Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. خدمات تکمیلی
  3. جلسات رفع اشکال زیست
  4. آرشیو جلسات رفع اشکال زیست کنکور 1400
  5. جلسه نوزدهم رفع اشکال زیست:فصل 5 دوازدهم
  6. زیست ۱۲ فصل ۵
زیست ۱۲ فصل ۵
Fatemeh MalekianF
با سلام من چند تا سوال داشتم : ۱) توی مبحث چرخه کربس ؛ توی این چرخه +NAD و FAD حامل الکترون هستند یا +NADH + H و FADH۲ ... ؟ یکم قاطی کردم توی شکل مراحل گلیکولیز کنار +NAD نوشتم حامل الکترون ( طبق تدریس و توضیحات ) اما الان توی چرخه کربس توی کتاب نوشته : ( NADH و FADH۲ حامل الکترون اند. ) میخوام بدونم من اشتباه نوشتم توی شکل مراحل گلیکولیز یا باهم متفاوت اند ؟! ۲) ما چون توی فضای درونی میتوکندری دنا حلقوی و ریبوزوم داریم پس فرایندهای همانندسازی ، رونویسی ، ترجمه و تنظیم بیان ژن رو هم داریم...پس عملکرد آنزیم های اونا یعنی دنابسپاراز و رنابسپاراز رو هم داریم تا اینجا درست اما مگه فعالیت هیکاز رو هم نداریم ؟ آخه آقای موقاری‌ بهش اشاره نکردند اصلا ۳) توی پاراگراف دوم بحث تنظیم تنفس یاخته ای .. خط اول نوشته : ( یاخته های بدن ما به طور معمول از گلوکز و ذخیره قندی در کبد برای تامین انرژی استفاده میکنند. ) ~~> اینجا منظورش از ذخیره قندی در کبد گلیکوژن هست ؟
جلسه نوزدهم رفع اشکال زیست:فصل 5 دوازدهم
پایان جلسه 19
mehranmirzaeiM
مثل همیشه همگی عالی امیدورام براتون مفید بوده باشه بچه های کاظم از نوع قلمچیش فردا بترکونید @تجربیا
گزاره شناسی 21-24
mehranmirzaeiM
بسیاری از باکتری های دارای تخمیر لاکتیکی، منجر به فساد مواد غذایی می شوند. در تخمير الكلی برخلاف لاکتیکی، تولید محصول نهایی از پیرووات، طی دو مرحله انجام می شود. وجود شش ریشه همانند یاخته های نرم آکنه هوادار، از میزان وقوع تخمیر در برخی از گیاهان می کاهد. ایجاد جهش در ژن سازنده پروتئین های اکسید کننده مولکول های حامل الکترون، می تواند از تولید ATP بکاهد. @تجربیا با ذکر دلیل خود را در آغوش آزمون فردا قرار دهید (یا ایها الذین آمنوا به کاظم قلمچی..)
گزاره شناسی 17-20
mehranmirzaeiM
درستی یا نادرستی عبارات زیر را درباره راکیزه در یاخته های یوکاریوتی مشخص کنید. 17. فقط به طور مستقل از چرخه یاخته ای تقسیم می شود. 18. فقط در فضای بین دو غشای خود، پروتئین سازی می کند. 19. فقط یک جایگاه برای آغاز همانندسازی در آن وجود دارد. 20. غشای درونی نسبت به غشای بیرونی، فسفولیپید بیشتری دارد. @تجربیا با ذکر دلیل خود را سر کیف بیاورید ...(سر کیفی عزیز؟؟)
گزاره شناسی 13-16
mehranmirzaeiM
درستی یا نادرستی عبارات زیر را در ارتباط با تکمیل جمله زیر مشخص کنید. «در فرایند قند كافت، همه ترکیبات ............ .» 13. بدون فسفات در مراحل بعدی تجزیه گلوکز، تعدادی از کربنهای خود را از دست میدهند 14. دوفسفاته فاقد گروه فسفات بر روی کربن هایی هستند که با دو کربن مجاور پیوند اشتراکی دارند. 15. بدون فسفات بلافاصله منجر به گرفتن الکترون و پروتون توسط +NAD خواهند شد 16. دوفسفاته مستقیما منجر به ساخت ATP در سطح پیش ماده خواهند شد @تجربیا با ذکر دلیل به نفس تنبل مغز ، نه بگویید ...(جملات انگیزشی )
عوامل سرطان زا 😱
Fateme S 0F
واکنش رادیکال های ازاد با دنای حلقوی چه تاثیری توی افزایش یا کاهش کربن دی اکسید داره؟
گزاره شناسی 1-4
mehranmirzaeiM
1.در تنفس یاخته ای در انسان، قطعاً ضمن تجزیه گلوکز، تعدادی مولکول دارای انرژی ساخته می شود. 2.در تنفس یاخته ای در انسان، قطعاً با جذب پروتون توسط یونهای اکسید، مولکول آب تولید میشود. 3.در تنفس یاخته ای در انسان، قطعاً تولید نوعی ماده واکنش دهنده با آب، منجر به تغییر آرایش زیر واحدهای پروتئینی می شود. 4.با کاهش شدید اکسیژن رسانی به سلول های ماهیچه توأم، افزایش دفع یون های بی کربنات از طریق کلیه ها ممکن نیست. @تجربیا با ذکر دلیل در گزاره شناسی روح بنده را شاد کنید...
گزاره شناسی 5-8
mehranmirzaeiM
5.با کاهش شدید اکسیژن رسانی به سلول های ماهیچه توأم، انتقال الکترون به ترکیب دوکربنه جهت بازسازی +NAD ممکن نیست. 6.در یاخته هایی از بدن انسان که منجر به حرکت استخوان های بدن می شوند، پذیرنده نهایی الکترونهای حاصل از اکسایش مولکول های NADH، قطعا نوعی ماده آلی است. 7.در یاخته هایی از بدن انسان که در دفاع عليه عوامل بیگانه نقش دارند پذیرنده نهایی الکترونهای حاصل از اکسایش مولکول های NADH، قطعا نوعی ماده غیر آلی است. 8.در یوکاریوت ها، ساخته شدن ATP به روش اکسایشی همانند ساخته شدن ATP در سطح پیش ماده قطعاً در آنزیمی که حداقل یک جایگاه برداشت فسفات داشته باشد،صورت میگیرد. @تجربیا با ذکر دلیل وارد شوید.
گزاره شناسی 9-12
mehranmirzaeiM
درستی یا نادرستی عبارات زیر را در ارتباط با هر یاخته ای در بدن انسان که آنزیم مؤثر در آبکافت گلیکوژن را تولید می کند،مشخص کنید. 9. تحت تأثیر یکی از هورمون های لوزالمعده، گلوکز را وارد رگ خونی می کند. 10. گلوکز مورد نیاز خود را فقط از رگ هایی با خون روشن دریافت می کند. 11. آبکافت گلیکوژن را در فضای سیتوپلاسم ياخته انجام میدهد. 12. اولین واکنش تنفس یاخته ای را در میان یاخته آغاز می کند. @تجربیا با ذکر دلیل در بدن خود تخمیر الکلی را به راه بیاندازید...
خارج از رفع اشکال
hannaneh SefıdgarH
سلام ب همگی میخواستم یه موضوع غیر از رفع اشکال بپرسم اینکه زیست رو هر روز می‌خونید من تو تابستون خوندم و بعد ها هم چند بار خوندم ولی میخواستم برنامه ریزی کنم دوباره بخونم ولی نمی‌دونم چطوری ممنون میشم راهنمایی کنید
ATP، گیرنده انرژی یا آزادکننده انرژی؟
ابوالفضل حسینیا
سلام خسته نباشید ما میدونیم که مولکول ATP دارای پیوند های پر انرژی هستش، و با شکستن این پیوند ها انرژی برای ما آزاد میشه، میخواستم بدونم ازونجا که شکستن پیوند خودش فرایندی گرما گیر هستش پس برای شکستن پیوند های ATP هم انرژی نیازه،اما ما میگیم که ATP با شکسته شدن پیوندش برای ما انرژی آزاد میکنه و حس میکنم که یکم گیج شدم. آیا برایند انرژی های گرفته شده و داده شده مثبته؟ یا دلیلی دیگر داره؟ و ایا میتونه به این مرتبط باشه که چون ATP سطح انرژی بالا تری نسبت به ADP داره پس واکنش تبدیل ATP به ADP خود به خود انجام میشه؟
زیست شناسی آبی قلمچی
چیچکچ
Topic thumbnail image
با چه منطقی این سوال رو حل کنم؟-_-
Fateme S 0F
در گیاه سس ،از تغیر یک ترکیب ......کربنه دو فسفاته تا تولید مولکولی پنج کربنه ،......Co2و ......نوع مولکول سه کربنه تولید میشود. ۱)شش.۳.۳ ۲)شش.۲.۴ ۳)سه‌۲.۲ ۴)سه.۱.۲ اولی تو گلیکولیز رو میگه اخه هم ترکیب سه کربنه دو فسفاته داریم هم ۶ کربنه دو فسفاته حالا اینو بیخیال اصلا تو گلیکولیز که Co2تولید نمیشه پس باید با عدد ها جواب رو پیدا کرد حالا مولکول ۵ کربنه تو کربس تولید میشه یه دونه Co2تو اکسایش پیروات تولید میشه و چون دوتا پیروات داریم میشه دوتا تو چرخه کربس هم تا تولید مولکول ۵ کربنه فقط یه دونه تولید میشه و اونم چون دوتا چرخه کربس داریم میشه دوتا در نهایت به این میرسیم که گزینه دو جوابه ولی پاسخنامه میگه اشتباهه من گیج شدم اصلا این سوال کل زیست خوندنمو زیر سوال برده نمیفهممش و تازه واسه مشخص کردنه تعداد نوع مولکول های سه کربنه باید از فرکتوز فسفاته شروع کرد یا اسید دو فسفاته ؟؟؟؟؟؟؟ کمک پلیز
شروع جلسه 19
mehranmirzaeiM
به نام خدا باسلام خدمت همه ی آلایی های عزیز امیدوارم حالتون خوب باشه بریم این فصل مهم رو برای بار دوم رفع اشکال و گزاره شناسی کنیم ...(خیلی مهمه فصلش) امیدورام براتون مفید باشه ... پ.ن:شرکت در گزاره شناسی بر هر انسانی واجب است. @تجربیا
زیست
چیچکچ
Topic thumbnail image

زیست ۱۲ فصل ۵

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده جلسه نوزدهم رفع اشکال زیست:فصل 5 دوازدهم
@جلال موقاری@دانش آموزانکنکور تجربینظام جدید@تجربی
7 دیدگاه‌ها 5 کاربران 297 بازدیدها
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • Fatemeh MalekianF آفلاین
    Fatemeh MalekianF آفلاین
    Fatemeh Malekian
    دانش آموزان آلاء
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط Fatemeh Malekian انجام شده

با سلام
    من چند تا سوال داشتم :

۱) توی مبحث چرخه کربس ؛ توی این چرخه +NAD و FAD حامل الکترون هستند
    یا +NADH + H و FADH۲ ... ؟
    یکم قاطی کردم
    توی شکل مراحل گلیکولیز کنار +NAD نوشتم حامل الکترون ( طبق تدریس و توضیحات ) اما الان توی چرخه کربس توی کتاب نوشته : ( NADH و FADH۲ حامل الکترون اند. )
    میخوام بدونم من اشتباه نوشتم توی شکل مراحل گلیکولیز یا باهم متفاوت اند ؟!

۲) ما چون توی فضای درونی میتوکندری دنا حلقوی و ریبوزوم داریم پس فرایندهای همانندسازی ، رونویسی ، ترجمه و تنظیم بیان ژن رو هم داریم...پس عملکرد آنزیم های اونا یعنی دنابسپاراز و رنابسپاراز رو هم داریم
    تا اینجا درست
    اما مگه فعالیت هیکاز رو هم نداریم ؟
    آخه آقای موقاری‌ بهش اشاره نکردند اصلا

۳) توی پاراگراف دوم بحث تنظیم تنفس یاخته ای .. خط اول نوشته : ( یاخته های بدن ما به طور معمول از گلوکز و ذخیره قندی در کبد برای تامین انرژی استفاده میکنند. ) ~~> اینجا منظورش از ذخیره قندی در کبد گلیکوژن هست ؟

BioB 1 پاسخ آخرین پاسخ
    0
    • Fatemeh MalekianF Fatemeh Malekian

با سلام
      من چند تا سوال داشتم :

یکم قاطی کردم
      توی شکل مراحل گلیکولیز کنار +NAD نوشتم حامل الکترون ( طبق تدریس و توضیحات ) اما الان توی چرخه کربس توی کتاب نوشته : ( NADH و FADH۲ حامل الکترون اند. )

۲) ما چون توی فضای درونی میتوکندری دنا حلقوی و ریبوزوم داریم پس فرایندهای همانندسازی ، رونویسی ، ترجمه و تنظیم بیان ژن رو هم داریم...پس عملکرد آنزیم های اونا یعنی دنابسپاراز و رنابسپاراز رو هم داریم
      تا اینجا درست

۳) توی پاراگراف دوم بحث تنظیم تنفس یاخته ای .. خط اول نوشته : ( یاخته های بدن ما به طور معمول از گلوکز و ذخیره قندی در کبد برای تامین انرژی استفاده میکنند. ) ~~> اینجا منظورش از ذخیره قندی در کبد گلیکوژن هست ؟

BioB آفلاین
      BioB آفلاین
      Bio
      نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

Fatemeh Malekian در زیست ۱۲ فصل ۵ گفته است:

با سلام
      من چند تا سوال داشتم :

یکم قاطی کردم

تا اینجا درست

1.NADH و FADH2 حمال الکترون هستن
      2.هلیکاز همفعالیت داره
      3.بله منظور گلیکوژنه

Fatemeh MalekianF چیچکچ 2 پاسخ آخرین پاسخ
      1
      • BioB Bio

با سلام
        من چند تا سوال داشتم :

یکم قاطی کردم

تا اینجا درست

2.هلیکاز همفعالیت داره
        3.بله منظور گلیکوژنه

Fatemeh MalekianF آفلاین
        Fatemeh MalekianF آفلاین
        Fatemeh Malekian
        دانش آموزان آلاء

Bio ممنونم

1 پاسخ آخرین پاسخ
        1
        • BioB Bio

با سلام
          من چند تا سوال داشتم :

یکم قاطی کردم

تا اینجا درست

2.هلیکاز همفعالیت داره
          3.بله منظور گلیکوژنه

چیچکچ آفلاین
          چیچکچ آفلاین
          چیچک

Bio منم به NADH ,FADH2 حمال الکترون میگم 😄

1 پاسخ آخرین پاسخ
          0
          • Maryam ChopanM آفلاین
            Maryam ChopanM آفلاین
            Maryam Chopan
            دانش آموزان آلاء

سلام خسته نباشین

توی گلبول قرمز تخمیر لاکتیکی داریم ؟

ممنون میشم اگه پاسخ بدین

شهیده shش چیچکچ 2 پاسخ آخرین پاسخ
            0
            • Maryam ChopanM Maryam Chopan

سلام خسته نباشین

ممنون میشم اگه پاسخ بدین

شهیده shش آفلاین
              شهیده shش آفلاین
              شهیده sh
              فارغ التحصیلان آلاء

Maryam Chopan بله . گلبول قرمز بالغ چون میتوکندری نداره برای تامین انرژی تخمیر لاکتیکی انجام میده .

یا طبیب من لا طبیب له

1 پاسخ آخرین پاسخ
              0
              • Maryam ChopanM Maryam Chopan

سلام خسته نباشین

ممنون میشم اگه پاسخ بدین

چیچکچ آفلاین
                چیچکچ آفلاین
                چیچک

Maryam Chopan سلام بله طبق آخرین جلسه رفع اشکال من اینو فهمیدم که برا کنکورمون فقط دو نوع یاخته در بدن تخمیر لاکتیکی دارن
                ۱.گلبول قرمز بالغ
                ۲.یاخته ماهیچه‌ای

1 پاسخ آخرین پاسخ
                1
                پاسخ
                • پاسخ به عنوان موضوع
                وارد شوید تا پست بفرستید
                • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
                • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
                • بیشترین رای ها

• درون آمدن

• برای جستجو وارد شوید و یا ثبت نام کنید