Skip to content

زیست شناسی

مرتبط با درس زیست شناسی- دوره های مختلف

10.5k موضوع ها 139.9k دیدگاه‌ها

زیر دسته‌بندی‌

• 34 موضوع ها
    284 دیدگاه‌ها
    N
    [image: 1697317581830-screenshot_20231015_002824_samsung-notes.jpg] خب دوستان در این ص هم باز کلی نکته هست😂 که طراح میتونه ازش سوال طرح کنه ... اولش که با چرا و چگونه سوال پرسیده ، هرکدوم رو اگه قسمت سوالیش رو حذف کنید ، به صورت خبری درمیاد که همشون نکته حساب میشن و طراح میتونه از اینا استفاده کنه ! یا میتونه بگه زیست شناسان به دنبال چرایی فلان چیز هستن یا دنبال چگونگی فلان چیز هستن ... بازهم میگم قیدها خیلی مهم هستن ! هرکدوم از اونایی که دورشون خط کشیدم یا هایلایت کردم ، کوچکترین تغییری داشته باشن ، کل حمله غلط میشه مثلا بگید این جمله درسته یا غلطه : امروزه بسیاری از بیماری ها مثل بیماری افزایش فشار خون که حدود صدسال پیش منجر به مرگ می‌شدند ، متوقف شده اند
  • اختصاصی بودن کانال های سراسری

منتقل شده دهم یازدهم گوارش
    7
    0 رای ها
    7 دیدگاه‌ها
    499 بازدیدها
    nima HN
    @masood-khadmloo در اختصاصی بودن کانال های سراسری گفته است: سلام بچه ها تو دهم فصل دوم ک میگه روش ورود گلوکز و اغلب امینواسید ها از روش هم انتقالی با کمک سدیم هست که یعنی پشت سر سدیمه راه میفتن میرن داخل یاخته پوششی روده سدیم از طریق انتشار تسهیل شده میره داخل ک یعنی از طریق پروتئین سراسری پروتئین های سراسری هم ی ویژگی شون اختصاصی بودنه که مثالش تو یازدهم کانال های دریچه دار سدیمی و پتاسیمی هست اما تو هم انتقالی از پروتئینی ک برای سدیم اختصاصی شده گلوکز. و امینواسید هم میگذره در حالی ک بخاطر این ویژگی اختصاصی بودن کانال نباید بگذره پس کانال های سراسری اختصاصی هستن یا نه اخرش ؟ بله میشه گفت کانال های سراسری، اختصاصی عمل می‌کنند. می‌دونید که کانال ها، پروتئین های سراسری هستند که انتشار تسهیل شده رو انجام میدن اگه جایی گفت کانال های پروتئینی (از پروتئین های سراسری) اختصاصی عمل می‌کنند، باید درست بگیرید ولی اگه گفت کانال های پروتئینی کاملا اختصاصی عمل می‌کنند باید غلط بگیرید تو زیست دوم دبیرستان آورده شده مولکول های آب و بعضی از مولکول های کوچک هم از فضای بین فسفولیپید ها و هم از کانال های پروتئینی عبور میکنند‌. بنابراین قید کاملا عبارت رو غلط میکنه مثلا پروتئین های موثر در انتقال فعال هم اختصاصی عمل می‌کنند. پمپ سدیم پتاسیم، فقط سدیم و پتاسیم رو منتقل میکنه و پروتئین هم انتقالی سدیم گلوکز، فقط سدیم و گلوکز رو منتقل میکنه
  • آزمایش چهارم گریفیت

منتقل شده
    1
    0 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    33 بازدیدها
    IIAIII
    طبق جمله زیر، چرا گروهی از باکتری های بدون پوشینه، نمی توانند ماده وراثتی رو دریافت کنند؟ « در مرحله چهارم چون همه باکتری های بدون کپسول نمی توانند ماده وراثتی را دریافت کنند و کپسول بسازند. بعضی ها همانطور که بدون کپسول باقی می‌مانند»
  • تورق دوازدهم

منتقل شده
    2
    2 رای ها
    2 دیدگاه‌ها
    47 بازدیدها
    MonoM
    @ادمین
  • پروتئین

منتقل شده
    3
    0 رای ها
    3 دیدگاه‌ها
    49 بازدیدها
    Mb MbM
    ببینید کتاب مطرح کرده آمینواسید های مختلفی داریم یعنی بیش از 20 نوع که میتونه توی بخش R قرار بگیره و 20 نوع هست که توی ساختار اول پروتئین ها مورد استفاده قرار میگیره ونوع و ترتیب و تکرارش مهم میشه و اینکه 9تاش باید از خارج وارد بدن بشه و 11 تاش رو خود بدن میتونه بسازه که اصلا توی کتاب چاپ 98 مطرح نشده و تو کنکور هم نمیاد
  • زیست دهم

15
    1 رای ها
    15 دیدگاه‌ها
    452 بازدیدها
    my nameM
    @Asal-M-0 خواهش میکنم :)🙏
  • شارش انرژی

منتقل شده زیستنظامقدیم جزوه زیست
    3
    1 رای ها
    3 دیدگاه‌ها
    273 بازدیدها
    my nameM
    @Fatemeh-Zarei @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا @خانوم @dlrm
  • مغز

7
    0 رای ها
    7 دیدگاه‌ها
    623 بازدیدها
    night kingN
    خواهش میکنم. سامانه لیمبیک خیلی گستردس و من تا حالا تو تستی ندیدم که محل خود سامانه لیمبیک رو بخوان. فکر کنم شما محل هیپوکامپ رو بلد باشین کافیه.
  • نوار الکتروکاردیوگرام

17
    1
    0 رای ها
    17 دیدگاه‌ها
    297 بازدیدها
    ABCA
    @Asma-ezzedi سلام دنبال شدی:heart_suit:
  • موضوع حذف شده است!

منتقل شده
    2
    0 رای ها
    2 دیدگاه‌ها
    12 بازدیدها
  • درخواست جزوه زیست دهم چاپ98-99

منتقل شده
    16
    0 رای ها
    16 دیدگاه‌ها
    198 بازدیدها
    A
    درسته
  • نورون

41
    1 رای ها
    41 دیدگاه‌ها
    589 بازدیدها
    mahta najiM
    @Kosar-Kelyabi بله موافقم منم کتاب نظام جدید رو اصل قرار میدم
  • زیست کارگاه تست استاد موقاری

منتقل شده
    5
    0 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    207 بازدیدها
    miIad1M
    @mohammad-javad-0 :| خوب من که شک دارم استاد اشتباه کنن تو زیست دبیرستان باس همین فکر کنم حق با شماس
  • موضوع حذف شده است!

1
    0 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    1 بازدیدها
  • ظبط جدید زیست دهم

منتقل شده
    8
    2 رای ها
    8 دیدگاه‌ها
    204 بازدیدها
    A
    @تجربیا
  • @تجربیا_دهم_گردش مواد

7
    0 رای ها
    7 دیدگاه‌ها
    149 بازدیدها
    Miss.JokerM
    @Asma-ezzedi اره درسته خیلی استاندارد نبود به نظرم خواهش میکنم
  • مقایسه ریشه تک لپه ای و دولپه ای

منتقل شده
    2
    1
    4 رای ها
    2 دیدگاه‌ها
    274 بازدیدها
    A
    دوستان فایل جامع مقایسه تک لپه ای و دو لپه ای دارید بذارید مام استفاده کنیم؟
  • رنگ‌گیاهان

10
    1 رای ها
    10 دیدگاه‌ها
    184 بازدیدها
    my nameM
    @غزاله-_ ن اتفاقا برعکس نور آبی نور خیلی پر انرژی ایی هس پس غالبا گیاها دوسش دارن و بیشتر جذب میکنن ن بازتاب....
  • زیست3 برام گنگه

8
    2 رای ها
    8 دیدگاه‌ها
    125 بازدیدها
    دریا دریایید
    @Hoorieh-sh خواهش میکنم 🌷🌷
  • جزوه ترکبیبی از ..

منتقل شده
    6
    1 رای ها
    6 دیدگاه‌ها
    184 بازدیدها
    الناززززززا
    رشته تجربی وافعا کسی نداره جزوه ای از این ؟؟
  • سوال زیست: لایه های لوله گوارش

6
    0 رای ها
    6 دیدگاه‌ها
    185 بازدیدها
    my nameM
    @nima-H هر دو تغییر شکل دارن... تغییر شکل کانال های بدون دریچه تو شکل کتاب کاملا مشخص هس...