هرچی تو دلته بریز بیرون 5
-
@Hamid-s
بفرمائید@danial-hosseiny
یه سوال تو ادبیات بود
اینکه شعر منثور چطور شعری هست
و تفاوتش با نثر شاعرانه چیه
برای هر کدوم میتونید برام مثال بزنید؟
البته سوالم خارج از کنکوره و درس دانشگاهم هست گفتم شاید شما تخصص داشته باشید -
@Hamid-s واسه کودک... سخت شد
قبل از هر چیزی، بنظرم تقریبا همه اثر های میازاکی(سیرویس تحویل کیکی، شهر اشباح، قلعه متحرک هاول، نائوشیکا از دره باد، پونیو و کلا آثار شناخته شده ایشون) مضامین قشنگی دارن و برای بچها تو هر سنی مناسبن
فرهنگ ما با ژاپن علی رغم شباهت هاش(از نظر آسیایی بودن) تفاوت های خیلی زیادی هم دارن(خب ایران سال های زیادی هست که خیلی نسبت به مذهب پایبنده و تو همه جا میشه اسلامو دید)
برای همین انیمه هایی که مثلا تو ژاپن درجه سنی ۱۳ سال میگیرن و از تلویزیون خودشون پخش میشه، والدین ایرانی اون موضوعات رو مناسب یه بچه زیر ۱۸ نمیدونن
و خیلی هم از سانسور بدم میاد و واقعا دوست ندارم بگم فلان انیمه رو ببینید ولی سانسور شده
خودمم نمیدونم بچهای الان چجور چیزایی میبینن و کشت کشتار براشون عادی هست یا نه؟
ولی درکل، برای بچهای زیر ۱۴ پیشنهاد خودم فقط انیمه های ورزشی هست
مفاهیم انیمه های ورزشی، مثل ۹۰ درصد انیمه های محبوب دیگه، اصولا به ارزش «تلاش» اشاره میکنن و میگن که «جوینده یابنده است»
چندتا از بهترینهاش ایناست(ترجمه فارسی شون نوشتم):
۱- آبشار سرنوشت
۲-کاپیتان سوباسا
۳-والیبالیست ها
۴-دوچرخه سواران کوهستان
۵-تنیس بازان(یا یه همچین اسمی...)
(این یکی هارو خودم ندیدم و از محتوی شون مطمعا نیستم، ولی توی ژانر ورزشی ان):
۱-هاجیمه نو ایپو(راحع به بوکسه)
۲- بسکتبال کوکورو
۳- اسلم دانک(بسکتبالی)
اگه بخوایم چنددرجه از اینا بریم بالاتر، وارد انیمه هایی میشیم که اکثرا محتوی کودکانه ندارن، و حاوی خشونت هم نیستن(یه طیف وسیعی شون، پارتاگونیست نوجوان دارن)
اینا اکثرا درجه سنی ۱۳ میگیرن
خودم زیاد تماشا نکردمو خب بنظرم توی جامعه ما، برای فرد زیر ۱۶ زیاد مناسب نیستن اکثرا
۱- کاگویا ساما(دبیرستانی و رمانتیکه، راجع به قشنگ دبیرستانی، مفهوم خاصی رو به مخاطب نمیرسونه)
۲- کومی-سان نمیتونه ارتباط برقرار کنه(انیمه اش رو ندیدم، ولی مانگاش خیلی خوب بود، اینم مفهوم خاصی رو به مخاطب نمیرسونه)
۳- وایولت اورگاردن(رمانتیکه تقریبا، راجع به عشق هست، و مسلما نمیشه با آثار فاخر ادبیات درباره عشق مقایسه شون کرد)
چندتا دیگه هم هستن که برای همین سن مناسبن، ولی اکثرا حاوی یکم خشونت و خون و خونریزی هستن، اینا خیلیییی زیادن و محبوب ترین انیمه های جهان هم اکثرا توی این دسته هستن، خیلیا شون مفاهیم فوق العاده ای رو به مخاطب میرسونه که شاید تا آخر عمرش باهاش باشه، و چون گفتید کودکان، دیگه برای این دسته لیست بندی نمیکنم
البته بنظرم انیمه ناروتو(با ۷۵۰ قسمت) برای سنین ۱۰ به بالا هم مناسبه
انیمه شیطان کش هم اگه از نظر خشونت بنظرتون ایرادی نداشته باشه، بازم برای ۱۰ به بالا مناسبه(بیشتر فندوم این انیمه کودک هستن)ببخشید طولانی شد، خودم چون دوسالی هست که درگیر کنکورم، یه لیست بلند بالا از انیمه هایی که دلم میخواد تماشا کنم دارم و اینا رو از روی تجربه ام تا اینجا گفتم
امیداورم مفید باشع️
-
Akito
خیلی ممنونم از وقتی که گذاشتی
پیامت رو سیو کردم که تو دفترم بنویسم اسم اینارو و نگاه کنم@Hamid-s خواهش میکنم
️
-
به محض اینکه رفتم دانشگاه از شر این کانال تلگرامی «مدیکال استوز» راحت میشم
همین یه سالم زوری بخاطر اخبار تحملشون کردم
اه اه اه
آدم فخر فروش باشه یه چیزی، اینکه همزمان با فخر فروشی و قمپوز در کردن و منت گذاشتن، ادعات بشه فروتن هم هستی؟؟ حالمو بهم میزنن -
کاش اینجا تلگرام بود میشد پیاممو پین کنم
این پست پاک شده! -
بچههای یازدهمی، من تا ساعت دوازده بیدارم. اگر سؤالی بود تا اون ساعت بپرسید تا بتونم جواب بدم.
و حتما، حتما، حتما نمونه سؤال و نمونه امتحان ببینید و حل کنید.@danial-hosseiny در هرچی تو دلته بریز بیرون 5 گفته است:
بچههای یازدهمی، من تا ساعت دوازده بیدارم. اگر سؤالی بود تا اون ساعت بپرسید تا بتونم جواب بدم.
و حتما، حتما، حتما نمونه سؤال و نمونه امتحان ببینید و حل کنید. -
@danial-hosseiny
یه سوال تو ادبیات بود
اینکه شعر منثور چطور شعری هست
و تفاوتش با نثر شاعرانه چیه
برای هر کدوم میتونید برام مثال بزنید؟
البته سوالم خارج از کنکوره و درس دانشگاهم هست گفتم شاید شما تخصص داشته باشید@Hamid-s
تا جایی که من مطالعه دارم، شعر منثور همون شعر سپید یا شاملویی میشه.
شعر شاملویی از وزن ادبیاتی کلاسیک پیروی نمیکنه ولی وزن موسیقایی داره. یعنی به اون پایبند نیست اما باز وزن داره.
نیما میاد توی شعر خودش وزن رو خرد میکنه و قافیه رو تغییر میده. میگیم شعر نیمایی وزن داره ولی قافیه نداره.
اما شاملو در شعر سپید یا منثور میاد از این قائده هم جلوتر میره. اگه اشتباه نکنم، تحت تاثیر از ادبیات فرانسه هم هست این اتفاق.
که مثلا اشعار شاملو رو بخونین متوجه میشین... و حتی ترجمههاش رو.
مثلا مرگ نازلی یکی از اشعار سپید شاملوئه. وزن کلاسیک و حتی نیمایی نداره ولی موسیقی آهنگین داره.
که بعد از اون میان شعر موج نو رو میسازن که دیگه نه وزن داره نه هیچی. سر دم دارانش میشن بیژن الهی و غیره و ذلک...
حالا فکر میکنم که این نثر شاعرانه، اینجوری باهاش رفتار میشه که انگار همون شعر بوده ولی به حالت نثر نوشته شده و بدون تقطیع بوده. بعد اومدیم نثر رو بریدیم، نثرمون تبدیل شده به شعر.
...
ولی اینو بگم من واقعا منابعی که اینا رو دقیق و مفصل توضیح داده باشه و ساختاراشون رو حل و فصل کرده باشه ندیدم. چونکه این ادبیات هم سابقهٔ چندانی نداره، اونقدرا هم مورد اقبال نبوده همیشه سرش دعوا بوده. کلاسیکپسندهامون خیلی همیشه یقهٔ ادبیات مدرنمون رو گرفتن.
ولی باز اینا رو تا این حد من اطلاعات دارم و مطالعه کردم. امیدوارم که کمکی بکنه. -
امروز استادمون گفتن که قرارمون یک سال ادامهی روند فعالیت این گروه بوده
با توجه به شروع دورهی جدید
با اجازتون طی چند روز آینده گروه رو ترک میکنم.
من که دیر رسیدم ولی با خوندن این پیام با تمام وجود ناراحت شدم...واکنش بچه ها اینا بود:
بچه ها: استاد خیلی ممنون که یک سال بودین
خیلی دوست داشتیم بازم باشید
ولی میدونیم سرتون شلوغه برا همین اصرار نمیکنیم
(تعارف نبود...واقعا تو دلمونم عین تک تک همین جملات بود...چون فعالیتشون تو اون گروه و بی مزد و منت جوابمون رو دادن زمان زیادی هم ازشون میگرفت ؛میدونستیمم سرشون شلوغه و هیچ توقعی برای موندن نداشتیم...چون سود مادی ای هم براشون نداره...صرفا دوست داشتیم که باشن...از اون تمایلات واقعی به یه اتفاق که دلیل منطقی ای تو دنیای مادی براش پیدا نمیشه...)
استاد بعد از چندساعت جواب داده بودن: ضمن عذرخواهی بابت حذف پیام های غلو آمیز و تشکر بابت اظهار لطف همه دوستان.
ان شاءالله بعد از جمع بندی نتایج ارزیابی گروه، در مورد نحوه ادامه کارش تصمیم میگیریم. حضور حقیر هم اگر واقعا فکر میکنید نیازه به روی چشم گروه رو ترک نمیکنم.
ماها: ذوق بیشتر و بیشتر ولی خیلیامون واسه شلوغ نشدن گروه تشکر نکردیم و به همون چند تا تشکر بچه ها اکتفا کردیم...
پن:
وسط این همه دغدغه و فکر و خیال و آدمایی که صرفا خودشون براشون مهمن
بودن همچین آدمایی که از نزدیک هم دیدمشون و میدونم ادا درنمیارن
واقعا حالمو خوب میکنه( : -
@Hamid-s
تا جایی که من مطالعه دارم، شعر منثور همون شعر سپید یا شاملویی میشه.
شعر شاملویی از وزن ادبیاتی کلاسیک پیروی نمیکنه ولی وزن موسیقایی داره. یعنی به اون پایبند نیست اما باز وزن داره.
نیما میاد توی شعر خودش وزن رو خرد میکنه و قافیه رو تغییر میده. میگیم شعر نیمایی وزن داره ولی قافیه نداره.
اما شاملو در شعر سپید یا منثور میاد از این قائده هم جلوتر میره. اگه اشتباه نکنم، تحت تاثیر از ادبیات فرانسه هم هست این اتفاق.
که مثلا اشعار شاملو رو بخونین متوجه میشین... و حتی ترجمههاش رو.
مثلا مرگ نازلی یکی از اشعار سپید شاملوئه. وزن کلاسیک و حتی نیمایی نداره ولی موسیقی آهنگین داره.
که بعد از اون میان شعر موج نو رو میسازن که دیگه نه وزن داره نه هیچی. سر دم دارانش میشن بیژن الهی و غیره و ذلک...
حالا فکر میکنم که این نثر شاعرانه، اینجوری باهاش رفتار میشه که انگار همون شعر بوده ولی به حالت نثر نوشته شده و بدون تقطیع بوده. بعد اومدیم نثر رو بریدیم، نثرمون تبدیل شده به شعر.
...
ولی اینو بگم من واقعا منابعی که اینا رو دقیق و مفصل توضیح داده باشه و ساختاراشون رو حل و فصل کرده باشه ندیدم. چونکه این ادبیات هم سابقهٔ چندانی نداره، اونقدرا هم مورد اقبال نبوده همیشه سرش دعوا بوده. کلاسیکپسندهامون خیلی همیشه یقهٔ ادبیات مدرنمون رو گرفتن.
ولی باز اینا رو تا این حد من اطلاعات دارم و مطالعه کردم. امیدوارم که کمکی بکنه.@danial-hosseiny
ممنون از راهنمایی ها
-
طرف استاد دانشگاهه...
تهران...
و اون حجم از تواضع...
اینا دلیل بر غرور نیست...ولی خب یه عده به قول مامانم تا به یه جایی میرسن دیگه غرور و تکبرشون سر به فلک میکشه...
وجود این مدل آدما بهم حس خوب میده... -
دعای بیکسان را میخرد آخر خدا یک شب...
-
@Hamid-s
قربانت -
این پست پاک شده!
-
دانشگاهشونم یادم رفته بودم
علامه طباطبایی
️