مفهوم
-
سلام دوستان
مفهوم این بیت چیه؟%(#0000ff)[سر به سریر سلطنت بنده فرو نیاورد،،،گر به توانگری رسد نوبتی از گداییت]
-
S Sara_R marked this topic as a question on
-
سلام ...هیچ بنده ای طالب تاج و تخت پادشاهی نخواهد بود، اگر فقط یک بار بندگی تورو بکنه . زیرا که یک نظر از تو به گدایان (بندگان)، آنان را از پادشاه نیز توانگرتر میکند. :///
-
سلام ...هیچ بنده ای طالب تاج و تخت پادشاهی نخواهد بود، اگر فقط یک بار بندگی تورو بکنه . زیرا که یک نظر از تو به گدایان (بندگان)، آنان را از پادشاه نیز توانگرتر میکند. :///
haniye -y- در مفهوم گفته است:
سلام.
بحث طالب بودن اینجا مطرح نیست بلکه بحث بنده و غلام بودنه.
میگه که بنده سرش رو در برابر تخت پادشاهی فرو نمیاره و تعظیم نمیکنه اگه از یه بار گداییت رو انجام دادن، به توانگری برسه.
حالا برای من عجیبه که چرا سعدی «گَر» رو استفاده کرده درحالی که با این معنی «چون» کار ما رو راحتتر میکرد. ولی خب انگار واقعا معنی همینه... -
S Sara_R marked this topic as a regular topic on
-
سلام.
میگه که بنده سرش رو در برابر تخت پادشاهی فرو نمیاره و تعظیم نمیکنه اگه از یه بار گداییت رو انجام دادن، به توانگری برسه.
حالا برای من عجیبه که چرا سعدی «گَر» رو استفاده کرده درحالی که با این معنی «چون» کار ما رو راحتتر میکرد. ولی خب انگار واقعا معنی همینه...@danial-hosseiny ممنونم🌸
فقط مصراع دوم رو نفهمیدم چی شد
بنده از گدایی کردن از پادشاه به توانگری میرسه؟ -
haniye -y- ممنونم🌸
-
@danial-hosseiny ممنونم🌸
فقط مصراع دوم رو نفهمیدم چی شد
بنده از گدایی کردن از پادشاه به توانگری میرسه؟ -
سلام.
حالا برای من عجیبه که چرا سعدی «گَر» رو استفاده کرده درحالی که با این معنی «چون» کار ما رو راحتتر میکرد. ولی خب انگار واقعا معنی همینه...@danial-hosseiny در مفهوم گفته است:
حالا برای من عجیبه که چرا سعدی «گَر» رو استفاده کرده درحالی که با این معنی «چون» کار ما رو راحتتر میکرد. ولی خب انگار واقعا معنی همینه...
عجیب نیست اتفاقاً هنرمندانه است.برای موسیقی شعر. مصرع اول تکرار واج (س) و مصرع دوم تکرار واج (گ):[گر/توانگر/گدا]
-
@danial-hosseiny در مفهوم گفته است:
حالا برای من عجیبه که چرا سعدی «گَر» رو استفاده کرده درحالی که با این معنی «چون» کار ما رو راحتتر میکرد. ولی خب انگار واقعا معنی همینه...
عجیب نیست اتفاقاً هنرمندانه است.برای موسیقی شعر. مصرع اول تکرار واج (س) و مصرع دوم تکرار واج (گ):[گر/توانگر/گدا]
@Amin-Forouzan
درمورد واجآرایی درسته. منم اصن کی باشم که بخوام به سعدی ایراد بگیرم😅
برام سؤال شده بود که الآن با توضیحت حل شد.
چون مصرع دوم دلیل جملهٔ اول بود، به نظرم «چون» منطقیتر میومد.
ولی خب در این صورت ما صرفا باید برای معنی مصرعها رو جابجا کنیم. در صورت آوردن «چون»، معنی مثل روتین بود، ولی الآن با آوردن «گَر» واجآرایی داریم و مصرعها رو باید جابجا کنیم.
حرفتم کاملا درسته♥ -
@Amin-Forouzan
درمورد واجآرایی درسته. منم اصن کی باشم که بخوام به سعدی ایراد بگیرم😅
برام سؤال شده بود که الآن با توضیحت حل شد.
چون مصرع دوم دلیل جملهٔ اول بود، به نظرم «چون» منطقیتر میومد.
ولی خب در این صورت ما صرفا باید برای معنی مصرعها رو جابجا کنیم. در صورت آوردن «چون»، معنی مثل روتین بود، ولی الآن با آوردن «گَر» واجآرایی داریم و مصرعها رو باید جابجا کنیم.
حرفتم کاملا درسته♥@danial-hosseiny در مفهوم گفته است:
@Amin-Forouzan
درمورد واجآرایی درسته. منم اصن کی باشم که بخوام به سعدی ایراد بگیرم😅ایراد گیری ای که از اول نبوده. می دونم برادر 💙
خیلی وقتا خودمم که یه غزل می خونم کلی چیزای جایگزین میاد تو ذهنم. ولی بعد، غزل رو نه فقط با چشم که با صدای بلند می خونم واسه خودم. می بینم که وقتی بلند بخونی کلمات رو و با گوش بشنوی چه نوای دلنشینی داره همون غزل. و می فهمم شیخ و خواجه شیراز بی دلیل این کلمات رو انتخاب نکردهاند. حتی به زیبایی قرائت و موسیقی کلام هم توجه داشته اند. تازه اون لحظه از شعرشون، فارغ از معنی بیشتر لذت می برم و درک می کنم چرا شعرشون در تاریخ ماندگار شده ... -
Sara_R
:«اگر بنده یک بار از گدایی کردن تو به توانگری برسد (مصرع ۲)، دیگر در برابر تخت و تاج پادشاهی تعظیم نمی کند(مصرع ۱)».- شعر خطاب به معشوق (=تو) هست
- گدایی کردن معشوق=در خدمت معشوق بودن
@Amin-Forouzan ممنونم🌸🌸
-
S Sara_R marked this topic as a question on
-
S Sara_R has marked this topic as solved on
-
S Sara_R این تاپیک را در ارجاع داد