از ندیدن روی مطلوب مُشتعل
IMG_20240726_154539.jpg
با توجه به تصویر دقت کنین بچهها:
۱) کلمات «مشتعل و منتعش» و «خط و روی» دارای سجع متوازن هستن.
۲) کلمات «مطلوب و مکتوب» دارای سجع متوازی هستن.
این سه نوع سجع و تمام.
دیگه با دونستن این موارد، باید بتونین در مقابل نثرهایی که چشمتون بهش میخوره، آمادهٔ پیدا کردن سجع باشین و سجع براتون چیز عجیب و دور از ذهنی نباشه.
میتونین به عنوان تمرین، سجعهای عبارت «منت خدای را عز و جل که طاعتش موجب قربت است و به شکر اندرش مزید نعمت» رو توی کامنتای پست بنویسین.
موفق باشین ♥
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دوازدهم
@یازدهم
@دهم
PicsArt_06-08-06.32.26.jpg
PicsArt_06-08-06.32.42.jpg
PicsArt_06-08-06.34.27.jpg
نگاه که میکنم، سؤالی رو نیازی نیست که توضیح اضافهتر بدم. اما حتما به نمونه سؤالات نگاه کنید بچهها. آگاهی داشته باشید از اینکه با چی طرف خواهید بود بهتون کمک میکنه.
اگر سؤالی بود بپرسید بچهها
@دانش-آموزان-آلاء
@یازدهم
@دوازدهم
PicsArt_06-08-06.31.37.jpg
PicsArt_06-08-06.31.54.jpg
PicsArt_06-08-06.32.14.jpg
PicsArt_06-08-06.33.29.jpg
PicsArt_06-08-06.34.09.jpg
توضیحاتی که احساس میکنم نیازه بگم:
سؤال ۱۵) -
سؤال ۱۶) برای مورد ب اگر کنایه رو هم نوشته باشید و مصحح باانصاف باشه میتونه نمره رو بهتون اختصاص بده. علاوه بر اینکه این پاسخنامه هم درحال حاضر پاسخنامهٔ قطعی آزمون نیست و ممکنه کنایه هم به این پاسخنامه اضافه بشه.
سؤال ۱۷) اصلا صورت سؤال داره تقلب میده. آرایهٔ بارز حماسه جز اغراق چیه؟!
سؤال ۱۸) -
سؤال ۱۹) -
سؤال ۲٠) -
سؤال ۲۱) بخایید دندان به دادن کین یعنی با دندان نفرت جوید. با کنایه بخوایم بگیم، یعنی از طرف نفرتزده شد.
از فرط هیجان لُکّه دویدن... لُکّه دویدن جوریه که نه میدوی نه قدم میزنی. یک جور شوق و ذوقی داخلش هست. تند راه رفتن رو میگن.
سؤال ۲۲) صبح این مطلب رو به بچهها توضیح دادم. هستم و مستم در صورت سؤال قافیهست. پس قالب مثنویه. یکی از بچهها گفت خب ممکنه بیت اول یک غزل باشه. حرف درستیه. اما صورت سؤال چهار کلمهٔ مهم داره. «لیلی و مجنون» و «داستان منظوم». حتی اگر ندونید کل لیلی و مجنون مثنویه، اینکه بدونید با داستان منظوم طرفید، به قطع با مثنوی طرفید. بهترین و درستترین قالب برای داستانهای بلند نوشتن مثنویه. با قالبهای دیگه به هیچ وجه نمیشه داستان طولانی نوشت. دلیلش هم مشخصه. تمام شدن قافیه.
پس سر امتحان مهمتر از هرچیز دیگه اینه که حواس جمع باشین.
سؤال ۲۳)«حضور سنگین». «جواب تلخ».
سؤال ۲۴) -
سؤال ۲۵) -
سؤال ۲۶) -
سؤال ۲۷) عذرخواهم ولی قسمت الفش واقعا وحشیه =))))
و باقی قسمتا آنچنان عجیب نیستن. خصوصا که اگر وزن اشعار رو بشناسید، کما اینکه من قبلا هم تاپیکش رو زدم، به راحتترین شکل ممکن گزینهٔ جیم رو جواب میدین.
درنهایت به عقیدهٔ من ۸ سؤال آسون، ۳ سؤال متوسط و ۲ سؤال سخت توی این قسمت وجود داره و این رو برای دوستانی مینویسم که بیخود و بیجهت استرس دارن!
سؤالی بود بپرسید بچهها
@دانش-آموزان-آلاء
@یازدهم
@دوازدهم
PicsArt_06-08-06.29.40.jpg
PicsArt_06-08-06.31.16.jpg
PicsArt_06-08-06.33.00.jpg
این سؤالات چون بیشتر جنبهٔ حفظ کردنی داره و نه تحلیلی و درواقع خود پاسخنامه برای پاسخ گرفتن کفایت میکنه، من خیلی توضیح خاصی ندارم. صرفا مطالبی که احساس کنم لازمه مرور کنم براتون رو بازگو میکنم.
سؤال ۱) حواستون به تیپ سؤال باشه بچهها. من خودم اول موقع خوندن فکر کردم باید در حد عبارت دو کلمه پیدا کنم که ترادف معنایی دارن.
سؤال ۲) گَشَن معنی فلح، نر هم میده ولی اینجا معنی انبوه داره.
سؤال ۳) -
سؤال ۴) حواستون هم باشه که سَباحت یعنی شنا کردن
سؤال ۵) حواستون باشه که مُهْمَل یعنی حرف پوچ و بیارزش، اراجیف... که اصلا شکل خوندنش هم با مَحمِل فرق داره.
اینم بگم که به صفیر هم دقت کنید. صفیر یعنی آواز و بانگ، سفیر یعنی رسول و فرستاده.
سؤال ۶) تفاوت زهاب و ذهاب رو هم در نظر داشته باشین. ذهاب یعنی رفتن.
سؤال ۷) اینجا محضر یعنی «استشهادنامه». درحال حاضر دچار تحول معنایی شده. پس برای همین با «اختلاف» اتفاق یکسانی داره.
سؤال ۸) اصلا صفت بیانی چیه؟!
صفت بیانی صفتیه که چگونگی، حالت، فاعلی یا مفعولی بودن یک اسم رو برای ما توضیح میده که چند شکل داره:
صفت ساده: مثل خوب، مهربان، آسوده و...
صفت فاعلی:
فاعلیها از ترکیب بن مضارع افعال با پسوندهایی مثل «ـَنده، گار، گر، ار، ان و...» ساخته میشه. مثل چی؟
آفریدگار، بیننده، گوینده، کارگر و الی آخر...
صفت مفعولی:
این دفعه رو بن ماضی رو داریم و به آخرش «ـه» اضافه میکنیم. مثل چی؟
نوشته، گفته، پخته، سوخته و الی آخر...
صفت نسبی:
وقتی به کار میره که چیزی رو به کسی نسبت بدیم. معمولا هم اسامی و ضمایر با پسوندهای «ان، گان، یان، ی و...» ترکیب میشن. مثل چی؟
ایرانی، سیاهی، نامی، قربانی و الی آخر...
الآن توی مثالای بالا، اینجوری میشه:
منسوب به ایران
منسوب به سیاه
منسوب به نام
منسوب به قربان
صفت لیاقت:
لیاقت هم وقتیه که داریم به چیزی لیاقت چیزی رو اطلاق میکنیم. معمولا با همون «ی» به کار میره. یه طورایی، انگار داریم لیاقت رو بهش نسبت میدیم! مثل چی؟
خوردنی، دیدنی، بوسیدنی، بوئیدنی و الی آخر...
حالا برگردیم به سؤال!
یک رو ببینید:
سحرزاد
زخمدار
جهانآفرین
نیلیپوش
به سه تای آخری میگیم صفت مرخم. یعنی چی؟ مرخم یعنی دمبریده.
اینا در اصل صفت فاعلی بودن. به این شکل:
زخمدارنده
جهانآفریننده
نیلیپوشنده
و اون آخرشون حذف شده. پس اینا یه نوع صفتن و سحرزاد جوابه.
و توی مورد ب
ایرانی
کبریایی
شکاری
صفت نسبی هستن.
درحالی که قطعا نورانی به معنی منسوب به نوران نیست.
سؤال ۹) -
سؤال ۱٠) -
سؤال ۱۱) -
سؤال ۱۲) الف) صادقانه بخوام بگم خود من سر جلسه اگه با این سؤال مواجه بشم درود میفرستم بر اموات طراح. چونکه اصلا مشخص نیست دقیقا داره چی میپرسه و چی میخواد! بگذریم...
ب) واو وا ربطه.
زره لخت لخت است و قبا چاک چاک است.
ج) -
سؤال ۱۳) -
سؤال ۱۴) -
آسون یا سخت بودن سؤالا رو میخواستم مشخص کنم که الکی دلتون نلرزه از سؤالا.
ولی خب به نظزم توی قلمروی زبانی و املا سختی و آسونی مشخص کردن غلطه. چونکه بسته به حفظیاتتونه و ممکنه از مطالعه و دانش مطالعاتی بیاد. اما سر دو قلمروی بعدی مشخص میکنم...
اگر سؤالی بود بپرسید.
@یازدهم
@دوازدهم
مشاهیر طور ️(تاریخ ادبیات رو 100 بزن!)
-
بسم الله الرحمن الرحیم ️
اقا سلامممم به با ادبی فردوسی
به شاعرانه ی مولانا ️
به جسارت ایرج میرزا
به دلتنگی شهریار ️
به شیرین سخنی نظامی
حال دلتون چطوره؟!خوبید خوشید
اقا چرا تاریخ ادبیات نه؟
این همه ادبیات میخونی تاریخ ادبیات نه؟ ️
تاریخ ادبیات چ کم از ارایه دارد؟؟
اخه انصافانس؟ ️هممون میدونیم که تعداد تاریخ ادبیات تو جدیدا کمتر از قدیم هاست ولی برای ی درصد خوب باید حتی قلوه سنگ ها رو هم جمع کرد ️
میخوایم باهم از مشاهیر ِِ جان سخن بگوییم
پس هرچه دل تنگت میخواهد بگو!
البته جز اسپمروال کار چیه؟
میایم از هر مشاهیری که حفظش نبودیم حرف میزنیم
ولی نه ی طوووومار
میایم اسم و رسمشو میگیم
بعد اگر کد یا رمزی داریم میزاریم و میگیم چ جوری حفظش شدیم
هرکسی میتونه نفر بعدی رو به چالش دعوت کنه
و مثلا تگ کنه دلارام بیاد از شهریار بگه
یا میتونه فقط مشخص کنه که چ شخصیتی رو نفر بعدی بگه!امیدوارم تو این راه تنها نمونم
جدید و قدیم هم که ندارهپس یاعلی گفتیم و مشاهیر آغاز شد ️
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
@همیار
@خیرین-کوچک-دریا-دل
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانش-آموزان-آلاء -
اقا به بههه
باد آمد و بوی بهار نارنج آورد
اقا سعدی خوش سخن و خوش ذوق مون رو که همه میشناسیماقا اسمشون طولانیه اما ما صداش میکنیم سعدی
استاد سخن و یکه تاز عرصه نثر مسجع و شعرعاشقانهاثارشون چیه؟!
- بوستان یا سعدی نامه️
گلستان ️
مجالس پنج گانه️
ی سری اشارات جامع هم داریم از کل کتاب ها
بوستان تو قرن 6 بر وزن شاهنامه و در 10
باب سروده و تنظیم شدهبوستان ترسیم کننده مدینه فاضله سعدی است
شعر پرورده گویی رو یادتونه؟
از باب هفتم بوستان در فضیلت خاموشی نوشتهتاریخ عمر گلستان چه قدره؟! حدود هشت قرنه
اقا کاکوی سعدی مون
با روشن بینی و در اوج بلاغتو باتجربه گلستان نوشتهبیش تر از 400 جمله و بیت از گلستان در شمار امثال و حکم اومده
دیباچه گلستان از بهترین نمونه های تحمیدیه در ادب فارسی است️
اقووو نفر بعدی بیاد فردوسی مونو بگه️
@دانش-آموزان-آلاء - بوستان یا سعدی نامه️
-
ابولقاسم فردوسی
همونطور ک میدونید..(شاهنامه ی فردوسی)..اثرب جای مانده ازایشان هست.
.
چه قرنی میزیستن؟؟(4و5هجری)
.
داستان رزم رستم واسفندیار ازشاخص ترین داستان های حماسی شاهنامه حساب میشه.
.چ موضوعاتی بیشتردیده میشه توی شاهنامه؟؟
%(#4400ff)[حس شرافتمندی،مناعت،اعتماد ب نفس،اطاعت نکردن از زوروطغیان دربرابرستمگری،ترجیح مرگ برننگ واهمیت دادن ب دلیری وآزادگی..درشاهنامه آقای فردوسی دیده میشه.]
:))
.
نفربعدی از(لئون تولستوی)بگه.. -
%(#a13232)[لئو تولستوی]
اقای نویسنده روسی
ی نویسنده متعهد که تیره روزی جامعه خودش رو خوب بررسی کرده ودربارش فکر کرده !!سه تا اثر معروف داره خیلی خفن طور
جنگ وصلح
آناکارنینا
رستاخیزداستان سه پرسش تو ادبیات 3 از اوست که درون مایه دعوت به نیکی و درستی هست
در رمان جنگوصلح هک اوضاع اجتماعی روسیهرو در هنگام لشکر کشی بوده
نفر بعدی گوته رو بگه
-
یوهان ولفگانگ گوته
شاعر و حکیم آلمانی قرن 18و19
●آثار وی در زمینه ی پزشکی و علوم طبیعی:تغییر حال گیاهان-تئوری رنگ ها●آثار ادبی او:ورتر-فاوست-اگمونت-نغمه های رومی-دیوان شرقی_غربی
سرنام آثار ادبی:داف نو
د:دیوان شرقی-غربی
ا:اگمونت
ف:فاوست
ن:نغمه های رومی
و:ورتر☆نکته ی دیگه در مورد گوته اینه که ایشون شیفته ی شعر و اندیشه ی حضرت حافظ بودند
☆قطعات ادبی "هجرت"،"اعتراف" و "تقلید" از دیوان شرقی است.عکس کارتونی زیر هم از کتاب نشر الگو در مورد این شاعره..کارتونای این کتاب واسه بخاطر سپردن تاریخ ادبیات با بکارگیری حافظه تصویری عالین
نفر بعدی از ویکتور هوگو بگه
@دانش-آموزان-آلاء -
ویکتور هوگو
قرن ۱۹
ایشون مشهورترین شاعر فرانسه بودن از نوع رمانتیکش!
از بزرگترین ادیبان و نویسندگان جهان هستن که البته یه شبه هم معروف نشدن بلکه از۱۰سالگی شعرمیگفتن تا اینکه تو۲۵سالگی شاعرمعروفی میشن.
بیست سال از عمرشونم تو تبعید بودن چون با ناپلئون سوم مخالف بوده!!آثار
بینوایان(مترجم:حسین قلی مستعان)
گوژپشت نتردام
کارگران دریا
مردی که میخنددرمز اثاربگم ک
نفر بعدی لطفا غلامحسین ساعدی رو بگه
تکمیل شده توسط marzyeh78 :
در تکمیل پست این دوست عزیز ویکتور هوگو دوتا اثر دیگه هم داشت:
1_کلیسای نتردام پاریس 2_تاریخ یک جنایت
بنابراین سرنام اثارش میشه : بگم کتک! -
غلامحسین ساعدی
تخلص:گوهر مراد
روانپزشک،داستان پرداز و نمایش نامه نویس معاصر
آثار: چوب به دست های ورزیل - آی با کلاه آی بی کلاه-عزاداران بیل-گور و گهواره-گاو-توپ-ترس و لرز
در حوزه های داستان کوتاه،رمان،نمایش نامه،فیلم نامه و پانتومیم آثاری دارد.داستان "گاو" از کتاب "عزاداران بیل" است.
فیلم نامه ی "گاو" را ساعدی نوشت و "داریوش مهرجویی" فیلم گاو را ساخت.داستان:یه %(#ff00ff)[توپ] شوت شد،%(#ff00ff)[گاو] ترسید، گفت %(#ff00ff)[آی] افتاد تو %(#ff00ff)[گور] مرد!کل %(#ff00ff)[چوب به دست های ورزیل] ، %(#ff00ff)[عزادار] شدند!
نفر بعدی علی اکبر دهخدا رو بگه -
علی اکبردهخدا
دانشمند لغوی و نویسنده نامی معاصر
کلی اثر مهم داره که تو تست ها باهاش بازی میشه
اثرش رو می زن به نام یکی دیگه باید حواست جمع کنی1.امثال و حکم
2.لغت نامه
3.ترجمه عظمت و انحطاط رومیان
4.ترجمه روح القوانین
5. تصحیح دیوان منوچهری
6.تصحیح دیوان حافظخب اینجوری حفظ کردن سخته
بزار ی داستان کوتاه براش بگمی روز دهخدا لغت نامه شو برداشت همون طور که داشت امثال و حکم تعریف میکرد
از از ترجمه عظمت و انحطاط رومیان واسه دوستش گفت
بعد دید روحش عذاب وجدان داره اخه قوانین رو رعایت نکرده؟!
رفت به منوچهری گفت اون دیوان تو بده من تصحیح کنم یهو حافظ پرید وسط گفت بیا دیوان منم تصحیح کننفر بعدی بیاد در ایرج میرزا بگه
-
ایرج میرزا
زبانی چلاک و بیانی گرم و زنده وپویا!!
بهره گیری از گفتار ساده روزانه مردم و تعبیرات آن
دیوان اشعار دارن
قطعه قلب ️مادر رو که در اصل ترجمه یک قطعه آلمانی هست با استادی و توانایی پرورانده اند ایشون️
نفر بعدی از بانو پروین اعتصامی بگه
-
بانو پروین اعتصامی
شاعر زن پر آوازه ایرانی و معاصر
اشعارش برجسته ترین نمونه شعر تعلیمی هستند
اثرشون دیوان اشعار هست
حالت مناظره دارن 65 تا از قطعه هاشون
مناظره مشت و هوشیار یاد آور طنز رندانه حافظ است
و استادانه ترین نمونه مناظره در شعر پروین دیده میشهنفر بعدی ملکالشعرای بهار رو بگه
-
ملک الشعرای بهار
محقق و استاد دانشگاه روزنامه نگار و مرد سیاست
شهرت بسیار دارن استاد در قصاید فخيم و با توجه به سنت گذشته استدیوان اشعار تالیف و تصحیحات
قصیده دماوندیه دوم بهار یکی از زیباترین هاستنفر بعدی از بزرگ علوی بگه
@دانش-آموزان-آلاء -
بزرگ علوی
داستان نویس معاصر
از نخستین تحصیل کرده های ایرانی در آلمان ️به دلایل سیاسی نوشته هاشون از سال 1332تا 1357 اجازه چاپ تو ایران نداشته!
اثرشون
چشم هایش
چمدان
میرزا
سالاری ها
نامه ها
ورق پاره های زندانی داستانک برای حفظش
علوی چشم هایش رابست چمدان ش را جمع کرد
نامه ها و ورق پاره های زندان را به میرزا داد و به سمت سالاری ها حرکت کرد!داستان گیله مرد از مجموعه نامه هاست
از کتاب رنجی که میبریم نوشته آل احمد تاثیر داشته
مدت ها راهنمای عمل نویسندگان مبارز بوده
تصویر عدالت خواهی و مبارزه با استبداد اربابان خودکامه پهلوی بودهنفر بعدی جلال آل احمد ️
-
جلال آل احمد
نویسنده ی مشهورمعاصر که درخانواده ی روحانی به دنیاآمد.
2- حدود 45 آثار ادبی؛ اجتماعی وسیاسی وترجمه از او مانده است به یادگار
آثارش" شامل 4دسته میشن
1-داستان ها" مثل: مدیر مدرسه ؛ ازرنجی که می بریم: پنج داستان؛ زن زیادی؛ نون والقلم
2- سفرنامه ها" مانند خسی درمیقات
3- ترجمه ها: مثل: مائده های زمینی وقمار باز
یادتون باشه" قمارباز
یادتون باشه""''ترجمه ی جلال احمد که قمارباز هستش ؛ اثر داستایوسکی هست.
*** ومائده های زمینی که ترجمه جلال احمد هست از آنده ژید می باشد
4- مقالات مانند" غرب زدگی وارزیابی شتاب زده
کلید واژه: جلال درمیقات با پنج زن غرب زده وشتاب زده ی مدرسه ی قلم؛ ازرنج ترجمه ی قمارباز ومائد ها سخن گفت))
یادتون باشه که 1- گل دسته ها وفلک از کتاب پنج داستان است.
2- داستان گیله مرد بر کتاب **از رنجی که می بریم از جلال آل احمد ، تاثیر داشته است.
سر نام: تخت زاغ مپن
@دانش-آموزان-آلاء
نفر بعدی: خواجه عبدالله انصاری بگه -
محمد علی جمالزاده
مترجم و نویسنده معاصر ایرانآغازگر سبک واقع گرایی در نثرفارسی و پدر داستان نویسی ایران
آثار:
1-شور آباد2-سر و ته یه کرباس3-تلخ و شیرین4-دارالمجانین(داستان کباب غاز از این محموعه است)5-قصه ی ما به سررسید6-یکی بود یکی نبود7-قصه های کوتاه برای بچه های ریش دار8-هفت کشور9-راه آب نامه
سرنام آثار:شست دقیقه+راب آب نامه (یا به طور دقیق تر سرشت دقیقه!)داستان کوتاه در ایران با مجموعه ی "یکی بود یکی نبود" در سال 1300 متولد شد.
مجموعه ی یکی بود یکی نبود،گوشه هایی از زندگی ایرانیان در دوره ی مشروطه را به صورت انتقادی با نثری ساده و طنزآمیز،همراه با ضرب المثل و اصطلاحات عامیانه بیان میکند
اینم یه عکس کارتونی عالی واسه بحافظه سپردن بهتر
نفر بعدی سیمین دانشور
-
سیمین دانشورداستان نویس معاصر
خانومِ آقای جلال آل احمد
آثار
سووشون
آتش خاموش
جزیره سرگردانیآتش خاموش نخستین مجموعه اش هست
سووشون مشهور ترینه
به چند زبان زنده دنیا ترجمه شده
درمورد زندگی اجتماعی مردم در خلال جنگ جهانی دوم و تسلط انگلیسی هاستنفر بعدی صادق هدایت ️
-
خانوم در مشاهیر طور ️(تاریخ ادبیات رو 100 بزن!) گفته است:
سیمین دانشورداستان نویس معاصر
خانومِ آقای جلال آل احمد
آثار
سووشون
آتش خاموش
جزیره سرگردانیآتش خاموش نخستین مجموعه اش هست
سووشون مشهور ترینه
به چند زبان زنده دنیا ترجمه شده
درمورد زندگی اجتماعی مردم فارس در خلال جنگ جهانی دوم و تسلط انگلیسی هاستنفر بعدی صادق هدایت ️
@دانش-آموزان-آلاء
سرنام: ساج.
تکمیل گفتم کنم -
صادق هدایت
داستان نویس
معاصر
آثارش:
بوف کور- سک ولگرد- پروین دخترساسان- اصفهان نصف جهان- سه قطره خون -
خانم هریت بیچراستو
ازمشهورنویسندگان ادبیات پایداری سیاهان
2- دریکی ازروستاهای ایالات کنتاکی امریکا درخانواده ای مذهبی وتهی دست به دنیا اومد.
3- آثارش' کلبه ی عموتم
درباره کلبه عموتم
1-ازهیجان انگیز ترین وقایع تاریخی جهان داستان نویسی و ازنمونه های درخشان ادبیات پایداری
2- درسال 1852 م منشتر شد
3-** نوشتن اون جنب وجوش بی سابقه ای را درمیان مبارزان راه آزادی سیاه پوستان به راه انداخت ودرمدتی کوتاه شهرت جهانی پیدا کرد
4-** بیان کننده دنیای محنت آلود بردگان سیاه****
5-** قهرمان اصلی آن' *برده ای سیاه وباایمان به نام *تم هست
که تم پس ازتحمل زندگی سخت براثرشکنجه ها و عذاب های جسمی وروحی ارباب خشنش: لگری زندگی روبدرود گفت.
6- ازاین داستان ، نمایش نامه وفیلم نامه های بسیاری ساخته شده
خانوم Maven
نفربعدی پابلو نروا