هرچی تو دلته بریز بیرون 5
-
@roghayeh-eftekhari هوووممممم
جالبه
ولی خب بحث داره
جالبه بدونی، یکی از راه های اثبات خدا همینه
یه برهانی هست، برهان شرطبندی پاسکال بهش میگن
میگه که اگر تو بخوای سر وجود یا عدم وجود خدا شرط ببندی، بهتره که روی وجود خدا شرط ببندی
استدلالشم دقیقا همینه
از اینم گذشته، یه روایتیم هست از امام رضا علیه السلام که به یه نفر همینطور جواب میده
یعنی میگه فرض کن ماها بر فرض محال اشتباه میگیم، ولی اگر فقط یک درصد تو بخوای بگی خدا وجود داره، اگر اون یک درصد محقق بشه، اونوقت پای تو گیره هاااا -
@roghayeh-eftekhari ببخشید واقعا
لطف کردی
اگه میخوای بزار فردا، زحمت نشه -
ما میخواستیم به این نکته بپردازیم که این آقای آدام اسمیت توی کشتی به به جواب سوال های اساسی و بنیادیش برسه آیا جواب اون سوال های اساسی و بنیادی در زندگی روزمره اون تاثیری هم داره؟
قطعا خواهید گفت بله بسیار تاثیر گذاره کسی که با یه بینش باز میفهمه که از کجا اومده به کجا میره و خودش تو این مدت کوتا چه نقشی رو باید ایفا کنه؟ ابهام تو زندگیش نباشه
ابهام واقعاچالش برانگیزه و حال آدمو بد میکنه وقتی آدم از سرنوشت خودش اطلاع نداشته باشه و یا خودش رو بزنه به یه راهی که به سوالا توجه نکنه
واقعا چیزی که گفتم حقیقت داره افرادی خودشون از کشتی میندازن بیرون انسان هایی که ایقدر غرق این شدن که اصلا من برای چی اومدم؟ تو دنیا اینایی که میمیرن چی میشن؟ و متاسفانه وقتی جواب سوالاشون رو پیدا نمیکنن اغدام به یه خودکشی می کنن تا از شر این سوالات و این عذاب و فشار این سوالات راحت شن
اگر بخوایم یه مثال دیگه بزنیم اینطور میشه که
شما وقتی یک کتاب رو باز میکنی اگه به صورت رندوم از هر صفحه اش یه جمله بخونی یه جمله کامل معنی دار بخونی خیلی تفاوت داره با اینکه کسی که کتاب رو از اول تا آخر میخونه و میتونه برای شما توضیح بده این کتاب چی بوده؟ نویسنده این کتاب کیه؟ و دنبال چه هدفی بوده و چطور به هدفش از نوشتن این کتاب رسیده؟
حالا فرق فیلسوف با بقیه کسایی که وارد علوم دیگه ای غیر فلسفه میشن همینه
کسایی که وارد علوم دیگه میشن مثل اینکه یک صفحه ای رو رندوم از یه کتابی باز کنی و جملات و سطر ها رو از یک صفحه بخونی علوم اینطور هستن
شیمی ، فیزیک ، زیست و... هرکدوم به بخشی از هرگوشه این جهان می پردازن اما فیلسوف چکار میکنه
فیلسوف میاد نگاه کلی میکنه به تو میگه که کتاب عالم نوشته کی هست از کجا شروع شد به کجا ختم شد نمیگیم همه فیلسوف ها قطعا به جواب های درستی رسیدن
حالا به یه فیلسوف ربطی نداره که مثلا در صفحه ۳۰ کتاب چی گفته مثلا اگه فیلسوف اگر جزئی بشه و وارد این قضیه بشه که آب مثلا در دمایی ۱۰۰ درجه می جوشه اصلا این ربطی به فیلسوف نداره
فیلسوف مثل کسیه که یه چکیده از یه کتاب میگه خوندن صفحات کار علوم دیگه است@roghayeh-eftekhari
-
@roghayeh-eftekhari
-
@infinitie-a الان چیو ببخشم؟
نه تعارف نکن دیگه
هوم نه من مشکلی ندارم اما اگه میخوای برو من مینویسمش میرم
یه ۱۵ دقیقه دگه ازش مونده همینو بنویسم تمومه اما اگه خسته ای برو مزاحمت نمیشم@roghayeh-eftekhari عمرا برم اگه اینطوره
نمیدونستم میخوای ویس رو تایپ کنی
و الا عمرا نمیگفتم، فکر کردم خلاصه ی خودت یا چیزیه -
@roghayeh-eftekhari اصن نفمیدم چی شد فک کن خوابم برد
-
@masoumeh-shokrollahi گل بهشتیییییییی
چی شدی یهو -
@roghayeh-eftekhari بدم میاد ازش🥲
-
@masoumeh-shokrollahi بیا نگا کن
میگیم پیر شدی قبول نمیکنی -