درس ۵ دوازدهم
-
@mitra-ism-rahmani دبیرمون اینجوری گفته
-
Morteza Khodaie خب من میگم این صفت کدوم نقش اصلی جمله میشه ؟؟؟؟
@mitra-ism-rahmani برا دماند صفت مفعولی هست که میگه ای دماوند تو مشت سنگین مردم زمانه هستی كه بر اثر گذشت روزگاران به جای مانده ای.ودر این بیت به قدمت کوه دماوند نیز اشاره دارد.
-
سلام وقتتون بخیر
خب بنده سوال میپرسم شما هم جواب میدید دیگه
۱.صفحه ۳۴ کتاب بیت ۸ام را میخوام برام به ترتیب اجزای جمله مرتب کنید و وقتی اینکار را انجام دادید لطف کنید بگید نقش پس افکند در این جمله چیه ؟؟؟ ( ولی توجه کنید اگه قراره دو جمله بشه غلطه چون اصلا این بیت یک جمله اس و فقط یک فعل داره و هیچ فعل حذف شده ای نداریم )
بعد از اینکه همه این کار ها را انجام دادیم میخوام بدونم شیوه بلاغی در این جمله داریم یا نداریم به نظر خودم تقدم فعل بر متمم داریم بر پس افکند هم داریم ولی نقش پس افکند را نمیدونم چیه )
خب سوال اولم تموم شد بریم سراغ سوال دوم
۲.صفحه ۳۵ بیت ۱۶ مصراع اول داری یک فعل اسنادیه ؟؟؟ چون در یک کتاب خوندم که گفته نهفته مسنده پس حتما داری یک فعل اسنادیه ؟؟؟ آخه بین فعل های اسنادی تاحالا ندیدم
۳.صفحه ۳۵ بیت ۲۱ کل این بیت ۳ جمله اس چرا باید را یک جمله حساب کرده چه جوری یک جمله میشه
به نظر من کل بیت دو جملس یعنی به نظرم
(تو) این بنا را ز بن برکن یک جمله و بعد که از ریشه باید بنای ظلم را برکند ........ هم یک جمله حساب میشه
ولی کتاب سیر تاپیاز گفته باید هم یک جمله محسوب میشه
تجربیا ریاضیا دوازدهم بچه-های-کنکور-تجربی-1400 دانش-آموزان-آلاء @Infinitie-A
پیشاپیش از همه ممنونم@mitra-ism-rahmani البته بنظر من ها بازم ببینیم دوستان چی میگن
-
@mitra-ism-rahmani برا دماند صفت مفعولی هست که میگه ای دماوند تو مشت سنگین مردم زمانه هستی كه بر اثر گذشت روزگاران به جای مانده ای.ودر این بیت به قدمت کوه دماوند نیز اشاره دارد.
Morteza Khodaie در درس ۵ دوازدهم گفته است:
@mitra-ism-rahmani برا دماند صفت مفعولی هست که میگه ای دماوند تو مشت سنگین مردم زمانه هستی كه بر اثر گذشت روزگاران به جای مانده ای. شاعر ودر این بیت به قدمت کوه دماوند نیز اشاره دارد.
شماهم که پس افکند را فعل معنا میکنید
طبق صبحت شما این بیت دو جمله است -
@mitra-ism-rahmani البته بنظر من ها بازم ببینیم دوستان چی میگن
بله ممنون از کمکتون
-
بله ممنون از کمکتون
@mitra-ism-rahmani در درس ۵ دوازدهم گفته است:
بله ممنون از کمکتون
خواهش میکنم ببخشید نتونستم زیادکمک کنم -
@mitra-ism-rahmaniصفت های مفعولی را در ارتباط با اسم می توان به دو دسته تقسیم کرد:
- دسته ای که به طور کامل صفت هستند و می توانند به عنوان وابسته ی اسم در ساختمان گروه اسمی به کار روند؛ مانند:
( در ) گشوده ، ( پنجره ) بسته، ( پرچم ) برافراشته، ( دل ) سوخته، ( مرغ) مرده، ( سال ) گذشته، ( آدم ) خفته، ( نامه های ) رسیده، ( میوه ) گندیده، ( آدم ) فهمیده.
- واژه هایی که از نظر ساختمان صفت مفعولی هستند اما کارکرد صفتی ندارند و در ساختمان فعل مجهول و ماضی بعید و التزامی و نقلی به کار می روند؛ مانند: آورده، فروخته، پرسیده.
-
@mitra-ism-rahmaniصفت های مفعولی را در ارتباط با اسم می توان به دو دسته تقسیم کرد:
- دسته ای که به طور کامل صفت هستند و می توانند به عنوان وابسته ی اسم در ساختمان گروه اسمی به کار روند؛ مانند:
( در ) گشوده ، ( پنجره ) بسته، ( پرچم ) برافراشته، ( دل ) سوخته، ( مرغ) مرده، ( سال ) گذشته، ( آدم ) خفته، ( نامه های ) رسیده، ( میوه ) گندیده، ( آدم ) فهمیده.
- واژه هایی که از نظر ساختمان صفت مفعولی هستند اما کارکرد صفتی ندارند و در ساختمان فعل مجهول و ماضی بعید و التزامی و نقلی به کار می روند؛ مانند: آورده، فروخته، پرسیده.
-
-
Morteza Khodaie داداش صفت مفعولی الان دردیو دوا نمیکنه که چون دنبال نقشیم نه نوع اسم
ولی مطالبت خیلی قشنگ بود .ممنون -
@mitra-ism-rahmani من بودم میگفتم دو جملس .
از گردش قرن ها پس افکند هستی
تو مشت درشت روزگار هستی
️ادبیاته دیگه...
اگر معلم خوبی ندارید براتون میپرسم؟Yazdan 1 در درس ۵ دوازدهم گفته است:
تو مشت درشت روزگار هستی
️ادبیاته دیگه...
اگر معلم خوبی ندارید براتون میپرسم؟همچنان که بنظرم این برداشت نقصی نداره
دوستان اگر ایرادی هست بگید لطفا -
Yazdan 1 در درس ۵ دوازدهم گفته است:
تو مشت درشت روزگار هستی
️ادبیاته دیگه...
دوستان اگر ایرادی هست بگید لطفاYazdan 1 بله دو جمله هست یکیش...... روزگاری که منظور روزگار هستیه یکیش هم .....پس افکند هست که از نظر ساختمان صفت مفعولی هست اما کارکرد صفتی ندارند و در ساختمان فعل به کار رفته
-
تو مشت درشت روزگار هستی
️ادبیاته دیگه...
دوستان اگر ایرادی هست بگید لطفاYazdan 1 در درس ۵ دوازدهم گفته است:
تو مشت درشت روزگار هستی
️ادبیاته دیگه...
دوستان اگر ایرادی هست بگید لطفااشکال نداره اما این کتاب چی میگه ؟؟؟
-
تو مشت درشت روزگار هستی
️ادبیاته دیگه...
دوستان اگر ایرادی هست بگید لطفااشکال نداره اما این کتاب چی میگه ؟؟؟
@mitra-ism-rahmani خیلی سبز هست ؟
-
Yazdan 1 بله دو جمله هست یکیش...... روزگاری که منظور روزگار هستیه یکیش هم .....پس افکند هست که از نظر ساختمان صفت مفعولی هست اما کارکرد صفتی ندارند و در ساختمان فعل به کار رفته
Yazdan 1 بله دو جمله هست یکیش...... روزگاری که منظور روزگار هستیه یکیش هم .....پس افکند هست که از نظر ساختمان صفت مفعولی هست اما کارکرد صفتی ندارند و در ساختمان فعل به کار رفته
من اصلا میگم چرا خودمونو اذیت کنیم
یه فعل حذف به قرینه بدیم بهش تمام