Hiii
یه سوال داشتم
این نکته رو ببینین
1730752083445-_-resized.jpg
حالا این سوالو
1730752104654-_-resized.jpg
این تست کنکوره و از تیپ بالا نیست تو دسته ها قرار میگیره ولی از دسته ی اول که نوشتم نیس
بعد دقیقا طبق چیزی که داخل عکسا نوشتم
تو عکس بالایی بیشترین فاصله میشه برابری سرعتا
تو عکس پایینی(تست)کمترین فاصله میشه برابری سرعتا. سوالم اینه مگه چه فرقی میکنن که اینطوریه؟
تو یکی کمترین فاصله میشه برابری
تو یکی بيشترين
@دانش-آموزان-آلاء
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@ریاضیا
@تجربیا
Screenshot_2024-10-05-00-43-14-899_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-05-00-43-37-283_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام روزتون بخیر 🥰
ببخشید من سوال 40رو متوجه نمیشم از کجا باید بفهمم منظورش اینکه الکتروسکوپ به روش القا باردار شده ؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
-
سلام
دوستان کسی میدونه که تا قسمت سومی که استاد نوسان رو تدریس کردند تو گاج تستاش چقدره ! یا اینکه تو گاج تا کدوم مبحثه
ممنون الطافتان میشم ! -
سلام بچه ها من تازه با استاد شروع کردم خیلی میترسم که نرسم من تا ایجا فقط نوسان که برا آزمون هست رو خوندم استاد تا کی تموم میکنن کسی میدونه ؟ میترسم کند باشه عقب بیفتم
-
@mohade3h در فیزیک دکتر طلوعی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
سلام بچه ها من تازه با استاد شروع کردم خیلی میترسم که نرسم من تا ایجا فقط نوسان که برا آزمون هست رو خوندم استاد تا کی تموم میکنن کسی میدونه ؟ میترسم کند باشه عقب بیفتم
سلام.خودشون گفتن تا عید تموم میشه
-
ریز مباحث جلسه 044:
مدت زمان:33 دقیقه و 54 ثانیه
در این جلسه تکنیک دایره طلایی ارائه میشود همراه با 6 تست:
*اگر X=½ A باشد زاویه برابر 30 درجه و (a=½ a(max و (V=√3/2V(max می باشد.
*اگر X=√2/2 A باشد زاویه برابر 45 درجه و (V=√2/2 V(max و (a=√2/2 a(max می باشد.
*اگر X=√3/2 A باشد زاویه برابر 60 درجه و (V=½ V(max و (a=√3/2 a(max می باشد.
_اگر نسبتها هیچکدام از سه نسبت بالا نبود میتوان از فرمول x/A)^2+(V/Vm)^2=1) یا فرمولهای کلی که در جلسات قبل گفته شد, استفاده نمود.
حل 7 تست از کنکورهای سراسری اخیر:
1)نوسانگری روی پاره خطی به طول 12 سانتی متر حرکت هماهنگ ساده انجام می دهد.این نوسانگر دو جابجایی مساوی و متوالی را بدون تغییر جهت انجام می دهد که مجموع آنها برابر دامنه نوسان است.اگر هر یک از این جابجایی ها در 0.04 ثانیه انجام شود,بیشینه سرعت این نوسانگر چند متر بر ثانیه است؟(حاوی نکته در یافتن ناحیه جابجایی)
2)معادله سرعت-مکان نوسانگر ساده ای به صورت V^2=0.4-4000X^2 می باشد, بیشینه سرعت این نوسانگر چقدر است؟(در این نوع مسائل یکبار X را صفر میدهیم تا Aω را بدست بیاوریم و با دیگر V را صفر قرار میدهیم تا A را بدست بیاوریم زیرا هر موقع سرعت ماکزیمم باشد بعد صفر است و هر موقع بعد ماکزیمم باشد سرعت صفر می باشد.)
3)معادله سرعت-مکان نوسانگری در SI بصورت 25V^2/π^2+2500X^2=1 است بسامد نوسان چند هرتز می باشد؟(روش حل مانند سوال بالا)
4)سرعت نوسانگری در لحظه t1 برابر (V=√3/2V(max است.حداقل پس از چه کسری از دوره , اندازه شتاب این نوسانگر بیشینه می شود؟(حل با استفاده از تکنیک دایره طلایی)
5)دوره نوسانگر ساده ای π/50 ثانیه استو دامنه آن 2 سانتی متر است.در لحظه ای که نوسانگر به اندازه 3√ سانتی متر از وضع تعادل دور شده است, بزرگی سرعت ان چند متر بر ثانیه است؟(حل با استفاده از تکنیک دایره طلایی)
6)نمودار مکان-زمان دو حرکت هماهنگ ساده مطابق شکل است.بیشینه سرعت نوسانگر1 چند برابر بیشینه سرعت نوسانگر 2 است؟(تجربی-93)
7)با توجه به نمودار روبرو که مربوط به مکان-زمان دو نوسان کننده AوB است و جرم جسم A , جهار برابر جرم جسم B است بیشینه نیروی وارد بر جسم A چند برابر بیشینه نیروی وارد بر جسم B است؟(ریاضی-92)http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/11/26/5627
@ادمین -
سلام. من امشب چند بار جلسه 44 رو دانلود کردم ولی باز هم فیلم ناقصه و قسمت تکنیک دایره طلایی نیست. میشه کمک کنین. آیا کسی موفق شده فیلم کامل رو دانلود کنه
-
با هر سه کیفیت جلسه 44 رو امتحان کردم ولی فقط ده دقیقه است و قسمت تکنیک های طلایی رو نداره
-
من جلسه 44 رو دان کردم با کیفیت پایین مشکلی نداشت
-
@curly
ممنون. از قسمت ریز مباحثش استفاده میکنم. -
یکی از بچه ها بود تا قسمت 16 یه جزوه دست نویس گذاشته بود ،ببخشید ک اسمش یادم نیس میخواستم بدونم بقیه جلسات رو نداره بذاره؟
-
سلام جزوه نوسان رو نمیزارید
-
ای گفتید. اگ میشه از استاد خواهش کنید جزورو بدن و شما قرار بدید ممنون میشیم
-
-
#تدریس #فیزیک جلسه 46 - نوسان(قسمت 7)
آقای #طلوعی
#ریاضی #تجربیhttp://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/11/26/5629
@دانش-آموزان-آلاء -
ریز مباحث جلسه 045:
مدت زمان:31 دقیقه و 1 ثانیه.حل 5 تست:
1)نمودار مکان-زمان نوسانگری در شکل داده شده و مکان نوسانگر در یک زمان خاص داده شده.(طبق تمرین 1-3 کتاب درسی)
_در این تیپ تستها می توان سوالات متنوعی پرسید مثلا:دوره,سرعت زاویه ای,معادله حرکت,معادله سرعت-زمان,معادله شتاب-زمان و...
_یک روش حل این است که معادله مکان-زمان را نوشته و t را قرار داده و مکان را بدست بیاوریم.
_روش حل دیگر این است که t/T را محاسبه کنیم و t را بر حسب T بدست آورده(با تکنیکهایی که جلسات قبل آموزش داده شد) و در نمودار جلو می رویم تا به t برسیم و X معادلش را به راحتی روی نمودار عمودی بدست می آوریم.2)مانند سوال قبل نمودار مکان-زمان داده شده و دوره خواسته شده.(سنجش-89)
_با استفاده از زمانهای طلایی به راحتی قابل حل می باشد.- مانند سوال قبل نمودار مکان-زمان داده شده و دوره خواسته شده.(سراسری-تجربی 88)
_با استفاده از زمانهای طلایی به راحتی قابل حل می باشد.
4)نمودار سرعت-زمان نوسانگر ساده داده شده و دامنه نوسان خواسته شده است.(احتمالی-96 و مثالی بسیار مهم)
_در این موارد باید دقت کنیم چون تحلیل نمودار سرعت-زمان ب تحلیل نمودار مکان-زمان متفاوت است و V ماکزیمم Aω است.در این موارد ابتدا سرعت را به بعد ربط میدهیم و با بعد زاویه را پیدا میکنیم.5)نمودار سرعت-زمان یک نوسانگر وزنه-فنر داده شده.چند ثانیه پس از لحظه t=0 برای اولین بار شتاب نوسانگر 4π^2 سانتی متر بر مجذور ثانیه می شود؟(سراسری ریاضی-95)
_در این تیپ تستها بهتر است ابتدا شتاب ماکزیمم را پیدا کنیم تا بدانیم که شتاب خواسته شده چه نسبتی از شتاب ماکزیمم است.
_این سوال, سوال سختی محسوب می شود.http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/11/26/5624
@ادمین - مانند سوال قبل نمودار مکان-زمان داده شده و دوره خواسته شده.(سراسری-تجربی 88)
-
دوستان مشکل من چیه وقتی طبق تکنیک اقای طلوعی میخونم سراسری هارو جواب میدم ولی تست قلم چی رو عمرا ک بتونم جواب بدم اصن تکنیک مطابقت نمیکنه .. چیکار کنم بهتر شم؟
-
ریز مباحث جلسه 046:
مدت زمان:25 دقیقه و 6 ثانیه.*نوسانات وزنه-فنر:
_محاسبه دوره نوسان وزنه -فنر : (T=2π√(m/k
_دوره نوسانات وزنه-فنر با جذر جرم نسبت مستقیم و با جذر ثابت فنر نسبت عکس دارد.
نکته) دوره نوسانات وزنه-فنر به دامنه نوسان و شتاب گرانشی بستگی ندارد.
نکته)هر چه فنر نرم تر باشد یعنی k کمتری دارد بنابراین T بیشتری خواهد داشت.
نکته) هر چه فنر سخت تر باشد یعنی k بیشتری دارد بنابراین T کمتری خواهد داشت.
نکته) بیشینه سرعت نوسانگر که هنگام عبور از وضع تعادل دارد برابر است با : (Aω=A√(k/m*نوسان آونگ ساده:
_زاویه انحراف در آونگ ساده باید کمتر از 6 درجه باشد تا بتوان مسیر رفت و آمد آونگ را خط راست در نظر گرفت.در آونگ ساده l طول نخ آونگ است.
_در آونگ ساده (ω =√(g/l و می توان نتیجه گرفت : (T=2π√(l/g
نکته) دوره نوسانات آونگ ساده به جرم گلوله آونگ و دامنه بستگی ندارد.
نکته) دوره نوسان آونگ ساده با جذر طول نخ رابطه مستقیم و با جذر شتاب جاذبه رابطه عکس دارد.
_ممکن است این سوال پیش بیاید که چرا در مقایسه دوره دو نوسانگر متفاوت g را حذف نمی کنیم؟چون ممکن است یکی از آونگها در سطح زمین نباشد پس g قابلیت متغییر بودن را دارد و نباید در فرمول مقایسه حذف شود.(اگر g برای هر دو آونگ یکسان بود می توان آن را حذف کرد.)
نکته) مفهوم جمله "آونگی ثانیه را می زند" یعنی هر کدام از رفت و برگشت های آونگ 1 ثانیه طول می کشد.پس دوره آونگ دو ثانیه است(T=2) و در این حالت طول نخ آونگ هم 1 متر است(l=1).(این جمله در تستها دیده می شود)
نکته) اگر در تستی π^2=g دیدیم آنگاه خواهیم داشت : T=2√l .
_اگر وزنه-فنر و آونگ ساده را از کره زمین به ماه ببریم دوره وزنه -فنر ثابت خواهد ماند چون به g بستگی ندارد ولی دوره آونگ ساده افزایش خواهد یافت چون g کره ماه کمتر از g کره زمین است.
_توجه داشته باشیم که اگر از ما فرکانس را بخواهند,عکس دوره خواهد بود.نکته) ممکن است آونگ ساده داخل جسمی متحرک مثل آسانسور باشد.در این صورت رابطه دوره به اینصورت خواهد بود : ((T=2π√(l/(g±a ------> (+ )زمانیکه تند شونده رو با بالا یا کند شونده رو به پایین باشد و (-) زمانیکه کند شونده رو به بالا یا تند شونده رو به پایین در حرکت باشد.
نکته) ممکن است پرسیده شود نیروی بازگرداننده در آونگ ساده چه مولفه ای از وزن می باشد؟ mgsinθ
نکته) نیروی بازگرداننده در دستگاه وزنه-فنر F=-kX می باشد.نکته)اگر گفته شود در بالا یا پایین آونگ آهنربا قرار می دهیم رابطه دوره برابر خواهد بود با: (((T=2π√((l/(g±F/m
(+) زمانیکه آهنربا زیر گلوله باشد و باعث شود شتاب جاذبه بیشتر شود یعنی علاوه بر جاذبه زمین آهنربا هم گلوله را به پایین بکشد.(g از 10 بیشتر می شود)
(-) زمانیکه آهنربا بالای گلوله باشد و باعث شود شتاب جاذبه کمتر شود یعنی اهنربا به سمت بالا می کشد و جاذبه به سمت پایین.(g از 10 کمتر میشود)نکته) اگر در یک محل(چون گفته یک محل یعنی شتاب جاذبه ثابت است) آونگی به طول l1 با دوره T1 و آونگی با طول l2 با دوره T2 داشته باشیم سپس اونگ جدیدی بسازیم با طول l=l1+l2 دوره آونگ جدید برابر خواهد بود با : (T=√(T1^2+T2^2
//با تسلط بر این مطالب خواهید توانست تمام تستهای مربوط به آونگ ساده و وزنه-فنر را به درستی پاسخ دهید.